Interviu prasidėjo lengvu pasišnekučiavimu apie tai, kuo šiuo metu gyvena Monika. Laidos vedėjui dar prieš prasidedant gilesniam pokalbiui akis užkliuvo už pašnekovės tatuiruotės – atlikėjos petį puošia užrašas Que Sera Sera (liet. Kas bus, tas bus).

„Kam lemta nutikti, tas ir nutiks. Neverta dėl to pergyventi“, – tatuiruotės reikšmę paaiškino M. Kvietkutė, netrukus pridūrusi, kad savo gyvenime tiki likimu.

Deja, pastaruoju metu žinomai moteriai likimas nešykštėjo išbandymų. Neseniai Monika išsiskyrė su savo mylimuoju. Su juo dainininkę siejo rimti santykiai, pora kūrė bendrą gyvenimą ir turėjo ateities planų. Tačiau romantiška draugystė iširo – Monika vėl išgyvena skyrybas.

„Ką tik išsiskyriau, – prisipažino laidos viešnia. – Nemaloniai. Sakoma, kad vieno kalto nebūna, bet, mano nuomone, aš čia savo kaltės nelabai matau. Nieko konkretaus nenutiko, sunku net pasakyti. Matyt, tiesiog pavargau būti ta viena, kuri stengiasi, kuri pataikauja, norisi, kad jau kažkas dėl manęs kažką padarytų. Atrodo, kad jau nusipelniau, jau norėtųsi.“

Dėl pastarųjų įvykių Monikai net nusilpo sveikata. Dėl šios priežasties moteris greitai padarė išvadas ir nusprendė keisti gyvenimo būdą – atsisakyti alkoholio ir pradėti sportuoti.

„Aš esu šiek tiek širdininkė, praėjusią savaitę buvau ligoninėje, nes man kažkas nuo visų nervų nutiko, yra ritmo sutrikimų, per didelis pulsas“, – Delfi TV eteryje atviravo ji.

Po skyrybų Monika su 6-erių metų sūnumi persikraustė gyventi į Šiaulius.

„Nėra liūdna. Gal dėl to ir liūdna, kad visai neliūdna. Visiškai viena kaip ir nesu gyvenusi, tad dabar yra labai fainas laikas. Be to, dabar yra vasara, daug veiklos, laukia koncertai ir smagus laikas, tad nėra kada liūdėti. Liūdniausia gal būna tada, kai jau būna vakaras, kai atsiguli į lovą, kai jau būna viskas ramu, nebėra jokio dūzgesio ir aplanko mintys“, – dalijosi pašnekovė.

Ne paslaptis, kad M. Kvietkutės vardą ir pavardę visuomenė dažniau ėmė girgėti tada, kai ši, dar būdama moksleive, užmezgė santykius su verslininku bei tuometiniu Seimo nariu Andriumi Šedžiumi. Netrukus po to pora susituokė, susilaukė bendro vaiko, tačiau, po audringų skyrybų, galiausiai pasuko skirtingais keliais. Laidoje teirautasi, ar jos neerzina faktas, kad ją žmonės neretai iki šiol vadina buvusia A. Šedžiaus žmona.

„Ne, nenervina, nes jokia čia paslaptis“, – nusijuokė ji.

Laidos vedėjas pasufleravo, kad, ko gero, yra tokių žmonių, kurie mano, jog be A. Šedžiaus Monikos Lietuvoje niekas nežinotų.

„Bet taip ir yra, – neneigė ji. – Žinoma, nėra aišku, kaip būtų susiklostęs tas mano gyvenimas. Gal būtų buvęs ilgesnis tas kelias, nes iki šios pažinties mes siekėme populiarinti grupę, ieškojome pažinčių ir pan. Faktas, kad man susipažinus su juo viskas įvyko greičiau. Nors, kai mes susipažinome, aš išėjau iš grupės ir porą metų nesutikau niekur dainuoti. Mane kvietė ir į šokių projektą dalyvauti, bet nesutikau, nes nenorėjau pasirodyti, kad viskas dėl jo, nenorėjau, jog žmonės manytų, kad juo naudojuosi.“

Frazę, kad be jo M. Kvietkutės šalyje niekas nežinotų, yra viešai pasakęs ir pats A. Šedžius. Šiandien tokius buvusio sutuoktinio žodžius moteris vertina su šypsena.

