„Visų pirma, aš esu aktorius“, – sako A. Eisimantas, laidos vedėjui Rolandui Mackevičiui pastebėjus, kad pastaruoju metu pašnekovas dalyvavo ne viename televizijos projekte. Anot A. Eisimanto, kiekvienas aktorius turėtų būti smalsus, stengtis pasisemti įvairių žinių, išmokti naujų dalykų tam, kad praplėstų savo mąstymą, įgytas žinias panaudotų aktoriaus profesijoje.

„Aš kažkurią dieną atsisėdęs mąsčiau, kas aš esu. Ar radijo laidų vedėjas? Taip, šiuo metu vedu radijo laidą, bet ar esu radijo laidų vedėjas? Nemanau. Ar esu televizijos laidų vedėjas? Vedžiau vieną ar du televizinius projektus, bet ar dėl to jau esu televizijos laidų vedėjas? Jeigu dalyvavau šokių projekte, ar aš esu šokėjas?“, – svarstė A. Eisimantas.

Šiuo metu žinomas vyras yra ir vienos radijo laidos vedėjas, anot jo, aktoriui tai – neįkainojama patirtis. Darbas eteryje A. Eisimantui anksčiau pažįstamas nebuvo, todėl reikėjo nemažai pastangų, kad išmoktų naujus dalykus.

„Atėjau į radiją be jokios patirties, iš karto įšokau nuogas į dilgėles. Patarčiau visiems aktoriams, kurie sako, kad vien tik teatras yra šventovė, pabandyti darbą vedėjo kėdėje“, – šypsojosi aktorius.

Tiesa, pašnekovas teigė, kad ne tik darbas ir repeticijos teatre užima visą jo laiką. Anot A. Eisimanto, visada gyvenime reikia atrasti balansą, o poilsis taip pat yra neatskiriama darbo proceso dalis.

„Jei vien tik dirbsi, greitai perdegsi, todėl kartais ir aš atsipalaiduoju. Gali būti, kad susidaro įspūdis, jog esu vakarėlių liūtas, bet dažniau renkuosi savą kompaniją, laiko praleidimą kokioje nors sodyboje, kur gali suderinti pagulėjimą hamake, nueiti išsimaudyti į ežerą, kažkiek išgerti alaus, bet tuo pačiu pabūti su draugais“, – atskleidė A. Eisimantas.

Gyvenimą Klaipėdoje iškeitė į sostinės šurmulį

Ir išties, atrodo, kurį laiką ramybe žinomas vyras mėgavosi gyvendamas Klaipėdoje, tačiau visai neseniai gavęs darbo pasiūlymą persikėlė į sostinę.

„Vis dar vaidinu Klaipėdos dramos teatre, dabar matau, kad man yra paprasčiau atvažiuoti į Klaipėdą, parepetuoti, suvaidinti spektaklius ir vėl grįžti. Iki Klaipėdos yra maždaug 300 km į vieną pusę, todėl nemanau, kad yra esminis skirtumas, kuriame mieste gyveni.

Vilnius įtraukia. Kraustytis ar ne, man tai buvo sunkus apsisprendimas, bet žengi žingsnį, pasimatuoji ir žiūri, tavo ar ne tavo. Vilnius man labai patinka, o į Klaipėdą visada smagu grįžti“, – šypsojosi.

Paklaustas, kodėl A. Eisimantas pasirinko aktoriaus profesiją, pašnekovas teigė, jog niekada apie tai per daug negalvojo. Pažymiai buvo geri, todėl galėjo studijuoti ir kitus mokslus, tačiau, anot jo, aktoriaus profesija taip pat ne ką lengvesnė.

„Gal net kai kas ir atkalbinėjo nuo tokio pasirinkimo, bet aš niekada jo nesigailėjau. O dabar turiu vaidmenų Klaipėdos dramos teatre, kuriame esu etatinis aktorius. Buvo momentas, kai vos ne visose spektakliuose vaidinau, dabar jų šiek tiek apmažėję“, – pasakojo A. Eisimantas.

Arnoldas Eisimantas

Tiesa, žinomas vyras patvirtino kalbas, kad aktoriaus darbas nėra labai pelningas, tačiau jis teigė, kad kiekvieno žmogaus poreikiai skirtingi.

