Šiemet sukanka dešimt metų, nuo tos dienos, kai J. Jegorova laimėjo pirmąjį projekto „Lietuvos balsas“ sezoną. Atlikėja teigia, kad laikas prabėgo labai greitai, tačiau, jei galėtų laiką atsukti atgal, po pergalės elgtųsi kitaip.

„Jei kas nors manęs būtų paklausęs, kokia aš būsiu ir, ką veiksiu po dešimties metų, turbūt nebūčiau sugalvojusi, kad viskas bus taip, kaip yra dabar. Smagu, nors yra dalykų, kuriuos daryčiau kitaip.

Laisviau žiūrėčiau į pasaulį, nes esu per griežta. Galvoju, kad reikia galvoti, ką kalbi, gražiai elgtis, o iš tikrųjų esu smagi, paprasta, linksma, nebijanti nusišnekėti. Kažkodėl net mano interviu projekte būdavo apgalvoti, tokia rimtesnė, solidesnė buvau“, – prisiminė J. Jegorova.

Žinoma atlikėja prisipažino mąstanti, kad laimėjusi muzikinį projektą neišnaudojo visų galimybių. Anot jos, jei galėtų viską pakartoti, rodytų daugiau iniciatyvos, siūlytų savo idėjas, susijusias su muzika, albumo kūryba.

„Laimėjęs projektą esi bet kokiu atveju priklausomas, neturi visiškos laisvės, bet man reikėjo daugiau reikštis, daugiau kūrybinių idėjų siūlyti. Tada atrodė, kad viskas yra gerai, o dabar, kai pagalvoju, albumo dainoms kai kuriuos tekstus rašiau, bet juose buvau ne aš. Gal tuometinėje situacijoje ieškojau savęs, nesupratau, kas aš, kokia aš.

Julija Jegorova

Visi sakė: „Taip, čia ji, mergina su stipriu balsu. Kai dalyvavau „Chorų karuose“ visi sakydavo: „Ta, kur garsiausiai ir geriausiai dainuoja“, tik nežinojo, kas aš, po „Lietuvos balso“ kalbėjo: „Va, čia Jegorova“, – pasakojo pašnekovė.

Žinoma moteris sakė ir dabar mieste sulaukianti gerbėjų žvilgsnių, būna, kad žmonės prieina, pakalbina, teigia, kad atlikėja jiems yra kažkur matyta.

„Kaune kažkaip kitaip, Vilniuje, matyt, žmonės pripratę, o Kaune vis dar pastebi. Pamenu, buvo darbo diena, aš per pietų pertrauką nubėgau kavos į vieną kepyklėlę. Joje mane sutikusi moteris pradėjo kalbinti, sako: „Jūs pas mane buvote dažyti plaukus? Jūs man kažkur matyta“. Nebuvau aš pas ją, tiesiog ji mane iš kažkur žinojo. Arba būna, kad pamato žmonės, kurie manęs seniai nematę ir sunkiai atpažįsta. Kai pasižiūriu savo senas nuotraukas, pati savęs neatpažįstu“, – juokėsi atlikėja.

Paklausta, kaip ji išnaudojo gautą kontraktą su „Universal“ kompanija, atlikėja atvirai prisipažino, kad nebuvo viskas taip gražu, kaip ji tikėjosi.

„Išleidome albumą, įrašinėjome jį, iš jų pusės buvo rėmimas dainų klausimu ir tiek. Albumui nerašiau dainų, bet prisidėjau prie aranžuočių.

O, kai pati sau noriu išleisti dainą, nepavyksta štampofkių daug prikepti. Labai mėgstu pati sau tekstus rašyti, nes tada juos „išjaučiu“. Daug metų ieškojau, su kuo galėčiau kurti dainas, dabar džiaugiuosi atradusi Kasparą Meginį. Draugaujame daug metų, tik spėk į eilę pas jį užsirašyti. Šiuo metu esame kūrybiniame ieškojime. Laukite tęsinio“, – šypsojosi J. Jegorova.

Laimėti muzikinio projekto nesitikėjo

Laidos metu atlikėjos buvo pasiteirauta, ar ji vis dar žiūri muzikinį projektą, kurį laimėjo prieš dešimt metų bei, kaip jį vertina. Antrajame laidos sezone moteris teigė dirbusi užkulisiuose, tačiau suprato, kad scenoje kur kas smagiau.