„Manau, viskas įvyko natūraliai. Jis buvo politikas, aš – mokinukė. Tai visiems buvo labai įdomu“, – neslėpė ji.

„Kai susipažinome, jam buvo 34-eri metai. Kai pagalvoji, kadangi man dabar yra 30-imt, tai nebuvo jis senas. Man tuomet buvo 18-ika, beveik 19-ika metų. Nebuvau nepilnametė, kaip daugelis sako. Susipažinome per vieną mano grupės narę, nes buvo bendrų ryšių. Mes nuvykome į vakarėlį. Tuo metu jis dalyvavo šokių projekte ir ten buvo to šou afteris. Buvo daug įvairių žinomų žmonių, mus supažindino ir, matyt, jis atkreipė į mane dėmesį, nes manęs atkakliai siekė.

Rodė džentelmenišką dėmesį. Tikrai nebuvo jokių dovanų ar gėlių pirkimų. Viskas buvo labai paprastai. Buvo labai gudriai paimtas mano telefono numeris iš mano kolegės, nes jos telefonas išsikrovė, tai buvo priežastis paskambinti į manąjį. Netrukus kiekvieną dieną sulaukdavau žinučių, pasisveikinimų, palinkėjimų gražios dienos, atsakydavau mandagiai, bet per daug nesiplėtojau.

Viskas vystėsi natūraliai. Aš santykių nenorėjau, aš jų neieškojau, gal net bijojau. Nežinau, iš kur ši baimė, gal net gėdijausi to. Tai buvo pirmieji mano rimti santykiai. Žmonės sakė, kad vyresnis, tai reiškia protingas, neįskaudins, kam man tie mano amžiaus vaikinai, kuriems tik vėjai galvoje. Taip ir suviliojo. Įsimylėjau. Ne iš karto, bet po truputį – taip. Nebuvo viskas labai greitai. Rutuliojosi viskas iš lėto, savu laiku“, – pasakojo Monika.

Tuo metu M. Kvietkutė buvo abiturientė, baiginėjo 12-ąją klasę. Praėjus trejiems metams pora susituokė.

„Bet pasipiršo po trijų mėnesių draugystės, – šyptelėjo laidos viešnia. – Nežinau, kodėl tik po trejų metų susituokėme. Nebuvo didelės skubos. Viskas vyko labai natūraliai.“

Nors Monikos ir Andriaus ryšys klostėsi gražiai, santuoka nebuvo ilgaamžė. Pora po kelerių metų išgyveno sudėtingas, audringas, viešas ir iki teismo nukeliavusias skyrybas. Laidoje pašnekovė neslėpė, kad viena iš to priežasčių buvo galima vyro neištikimybė.

„Tai nebuvo vienas konkretus dalykas, kad pagavau ir 100 proc. žinau, jog taip yra. Bet buvo merginų dėmesys, žinutės naktį ir pan. Jei atvirai, aš jau nebeprisimenu tų jausmų, man tai jau yra praeitis, kur jau nebeima pyktis. Aš supratau, kad jis yra toks žmogus, kuriam tiesiog patinka moterų dėmesys, bet kaip žmogus jis tikrai nėra blogas. Pykomės, pykomės, kas liečia teismus, bet šiandien mes sutariame puikiai, neturiu nė vieno blogo žodžio jam pasakyti“, – tikino ji.

Nors dabar Monika nebegyvena praeitimi, ji prisimena, kad tuo metu, kai vyko skaudžios skyrybos, jos širdyje užgimė nemalonūs jausmai.

