Laidų vedėja tikino, kad atsikelti jai sunku visada – nesvarbu, ar reikia keltis į darbą, ar turi galimybę pamiegoti ilgėliau.

„Žmonės galvoja, kad sunkiausia mano darbo dalis dalis – anksti atsikelti. Bet man visada sunku atsikelti, nesvarbu kelintą valandą. Pavyzdžiui, šiandien žadintuvą užsistačiau 10.20 val. Miegoti visada einu kokią 11-12 valandą vakaro. Žadintuvą užsistatau visada, kad ir kada reikėtų kilti iš lovos, – šypsojosi Ugnė. – Darbo dieną aš atsikeliu 3:40 ryto, tada prakeikiu visą pasaulį, kodėl tokiu metu tenka tai daryti. Tada nuvažiuoju į televiziją, išgeriu kavos, atsisėdu į grimo kėdę – tuo metu televizijoje būna keturi žmonės. Visi kiti pradeda rinktis šiek tiek vėliau ir sako girdintys iš tolo, kad aš jau čia. Aš labai garsiai kalbu – pasakoju visokias juokingas istorijas. Nuo 5 ryto užsikuriu ir taip įsivažiuoju.“

Laidos vedėjas Rolandas Mackevičius užsiminė, kad yra girdėjęs vieną nepatvirtintą faktą iš praeities – esą anksčiau jau prieš rytinę laidą LRT darbuotojai imdavo ragauti alkoholį.

„Aš irgi esu girdėjusi šiuos mitus, bet į televiziją atėjau prieš 12 metų, o tai ir tada jau buvo tik mitai. Dabar jie jau tapę legendiniais mitais iš labai senų laikų. Aš pati nesu mačiusi, kad kas nors gertų darbo metu, – kalbėjo žurnalistė. – Tiesa, man yra buvęs panašus atvejis. Buvau studentė, gal kokiam antram kurse. Dar neturėjau darbo sutarties, nežinojau, ką toliau veiksiu, kas toliau bus. Gyvenau Saulėtekio bendrabuty. O ten kiekvieną dieną yra šventė. Tai va, tą rytą į darbą atėjau vėliau – susiskambinau, susiderinau filmavimus kitam rytui ir vėliau tyliai sau išėjau. Viskas buvo lyg ir neblogai, bet galvojau, kad arti kažko tikrai nesėsiu.“

Ugnė Galadauskaitė

Kalbai pasisukus apie profesinį kelią, Ugnė prasitarė, kad jį pasirinko gana anksti. Tiesa, stodama į universitetą, antruoju numeriu moteris buvo įrašiusi ekonomikos studijas – šią specialybę įgyti skatino mama.

„Visą laiką galvojau, kad būsiu žurnalistė, bet niekada nemaniau, kad televizijos. Spaudoje būti nenorėjau, o kai rinkausi radiją ar televiziją, tai, nepatikėsit, mano mintis buvo tokia, kad negaliu žmonių versti klausyti savo suvalkietiškos tarties. O televizijoje, maniau, gal viską kompensuos mano žavi šypsena, – juokėsi pašnekovė. – Viena dėstytoja man sakė, kad jei ir toliau kalbėsiu suvalkietiškai, geriausiu atveju tapsiu „Dviračio žinių“ personažu.“ Tiesa, dabar moteris pastabų apie suvalkietišką dialektą nebegauna, tačiau yra įdėjusi nemažai pastangų, kad jį sumažintų.

Laidos „Nepatogūs klausimai“ viešnia tikino ne kartą girdėjusi, esą ji vietą televizijoje gavo per lovą.

„Kai už anglų kalbos egzaminą gavau 100, jie sakė, kad taip nutiko, nes mano mama – anglų kalbos mokytoja. Kai ėmiau dirbti televizijoje, girdėjau, kad čia patekau per lovą, tik niekas nepatikslino, per kieno“, – gūžtelėjo pečiais U. Siparė.

Tiesioginiame eteryje žurnalistė pasirodo jau ne vienerius metus, tad yra pratusi prie įvairių situacijų – net ir tokių, iš kurių tenka išsisukti čia ir dabar. Tiesa, dėl to ji nei kiek nesibaimina ir jaučiasi laisvai.

