Prie svajonių karjeros baigties talentingą ir darbščią krepšininkę privedė traumos. Pirmąją ji patyrė vos 17-kos, kai nutrūko kryžminis raištis. Paskui sekė dar trys.

„Buvo kaip filme. Nukritau ant žemės, ėmiau verkti, isterikuoti. Pro akis prabėgo visas gyvenimas, krepšinio karjera. Bet paskui susidėliojau visus prioritetus, supratau, kad reikia reabilituotis. Žinojau, kad laukia sunkus kelias, bet tuo pačiu gerai žinojau ir tai, jog galiu jį praeiti.

Sunkiausia buvo, kai pagijusi po pirmosios traumos supratau, kad dar nesijaučiu pasiruošusi - skaudėjo kitą koją, ji buvo pavargusi. Tačiau man buvo pasakyta, kad neturiu kito pasirinkimo ir turiu prisijungti prie rinktinės.

Taigi, išvykusi žaisti, antrą kartą patyriau tą pačią traumą. Buvau jauna, norėjau parodyti, kad esu labai gera, pasiaukojanti ir viską galiu padaryti. Na, o savo sveikatos visiškai nesaugojau. Mane sustabdė tik ketvirta trauma – raiščių trūkimas. Tada atėjo suvokimas, kad reikia sustoti“, – pasakojo pašnekovė.

Dalia Belickaitė

Po ilgus mėnesius trukusių reabilitacijų sportininkė ėmė suvokti, kad galbūt šios traumos – ne šiaip nelaimingi atsitikimai, o iš aukščiau siunčiami ženklai sustabdyti karjerą.

Moteris pasakojo, kad sunkiausiu metu mintimis, jog verta pasaugoti sveikatą dalijosi ir jos mylimasis Edvinas.

„Atsimenu, tris mėnesius beveik kiekvieną vakarą verkdavau. Buvau viena Lenkijoje, reabilitavausi su ašaromis akyse ir vis tiek turėjau mintį grįžti į aikštelę“, – kalbėjo D. Belickaitė.

Dalia Belickaitė

Išsigelbėjimu po karjeros baigties tapo krepšinio komandos „Žalgiris“ darbo pasiūlymas – laidos „Time out Žalgiris“ vedėjos pozicija, kur jaunai merginai tekdavo kalbinti sportininkus ir kitus žinomus žmones.

Vis dėlto šį sezoną šias pareigas iš Dalios perėmė atlikėja Eglė Jurgaitytė. Tuo tarpu Dalia ėmė vesti laidas „2TV“ ir BTV televizijose.

„Galbūt ne manęs reikėtų klausti, kodėl su manimi buvo atsisveikinta. Pasak jų, tiesiog išaugau ir jiems jau esu per didelė.

Žinojau, kad kažkada ateis tas laikas. Bet labai delsiau, kadangi krepšinis man visada buvo ta sritis, kurioje galiu save realizuoti. Ir šią komandą labai myliu. Juk kartu su ja prasidėjo mano kelias. Man buvo faina. Susipažinau su daugybe įdomių žmonių.

Na, o jie pasielgė taip, kaip aš negalėjau tikėtis. Ir man buvo skaudu. Kalbant apie darbą, tai buvo skaudžiausias momentas.

Kažkada turėjo ateiti tas laikas, bet aš negalvojau, kad viskas išsispręs būtent taip ", - atviravo D. Belickaitė.

Paulius Jankūnas, Dalia Belickaitė / FOTO: Eitvydas Kinaitis

Dirbama eteryje Dalia pažino įvairių asmenybių, tačiau ne visos jos atnešė tik malonių emocijų.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad yra žmonių, kurie realybėje yra visiškai kitokie nei eteryje. Kartą žmogaus paklaususi, kas yra jo autoritetas, įkvėpėjas, sulaukiau nemalonios reakcijos: „Kas čia per klausimas?“. Pasimečiau, nes niekas gyvenime man taip nebuvo atsakęs. Apskritai visi to žmogaus atsakymai buvo tarsi puolimas. Gi aš nieko blogo jai nepadariau, kaip tik reklamavau jos koncertą.

Buvau išsigandusi ir labai nustebusi, nes galvojau, kad tas žmogus yra kitoks. Aš viską imu į širdį, tad po šio interviu ilgai galvojau, ką blogo pasakiau“, – atviravo Dalia.

Vis dėlto buvo ir labai įkvepiančių pašnekovų. Šilčiausi atsiminimai – apie kulinarijos knygų autorę Beatą Nicholson.

Dalia Belickaitė

Šių metų vasarą Dalia po 8 metų draugystės ištekėjo už krepšininko Edvino Šeškaus. Moteris sako, kad iki šiol savo vyrą jaučiasi įsimylėjusi lyg pirmąją jųdviejų draugystės dieną. Porą dar paauglystėje suvedė jųdviejų bendra aistra - krepšinis. Pašnekovė tikina, esą nei jis, nei ji prieš tai nebuvo turėję jokių santykių.

„Abu savo komandose buvome pagrindiniai žaidėjai, tad tas labai žavėjo. Pamenu, jis pirmas man parašė per „Žvaigždžių dienos“ varžybas paklausdamas „gal žinau, kur galima būtų rasti krepšinio aprangas“. Toks buvo jo pirmasis užkalbinimas.

Šioje srityje mane supdavo labai daug vaikinų ir, nors man jie visi buvo tik draugai, visi pakalbindavo. Edvinui tai labai nepatiko. Todėl kuriam laikui jis nustojo man rašyti. Nervinausi, nes visi kiti „kadrina“, o tas, kuris iš tiesų patinka, nerašo. Taip mūsų istorija ir prasidėjo“, – pasakojo Dalia.

Anot pašnekovės, atostogų Filipinuose metu įvykusios piršlybos jai buvo visiškai netikėtas Edvino žingsnis.

„Jis pasipiršo paprasčiausiu, bet man mieliausiu būdu. Atsikėliau ryte visa susivėlusi, lanksčiau drabužius. Jis mane stipriai apkabino. Paskui atsisukau ir pastebėjau... Suvokimas, kad man pasipiršo atėjo po penkių minučių. Tada pradėjau verkti, apsikabinau jį. Buvau labai laiminga“, – šypsodamasi prisiminimais dalijosi Dalia.

Po vestuvių moteris nusprendė nesikeisti savo pavardės ir likti Belickaite. Ji neslėpė, kad šia tema buvo kilusi ne viena diskusija.

„Sakiau jam, kad visi mane pažįsta kaip krepšininkę Belickaitę, o mūsų šeimoje – vien mergaitės, tad mūsų giminės niekas nepratęs. Žinoma, laukiu, kol galima bus prie savo pavardės pridėti pavardę Šeškus ir paskui būsiu Dalia Belickaitė-Šeškus“, – atskleidė pašnekovė.

Po vestuvių, kaip įprasta, Dalia su vyru neretai sulaukia klausimų ir apie šeimos pagausėjimą. Neslepia, kad apie tai jiedu pasikalba.

„Kaip ir kiekviena pora, planuojanti gyvenimą kartu, žinoma, esame kalbėję. Tačiau, kai kažkas klausia, kada turėsime vaikų, atsakau, kad neplanuoju. Nes kai planuoji, Dievas juokiasi ir griauna planus“, – šypsojosi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)