„Pastebėjau, kad projekto koncepcija liko ta pati, bet nėra pirmojo sezono kartelės išlaikymo. Tai jaučiasi. Faktas, kad nėra tiek žmonių dalyvauti projektuose, kurių tiek „prikepta“. Sudalyvauja geri atlikėjai, bet jie nebegali eiti kitur, nes pasirašo sutartis. Faktas, kad tuos, kurie geri, pastebi, jie kažką veikia. Kartais tie žmonės nenueina toli, bet jie kuria kažką įdomaus. Tai žavu.

Man patinka „Tamsta klubas“, kuris rengia grupių konkursą. Jame dalyvavo vienas alternatyvios muzikos atlikėjas, kuris ir dabar yra scenoje. Konkurse yra, į ką pasižiūrėti, o muzikiniuose projektuose kartais atlikėjus išliaupsina, prigiria, bet nėra į ką atkreipti dėmesį“, – teigė J. Jegorova.

Julija Jegorova

Ji teigė negalinti patarti, ko reikėtų, kad žmogus laimėtų muzikinį projektą. Pati atlikėja sakė neturėjusi planų, jai tiesiog nusišypsojo sėkmė.

„Labai džiaugiausi, kad tada žmonės patikėjo, ką aš iš tikrųjų transliuoju, kuo aš gyvenu ir, ką noriu pasakyti. Galvojau, kad tikrai nelaimėsiu, nes tuo laiku buvau apvalesnė, vien dėlto manęs ne vieną kartą nepaėmė į šou. Bet tą kartą, kai laimėjau, buvo smagu, kad žmonės patikėjo balsu, išgirdo ir įvertino iš profesionalios pusės“, – šypsojosi moteris.

Paklausta, ar mano, jog žmonės dabar projektus laimi iš gailesčio, J. Jegorova sakė esanti įsitikinusi, kad žiūrovams reikia intrigos, istorijos. Todėl, anot jos, projektą laimėti gali ne tik žmogus, kuris gerai dainuoja.

„Bet tai nereiškia, kad šie žmonės negali laimėti. Jei tu turi kažką, kuo sugebi sudominti, patraukti žiūrovą, klausytoją su juo nebendraudamas, vadinasi esi tas, kuris gali nugalėti“, – sakė J. Jegorova.

Su grupės „Kristal“ merginomis draugės ne tik scenoje

Dabar atlikėją dažnai galima pamatyti pasirodančią su grupe „Kristal“, o jos narės – Kristina Ivanova bei Donata Borusevičė jau tapusios geromis J. Jegorovos draugėmis.

„Sutariame puikiai, kaip šeimoje. Esame labai artimos, per visus šiuos metus, kiek muzikuojame, labai suartėjome, perėjome į kitą draugystės lygį. Esame ne tik scenos kolegės, bet ir draugės. Kartu švenčiame šventes, susitinkame šeimomis, netgi vieną merginą pakvietėme būti krikšto mama. Kristina yra mūsų vaiko krikšto mama“, – šypsojosi atlikėja.

Žinomos dainininkės nesipyksta, anot pašnekovės, viena kita pasitiki ir gali apie bet ką pasikalbėti: „Jei tau kažkas nepatinka, tu išreiški savo nuomonę. Kiekviena turime savo nuomonę, pavyzdžiui, visada pasakau, jei kažkas ne taip skamba. Jos mėgsta atrasti naujų dalykų pasirodymams, nors mes jų turime milijoną, aš būnu žmogus, kuris klausia, ar tikrai reikia dar daugiau. Kaip ir gyvenime, pavyzdžiui šeimoje, klausi, tariesi, ar viskas tinka ir patinka.“

Grupė "Kristal" /Foto: Joe Black Photography

J. Jegorova prisipažino, kad laikas, po karantino, kai vėl su merginomis galėjo grįžti į sceną, buvo tarsi atgaiva, o šią vasarą nors visi savaitgaliai bei dalis darbo dienų buvo užimtos dėl koncertų, atlikėja nė kiek nesijautė pavargusi.

„Buvau įsijautusi į mamos vaidmenį, tai labai pasijautė, kad trūksta scenos. Kai po truputį grįžo koncertai, pasidarė labai gera“, – prisipažino žinoma moteris.

Ji teigė, kad šalia koncertų ir šeimos turi ir dar vieną darbą, užima verslo plėtros vadovės pareigas.