„Priklauso ko tu nori, bet kad oriai gyventum, manau, valstybiniame teatre dirbant sudėtinga, nebent esi išskirtinis talentas, o aš nesu ir tą adekvačiai suprantu. Tada lieka du variantai, arba verkti, kokia maža alga, arba eiti kažką daryti, ką aš ir darau“, – šypsojosi pašnekovas.

Anksčiau A. Eisimantą buvo galima dažnai išvysti atliekant vaidmenis ir įvairiuose serialuose, aktorius yra dirbęs Rolandui Skaisgiriui priklausančios kompanijos „Videometra“ projektuose, tačiau jau kurį laiką pašnekovas užsiima kitokia veikla.

„Tikrai ne dėl mano kaltės. Prodiuseriai sprendžia, duoda darbą arba neduoda. „Videometroje“ nebedirbu turbūt dėl to, kad Rolandui Skaisgiriui parodžiau vidurinį pirštą, – juokdamasis A. Eisimantas prisiminė vieną nutikusią istoriją. – Važiavau gatve, turėjau pasukti į kairę pusę, todėl privalėjau persirikiuoti iš vienos juostos į kitą. Kai tai dariau, kažkas man pradėjo signalinti. Eilinė situacija gatvėje, nebuvo nieko piktybiško. Tada pakėliau vidurinį pirštą. Prie manęs privažiavo automobilis, nusileido jo langas, o ten, matau sėti pats Rolandas. Nemanau, kad jis tada mane atpažino.“

Tiesa, žinomas aktorius pasakojo nevengiantis jokio darbo, net ir vaidmenų serialuose, į kuriuos dažnai žiūrima skeptiškai.

„Aš manau, kad aktorių tarpe yra nemažai pavydo, daug kas kalba, kad teatras yra menas, o telikas nesąmonė. Galbūt tų, kas taip šneka, niekada nebuvo pakviesti suvaidinti. O jų nepakviečia todėl, kad jie galvoja, jog tai yra savaime suprantamas dalykas. Tačiau reikia pajudinti smegenis, pasidaryti CV, videodarbus, juos nusiųsti visiems įmanomiems prodiuseriams. Blogiausiu atveju tau nieko nepasakys arba pasakys ne, o gal kažkas tave ir pastebės. O tokios žmonių kalbos, manau, nustotų ties pirmu gautu pasiūlymu“, – šypsojosi žinomas vyras.

Pamirštas plaktukas ir scenoje sustojusi širdis

Anot jo, tie teatre, tiek serialų filmavimo aikštelėje reikia įdėti daug pastangų. Aktorius negali ateiti į darbą nepasiruošęs, jis privalo žinoti, ką reikia pasakyti, daug repetuoti. Vis dėlto kartais klaidos neišvengiamos, įvairių netikėtumų scenoje teko patirti ir A. Eisimantui.

„Viename spektaklyje buvo scena, kurioje pats turėjau atsinešti plaktuką. Išėjau į sceną, žiūriu, nėra plaktuko. Priėjau prie kolegės, sakau: „Tu pavaidink, aš tuoj pareisiu“, ir išėjau iš scenos. Žinojau, kaip viską paskui išvynioti, žinojau, kad tas plaktukas visai netoli padėtas, o kolegė man paskui sakė: „Tu man liepei truputį pavaidinti, o pats išėjai. Ką žinau, kiek pavaidinti, kur tu išėjai“, sakė daugiau taip nedaryti“, – juokėsi.

Arnoldas Eisimantas

Vieno vaidinimo metu A. Eisimantas pasakojo, kad buvo nualpęs, yra jautęs, kaip jam tarsi sustoja širdis.

„Jei kas nors tai yra patyrę, turbūt supras, apie ką aš kalbu, jei ne, galvos, kad nusišneku. Kai tau plaka širdis, jos nejauti arba turi įsiklausyti, kad pajustum pulsą, bet kai ji sustoja, tu aiškiai supranti, kad ji sustojo. Man taip buvo nutikę viename spektaklyje. Ačiū Dievui, buvo masinė scena, todėl tai pajutęs nusisukau, mane aplankė tauri baimė. Tuomet tris kartus mušiau sau į krūtinę ir išgirdau, kad ji vėl pradeda plakti. Turbūt tai buvo pasekmė didelio nuovargio, streso. Ar ji iš tikrųjų buvo sustojusi, nežinau, tik pasakoju, kokius pojūčius išgyvenau. Paskui ėjau pas gydytojus, nieko bloga nerado“, – prisiminė aktorius.

