Fotografija ir kelias iki pripažinimo

Atviras interviu prasidėjo nuo darbo. Ne paslaptis, kad šiuo metu L. Gricius Lietuvoje yra laikomas vienu populiariausiu fotografu, kurio savo asmeninėse šventėse pageidauja ryškiausios garsenybės.

„Aš tai pasiilgau jau vestuvių. Aš dabar specializuojuosi vestuvėse, žvaigždžių fotosesijose ir privačiose fotosesijose. Atsisakiau fotografuoti žurnalams, darau kol kas pertrauką nuo to. Jaučiuosi nuo to išsisėmęs, labai daug laiko praleisdavau. Yra daug darbų, kuriuos darai ne dėl pinigų. Tiesiog kartais supranti, kad gal reikia poilsio, jog galėtum ateiti su naujomis idėjomis. Manau, dabar yra toks etapas ir aš jį noriu išnaudoti“, – pasakojo laidos svečias.

Žinomumas L. Gricių aplankė tada, kai jis ėmė fotografuoti žinomas Lietuvos moteris. Pašnekovas sako, kad populiarumas išaugo tarsi per vieną naktį. Pirmasis Luko modelis buvo atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. Po projektų su įžymybėmis fotografui ėmė rašyti ir kiti klientai, norintys panašių nuotraukų.

Aukso amžiumi L. Gricius vadina laikotarpį, kai jis dirbo duete su savo broliu Tomu. Šie du fotografai vos per kelis mėnesius tapo populiariais profesionalais. Nors tuomet didelių pinigų vaikinai neuždirbdavo, jie sukosi dideliu temptu, turėdami 130 fotosesijų per metus. Visgi populiarus fotografų duetas išsiskyrė.

„Iš tikrųjų, tiesiog užaugome. Kartu buvome apie trejus metus. Atsirado individualizmas. Tiek daug kartu dirbome ir po to pasidarė taip, kad vienas mato kitaip, kitas – dar kitaip. Nebesinori nusileisti ir tada atsiranda tampymasis, darbas dėl pinigų, idėjos nebeveža, nes kiekvienas turi vis atskirų idėjų. Tiesiog supratome, kad vienas nori vieno, kitas – kito. Tiesiog gražiuoju išsiskyrėme ir dabar gražiai sutariama, o tai ir yra fainiausia“, – šyptelėjo jis.

Natalijos Bunkės vestuvių svečiai Maljorkoje

Pasak fotografo, vienos sėkmės istorijos ar recepto nėra – tam, kad aplankytų sėkmė reikia turėti idėjų, noro ir išradingumo.

Laidos žiūrovai Luko teiravosi, kiek kainuoja jo vestuvinė fotosesija, tačiau pašnekovas atskleidė tik dalį savo užmokesčio.

„Gal geriau neatsakysiu, nes tos kainos labai greitai keičiasi, – nusijuokė jis. – Jei rimtai, mano fotosesija kainuoja nuo 1 tūkst. eurų, o po to viskas kyla į viršų. <...> Esu vienas iš brangesnių fotografų Lietuvoje, bet nesu brangiausias.“

Prieš L. Griciaus fotoobjektyvą moterys stoja ir nusimetusios drabužius. Pasak jo, klientės šalia jo jaučiasi patogiai, todėl erotinių fotosesijų jis yra turėjęs ne vieną. Tiesa, tam ryžtasi ne tik moterys, o ir vyrai. Paties nuogumo fakto fotografas tikrai nesureikšmina, jam svarbiausia – profesionaliai atlikti savo darbą.

Įdomu tai, kad pačiam L. Griciui stoti prieš kameras nėra taip lengva, kaip galėtų atrodyti. Jei jam ir reikia dalyvauti fotosesijose, jis jų laiką stengiasi sumažinti maksimaliai. Pašnekovas neslėpė, kad jam nėra patogu pozuoti, todėl jis dar labiau vertina sunkų modelių darbą, kuomet nuo jų akių nenuleidžia bent keli žmonės.