„Esu baigusi aukštąją, vokiečių kalbą. Sakiau, kad tiek ariau, tiek mokiausi ne veltui. Apskritai, man patinka vokiečių kalba ir viskas, kas su ja susiję – Vokietija, vokiečių mentalitetas, patys žmonės. Maniau, kad reikia tai išnaudoti, todėl, ką bedirbčiau, visada tai susiję su Vokietija, užsieniu. Nedirbu su Lietuvos rinka, kad nesulaukčiau pastebėjimų: „Sveiki, ar jūs čia nesate Jegorova, ta dainininkė“, – juokėsi atlikėja.

Pašnekovė laidoje atskleidė, kad stengiasi išnaudoti visą savo laisvą laiką, o jei jo lieka – imasi kokios nors veiklos.

„Jei turiu per daug laisvo laiko, vėl būna nebegerai. O muzika yra mano meilė, tai yra aistra, kaip pavadinsi, tai nėra mano darbo įrankis. Aš visada norėjau, kad muzika galėčiau mėgautis, o ne skaičiuoti kiekvienos kapeikos ir galvoti: „Ai gal aš ir nenoriu dainuoti, bet reikia, nes reikės duonos nupirkti“, – sakė J. Jegorova.

Tiesa, paklausta apie solo karjerą, ji teigė, kad ji nėra pamiršta, o kai laukėsi dukros, dažnai pasirodydavo scenoje ir su gyvo garso grupe. Vis dėlto vėliau ji pasinėrė į motinystę, daugiau kūrė su „Kristal“ grupe, tačiau dabar ir vėl kyla minčių lipti į sceną vienai.

„Dabar, artėjant rudeniui grįžau į darbus, turbūt įvyko kažkoks „smegenų susipurtymas“, galvoju, kad pasiilgau „chebros“, kalbuosi, kad reikia startuoti su solo dainomis, priminti žmonėms, jog nebūtų klausimų: „Sveiki, ar jūs dar dainuojate?“, – šyptelėjo atlikėja ir pridūrė, kad grupės „Kristal“ narės tikrai nesupyktų, jei ji pradėtų dainuoti viena.

Ji taip pat paatviravo, kad su merginomis yra susitarusios, jog esant reikalui, viena kitą pakeis be pykčių: „Arba nedalyvausime tame koncerte, kažkaip susiderinsime. Juo labiau aš visada darydavau ką nors ir mes derindavomės, todėl nemanau, kad tai būtų problema.“

Greitai numetė priaugtus kilogramus

Laidoje J. Jegorova sulaukė ir klausimo, susijusio su nukritusiu svoriu. Moteris pasakojo, kad per du metus numetė 26 kilogramus ir šiuo metu sveria 59 kilogramus.

„Juokingiausia, kad sveikatai viskas buvo gerai, šokau taip pat, kaip visi „kudučiai“. Niekada nesijaučiau blogai, buvau sau graži, tiesiog vieną dieną užlipau ant svarstyklių ir pamačiau skaičių – 85, supratau, kad man tai nepatinka.

Tuo metu nebuvo visiškai jokio balanso, jokios dienotvarkės. Eidavau į paskaitas, po jų į darbą, po darbo repetuoti, tuo metu dar grojau su kauniečiais, turėjome savo grupę, tikrai labai daug koncertavome. Paskui prasidėjo „Chorų karai“, naktiniai įrašai“, – prisiminė atlikėja.

Ji pasakojo, kad dažnai dieną nespėdavo sveikai pavalgyti, tai darydavo grįžusi vėlai namo. Jos racioną sudarė picos, greitas maistas, o nesveikas gyvenimo būdas lėmė padidėjusį svorį.

„Dabar valgau viską, ką noriu ir tada, kada noriu, tik yra balansas, viskas su saiku. Jei tu judi, gali valgyti viską“, – patarimus laidos žiūrovams dalijo J. Jegorova.

Julija Jegorova

Tiesa, dabar moteris pasakojo, kad stengiasi dažnai sportuoti, yra atradusi tinkamą maisto racioną, pavyzdžiui, stengiasi vartoti produktus, turinčius mažiau angliavandenių.

„Rečiau valgome miltinius patiekalus, nors ir šiaip nesu jų mėgėja. Geriau žuvį valgyčiau arba salotas, mėsą. Nėra labai sveika, bet racione nėra padažų arba sunkiųjų angliavandenių, kurie ir kaupiasi, bet, jei užsimanau makaronų, aš juos ir suvalgau, jei noriu gero kepsnio arba picos, ją suvalgau, bet ne kiekvieną dieną“, – sakė J. Jegorova.

