Darbo Martynui, regis, netrūksta. Žinomas dainininkas užsiminė, kad prieš daugiau nei dvejus metus jo grafikas buvo pilnas, o per dieną dažnai jis turėjo atlaikyti ne vieną muzikinį pasirodymą.

„2019-ųjų gruodį mes turėjome 36-37 koncertus. Įdomus faktas: tai metais mes buvome viename restorane ir prie baro sėdėjo Saulius Prūsaitis. Jis sako barmenui: žinai, šių metų gruodžio mėnuo man buvo tiesiog fantastinis, turėjau 25 koncertus. Tai va. O mes turėjom 36, – juokėsi Martynas. – Turime įvairius sąstatus, galime atvažiuoti su orkestru, galime vieni, tai kainos gali svyruoti keliais tūkstančiais.“

Daugiau nei dešimetį scenoje matomas M. Kavaliauskas tikino, jog pradėjęs karjerą darbo valandų neskaičiavo, tačiau viską pakoregavo koronaviruso sukelta pasaulinė pandemija.

„Kai prasidėjo pandemija, manau, dauguma apmąstėme dėl ko, kaip ir kam visą tai darome. Aš įsivėliau į tokį nesibaigiantį maratoną, kuris prasidėjo prieš dešimt metų. Sudalyvavau pirmajame „X faktoriuje“, buvo milžiniškas ažiotažas. Dabar dar atsimenu, kad per kelias dienas feisbuke surinkau 40 tūkst. sekėjų. Tai buvo tikrai milžiniškas susidomėjimas. Paskui sekė daug kocertų, prasidėjo „Šok su manimi“, jį pavyko laimėti, – pasakojo pašnekovas. – Tada nusprendžiau, kad gal nereikia visko tiek daryti. Pavyzdžiui, šiais metais atsisakiau kelių pasiūlymų vien tik tam, kad išleisčiau savo albumą.“

Laidos žiūrovui uždavus klausimus, kur jis deda uždirbtus pinigus, Martynas įvardijo vieną savo ir žmonos Rusnės pomėgį.

„Mes labai mėgstame keliauti, tad daug pinigų iškeliauja kelionėms. Taip pat yra kiti dalykai, tokie kaip namai, buitis. Kelionėse neišleidžiame didžiulių pinigų – nežinau, gal turiu gerą žmoną, kuri moka labai gerai paskaičiuoti. Tarkime, dabar neseniai buvome Šveicarijoje. Ten yra pakankamai brangu. Pavyzdžiui, vakarienės patiekalai prasideda nuo 40 eurų, kalne bulvytės – 19 eurų. Brangu, bet įdomu pabandyti“, – tikino laidos pašnekovas.

Martynas Kavaliauskas su mylimąja Rusne

Daugelis pramogų pasaulio įvykius sekančių žmonių mano, kad žinoma TV laidų vedėja Indrė Kavaliauskaiė – Martyno sesė. Tačiau, pasak „Nepatogių klausimų“ svečio taip nėra. Indrei Martynas yra dėdė.

„Mano tėtis ir Indrės senelis yra tas pats žmogus. Tėtis anksčiau turėjo santykius su kita moterimi, ji nėra mano mama. Jam gimė vaikai, vėliau vyko skyrybos. Tai yra gana tolimas giminystės ryšys. Indrė yra iš kitos tėčio santuokos pusės, – šyptelėjo Martynas. – Vaikystėje mes leisdavome daug laiko, savaitgaliais būdavome kartu. Tačiau paskui ryšys tarsi nutrūko, bet mes stengėmės palaikyti normalius, šiltus santykius. Per Kalėdas kartais aplankom vienas kitą. Bet kad būtų kažkoks ištisas bendravimas, tai ne.“

Muzika Martyno gyvenime atsirado ganėtinai vėlai – iki jos garsus vyras dar išbandė ir medicinos sritį.

„Karjeros labai tikslingai nesiekiau. Viskas susiklostė pakankamai savaime, o galbūt yra ir sėkmės faktorius. Įstojau į medicinos universitetą, ten mokiausi dvejus metus ir vėliau tiesiog reikėjo pasirinkti – ar tęsti karjerą čia, ar pradėti kelią ten. <...> Dainavimo su mokslais nebuvo įmanoma suderinti. <...> Vėliau, tiesa, baigiau ir muzikos mokslus“, – pasakojo M. Kavaliauskas, pridūręs, kad su buvusiais mokslo draugais iš medicinos nebepalaikantis ryšio.

Sulaukęs klausimo, kodėl koncertuose atlieka ne savo, o kitų dainas, Martynas atviras – dainininkas mano, kad kūrybai reikia labai daug laiko. Taip pat jis įvardijo vieną savo savybę, trukdančią kurti.

„Kūryba reikalauja beprotiškai daug laiko, o mano charakteriui – dar daugiau. Mano charakteris leidžia laimėti tam tikrus projektus, bet stabdo kitose srityse. Esu pakankamai priekabus sau, smulkmenoms. Gludinti kažkokią dainą aš galiu ir pusę metų, – šyptelėjo laidos svečias. – Mano karjera susiklostė pakankamai netikėtai. Kiek vėliau gyvenime atsirado teatras, mane pakvietė tokie režisieriai ir gavau tokius vaidmenis, kai tiesiog negalėjau atsisakyti. <...> Kartą yra taip buvę – vyko M.A.M.A. apdovanojimai ir tą dieną dar turėjau koncertą. Sėdžiu prie staliuko, atsiprašau, sakau trumpam išvažiuosiu ir grįšiu į afterį. Bet man prasidėjo tokia migrena, kad aš automobikyje negalėjau žiūrėti į kelią. Turėjau stoti į kelkraštį, atsigulti, pagulėti, kad viskas praeitų.“

Martynas Kavaliauskas

Prieš penkerius metus laimėtas TV projektas „Muzikinė kaukė“ padėjo Martynui tapti itin matomu. Tiesa, po laidos jis sulaukė daugybės gerbėjų žinučių bei kvietimų dainuoti, pavyzdžiui, persirengus Edmundu Kučinsku. Atlikėjas laidoje teigė, kad kartais tokius gerbėjų pasiūlymus išpildydavo. Tiesa, ne kartą Martynas yra vaidinęs ir moterį.