„Darbas man streso nekelia. Aš esu pripratusi prie studijos – kad ir kas nutiktų, žinau, kad mokėsiu sureaguoti ir išsisukti. Bet vieno dalyko aš visada bijau – kai ryte atsikeliu ir matau, kad į telefoną yra atėję daug žinučių, suprantu, kad atsitiko kažkas baisaus. Tada mano pirma mintis būna – kam čia reikės skambinti? Ką pakviesti? Nes teks keisti visą laidą. Ir labai bijojau prieš Rusijos-Ukrainos karą – žinojau, kad artėja ta diena, galvojau, kad tai tik nenutiktų mano ryto metu. Tiesiog maniau, kad neatlaikysiu. Tiesa, taip išėjo, kad aš dirbau pirmadinį, antradienį ir trečiadienį, o ketvirtadienį turėjo dirbti Ignas, ką tik grįžęs iš Italijos, – lemtingą rytą prisiminė Ugnė. – Nepaisant to, vistiek iškart ėmiau rašyti kolegoms, kad atvažiuoju, darysiu, ką reikia. Buvo susirinkę visi užsienio žurnalistai – iš esmės nebebuvo ką daryti, bet visą dieną sėdėjau ir buvau ant ryšio, jei ko prireiktų.“

Laidų vedėja, kasdien matoma didžiulio būrio TV žiūrovų, neišvengiamai sulaukia kritikos pliūpsnių. Tačiau į didžiąją dalį išgirstų ar perskaitytų piktų komentarų Ugnė su laiku tvirtino išmokusi nereaguoti.

„Mane paliečia ne ta kritika, kurią galima rasti socialiniuose tinkluose – moku iš to pasijuokti – bet ta, kuri yra iš artimos aplinkos ir kuri „žino, ką kalba“, yra toje srityje. Tiesa, tokia kritika mane palietė vos kartą. Maniau, kad universitete sutiksiu bendraminčius, kurie, kaip ir aš, ateityje taps žurnalistais. Galvojau, kaip mes gerai sutarsim – juk turime tą patį tikslą. Ir kai kurso draugai man ėmė aiškinti, kad „iš tavęs nieko nebus“, man buvo šokas. Galiu pasakyti, kad pas mus buvo labai didelė konkurencija. Kai atlikau praktiką LRT ir mane paliko dirbti, atsirado sakančių: kodėl šią suvalkietę, lietuviškai kalbėti nemokančią, pasilikot?“, – kalbėjo Ugnė.

Apie vienos žiūrimiausių LRT laidų „Labas rytas“ vedimą moteris ėmė svajoti ne iš karto – iš pradžių ji norėjo vesti kitą laidą. Tiesa, ilgai siektas tikslas ėmė byrėti į šipulius vos atsisėdus į išsvajotą kėdę.

„Kažkada atrodė, kad mano gyvenimo tikslas – vesti „Panoramą“. Ir aš ją vedžiau. Ir man buvo taip nepatogu pripažinti net sau pačiai, kad tai yra taip nuobodu. Tau nieko daryti nereikia – tekstas yra ištobulintas idealiai. Kad kažkas įvyktų pusę 9 vakare ekstra – tai nutinka kartą per metus. Tau tereikia gražiai perskaityti suflerį ir gražiai atrodyti. Nebuvo nei vieno pašnekovo. Tai buvo ne man skirtas darbas, – tikino U. Siparė. – Televizijoje visko vyksta labai daug. <...> Šiais laikais – tiek galimybių.“

Žiūrovui paklausus, kiek Ugnė uždirba, moteris nepasimetė ir buvo atvira bei prisipažino, kad laida „Labas rytas“ – ne vienintelis jos užsiėmimas.

