Darbas ir įvaizdis

Pastaruoju metu Donatas gyvena ne tik šventiniu ritmu, bet ir pasiruošimu savo didžiausiam koncertui Kauno „Žalgirio“ arenoje. Prabilus apie emocinį stabilumą atlikėjas neslėpė, kad dabar išgyvena įtemptą laiką.

„Faktas, kad darbo krūviai yra didžiuliai. Bet man atrodo, kad gyvenime viskas yra apie tikslus, iššūkius ir dalykus, kurių atrodo tu nepadarysi. Bet eini ten, nes po tų dalykų tu jautiesi paaugęs. Man asmeniškai kiekvienas didesnis koncertas reiškia savęs tobulėjimą. Aš iki šiol turiu tą vaikišką, paauglišką žingeidumą, man įdomu ne tik muziką parašyti, dainą ar žodžius, bet įdomu ir pats koncertas, jo organizavimas, marketingo momentai, komunikacija su žmonėmis ir pan.

Tai darau, nes man tai patinka daryti. Čia kaip ir santykiuose, tu pasirinkai būti ten, kur tu esi ir esi pasiruošęs visiems pakilimams bei nuopoliams. Tai reiškia, kad net ir tada, kai tau būna sunkiau, tu žinai, kad tai yra tavo aistra ir meilė, tu pasiruošęs viskam ir nesustoji“, – pasakojo dainininkas.

Donatas Montvydas

Eteryje aptartas ir D. Montyvo įvaizdis, kuris per karjerą keitėsi begalę kartų. Pasirodo, kad būdamas jaunas atlikėjas bijojo išsiskirti iš minios, turėjo net tokį kompleksą, todėl dabar, jeigu pamato išskirtinesnę aprangą ir mintyse pagalvoja, kad tai per drąsu, jis specialiai tokią aprangą ir liepia sau rengtis. Tokiu būdu Donatas kovoja su savo kompleksais.

„Ar aš gerai jaučiuosi kiekvieną kartą? Ne. Aš sąmoningai save statau į tam tikrą poziciją, kur man būtų nepatogu. „Lietuvos balse“ buvo daug įvaizdžių, kai sakiau, o, Dieve. Esu ir su sijonu atėjęs. Dariau tai net ir tada, kai to iki galo nesupratau. Mano žinios to dar neleidžia priimti, kad tai yra gražu, faina, intelektualu, bet aš neriu į tą kelionę tam, kad aš išdrįsčiau. Aš jaučiu kiekvieną kartą, kad nešioju tą kompleksą iš paauglystės, kai bijai apsirengti tai, kas išsiskirtų tave iš kitų. Net ir dabar savo amžiuje jaučiu, kad tai iki šiol yra mano gyvenimo pamokos, tobulėju tame, aš noriu pasitikėti savimi, nekompleksuoti dėl to. Kai man kartais atneša drabužius pagalvoju, kad, ne, per drąsu, bet tada suprantu, stop, reikia tą ir rengtis, tai bus sprendimas. Ar tai yra kompleksų sprendimas? Taip. Tai – sąmoningas jų sprendimas, kaip nueiti pas psichologą. Tu baimei meti iššūkį“, – dalijosi Donatas.

Gandai apie homoseksualumą ir biseksualumą

Ne vienas laidos žiūrovas atlikėjui uždavė provokuojančių klausimų, o gal greičiau – teiginių, neva D. Montvydas iš tiesų yra gėjus arba biseksualus, o jo šeima esą tėra maskuotė. Atlikėjas reagavo į tai ramiai.

„Aš visada tą patį klausimą užduodu sau, kai mes susitinkame su tavimi, Rolandai“, – juokavo laidos svečias.

Sulaukęs dar kartą tokio paties klausimo, Donatas vėl šmaikštavo.

„Pasiskambinau Cristiano Ronaldo, nes aš girdėjau gandą, kad jis panašiai daro ir jis man patarė, jog tai iš tikrųjų yra geras būdas maskuotis. Ir, žinok, tas pasiteisino“, – ironizavo scenos žvaigždė.

Net ir po šių klausimų laidos svečias neišsisuko, jo laukė dar vienas – net jei jis ir nėra biseksualus, kodėl žmonės taip galvoja? Esą „iš oro“ tokie gandai negimsta.

„Aš manau, kad mano kūno kalba... Net ir judesyje pas mane yra šiek tiek feminine (liet. moteriškos energijos) dalykų. O, kai vyras kažką panašaus turi, tai atrodo neva nevyriška. Kalbu apie laisvumą, kontaktą. Man labai patinka kontaktas. Mes kai su tavimi susitinkame, apsikabiname. Ir aš manau, kad tas laisvumas Lietuvoje kol kas dar yra spazmas, matyt, o man patinka. Arba man patinka žmogus, arba ne – aš neskirstau ar tai vyras, ar moteris.

