Klausimų apie asmeninį gyvenimą Aistis laidoje sulaukė išties nemažai. „Nepatogių klausimų“ žiūrovai norėjo sužinoti, ar vyras turi antrą pusę, ar norėtų turėti vaikų.

„Man atrodo, kad mes, kaip visuomenė, dažnai labiausiai domimės asmeniniu gyvenimu, kai turėtume domėtis kitais dalykais. Mano asmeninis gyvenimas yra tuščias. Jame nieko nėra. Kažkuria prasme esu liūdnas, bet iš kitos pusės – aš susitaikęs“, – kalbėjo A. Mickevičius.

Aistis Lietuvoje žinomas jau daugelį metų – nors dabar vyrą daugelis žino kaip parfumerį ir aktorių, praeityje jis ne vienerius metus yra dirbęs ir radijo stotyje. Vyras mano, kad jo populiarumą lėmė ne vienas faktorius.

„Iš vienos pusės – daug darbo, iš kitos pusės – yra ir sėkmės momentas. Vistiek turi atsidurti tinkamu metu tinkamoj vietoj, tarp tinkamų žmonių, kurie pastebės tavo potencialą. Kartais būna tikrai talentingų žmonių, bet jie varo kažkur ne į tą pusę. <...> Pavyzdžiui, kaip man buvo su aktoriniu. Jeigu aš būčiau varęs pagal lietuvišką aktorinę tradiciją, tai nieks šiandien apie mane nei žinotų, nei kalbėtų. Mano tramplinas buvo patekimas tinkamu metu į tinkamą vietą. Tuo metu, kai kreipiausi į radijo stotį „M-1”, aš neturėjau darbo. Aš buvau pabaigęs akademiją, man buvo 28-eri. <...> Vieną dieną pagavau save – gyvenu pas tėvus, man mama prieš išeidama į darbą vis dar palieka 20 litų, kad aktorius vaikas išgertų kavos mieste su menininkais. Tai yra tragiška, – juokėsi Aistis. – Pagalvojau, kad kažką reikia daryti. Iš pradžių patekau į tokią „Užupio radiją“, kur metus laiko prasistumdžiau. Paskui prisiminiau, kad Rumšo tėvas, kuris buvo mano scenos kalbos dėstytojas, yra pasakęs: tu turi gerą balsą, turi eiti ne į teatrą, o į radiją. O aš, akademiją baigęs komjaunuolis, galvoju, kur jau aš eisiu į radiją, kai mane teatras šaukia. Tai vis tik nuėjau ten, kur man siūlė nueiti, ir kaip tik patekau į tarpą, kuomet ieškojo naujų žmonių.“

Radijo stotyje Aistis dirbo drauge su kolega Mindaugu Stasiuliu. Jų duetą prisimena dažnas rytinių radijo laidų klausytojas. Tiesa, būtent paros laikas ir tapo pagrindine priežastimi, kodėl A. Mickevičius metė šį darbą.

„5 metus pradirbau rytinėje programoje. Bet čia atsitiko tokia bėda. Aš esu žmogus pelėda. Mano biologinis laikrodis veikia kitaip, negu vyturių, pagal kuriuos mes kažkodėl ir gyvenam, – laidoje „Nepatogūs klausimai“ kalbėjo pašnekovas. – Kai patekau į tą rytą, iš to streso pirmus metus visai normaliai dirbosi, nors išsiprašėm, kad pradėtume ne 6, o 7 valandą. Bet ilgainiui supranti, kad rimtas ne tavo, kad vis sunkiau ateiti 7 ryto ir žvaliai, pasiruošus čiauškėti. <...> Galiausiai nutiko taip, kad be raminamųjų negalėjau išeiti į eterį. Man sukdavosi žemė po kojom, kviesdavo greitąją pagalbą. Buvo pati jaunystė, norėjosi linksmintis. <...> Paskui buvau nusivaręs iki tokio depresyvaus lygio. Buvo mano tėčio gimtadienis, o aš įkritau į tokią miego komą, kad pramiegojau. Pagalvojau, kad viskas, dabar yra ta diena. Paskambinau į darbą ir pasakiau, kad rytoj neateisiu. Po ilgos pauzės man sako: aš supratau.“

Su Mindaugu Stasiuliu Aistis tikina nesusipykęs – neskaitant vos poros visai nereikšmingų atvejų, kuomet kilo nesusikalbėjimai dėl techninių dalykų. Tiesa, žiūrovui pasiteiravus, ar dar yra tikimybė, kad kada nors vėl grįš į radiją, Aistis ištarė tvirtą „ne“.

„Aš esu toks žmogus – kai užveriu duris, suvokiu tai kaip įvykusį etapą ir aš niekada negrįžtu į ten. Aš ir į teatrą negrįšiu“, – sakė garsus parfumeris.

Orestas ir Džilda Vaigauskai – šiuos personažus, kuriuos įkūnija Ineta Stasiulytė ir Aistis Mickevičius, žino kone kiekvienas. Jie gimė visai netikėtai, tačiau išsyk sulaukė milžiniško populiarumo.

„Aš savęs netraktuoju kaip humoristo. Žmogus su humoro jausmu tai nėra humoristas. Humoristai pas mus turi tokį blogą šleifą. Kai išgirstu žodį humoristas, man iš karto Zavaliauskas iškyla. <...> Man patinka „stand up“ kaip žanras, bet ne visada patinka mūsų stand up'eriai, nes jiems trūksta profesionalumo. Jie išplaukia iš paprastų žmonių ir ne visi turi tos charizmos, reikalingos scenai. Bet tarp jų yra ir labai daug gerų, talentingų žmonių, – kalbėjo Aistis. – Orestas ir Džilda atsirado kažkur 2017 metais. Buvo kažkoks televizinis projektas, ir buvo dviejų savaičių tarpas, kuri reikėjo kažkaip pratęsti. Prodiuseris buvo Laurynas Šeškus, su juo buvau pažįstamas iš anksčiau. Ir jis kreipėsi į mane. <...> Per kavos puodelio išgėrimą sugalvojom vardus, biografiją, bet vis dar nežinojom, nei kaip atrodysim, nei kaip kalbėsim, nei kokie charakteriai bus.“

Kaip laidoje pasakojo žinomas vyras, visas vizualus įvaizdis vos per kelias valandas buvo sukurtas tiesiog grimerinėje.

„Aišku, tas personažas turi mano bruožus, bet jie yra paryškinti. Kai kalbam apie Oresto grimą, tai ten iš principo yra tapybinis grimas. Reiškia, kad mano grimerė nupiešia ant manęs pagyvenusį vyrą, bet naudodamasi mano bruožais. Grimas trunka apie pora valandų. Aš nežinau, iš kur aš traukiu visas tas nesąmones, kurias jis kalba, kaip jis elgiasi. Aš esu transliuotojas šitoje vietoje. Tai su daugeliu savo veiklų galiu pasakyti, kad aš pertransliuoju, ką man duoda – aš paimu“, – sakė A. Mickevičius.

Nors teatro scenoje žinomo vyro nebematyti, vaidmenų serialuose jis vis dar neatsisako. Aktoriaus išsilavinimą turintis vyras tikina, kad tam nereikia itin didelių pastangų. Ir jei esi susitaręs padorų honorarą, neskauda širdies.

„Aš stengiuosi susitarti kokius 500 eurų už pamainą. Bet kiek tu į tai įdedi kūrybos, sveikatos ir t.t. Gal tau reikia nuogai nusirengti ar dar kažką padaryti“, – šypsojosi A. Mickevičius.

Prabilus apie pinigus ir ką jie jam reiškia, parfumeris neslėpė esantis materialistas bei išdėstė savo nuomonę šia tema.

„Esu menininkas materialistas. Neslepiu šito. Manau, kad pinigai kiekvienam žmogui yra nepaprastai svarbu, netgi tiems, kurie sako, kad taip nėra. Aš pažįstu žmonių, kurie tvirtina, kad daro kažką ne dėl pinigų, bet iš principo, jeigu ten padarei ne dėl pinigų, kažką turi padaryti dėl jų. Nes be jų nieko nebūna. Sveikatos gal ir nenusipirksi, bet gydymą gali nusipirkti už pinigus. Tai aš manau, kad pinigai yra svarbu. Ir aš materialistas, – prisipažino Aistis. – Man patinka skaičiuoti, sąskaitas išrašinėti. <...> Kartais būna, kad pinigai tarsi nukrenta iš dangaus.“

Laidos žiūrovams pasiteiravus, ar jis gyvena pasiturinčiai, turi nuosavą butą ar kito turto, A. Mickevičius šyptelėjo.

„Tas pasiturinčiai kiekvienam yra labai skirtingas. Dar neseniai galvojau, kad gyvenu pasiturinčiai, bet kita prasme. Aš esu sukaupęs didelę biblioteką knygų, turiu vertingų paveikslų, daug žinių. Tai yra mano turtas. Ne tiek svarbi buvo buitis, nors aš turėjau nuosavą butą. <...> Bet nenoriu bėdavotis, tikrai neskurstu“, – tikino „Nepatogių klausimų“ svečias.

Aistis Mickevičius

„Kodėl vis dar neturi sukūręs šeimos?“ – tokį klausimą išgirdęs parfumeris ir aktorius iškart patikino, kad nuo vaikystės yra vienišius.

„Gal todėl, kad nenoriu? Iš principo aš esu prieš santuoką. <...> Man tai atrodo atgyvenęs institutas. Bet čia man ir aš niekam neprimetu. Iš esmės aš esu vienišius – nuo vaikystės atskirai. <...> Nesusikūriau šeimos ir gal nesusikursiu“, – šypsojosi pašnekovas.

Aistis sulaukė klausimo ir apie plačiai visuomenėje ir žiniasklaidoje aptartą įvykį – Luko Griciaus ir Naglio Bieranco bučinį ant „M.A.M.A“ apdovanojimų scenos. Laidos svečias įvardijo, ką mano apie tai, kad homoseksualūs žmonės vis dažniau imasi iniciatyvos.

„Nemanau nieko blogo apie juos. Manau, kad mūsų visuomenė šia prasme yra ne visai subrendusi. Kai žiūriu žmonių pasisakymus, suprantu, kad visuomenė nesubrendusi suvokti, kad kitų žmonių seksualinis gyvenimas mūsų neturi jaudinti. Neturi būti įdomu ir svarbu, kas su kuo miega ir kaip tai daro. Mes neturim fantazuoti, – sakė Aistis. – Ir tada, suprantu, gėjų pusėj kyla noras kažką pademonstruoti, kad žiūrėkit, mes esam ir mums nusišvilpt, ką jūs kalbat. <...> Lukas ir Naglis – charizmatiški du jaunuoliai, kurie dabar atlieka flagmano vaidmenį. Taip ir turėjo būti, jie ir turėjo pasibučiuoti“.

Aistis Mickevičius

Antrosios pusės neturintis vyras jau pokalbio pradžioje patikino, kad norėtų turėti vaikų. Tačiau, anot jo, jo asmeninis gyvenimas ir požiūris veikiausiai nebūtų palankūs auginti atžalas.

„Iš vienos pusės norėčiau, iš kitos pusės suprantu tokį dalyką, kad tam vaikui reikia dėmesio. O aš noriu sau suteikti dėmesį. Aš pažįstu vienišų mamų ir jos žiauriai sunkiai verčiasi. Jos daug nudirba, daug padaro ir tai tikrai didvyriškas darbas. Mes šiais laikais primityviai žiūrim, kad viskas suderinama, įmanoma. Bet aplink pilna asmenybių, kurios niekada nebuvo vedę, niekada neturėjo vaikų, kurios pilnai save atidavė scenai arba kažkokiem kitiems kūrybiniems dalykams. Ir iš to gimė daug vertės“, – tikino aktorius.

Visą pokalbį su aktoriumi, parfumeriu Aisčiu Mickevičiumi galite matyti laidoje „Nepatogūs klausimai“. Vaizdo įrašą rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)