„Aš iš „Labo ryto“ neuždirbu skandalingai didelio atlyginimo – todėl turiu dar 12 kitų darbų, – šyptelėjo Ugnė. – Bet nėra taip, kad visus tuos darbus darau tik dėl pinigų. Mano kiti darbai – scenarijų rašymas prodiuserinėse kompanijose, vyksta už kadro. Ir taip, už šį darbą gaunu daugiau, nei už rytinės laidos vedimą.“

Taip pat moteris atsakė į klausimą, kokiu atveju LRT iškeistų į komercinį TV kanalą.

„Tikrai tai daryčiau ne dėl pinigų. Taip galbūt pasielgčiau, jei tai būtų laida, kur aš pajausčiau, kad čia yra mano. Tiesa, nesakau, kad nesu sulaukusi pasiūlymų iš komercinių televizijų. Ir galiu pasakyti, kad besikalbėdama dar niekada nepriėjau iki tokios vietos, kur kalbėtume dėl atlygio“, – atviravo garsi laidų vedėja.

Žavi šypsena – U. Siparės vizitinė kortelė. Tad laidos „Nepatogūs klausimai“ žiūrovams natūraliai kilo klausimas – ar ji kada nors būna pikta, irzli ir nepatenkinta?

„Kartais būnu pikta, dažniausiai – dėl darbinių dalykų. Pavyzdžiui, kai kažkas kažko nepadaro. Darbe esu rėkusi du kartus. Vieną kartą susipykome su kolege dėl montažo naujienų tarnyboje. Ji sėdėjo viename kampe, o aš – kitame. Ji ėmė ant manęs rėkti pirma, o aš pagalvojau, kad negaliu šito taip palikti, čia daug žmonių, kaip aš atrodysiu. Apšaukiau ją atgal“, – juokėsi prisiminusi Ugnė.

Ugnė Siparė ir Marius Siparis / Foto: Tati Frank ir Alex Tseitlin

Nors TV žurnalistę daugelis atpažįsta gatvėje, ji šia privilegija patikino nesinaudojanti.

„Niekada gyvenime. Jeigu dar gatvėje žmogus tave atpažįsta, tai atrodo kartais ir malonu, bet jeigu tarkim ateini, užsisakai gėrimą ir pasiūlo jį nemokamai, tai pasijaučiu negerai, tarsi besinaudojanti tarnybine padėtimi. Bet yra viena vieta, kur man pikta, kad taip vyksta – tai gydymo įstaigose. Pavyzdžiui, ateinu į polikliniką, man reikia vizito pas gydytoją. Aš rytoj išvažiuoju, tad norėčiau patekti šiandien. Sako, ne. Tada ateina kita moteris iš registratūros ir pašnibždomis kumšteli kitai: taigi tu gal kvaila, čia ta iš teliko. Ir man taip pikta, taip kraujas užverda. Galvoju, jei manęs nerodytų per teliką, aš nepatekčiau pas šitą gydytoją?“, – pasakojo Ugnė.

Darbo metu TV žvaigždei tenka susidurti su kitomis garsenybėmis – tiesa, ne visi žinomi žmonės būna malonūs. U. Siparė prisiminė vieną į atmintį įstrigusį įvykį.

„Yra buvę. Tai buvo vieno šou (ne LRT televizijos) nugalėtoja. Ji – jauna, kylanti žvaigždutė, bet atėjusi ėmė visus statyti į vietas. Komentavo apšvietimą, filmavimo kampą. <...> Dažniausiai į „Labą rytą“ visi ateina nusiteikia maloniai. Yra buvę atvejų, kai jie grime išsidirbinėja, bet su manimi elgiasi maloniai. Manau, eteris duoda savo. Ir net ta pati mergina, kuri visus šokdino, su manimi buvo pakankamai maloni“, – prisiminė laidos viešnia.

Kalbai pasisukus apie išvaizdą, U. Siparė sulaukė žiūrovės klausimo – ar TV laidų vedėja yra pasitobulinusi veidą? Kodėl jos išvaizda skiriasi nuo to, kaip žurnalistė atrodė anksčiau?

„Neslėpsiu, esu šį bei tą pasidariusi. Kalbant apie injekcijas, tai aš esu už botoksą. Man atrodo, televizijoje yra maloniau žiūrėti į gražesnį, mažiau raukšlėtą veidą. Kitas dalykas – mano toks darbas, kad keliuosi trečią, o tai neprideda nei jaunystės, nei sveikatos. Aš manau, kad tai yra savęs priežiūra“, – tvirtino Ugnė.