Aš pasirinkau savo gyvenimo būdą. Bet aš visada galiu įvertinti vyro grožį, aš galiu pasakyti, ar jis patinka man, ar ne, ar jaučiu jam simpatiją, ar ne. Kitas gali paklausti, kaip tu gali jausti simpatiją kažkam? Bet tu ją jauti energetiškai. Arba jis tave traukia, arba ne. Jei manęs paklaustų, ar mane vyras gali traukti? Taip, jis mane gali traukti. Mano gyvenimo pasirinkimas yra ten, kur aš pasirinkau eiti, bet mano smegenys kažkaip kitaip veikia. Aš nematau formų ar lyčių, man svarbu energija – arba man gera būti su žmogumi, arba ne ir tiek“, – atviravo pašnekovas.

Ryšys su žmona Veronika

Pasisukus kalbai apie santykius, Donatas paatviravo apie savo ryšį su žmona. Atlikėjas neslepia, kad vienos jo asmenybės pusės daugelis nemato. Turėdamas aistringą būdą dainininkas yra ne kartą savo žmonai ir vaikų mamai Veronikai pasakęs įžeidžių dalykų.

„Esu daug prikalbėjęs nesąmonių. Esu daug kartų įžeidęs, daug kartų pakėlęs balsų, daug kartų padaręs dalykų, kurie, mano akimis, kompleksuotų žmogų. Mano akimis, to nė vienas žmogus ar gyvas padaras neturi teisės daryti kitam. Tai yra mano pusė, kurios iki galo nežino nei mano gerbėjai, nei klausytojai.

Veronika Montvydienė, Donatas Montvydas

Aš pakankamai esu aistringas gyvenime ir tai pasireiškia gana tokiomis emocingomis formomis. Elementariai, pasakai įžeidžiančius žodžius. Tai labai asmeniška. Man atrodo, kad kiekvienas buityje su tuo susiduria, bet... Manau, viskas čia labai aišku. Buitinėse situacijoje man, jaučiu, kad kartais pritrūksta to susitvardymo ir ji šioje vietoje yra labai stipri moteris, jog mane atlaiko, nes aš su tokiu, kaip aš, niekada nebūčiau“, – rėžė jis.

Atlikėjas prisipažino, kad namuose jis retai prisipažįsta meilėje savo žmonai, nors iš tiesų jis be jos neįsivaizduotų savo gyvenimo. Tad paklausus, kokius paskutinius keturis žodžius jai pasakytų, Donatas pasinaudojo proga būti romantišku: „Aš tave visad mylėjau“.

„Kaip bebūtų, gyvenime ar buityje aš tą retai sakau. Čia gal mūsų šeimos bruožas, nes mes esame labai užsispyrę. Bet kai būna interviu, aš pasakau tokių dalykų, dėl kurių ji labai nustemba, klausia, ar tikrai taip galvoju apie ją, apie mus. Kai aš kalbu su kitu, kaip ir dabar, man tą pasakyti drąsiau, nei jai į akis.

Ką aš norėčiau jai pasakyti? Tai, kad mano meilė jai yra besąlygiška, jog su ja norėčiau pasenti, nes ji yra išmintinga moteris, mane visada priima tokį, koks esu. Tuo pačiu, dėl ko jaučiu jai didžiulę pagarbą, ji yra tai, kas ji yra. Ji dėl manęs nepasikeičia ir tai yra nuostabu. Ji tam tikra prasme yra mano mokytoja. Aš visada ją mylėjau ir mylėsiu. Kaip gyvenimas gali susiklostyti, aš nežinau, aš galiu išprotėti, ji gali išprotėti, bet šiai dienai man atrodo, kad tai yra žmogus, su kuriuo noriu pasenti. Kai man nutinka nelaimė ar man yra sunku, aš pagalvoju, kad tai yra pirmas ir vienintelis žmogus, kuriam noriu paskambinti. Žinoma, yra ir tėvai, bet norisi jai paskambinti. Man nekyla minčių paskambinti draugams, kurių nedaug turiu, ar paskambinsiu žmogui, kuris mane supras. Ne. Aš paskambinu Veronikai pasitarti. Tai, man atrodo, gyvenime kontekste yra labai svarbu. Atpažinti ženklus, kad tai yra tas žmogus, kuriuo gali pasitikėti, kuris neišduos. <...> Pasitikėti sunku, o aš ja labai pasitikiu“, – atviravo jis.