„Buvo keršto jausmas, norėjosi atkeršyti, norėjosi parodyti, kaip aš jaučiuosi, kad pamatytų, jog negalima manęs taip stumdyti. Aš leidžiu vieną kartą, antrą, dar kartą, bet viskas kaupiasi. Galiausiai viskas pradeda neberūpėti. Šios skyrybos įvyko ne dėl kažko konkretaus, ką jis padarė, bet jis pamatė, kad esu abejinga, jog man jau nebesvarbu. Man gimė vaikas, į kurį susikoncentravau, todėl man nebebuvo svarbu, ar jis kur nors važiuos, ar bus namuose ir pan. Man buvo gerai, kol jis nepabandė manęs pamokyti, kad aš esu neva žvaigždė. Sukrovė daiktus į maišus, į autobusiuką ir viskas, sako, tu čia nebegyvensi, nebeįeisi. Aš atsakiau, kad gerai ir išvykau pas tėtį į namus. Žmogus nelabai suprato, kaip taip gali būti, kad jis mane išmeta, o aš nesipriešinu. Netgi skyrybų priežastis yra ta, kad mes dėl to esame abu kalti, nes jis mane išmetė, o aš nesipriešinau“, – pasakojo Monika.

A. Šedžius ir M. Kvietkutė oficialiai išsiskyrė tik 2019-aisiais garsiai nuaidėjusiame teisminiame procese.

„Tas laikas tikrai nebuvo gražus. Dabar, jei galėčiau, tikrai atsukčiau laiką ir, galbūt, taip viešai nebūtų visas procesas vykęs. Matyt, silpna jaučiausi, bijojau, kad gali padaryti kokią nors įtaką, kaip politikas, bijojau, jog prarasiu vaiką, nes buvo toks laikas, kai man buvo sakoma, kad vaikas augs su juo, o ne su manimi. Man net buvo siūlyta suma tam, kad vaikas galėtų gyventi su juo. Tai buvo 700 eurų į mėnesį tarsi kaip kompensacija. Tik nenoriu, kad visa tai atrodytų labai rimta, tai galėjo būti tiesiog iš kalbos išėjęs dalykas, gal tai buvo taktika, gal manė, jog mane prigaus, kad susiviliosiu ir atiduosiu vaiką. Bet man minties tokios nebuvo, nes žinau, koks jis būna užimtas, kai jam reikia išvažiuoti, jis nebūna vietoje. Žinau, kad tokiu atveju vaikas augtų ne su juo, o su jo drauge ar su jo tėvais, o aš esu čia ir tikrai galiu jį prižiūrėti“, – dalijosi žinoma moteris.

Nors anksčiau šie santykiai buvo audringi, dabar Monika tikina su Andriumi sutarianti puikiai. Vaiko tėtis ne tik kokybiškai užsiima savo atžala, su juo keliauja po užsienio šalis, bet ir kas mėnesį moka alimentus, kurių suma – 500 eurų.

„Sutariame labai gerai. Man nebėra jausmų, kaip vyrui, o jam – man, kaip moteriai. Nebėra jokių pavydo scenų. Supranti, kad turi vaiką ir nori padaryti jį laimingu. Neseniai turėjome ir pokalbį, kad, nors ir pykomės, bet dabar viskas jau praeityje. Aš žinau, kad jis yra geras žmogus, o jis tą patį žino apie mane. Mes iš esmės nesame konfliktiški, tad tie visi per skyrybas įvykę konfliktai yra labai toli nuo tikrųjų mūsų. Matyt, žaidė kažkokie principai, susipurtė smegenėlės nuo nervų, nuo visų įvykių, bet iš esmės nesame konfliktiški“, – kartojo ji.

Interviu metu aptarta ir naujoji A. Šedžiaus mylimoji Erdvilė Pilvinytė, su kuria verslininkas jau turi du vaikus. Pastebėta, kad pastaruoju metu Monika su ja sutaria visai neblogai. Kas jas abi sieja?

„Ką bendro turime? Na, tai Šedžių, – nusijuokė ji. – Turime bendrą vaikų tėtį. O šiaip tai, taip, ji yra jo draugė, dviejų vaikučių mama. Sutariame. Aš turėjau savo galvoje susikūrusi tokį dalyką, kad tikrai nesipyksiu, nes mano vaikas didelę laiko dalį praleis su jais, tai yra faktas, tad man būtų nenaudinga su ja pyktis dėl vaiko, norisi palaikyti gražų ryšį. Galų gale, aš neturiu dėl ko ant jos pykti, nors ir atsikraustė ji vos po poros mėnesių po to, kai išsikrausčiau iš namų aš. Bet nesu piktas žmogus. Nesinešioju pykčio su savimi.“

Po santykių su A. Šedžiumi Monika puoselėjo draugystę su širdies draugu Dovydu. Pora net buvo įsigijusi bendrą būstą, bet meilė baigėsi. Šia tema pašnekovė plačiai kalbėti nenorėjo, tačiau atsakė, kodėl jų ryšys nutrūko.