Marius Siparis ir Ugnė Galadauskaitė - Siparė

Kiek vėliau sekė klausimas apie nuotraukas redaguojančias programėles – kodėl moteris jas naudojanti? O gal jaučiasi kompleksuota?

„Kartą pabandžiau ir patiko, – juokėsi Ugnė. – Negaliu sakyti, kad kompleksuoju, taip pat nieko nebandau apgauti. Įsijungę „Labą rytą“ pamatys, kaip aš atrodau. Taip pat renginiuose – aš viešumoje dažnai sukuosi. Bet kartais, kai neturiu idealaus makiažo, idealaus apšvietimo, bet turiu labai gražią nuotrauką, šiek tiek kažką pasilyginu, pasibalinu – kodėl ne? O žmonėmis, kurie pasisako už natūralumą, aš dažniausiai netikiu. Nes tie, kurie yra už natūralumą, jie to nesako – jie tiesiog apie tai negalvoja.“

TV žiūrovai Ugnę pratę matyti visuomet pasitempusią. Tie, kas moterį seka socialiniuose tinkluose, gali pastebėti, kad moteris kruopščiai prižiūri ir savo figūrą.

„Mažiausiai esu svėrusi 48 kg. šokių projekto metu, o daugiausiai – 55 kg., kai grįžau iš atostogų Amerikoje. Bet Marius labai skaniai gamina, tai aš tikriausiai niekada nebesversiu 50 kg, – šypsojosi TV žvaigždė, kuri iškart sulaukė klausimo apie jųdviejų pažintį. – Su Mariumi susipažinome po LRT sezono atidarymo. Per tą lemtingąjį sezono atidarymą buvau puikios nuotaikos, man buvo atostogos ir po oficialiose dalies kviečiau visus eiti į miestą. Ir kažkaip ten atsirado Marius. Tai va tada kaip atsirado, vis dar yra. Nevadinu to tarnybiniu romanu, nes televizijoje aš jo nepažinojau.“

U. Siparė įvardijo ir romantiškiausią vyro poelgį, sujaudinusį ją iki širdies gelmių.

„Gal sužadėtuvės? Jos įvyko Tailande, ant stogo. Ten buvo sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, aš telefonu filmavau. Mes užlipom ant tos aikštelės ir jis sako: pažiūrėk, čia taip gražu, ką, tu nepadarysi storiuko? Aš išsitraukiu kamerą ir filmuoju, sukuosi. O jis – jau priklaupęs ant vieno kelio“, – šypsojosi prisiminusi Ugnė.

Pora susituokusi jau trejus metus ir, pasak pašnekovės, kasdien palaiko puikius santykius. Žurnalistė patikino netikinti, kad meilė trunka trejus metus – esą stengtis, rūpintis vienas kitu ir puoselėti jausmus reikia nuolat. Sulaukusi klausimo, ar nesvarsto apie šeimos pagausėjimą, Ugnė sakė kol kas paliekanti šį klausimą atvirą.

„Manau, viskas įvyks ir susidėlios savaime. Mes viską paliekame savieigai – kai jau jausimės pasiruošę, – tikino U. Siparė. – Tai turbūt mano planas toks ir yra – vaikas iki 40 metų.“

Ar vyras nėra po Ugnės padu? Tokį klausimą išgirdusi TV žvaigždė nė nesudvejojo.

„Šiaip aš dažnai nusileidžiu, bet man norisi tikėti, kad mes esam lygiaverčiai partneriai. Kas liečia charakterio skirtumus – taip, aš esu didesnė rėksnė. Jis ramesnis, tylesnis – gal dėl to gali susidaryti klaidingas įspūdis. Bet valdinga nesu. Mes labai gerai susitariam“, – šypsojosi „Labo ryto“ vedėja.

Visą pokalbį su Ugne Sipare galite matyti laidoje „Nepatogūs klausimai“. Laidos įrašą rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)