„Negalėčiau būti modeliu, man nepatinka. Man nepatinka dėmesys, nemėgstu būti prieš kameras, man tai nesuteikia visiškai jokio malonumo. Aš mėgstu būti už kadro daug labiau, nei prieš jį. Instagramo modeliu galiu pabūti, o šiaip modeliu – ne“, – nusijuokė jis.

Viena naujausių ir didžiausių fotografavo svajonių – įamžinti koncertinį turą.

Lukas Gricius, Naglis Bierancas

Audringi laikai ir kaip žinią apie homoseksualumą priėmė tėvai

Įpusėjus interviu tema pasisuko asmeniškesnių klausimų link. Teirautasi, kada L. Gricius suprato, kad jį traukia ne moterys, o vyrai.

„Nežinau, seniai. Gal man buvo 16 ar 17 metų. <...> Tiesą sakant, neatsimenu. Tai buvo taip seniai, kad negalėčiau tiksliai įvardinti. Dabar atrodo, kad, štai, esu laisvas, viskas fainiai, o tada tu nieko nežinojai. Aš neturėjau nei draugų gėjų, nei šeimos aplinkoje buvo homoseksualių žmonių, dėl to viskas man atrodė keista. O dabar man atrodo, kad visur jie – ir čia, ir čia“, – šyptelėjo laidos svečias.

„Kai jaunas buvau, buvo to pasipriešinimo, bijojau, nepripažinau nei sau, nei kitiems to. O po to viskas kažkaip pasikeitė, kai supranti, ko nori. Man būnant 20-ies, tai jau žinojo visi mano draugai. Tėvams pasakiau prieš kokius trejus ar ketverius metus, o tėčiui maždaug dar po pusmečio.

Mamai tai pasakiau ją nusivežęs į Paryžių. Nusivedžiau į geriausius restikus. <...> Tiesiog pasisodinau ją su vaizdu į Eifelio bokštą. Ten buvo jaudinanti akimirka. Man vos ne ašaros krito, kai pasakiau: „Mama, aš gėjus“. O ji atsakė: „Man nesvarbu, ar tu gėjus, ar ne gėjus. Aš tave vis tiek myliu“. Ir tada aš jai viską papasakojau, su kuo draugavau, ką veikiau. Ji viso to klausėsi, visą naktį prašnekėjome, vaikščiojome po Paryžių susikabinę, viskas taip ir pasibaigė.

Lukas Gricius, Naglis Bierancas

Bet mano tėvai yra faini, aš žinojau, kad jie gali taip reaguoti, bet buvo vis tiek sunku, nes nesijaučiau stabiliai ant žemės, vis tiek svarsčiau, ar jie mane priims. Bet to nebuvo. O tėčiui apie tai pasakiau per Kūčias. Po jų nuėjome prie eglutės, tada nuėjome į restoraną atsigerti šampano. Pamenu, tuo metu tėtis kalbėjo apie politiką, o aš jam pasakiau: „Tėti, jeigu ką, aš gėjus“. O jis atsakė, kad jam nesvarbu, ar aš gėjus, ar ne gėjus. Iš pradžių pagalvojau, kad jis nesuprato, todėl dar kartą tai pakartojau. O jis atsakė, kad jam nėra jokio skirtumo ir mane myli kaip sūnų. Viskas taip ir pasibaigė mūsų šeimoje“, – dalijosi L. Gricius.

Šiemet fotografas didžiąsias metų šventes jau minėjo drauge su savo mylimuoju N. Bierancu. Pora lankėsi ir pas Luko šeimą, ir pas Naglio mamą. Pašnekovas neslėpė, kad didelio nerimo nebuvo, kadangi visi jau buvo pažįstami iš ankstesnių susitikimų.

Pasirodo, kad Naglis Lukui buvo pirmoji stipri meilė. Nors vėliau poros draugystė ir nutrūko, netrukus jiedu vis tiek rado kelią pas vienas kitą.

Visgi savęs paieškų metu fotografas yra draugavęs ir su mergina, tačiau ilgai šie santykiai nesitęsė.