„Nesutapo charakteriai, – šyptelėjo ji. – Tiesiog ne mano gyvenimo būdo žmogus. Užtruko tai suprasti, nes mes visą laiką negyvenome kartu, jis skraidydavo kas mėnesį gal, o per karantiną viskas atsiskleidė per karantiną.“

Laidos žiūrovai teiravosi ir apie kitą, pastarąjį mylimąjį, su kuriuo Monika neseniai išsiskyrė. Klausta, ar buvęs jos draugas prieš ją smurtavo tik psichologiškai, o gal buvo ir fizinio smurto.

„Psichologinis. Fiziškai neprovokavau, kad taip būtų, bet jei būčiau provokavusi, nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę. Man yra sakę, kad „man duos į snukį, nes kitaip su manimi neina kalbėti“ arba prieina, pagąsdina su kumščiu, neva bajeriukas. Tą darydavo blaivas, tas ir baisiausia. Tą jis darydavo, nes nemėgdavo girdėti tiesos apie save. Būdavo pokalbiai, kurie, mano galva, turėdavo pasibaigti vos po penkių minučių, bet jam tai prilygdavo kažkokiai kovai už gyvybę. Žodis po žodžio, kai jau pili visą tiesą į akis, žmogus nebežino, kaip atsimušti, todėl pasiūlo į snukį.

Žmogus tiesiog yra melagis. Taip pasakysiu. Su viskuo aš galėjau gyventi ir prie visko prisitaikyti, bet pradėjau pastebėti, kad aš santykiams duodu labai daug, o atgal gaunu vis mažiau. Po to, kai nurimsti, atsisėdi ir galvoji, kad yra ir daugiau dalykų, kurie netinka. Pavyzdžiui, kad per pusantrų metų neužmezgė jokio ryšio su vaiku, vaikas kaip robotukas bijo pasigarsinti telefono garsą, neduok Dieve, trupinukas nukris ant žemės, nors namus valau aš. Pastebėjau, kad vaikas įtampoje, jog jis atsikelia naktį. Labai daug dalykų. Klausei, ar aš einu sportuoti, tai aš negalėjau eiti sportuoti, nes sporto salėje įprastai būna daug vyrų, kaip aš eisiu? Turėjau pasiūlymą sportuoti nemokamai Palangos sporto klube, ir vaikui baseinas būtų buvęs, pasidalinau, parodžiau, sako jis užblokuok, neva man tokius pasiūlymus duoda tik todėl, nes nori su manimi permiegoti. Vieną kartą gali iš to pasijuokti. Bet buvo ir laiko skaičiavimas minutėmis“, – prisiminė ji.

Monika tikino bandžiusi suprasti savo antrąją pusę, jo nuovargį po darbų, tačiau netrukus pajuto, kad dėl santykių stengiasi tik ji viena. Pora kartu iš viso buvo pusantrų metų.

„Aš padarydavau ir valgyti, ir pasitikdavau, ir visa kita. Bet ir man norisi to ryšio, nes aš tose Kunigiškėse nelabai turėjau ką veikti, tai ir laukdavau, kol jis grįš. Aišku, kiti sakys, kad buvau pati kalta. Bet taip greitai reikalai nesidėlioja, nes turėjau persikelti iš Vilniaus salono, reikėjo susirasti klienčių kitoje vietoje, jau ieškojausi net Klaipėdoje, kur dirbti. Tiesiog viskas greitai nevyksta“, – atviravo žinoma moteris.

Monika įtaria, kad jos buvęs mylimasis buvo narcisistinė asmenybė, kadangi jis niekada nepripažindavo suklydęs, po ginčo jausdavosi įsižeidęs, tapo agresyvus ir save bei savo interesus visada statydavo pirmoje vietoje.