Veronika ir Donatas Montvydai

Seksualumas ir pikantiški lovos reikalai

Laidos gerbėjai smalsavo, ar dainininkas yra kada nors išdavęs savo žmoną. Donatas patikino – niekada.

„Niekada. Mūsų situacija tokia, kad ji anksčiau pati pasižiūrėdavo vaizdo klipų juodraščius, būdavo klausimų, kas čia per mergina? Dabar to nebėra. Kai įgyji pagarbą, kaip menininkas, jos akyse, o tam reikėjo labai daug laiko. Tame gali būti ir daug spekuliacijos, kuomet tu filmuoji, sugalvoji idėją ir galvoji, štai, turi puikią progą pasimalti seksualinėje energijoje, jei kalbame apie moters ir vyro santykį. Jos atveju, ji puikiai suprato, kad aš darau tai, kas man patinka, ir ji tiki, kad aš tą atskiriu. Aš už tai ją gerbiu. Manau, kad neįmanoma tokių dalykų sustabdyti ar išvengti santykiuosi, jei žmogus to norės – jis bet kada galės būti neištikimu“, – pasakojo laidos svečias.

Temos netrukus dar labai įkaito. R. Mackevičius dainininko tiesiai šviesiai paklausė, ar jis yra bandęs grupinį seksą?

„Ne. Bet labai norėčiau, – šyptelėjo laidos svečias. – Kadangi aš jo neturėjęs ir norėčiau, tai man kyla klausimas, kokie jie būna. Ar mes kalbame apie dvi poras? Ar apie tris žmones, kai į porą pasikvieti merginą ar bičą? Šiuo klausimu kompromiso šeimoje nėra (juokiasi). Dar neišsiaiškinau. <...> Čia toks dalykas, kurio mes nesureikšminame, bet kažkodėl prie to neprieiname. Mes nežinome, ar tie žmonės turėtų savaime ateiti ir tam turėtų prijausti, ar tai turėtų būti draugai, bet tada yra pavojus. Na, pavyzdžiui, Rolandai, o gal – dvi poros? Mes su Veronika ir jūs su Ievute?“

„Be šansų. Aš savo žmona su niekuo nesidalinsiu“, – atsakė R. Mackevičius.

„Va, šitas manęs lygiai taip pat nepaleidžia, – sutiko Donatas. – Be to, Veronika sako, kad yra baimė, jog ta mergina, kuri bus, gal su ja užteks vienos kibirkšties akimirkos, kai iš fizinės aistros viskas virs simpatija, kuri vėliau sugriaus šeimą? Tai dar kol kas neatsakyti klausimai.“

Donatas Montvydas

Laidos vedėjas taip pat išdavė, kad tokių seksualinių žaidimų nėra bandęs ir, vis dar narpliojant pikantiškas temas, paklausė, kas atlikėjui yra seksualumas.

„Lyg ir norėtųsi dalintis apie vidinius dalykus, bet kūnas taip pat man turi reikšmės. Nebūtinai jis yra seksualiausias, kai būna ideali figūra, ne, man seksualios būna ir apkūnios moterys, neturiu tam jokių taisyklių. Ta kūno kalba daro įtaką tam, kaip tu jautiesi. Viskas surišta. Kūnas, fizinė trauka, prisilietimai – tai jau seksualumas. Žinoma, dar labai svarbu, kaip jaučiasi pati moteris ar vyras, pavyzdžiui, užsidėjęs kostiumą, jo džentelmeniškumas, povyza. Man tai seksualu. Tiesa, man patinka klasika, vulgariai man nepatinka“, – atviravo pašnekovas.

Laidai artėjant prie finišo Donato vėl pasiteirauta labai intymia tema, ar jis kada nors mylėjosi savo įrašų studijoje?

„Ne, nesu mylėjęsis, nes neseniai ten įsikūriau“, – juokėsi Donatas.

O kokia keisčiausia ar ekstremaliausia vieta, kurioje atlikėjas darė „tai“?

„Kažkas buvo tikrai, dabar bandau prisiminti... Gal tai buvo parduotuvėje, persirengimo kabinoje? Man tai atrodo gana drąsu. Apskritai čia kalba eina apie viešą vietą, nes namai, stalai, kėdės tai yra vis tiek tai, kas yra saugu. Automobilyje tikrai yra buvę 100 proc. Tų vietų tikrai yra buvę“, – šypsojosi jis.

Daugiau apie tai, ar D. Montvydui būna sunku tiek dirbti, puoselėti santykius, siekti savo nuolatinių didelių tikslų – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše, esančiame šiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)