„Padarėme pertrauką, tada permiegojau su vyru ir baigiau su moterimis draugauti“, – nusijuokė jis.

Anksčiau Luko gyvenimas buvo išties audringas – eteryje pašnekovas išdavė, kad yra patyręs ir grupinio sekso malonumą. Kartą jis vienu metu permiegojo ir su vyru, ir su moterimi.

„Žinote, kaip būna – išgeri daug ir visko atsitinka. Taip būdavo jaunystėje. <...> Jaunystėje buvo daug tų pavyzdžių, daug su kuo permiegota, daug buvo bemiegių naktų, bet dabar esu nurimęs“, – atviravo fotografas.

Per savo gyvenimą L. Gricius turėjo keturias rimtas romantiškas draugystes, santykius yra palaikęs ir per atstumą.

Natalijos Bunkės vestuvių svečiai

Santykių pradžia su Nagliu Bierancu ir pykčiai

„Dabar tai neatrodo sunku visiškai. Gyvename ir viskas. Man viskas atrodo taip lengva, taip atvira. <...> Mūsų santykiai yra kaip ir kiekvieno kito žmogaus. Juose būna ir pykčių, ir sutarimų, ir nesutarimų“, – pasakojo pašnekovas.

Laidos gerbėjai teiravosi, kaip Lukas ir Naglis susipažino bei kada jų draugystė peraugo į romantišką santykį.

„Jis buvo mano pirma meilė. Man buvo 18 ar 19 metų. Susipažinome internetu. Nieko ten įspūdingo. <...> Pradėjome bendrauti, susitikome, ėmėme daug leisti laiko kartu, daug tūsinomės. Po visko mes daug metų buvome tiesiog draugai. Gal 10 ar 12 metų. Juokėmės, kad kai būsime senukai, gal tada ir susimesime. Išėjome, kad susimetėme anksčiau“, – nusijuokė jis.

Pora ėmė vis daugiau leisti laiko kartu, tad kiti draugai ėmė įtarinėti, ar jie kartais nėra kartu. Pasirodo, kad ir patys vaikinai nepajuto, kaip natūraliai jų santykiai virto nebe žaidimu, o rimtais jausmais.

„Iš pradžių juokėmės iš to, o po to, žiūrėk, draugaujame iš tiesų. <...> Leidome laiką kartu, bet ėmėme tiesiog bučiuotis, tada dar dažniau bučiuotis, o tada netrukus ir ėmėme miegoti kartu. Mes gana greitai pradėjome draugauti. Lapkričio 20 d. pradėjome draugauti, o gruodžio 7 d. jau gyvenome kartu“, – atviravo fotografas.

Žiūrovai klausė, kas iš jų santykių pradžioje rodė didesnę iniciatyvą.

„Mes buvome draugai, todėl kartu leisdavome daug laiko. Prasidėjus karantinui taip pat leisdavo laiką su artimiausia chebra. <...> Abiem reikėjo meilės ir prisižaidėme“, – sakė jis.

Vienas kitam pripažinti, ką jiedu jaučia, porai padėjo bendra išvyka dviese.

„Vienas kitam tai pasakėme, kai pirmą kartą nuvarėme į tokia sodybą, buvome dviese. Aš sakau: „Bet aš tave myliu ir nežinau, kodėl mes nesame pora“. Ir tada Naglis žiūri į mane ir sako: „Aš irgi tave myliu ir nesuprantu, kodėl mes iš tikrųjų nesame pora“. Ta proga šovėme šampaną, džiaugėmės abu laimingi vidury miškų, šnekėjomės apie santykius. Tada Naglis sako: „Bet, žinai, išsiblaivysime, po to viskas pasikeis“. O atsikėlus pasakiau, kad niekas man nepasikeitė ir aš noriu būti su juo. <...> Po to grįžome, apsikabinome ir niekada nebeišsiskyrėme. Ir taip gyvename iki šiol“, – apie savo santykius su garsiu influenceriu pasakojo laidos svečias.

Lukas Gricius ir Naglis Bierancas

Pora kartu yra kiek daugiau nei vienerius metus. Lukas džiaugiasi, kad nebelikus jokių paslapčių, jis su savo mylimuoju, eidamas gatve, gali susikabinti rankomis ar pasibučiuoti ir tiesiog būti laisvu.

„Kodėl mes pasakėme tai visiems? Nes būtų buvę kvaila slėpti, kai gyvename kartu“, – neslėpė jis.

L. Gricius viliasi, kad jų poros viešumas paskatins ir kitus netradicinės orientacijos žmones nelikti užribyje, garsiai džiaugtis savo gyvenimu bei atrasta meile.

Tiesa, Lukas primena, kad jo ir Naglio pora nė kiek nesiskiria nuo kitų – jiedu po vienu stogu išgyvena ir dramų.

„Pas visus būna. Aš esu toks, kur galiu trenkti durimis ir už 5 minučių susitaikyti, o Naglis, jei trenkia durimis, jis nesitaiko, jis gali kelias dienas nekalbėti. Tai mane labai erzina. Aš, pavyzdžiui, už kelių minučių jau noriu apsikabinti, noriu būti kartu. O jis pyksta, būna piktas, nori tą parodyti. O kam to reikia? Man atrodo, kad paėmei, supykai, pasakei ir gyvenkim toliau. O ne paėmei ir pyksti, analizuoji, tada sau galvoje pridarai nesąmonių. Aš taip nedarau, o jis daro kitaip. Bet visi žmonės skirtingi ir visi lygūs. Yra tų nekalbadienių, kaip ir pas visus“, – dėstė pašnekovas.

Laidos gerbėjai pastebėjo, kad Lukas atrodo ramesnis, šaltesnių nervų, nei Naglis, todėl pasiteirauta, ar antrosios pusės aktyvus bei ekspresyvus būdas jo neerzina.

„Jis tikrai drama queen, – nusijuokė Lukas. – Aš irgi esu dramatiškas. Tik gal aš tiek nesireiškiu instagrame, nerodau, ką veikiu, nerodau, kokios nuotaikos atsikėliau. Mano toks būdas. <...> Jam instagramas yra darbas, o man – pramoga. O užknisa kartais viskas: kodėl tu linksmas, kodėl liūdnas, kodėl su manimi nešneki ir t.t. Toks gyvenimas. Būna ir gerai, ir blogai. Naglis iš esmės manęs neužknisa. Jis man labai patinka, jis yra žmogus, kuris mane prajuokina, kuris turi pozityvumą. Linksma gyventi su tokiu žmogumi“, – šypsojosi žinomas fotografas.

Restorano gimtadienyje – žinomi veidai / Foto: Momo Grill Vilnius

Ištikimiausi poros sekėjai pastebėjo, kad santykių pradžioje pora tarsi skraidė kaip ant debesų, tačiau dabar, apsigyvenus kartu, pastebima vis daugiau nesutarimų. Ar viskas pasikeitė, kai jie ėmė gyvenimą kurti po vienu stogu?

„Aišku, kad pasikeitė. Viskas negali būti euforijoje. Yra skirtumas. Vienas dalykas yra būti tik draugais ir susitikti tik tada, kai gera nuotaika ir kitas, kai gyveni kartu. Labiausiai buityje pykstamės dėl netvarkos. Aš esu netvarkingas pagal jį, – juokėsi Lukas. – Mes abu esame įpratę gyventi vieni, todėl kai pradedi gyventi su kitu žmogumi, reikia pratinti prie kitų taisyklių, bet kartais neišeina prie to taikytis.“

Pasiteiravus, ar jis galėtų išvardinti tris blogiausias Naglio savybes, Lukas nusijuokė ir išskyrė tik vieną.

„Tai, kad mane erzina, kad mane erzina ir kad mane labai mėgsta erzinti. Jis sako, kad jo meilės kalba yra mane erzinti. Jis tiesiog mane erzina ir kartais jis mane tiesiog išveda iš kantrybės. Todėl visada stengiuosi santykiuose ne rėkti, o pagalvoti ir tik tada pasakyti“, – atviravo jis.

Laidos vedėjas paklausė, ar kada nors jis norėtų turėti vaikų.

„Nežinau. Šiuo metu – tikrai ne. Nėra tinkamas metas tam. Turime kitų dalykų, kuriuos norime daryti, pavyzdžiui, kelionės. Aš noriu keliauti daug, jau ir dabar reikia galvoti, kur padėti katę, o ką jau kalbėti apie vaikus. Dabar noriu gyventi dėl mūsų, o jei kažkada suprasiu, kad atėjo laikas, gal tada ir pradėsime gyventi dėl kažko kito“, – pasakojo L. Gricius.

Jei visgi situacija vaikų klausimu pasikeistų, fotografas norėtų pasinaudoti surogatinės motinos paslaugomis.

„Žinoma, tikiu, kad augindamas ir įsivaikintą vaiką tu jį tai pamilsti, jog jis tampa lyg tavo. Jeigu gyvūną stipriai myli ir nebegali be jo gyventi, o įsivaizduok, kaip su žmogumi. Čia yra meilė. Norėčiau gal ir taip, ir taip, bet ne dabar“, – pridūrė jis.

Vestuvės, kurias iki šiol pavyko nuslėpti

Įdomu tai, kad laidos metu išaiškėjo ir faktas apie jo bei Naglio vestuves.

Gandai, kad žinomi fotografai vienas kitam prisiekė meilėje, sklido nuo pat egzotiškos kelionės Meksikoje, į kurią pora leidosi dviese. Socialiniuose tinkluose aktyvūs vyrai dalijosi šiltomis akimirkomis, kurios ne vienam gerbėjui atrodė tarsi romantiškas medaus mėnuo.

Pasirodo, toks įspūdis visai nebuvo tolimas. Paskutinėse išskirtinio interviu minutėse L. Griciaus buvo pasiteirauta, ar tiesa, kad jis ir jo mylimasis N. Bierancas yra susituokę. Tokio tiesaus klausimo sulaukęs fotografas nusišypsojo ir nutarė to neslėpti.

Blemba... Tiesa, – nusijuokė pašnekovas. – Tiesa. Taip, esame apsiženiję Meksikoje.“

Kol kas oficialių žiedų šiai santuokai įprasminti pora neturi, tačiau šiltus jausmus vienas kitam simbolizuojantys papuošalai jų rankas puošia jau iš anksčiau.

Naglis Bierancas, Lukas Gricius

Sutuoktinių statusu L. Gricius ir N. Bierancas džiaugiasi nuo 2021 metų gegužės mėnesio.

„Daugiau negaliu pasakoti, nes susitarėme, kad visa tai pasakosime kartu“, – nusikvatojo laidos svečias.

Laidos vedėjas Rolandas Mackevičius pasinaudojo proga ir Luką bei Naglį pasveikino su jų nauju reikšmingu gyvenimo etapu.

„Ačiū. Bet tu jau tai žinojai seniai. Apsimetinėji“, – linksmai juokdamasis išdavė L. Gricius.

Tuo pačiu garsus fotografas pridūrė, kad faktą apie vestuves iki šiol žinojo tik jų artimiausias žmonių ratas.

„Sakėme draugams, bet viešai dar to nesakėme“, – paaiškino jis.

Ateityje pora planuoja iškelti vestuvių šventę ir Lietuvoje.

„Tikrai kažkaip norisi tai atšvęsti. Baliaus norime, draugai irgi, manau“, – juokėsi pašnekovas.

Tai, kad L. Gricius ir N. Bierancas yra pora, tapo aišku nuo 2021 metų. Tuomet apie jų jausmus žinojo artimiausia aplinka bei ištikimiausi sekėjai. Oficialiai ši žinia įtvirtinta, kai jiedu sublizgėjo ant žurnalo viršelio.

Apie visa tai ir dar daugiau – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)