„Viename miuzikle esu vaidinęs transseksualą. Buvo labai įdomus vaidmuo. <...> Pirmiausiai kreipiu dėmesį į kūno kalbą. Ji yra labai ryški ir visiškai kitokia, nei vyrų. Svarbiausia gal išvaizdos pokyčiai. O švelnumas ir moteriškumas atsiranda, kai uždedamas perukas, grimas, makiažas. Natūraliai susigyveni su savimi tokiu veidrodyje. <...> Man įdomūs personažai. Scenoje ir yra įdomiausia, kai gali nebūti savimi. O būti savimi scenoje yra sudėtingiausias dalykas“, – kalbėjo artistas.

„Nepatogiuose klausimuose“ M. Kavaliauskas ne kartą sulaukė klausimo apie savo išvaizdą – neva ši jam padedanti siekti karjeros.

„O kas yra gražus žmogus? Pavyzdžiui, aš nesu savo žmonos tipažo vyras. Ji mėgsta šviesius. Bet svarbu manau ne grožis, o charakteris. Charizma patraukia žmones. O save man vertinti sunkiausia. Galiu pasakyti apie moterį, apie tave, bet man atrodo, kad jei neturėtum charizmos, būtum turbūt niekam neįdomus, – tikino atlikėjas. – Iš tiesų aš esu labai priekabus sau. Tarkim, mano žmonai nepatinka mano ausys, mano nosis yra kreiva, bet aš tai matau kaip šarmą.“

Atlikėjas atsakė ir į ne itin patogų žiūrovų klausimą apie tai, ar neva išties karjeros pradžioje buvo paskendęs lošimuose ir didžiąją savo pinigų dalį palikęs būtent ten.

„Žinai kaip yra? Aš nusifilmavau tokioje socialinėje reklamoje, kuri buvo prieš lošimus. Ir visiems žmonėms kilo asociacija, kad gal tai susiję su manimi, kad gal kažkokiu būdu ir aš ten buvau. Ne pirmą kartą girdžiu šitą asociaciją, kad taip yra. Noriu tam žmogui paaiškinti, kad tai buvo tiesiog socialinė reklama. Žinoma, aš esu buvęs kazino, bet tai – tik linksmi prisiminimai. Svarbu laiku išeiti“, – šypsojosi laidos „Nepatogūs klausimai“ svečias.

Pasisukus kalbai apie asmeninius santykius ir žmoną Rusnę, Martynas atskleidė, kad su mylimąja susipažino dar vaikystėje, o jų artima bei romantinė draugystė tęsiasi jau apie 15 metų.

„Tik vėliau sužinojau, kad mes ėjome į tą patį darželį, paskui – į tą pačią pradinę mokyklą ir kas yra įdomiausia, kad aš tikrai atsimenu tą mažą mergaitę. Ji buvo išskirtinis asmuo – turėjo tikrą energijos pliūpsnį. Rusnė buvo labai pastebima, labai matoma. O aš – labai ramus žmogus. Vėliau ėjom į tą pačią mokyklą ir viskas taip klostėsi, – sakė M. Kavaliauskas. – Mūsų draugystė prasidėjo 15-16 metų, o rimtesni santykiai nuo 18 metų. Kartu ėmėme gyventi nuo 20-ies.”

Pasiteiravus, kaip sutuoktinei Rusnei pavyko tokį gražų vyrą tokį laiko tarpą išlaikyti šalia savęs, Martynas šyptelėjo.

„Manęs niekur nereikėjo išlaikyti. Mes suradome vienas kitą, mūsų požiūris sutampa beveik į viską. Po tiek metų mes iš tikrųjų nelabai pykstamės ir vis dar vakarais galime kalbėtis, ir turime apie ką. Man atrodo, kad tai svarbiausia. Čia ir yra viso gyvenimo esmė – susirasti kitą žmogų. Tai mums pavyko, – tikino Martynas. – Tikrai pamąstome apie vaikus, bet kai dviems yra gerai, nebūtinai galvoji apie trečią. Mūsų situacijoje galbūt taip ir yra. Nors kuo toliau, tuo labiau pagalvojame. <...> Mes tikrai nekonfliktuojam vienas su kitu. Kartais aš net pasižiūriu, kad kitos šeimos gyvena visai kitokį gyvenimą negu mes. Mes dirbam kartu, drauge būname nuo ryto iki vakaro ir konfliktų mūsų gyvenime nėra.“

Savo žmonai Rusnei laidoje Martynas skyrė tik gražiausius žodžius.

„Visų pirma, mano žmona tikrai yra išskirtinė ir nepaprasta. Ji – labai protingas žmogus, kuris ir toliau padeda klostytis mūsų gyvenimui, mūsų karjerai, mūsų visoms veikloms. <...> Tokio žmogaus aš tik palinkėčiau kažkam, manau, kažkam ji galėtų sustatyti labai gerą ateitį. Iš mūsų draugų, pažįstamų ji dažnai sulaukia klausimų, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Ji turi aiškų atsakymą į viską“, – šypsojosi M. Kavaliauskas.

Visą „Nepatogių klausimų“ laidą su Martynu Kavaliausku galite žiūrėti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)