Šokių projekte užgimusi meilė ir vestuvių planai

Jau kurį laiką žinomas aktorius puoselėja šiltus jausmus šokių projekte sutiktai Ievai Konopliovaitei. Laidoje „Nepatogūs klausimai“ jis pirmą kartą atvirai papasakojo apie užsimezgusius jausmus ir pažinties pradžią. A. Eisimantas prisiminė, kad šokių projekto metu teko labai daug repetuoti, todėl natūralu, kad su partnere praleido daug laiko.

„Pamačiau žmogaus vidų, kaip ji mato, kaip jaučia. Mes niekada nesipykome dėl pasirodymų stilistikos, muzikos. Iš karto pasakėme, kad mums neįdomūs teisėjai, balai, norėjome būti spalvingi, kurti šokius, kaip juos įsivaizduojame, nesvarbu, patiks žiūrovams ar nepatiks. Ir tai mums puikiai pavyko

Antras dalykas, kai tiek daug laiko praleidi kartu, turėtų atsirasti trintis, bet jos irgi nebuvo. Man baisu kalbėti apie santykius, nes kai tik tu pasipasakoji, kaip tau smagu, visada lauk katastrofos. Nenoriu idealizuoti mano ir Ievos santykių, nes juose yra visko, tik pats esu ramus, kad atradome vienas kitą“, – sakė A. Eisimantas.

Arnoldas Eisimantas ir Ieva Konopliovaitė / Foto: Leonas Somovas

Aktorius prisipažino, kad prireikė laiko, kol suprato, kad Ievai jaučia šiltus jausmus ir žiūri ne tik kaip į šokių partnerę.

„Į projektą tikrai nėjau ieškoti nuotykių. Tuo metu gyvenau įdomų periodą, man reikėjo pasinerti į kažkokią veiklą, o gavosi kaip gavosi. Ievai reikėjo palikti savo kažkokius bagažus, bet nebuvo taip, kad kažkas kažką paliko ir dabar reikia teisintis“, – paslaptingai kalbėjo pašnekovas.

A. Eisimantas sakė apie naujai užgimusius santykius neslėpęs, pora gyveno savo gyvenimą, o jei kas nors paklausdavo, pasakydavo tiesą.

„Bet būtent dėl to, kad noriu saugoti, ką dabar turiu, tai reikia pasilikti sau, nes jei viską išdalinsi, niekam nebeįdomus būsi“, – šypsojosi vyras.

Paklausas, ar nebijojo, kad pasibaigus projektui praeis ir simpatija vienas kitam, A. Eisimantas sakė apie tai negalvojęs. Jis įsitikinęs, kad nereikia mintyse užprogramuoti įvykių, nes kai apie juos galvoji, tai ir nutinka.

„Jei aš bijosiu, ar galvosiu apie tai, koks mano tikslas? Nereikia bijoti prarasti meilės, nes jei tikra meilė, tu jos neprarasi, o šis jausmas yra abipusis reikalas.

Beje, noriu pakalbėti apie vieną datą. Sako, kad Vilniuje metrikacijos skyrius tą dieną nedirba. Ar galima kažką pakeisti?“, – paslaptingai apie santuoką kalbėjo A. Eisimantas, paklaustas ar jau pasipiršo savo širdies draugei.

Skyrybos nesutrukdė būti geru tėvu

Iš pirmos santuokos A. Eisimantas turi dukrą Mają, kurią pasakojo matantis ne kasdien, tačiau stengiasi, kaip pats teigia, jai būti geru tėčiu.

„Manau, kad svarbiausia vaikui jausti saugumą ir žinoti, kad tėtis yra. Nebūtinai jis fiziškai gali būti kartu, bet žinojimas, kad tėvas šalia ir, kai man reikės jis padės išspręsti dalykus paguos, pagirs. Aš norėčiau, kad mano vaikas neturėtų didelių paslapčių nuo manęs, kai reikia, kad nebijotų ateiti ir pasikalbėti. Stengiuosi auginti draugę sau“, – šypsojosi aktorius.

Su buvusia žmona pašnekovas teigė esantis išsiskyręs ir išsiaiškinęs santykius, nors prisipažįsta, kad tuo metu lengva apie tai kalbėti nebuvo.

„Ar būna lengvų skyrybų? Vis tiek turi praeiti tam tikrus etapus, kad iš tikrųjų atsiskirtum nuo kažko. Jei tavo klausimas, ar buvo mėtomi indai, kilo dramos, kai skyrėmės, to nebuvo. Manau, kad gyvenime nebūna atsitiktinumų. Mes sutinkame žmones, kuriuos turime sutikti, nes jie mums kažką duoda, kažką palieka, patys augame kaip asmenybės.

Idealiose, palankiose sąlygose tik daržovės auga, o žmogus priešingai, jam reikia sunkių aplinkybių, kad jis lūžtų, priimtų sprendimus, padarytų išvadas, prisiimtų atsakomybes ir iš tos situacijos išeitų kitoks. Paaugęs vienu laipteliu arba priešingai, nukritęs“, – mąstė žinomas vyras.

Pašnekovas teigė manantis, kad kiekvienas sunkus išgyvenimas augina žmogų, o to jų A. Eisimantas ieško priežasčių savyje, ką aš galėčiau padaryti kitaip, kad ateityje tai nepasikartotų.

„Išsianalizuoju savo veiksmus, tada tu visai kitaip pradedi žiūrėti į kitus santykius“, – sakė žinomas vyras.

Su Inga Jankauskaite nepalaiko jokių ryšių

Išsiskyręs su žmona, A. Eisimantas keturis metus šiltus jausmus puoselėjo atlikėjai Ingai Jankauskaitei. Kai iširo judviejų draugystė, pašnekovas teigė gavęs daugybę kvietimų duoti interviu šia tema, tačiau kartu su Inga nusprendė to nekomentuoti gerbdami vienas kito privatumą.

„Dabar man ši tema prilygsta Sidnėjaus olimpinėms, kurios buvo 2000 metais. Tai buvo seniai. Kažko aš naujo šioje temoje negaliu pasakyti. Ir vėl grįšiu prie to pačio, mes sutinkame žmones tuos, kuriuos turime sutikti, iš jų kažką gauname.

Dar yra posakis, kad likimas mus veda tiesiausiu keliu, kur mums geriausia, o kartais tas kelias eina per pragaro vidurį. Ar tie santykiai buvo pragaro vidurys ar tiesiausias kelias, kur man buvo geriausiai? Tai buvo tam tikras mano etapas, jis pasibaigė ir laimės, meilės, džiaugsmo tiek man, tiek jai“, – sakė A. Eisimantas.

Arnoldas Eisimantas ir Inga Jankauskaitė

Paklaustas, ar šiuose santykiuose jautė amžiaus skirtumą, A. Eisimantas teigė niekada apie tai nesusimąstęs.

„Jei tu kalbi viena kalba, vienu pulsu plaka dalykai, tu negalvoji, kiek tau metų ir kokia tavo odos spalva, niekada apie tai nepagalvojau. Mano draugė dabar jaunesnė, tai ką ji su seniu?“ – juokėsi pašnekovas.

Nors iširus santykiams aktorius pasakojo vis dar bendraujantis su visomis buvusiomis partnerėmis, šiuo metu su I. Jankauskaite A. Eisimantas santykių nepalaiko.

„Su Inga mes tiesiog nebebendraujame, o aplinka, kurią mes aplink save buvome susikūrę, ji yra likusi ir su visais kuo puikiausiai bendraujame“, – šypsojosi aktorius atskleidęs, kad dabar mėgaujasi naujai užgimusia meile ir Ievos draugija.

Pokalbio pabaigoje A. Eisimantui buvo užduotas klausimas ar save laiko lovelasu, tačiau žinomas vyras tam paprieštaravo. Jis teigė sakęs tokiu nelaikantis, priešingai, kartais net drovisi gavęs komplimentų.

„Kažkada net turėjau kompleksą, dabar su tuo bandau susigyventi, jei žmogus sako komplimentą, aš jį priimu, bet savęs lovelasu nelaikau. Keista, kad apie mane yra toks stereotipas“, – juokėsi.

Visą laidą „Nepatogūs klausimai“ su Arnoldu Eisimantu galite žiūrėti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)