Ji teigė, kad susirūpinti savo svoriu privertė ir tvirtumo stoka, noras jaustis stipriai ir gerai, nes būdavo sunku net užlipti laiptais: „Po nėštumo, didžiausias peilis man buvo ne tai, kad priaugau kilogramus, bet gyvenau ketvirtame aukšte, man reikėjo lipti, o tas lipimas buvo tarsi senutės puškavimas.“

Po gimdymo J. Jegorova sakė iš karto pradėjusi daug judėti, stengėsi dažnai vaikščioti, grįžo sportuoti pas savo trenerį.

„Pamenu, pirma treniruotė buvo kažkoks siaubas, pratimai sunkūs, jaučiausi kaip paliegėlė. To nenorėjau. Norėjau gerai jaustis“, – sakė J. Jegorova.

Šiandien J. Jegorova sakė sportuojanti savarankiškai, todėl kartais sudėtinga suderinti darbą, laiką, skiriamą šeimai ir sau.

„Dabar bandau laviruoti ir susidėlioti savo grafiką iš naujo, bet visumoje judu, darau pratimus prieš miegą, nes kitaip jaučiu, kad pradeda skaudėti nugarą“, – pasakojo pašnekovė.

Paklausta, ką pasakytų merginoms, kurios norėtų numesti svorio, tačiau vis nepavyksta, J. Jegorova teigė, kad svarbiausia nuo ko nors pradėti.

„Daug kas sako: „Aš esu tokia stora“, o tada važiuoja į „Mcdonald‘ą“, nes niekas daugiau nedirba. Tu ką tik pats sau paprieštaravai, o tada darai tai, kad nepadėtum sau. Svarbu ilgesnį laiką nevalgyti saldumynų arba pakeisti juos kažkuo kitu. Aš ir vaikui neduodu saldumynų, esu kirvis seneliams. Galima saldintis vaisiais, bananais, datulėmis, rasti tokių alternatyvų. Kai pastoviai tai darysi, grįši prie cukraus ir suprasi, kad neskanu“, – sakė J. Jegorova.

Apie didesnę šeimą nesvajoja

Paklausta, J. Jegorova yra labiau šeimos, ar karjeros žmogus, atlikėja teigė, kad iki dukros Katalėjos gimimo save vadino darboholike, tačiau viskas pasikeitė kai šeimoje atsidaro vaikas.

„Esu gavusi komplimentą iš vieno žmogaus, jis teigė, kad esu „mama siaubūnė“, nes labai rūpinuosi dukra. Tiesiog iš meilės, noriu, kad viskas būtų gerai“, – šypsojosi moteris.

Ji teigė, kad dukros vardas – Katalėja – turi ypatingą reikšmę: „Žinau, kad yra filmas, kuriame vaidina mergina, vardu Katalėja, bet filmą pažiūrėjome tik po to, kai suteikėme jai tokį vardą. Kai išgirdau, man jis labai patiko, pasidomėjau, ką jis reiškia, ar neturi kokios nors keistos reikšmės. Katalėja vardo reikšmė – orchidėja. Kai pasakiau vyrui, jis papasakojo dar anksčiau galvojęs, jei turėtų mergaitę, toks vardas būtų labai gražus. Dar supratome, kad Katalėjos vardo pradžia yra nuo vyro vardo Karolio o pabaiga – Julijos“, – apie simbolinę reikšmę pasakojo žinoma moteris.

Vis dėlto J. Jegorova atvirai prisipažino, kad daugiau vaikų nenorėtų, anot jos, užtenka ir vieno.

„Meilės jam nors vežimu vežk, o kaip bus ateityje, aš nežinau. Kol kas aš nenoriu, kad būtų vienas mažas, tada dar vienas mažas. Sunku. Džiaugiuosi, kad neturime dvynukų. Kai pamenu savo vaikystę, buvau kaip už auklę, mamai kaip pagalbininkė. Mūsų su seserų skirtumas – šešeri metai. Manau, kad turint tokį variantą, kažkaip gal gali laviruoti“, – teigė atlikėja.

Paklausta, kaip šiandien jai pavyksta derinti motinystę ir darbus, J. Jegorova džiaugiasi, kad dažnai padeda vyro senelė: „O savaitgaliais vaiko priežiūra susideriname su vyru, jis labai palaiko, taip ir gyvename.“

O sulaukusi klausimo, kaip įsivaizduoja save po dešimt metų J. Jegorova sakė besitikinti, jog su vyru sugebės palaikyti gerą fizinę formą ir senatvėje kartu bus tvirti.

Visą pokalbį su Julija Jegorova galite žiūrėti laidoje „Nepatogūs klausimai“, kurios vaizdo įrašą rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją