KTU baigtos marketingo studijos moteriai tarnauja ir šiandien – tiesa, ne tik versle. Socialinių mokslų kolegijoje Erika dirba dėstytoja – su studentais kalba apie vadybą, talentų valdymą. Tačiau kurį laiką itin aktyviai gyvenusi Erika laidoje juokavo, kad ši vasara jai – tarsi nesibaigiančios atostogos. Nors veiklos tikrai netrūksta, ji sąmoningai nusprendė sumažinti stresą ir užbaigti kai kuriuos ilgai vystytus ir puoselėtus projektus.

„Uždariau parduotuvę. Supratau, kad rugsėjį ateis įdomus laikas. Pasilikau tik elektroninę parduotuvę, – prasitarė Erika. – Jaučiausi blogai. <...> Atsimenu sėdžiu, verkiu, o mano draugė sako: taigi tu nepralaimėjai, viskas yra labai gerai. Mados namai buvo lyg mano trečias vaikas, tai draugė tikino, kad atėjo laikas jam suaugti – išleisti į mokyklą, universitetą. Elektroninė parduotuvė – lyg buvimas su vaiku, tik kitokioj situacijoj, kitokioj stadijoj.“

Pasak E. Vitulskienės, turėti fizinę parduotuvę buvo išties sudėtinga – teko sėdėti joje nuo ryto iki vakaro, mąstyti apie tai, kaip sumokėti nuomą, išmokėti atlyginimus, taip pat dėlioti verslui svarbias strategijas.

„Nuomos kaina buvo labai didelė. Atėjo koronavirusas, paskui – karas. Mano verslas patyrė tokius išbandymus, kur tikrai nuo žemės teko stotis daug kartų. Mano prioritetas buvo toks, kad niekada nereikėtų primokėti iš savo ar šeimos kišenės. Dėl to aš save smaugiau visą laiką. Kartą Merūnui buvo labai stipriai nuplaukusios investicijos ir mes sutarėm, kad savo verslą taip pat pradėsiu iš šeimos iždo“, – prisiminė Erika.

Erika Vitulskienė

Laidoje „Nepatogūs klausimai“ E. Vitulskienė tiesiog švytėjo – nuo veido nė minutei nedingo šypsena. Erika tikino neseniai aiškiai supratusi, kad gyventi reikia dabar – tai daryti skatina ir savo drauges.

„Mūsų aplinkoj buvo tam tikrų sukrėtimų, kur matai, kad žmonėms viskas slysta iš rankų – tai buvo draugų ligos ir panašiai. Matai, kad gyvenimas iš tikrųjų labai trumpas, o mes vien tik dirbam. Tada aš supratau, kad reikia gyventi. Dabar. Ir nebelaukti“, – kalbėjo laidos viešnia.

Sulaukusi žiūrovo klausimo apie kompleksus dėl svorio, Erika papasakojo istoriją, nutikusią dar paauglystėje. Tąkart ji tikino išgyvenusi išties sudėtingą laikotarpį.

„Į kampą mane užspaudė liga – man buvo gal 18 metų, sirgau depresija. Dieną mokiausi, vakare žaidžiau rankinį rinktinėj, naktį dirbdavau fabrike, nes reikėjo pinigų. Tada prasidėjo Merūno populiarumas, spaudimas mokykloje, spaudimas visuomenėje, komentarai. Fiziškai buvau labai išvargusi ir aš tiesiog nulūžau. Tada per tris mėnesius priaugau 40 kilogramų. Tris mėnesius niekur nėjau ir tiesiog žiūrėjau į vieną tašką, – kalbėjo Erika. – Tiesa, kai svėriau 56 kilogramus, buvau pilna kompleksų. Buvau sau labai negraži. Tai kai panirau į maistą, organizmas ėmė viską čiupti, laikyti, nes žinojo, kad neužilgo vėl bus išsekimas. Pamenu, kai vėliau nuėjau į mokyklą, mano klasiokų veidai pasakė daugiau nei tūkstantis žodžių. Po šito supratau, kad svarbiausia sveikata – grožis palauks. Paskui man labai padėjo draugai.“

Erika Vitulskienė

Pasak laidos „Nepatogūs klausimai“ viešnios, patirtos traumos, kompleksai ir pasaulio suvokimas ypač atspindi kuriant šeimą – savo vaikus ji ne tik atkakliai auklėja, bet ir iš jų mokosi.

„Labiausiai atsiliepia auklėjant vaikus – supranti, kiek klaidų yra padaryta tavyje. Auklėjant vaikus taip stipriai mokaisi. Kaip jie atvirai mato pasaulį, kaip jie žiūri į žmones, kaip jie myli žmones – aš tokia nebuvau. Aš visada buvau uždara, pikta, vengdavau žmonių. Prieš 16 metų aš buvau kardinaliai kitas žmogus, – tikino E. Vitulskienė. – Apkūnioms merginoms patarčiau visą laiką sau kelti kažkokius iššūkius. Mane visą gyvenimą gelbėjo sportas – jeigu šiandien padariau 400 įtūpstų, ryt padarysiu 401. Taip pat bendrauti su žmonėmis, kurie tave kilsteli, įkvepia. Ir nebijoti klysti – mūsų ši karta bijo klysti.“

Erika tikino jaučianti natūralų norą domėtis naujais dalykais, imtis iššūkių – šiuo metu ji turi naują aistrą, kuria užsidegė jau anksčiau, o norą mokytis dabar paskatino vienas įvykis.

„Pavyzdžiui dabar nuėjau mokytis groti būgnais. Žinai, kiek reikia laiko, kad išmokti? Daug, – juokėsi viešnia. – Ilgą laiką apie tai mąsčiau ir Merūnui sakiau: žinau, ko norėsiu dovanų per 50-ąjį gimtadienį? Būgnų. <...> Nuėjau į „Maneskin“ koncertą ir viskas. Tada iškart nuėjau mokytis. Kol kas praėjo 6 pamokos. Išlaisvinu ten save. O prieš kurį laiką lankiau Muay Thai bokso treniruotes.“

Erika Vitulskienė

Garsi moteris – ne tik verslininkė, ji ir savo vyro Merūno vadybininkė. Laidoje moteris pripažino, kad koronaviruso sukelta panemija išmušė iš vėžių visus vyro planus – dauguma jų buvo nukelti net į 2026 metus.

„Po koronaviruso – visiškas siūbavimas. <...> Per COVID-19 viską masiškai atšaukinėjo ir perkėlinėjo. Tada pagalvojau – gerai. Dievas padaro, kad viskas būtų laiku ir vietoje. Kartais reikia mokėti sustoti. To mokausi iš Merūno“, – šypsojosi Erika.

Moteris prisipažino, kad garsus atlikėjas buvo jos pirmoji meilė. Jiedu susitiko prieš 19 metų mokykloje, tuomet Erikai buvo 17 metų.

„Tik su juo supratau, kas yra meilė. Iš tikrųjų, meilė yra tiek daug. Kažkada su Mariumi Gelažniku diskutavom, kas yra meilė, ir aš niekaip nesugebėjau atsakyti. Ir jis sako: meilė yra toks dalykas, kai tau niekada nereikia pasakyti „atsiprašau“. Mes pirmąjį barnį su Merūnu išgyvenom po šešių metų buvimo kartu“, – sakė E. Vitulskienė.

Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė

Realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusį Merūną nuo pat pirmųjų minučių palaikė jo mylimoji Erika. Ji labiau nei bet kas kitas tikėjo, kad tuomet dar tik būsimas vyras vieną dieną taps garsus ne tik Lietuvoje.

„Per atrankas esame miegoję ant suoliuko, nes neturėjom pinigų grįžti į Kauną. Tai yra nuotykis, gyvenimas. Bet reikia nepamiršti, kur tu eini. Merūnas visai netikėjo, kur jis eina, kad papuls. O aš tikėjau ir žinojau, kad taip bus, – kalbėjo moteris. – Buvau žalesnė už jį patį, bet labai juo tikėjau. Žinojau, kad jis gali pavergti ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį. Merūnas turi begalinę meilę visiems žmonėms. <...> Esu nepavydi, bet turėjom vieną tokį atvejį. Buvo vakarėlis ir viena moteris nepajuto ribos. <...> Staiga vakarėlyje man Merūnas paliečia ranką, tada apsikabina. Aš galvoju – kas yra? Niekada taip nebūna, mes taip nedarome! Pastebėjau, kad jis jaučiasi labai nepatogiai. Aš seku žvilgsnius ir atsimušu į vienos moters akis. Man tada pirmą kartą suveikė saugikliai. Mano pozicija buvo kaip liūtės.“

Erika atskleidė, kad moteris, bandžiusi nuvilioti Merūną – visiems puikiai pažįstama. Pasak M. Vitulskio žmonos, po kiek laiko ji pakilo nuo staliuko ir perėjo prie kito – neišlaikė įtampos, tvyrojusios ore. Erika tikino besidžiaugianti, kad taip nutiko – kitaip būtų sugadinusi draugo gimtadienį. Tiesa, panašių nuotykių buvo nutikę ir su Merūno gerbėjomis.

„Bet aš jo nelaikau jo po padu. Mes esame du laisvi žmonės. Niekas niekur nieko nedraudžia. Aš esu matematikė, skaičiuoju, noriu uždirbti iš to, ką mes darom. Jis yra skrajotojas, pasaulį matantis visiškai kitaip. Mes gyvenam du skirtingus gyvenimus. Tad negalėčiau sakyti, kad laikau jį po padu, – tikino Erika. – Labai mėgstu viską kontroliuoti, žinoti ir susidėlioti. Jaučiuosi saugi, kai turiu grafiką.“

Erika Vitulskienė

„Nepatogių klausimų“ žiūrovui uždavus klausimą, kuris poroje uždirba daugiau, verslininkė nepasimetė.

„Merūnas uždirba daugiau. Jo projektai yra didesni, – kalbėjo moteris. – Dabar nusipirkom sodybą – esam tikrai labai laimingi ją turėdami. Radom tai, apie ką svajojom. Per koronavirusą Merūnas labai susitelkė į ją.“

Nors Vitulskių santykiai iš šono atrodo kone tobuli, vis tik Erika sakė, kad ginčų būna ir jų šeimoje. Taip pat Erika pasidalino gerų santykių patarimu.

„Turėjom ir šešerių metų, ir dvylikos metų krizę. Pasakysiu taip – rūgsta tik stovintis vanduo. Privalote kažką daryti, nešti medaliukus namo. Įvesti į buitį kažką naujo, kelti tikslą, kurį vykdysite kartu. Rutina užpjauna mirtinai. – įsitikinusi E. Vitulskienė. – Mes abu norim visko, pastoviai mąstom apie naujas idėjas. Pavyzdžiui, Merūnas ėmė domėtis monetomis, aš ėmiau būgnais groti. Svarbu daryti mažas, bet gražias smulkmenas.“

Prieš 11 metų susituokusi pora augina du vaikus – Ajų ir Herkų. Erika namuose gyvena trijų vyrų apsuptyje, tačiau tuo tikina toli gražu nesiskundžianti, nes ir pačiai patinka vyriški dalykai. Nepaisant to, moteris prisipažino nespjaunanti ir į šeimos pagausėjimą.

„Labai norėčiau mergaitės. Bet jei gimtų berniukas, tai jau būtų paskutinis vaikas“, – pokalbį šypsodamasi baigė Erika.

Visą pokalbį su Erika Vitulskiene galite žiūrėti laidoje „Nepatogūs klausimai“, kurios vaizdo įrašą rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)