„Aš pirmą kartą su tuo susiduriu. Tikrai pati visko iki galo nežinau. Bet supratau, kad žmonės nėra empatiški, jie nelabai supranta kito žmogaus jausmų. Nemažai tuo domėjausi, skaičiau straipsnių, žiūrėjau vaizdo įrašų ir, atsimenu, perskaičiau pora sakinių, po kurių man pasidarė ramu, kad ne aš šioje vietoje esu kalta. Buvo rašoma, kad jei nori atpažinti narcizą, pasakyk, jog jis kažką padarė ne taip. <...> Šį kartą tikrai ne aš esu kalta. Viską padariau dėl šių santykių. Aš nesu medikė, nepagydysiu“, – dalijosi atlikėja.

Laidos viešnia atsimena, kad paskutiniai konfliktai jų poroje kildavo visiškai dėl menkniekių.

„Pavyzdžiui, atsikėlėme, pasidarėme pusryčių ir užsiminiau apie traškučius, kad jis suvalgė, bet ir labai gerai, nes vaikas sirguliavo. Tą sakydama neturėjau nė menkiausio kaltinimo, tą temą užvedžiau dėl vaiko sveikatos. Bet žmogus taip supyko, kad paėmė automobilio raktelius ir išvažiavo, nors man reikėjo vežti vaiką į darželį, reikėjo važiuoti tvarkytis reikalus į Klaipėdą, o aš Kunigiškėse, kur net iki Palangos reikia nuvažiuoti. Tai buvo nepagarba. Tu gali susipykti, bet atimti daiktą ir man sugadinti visą dieną? Aš ne į soliariumą norėjau nubėgti, bet buvo ir kiti žmonės, kuriuos galėjau nuvilti. Tai gerai, kad mano draugė buvo Palangoje, kuri man davė automobilį. O po to, praėjus porai valandų, jis parašo, kad atsiprašo už savo rytinį poelgį. Na, ir ką tu gali atsakyti“, – nusivylimo neslėpė pašnekovė.

Laidos žiūrovai teiravosi, galbūt santykius griauna viešumas, tačiau Monika tuo abejoja.

„Iš esmės tikrai ne dėl viešumo, nes tu rodai, ką nori rodyti ir blogus dalykus pasilieki sau. O faktą, kad išsiskyriau paviešinau todėl, nes žmonės vis tiek tai pastebės ir ims klausinėti. Iš kitos pusės to nesigailiu, nes sulaukiau labai daug žinučių iš moterų. <...> Jos dėkoja, kad pasidalinau, jog esu drąsi, kad nebijau pripažinti, jog nepasisekė. Ne viskas rožėmis klota pas mane gyvenime. Norėtųsi, kad moterys už save pakovotų, nes aš pati žinau, kaip tu beviltiškai jautiesi tokiuose santykiuose, nes blogai gyventi juk gali ir viena“, – sako grožio meistrė.

„Negalvojau, kad šie santykiai baigsis po paskutinio konflikto, bet tiesiog pamačiau, jog niekas manęs nelaiko, tai kam tada būti“, – pridūrė ji.

Monika į santykius žiūri rimtai, todėl naujus žmones į savo gyvenimą priima atsakingai. Ateityje ji svajoja apie šeima ir dar vieną atžalą, tačiau kol kas į naujas draugystes greitai pulti ji neplanuoja.

„Man norisi šeimos, todėl, galbūt, per greitai pasitikiu žmonėmis, – mano laidos viešnia. – Aš nereikalauju iš žmogaus tobulumo. Vienintelis mano prašymas – būti atviram ir gerbti mane.“

Moteris paneigė mitą, kad neva ją išlaiko vyrai. Vienintelis mylimasis, nuo kurio finansiškai ji buvo priklausoma, tai buvo A. Šedžius, tačiau tuo metu ji buvo vos baigusi mokslus mokykloje.

Apie piktus komentarus, muštynes naktiniame klube ir dar daugiau negirdėtų istorijų – laidos įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)