Karjera ir išsiskyrę keliai su Gediminu Jauniumi

Vienas pirmųjų klausimų buvo apie dabartinį Monikos Marijos gyvenimą, kuris net ir žvelgiant iš šalies atrodo gerokai pasikeitęs. Pasak laidos žiūrovų, atlikėja tarsi dingo iš viešumos, jos nebematyti ir koncertuose.

„Aš visai sutikčiau su tais, kurie klausia, kur aš dingau. Šiais metais daug daugiau dariau sau, o ne kitiems. Tai reiškia, kad daugiau skaičiau, mokiausi dalykų, kuriuos buvau apleidusi per pastaruosius metus. <...>. Kai tu koncertuoji kone kiekvieną dieną, eini į renginius, dalyvauji kur nors, nebelieka laiko lavinti tų dalykų, kurie tau svarbūs. Tad tam ir skyriau laiką per šį karantiną“, – pasakojo dainininkė.

„Manau, man reikia tokio laiko dabar, todėl savęs per daug nekaltinu, kad jo skyriau. Man atrodo, geriau palaukti, susidėlioti viską ir grįžti, kai tam esi pasiruošusi“, – pridūrė ji.

Monika Marija Paulauskaitė-Laukė

Ne paslaptis, kad iki šiol vyrauja nuostata, jog būdamas menininkas Lietuvoje vargiai pragyvensi. Monika šį mitą nori mielai paneigti. Tiesa, jos nuomone, norint gyventi patogiai, reikia nemažai dirbti.

„Man neįtikėtina, kad iš tikrųjų pavyksta. Tiesa, pragyvenu ne tik iš dainavimo pastaraisiais metais. <...>. Man atrodo, kad per daug šaižiai skamba ta mintis, jog Lietuvoje, jei esi muzikantas, neįmanoma pragyventi. Iš tikrųjų taip nėra. Aš norėčiau motyvuoti tuos žmones, kurie labai nori dainuoti, groti ar užsiimti kitais artistiškais dalykais. Tai tikrai įmanoma. Tik, manau, reikia rasti sau tinkamą nišą, įlįsti į tarpelį, kuris dar nėra užpildytas. Tikrai galima siekti savo svajonių ir tikėtis, kad pragyvensi iš to. Iš kitos pusės, man atrodo, esu tas žmogus, kuriam niekada nėra gana. Man atrodo, kad uždirbti ir pasiekti visada galima daugiau“, – atviravo pašnekovė.

Atlikėja dar neseniai buvo žinoma ir kaip viena projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ mokytojų, tačiau šiame šou Monikos Marijos nebeliko. Kodėl?

„Aš pati savo noru iš ten, aišku, neišėjau. Man šis projektas labai patiko. Aš jį dievinau. Man darbas ten buvo, jaučiu, vienas gražiausių gyvenimo momentų, nes pamačiau save visai kitomis spalvomis. Visą laiką mačiusi savo mamą – mokytoją, maniau, kad jau aš tikrai negalėčiau kitiems padėti ar motyvuoti, aiškinti. Bet per projektą pamačiau, kad tikrai turiu ką duoti kitiems žmonėms, galiu tai iškomunikuoti, ir tie keli laimėjimai tame projekte parodė, jog man visai neblogai sekasi. Man tikrai patiko ten būti, bet taip jau nutiko, kad išsiskyrėme su komanda. Išsiskyrė mūsų nuomonės ir keliai, o tą mokytojo kėdę užėmė kiti žmonės“, – pasakojo laidos viešnia.

Pasisukus kalbai apie darbą su Gediminu Jauniumi, viena žiūrovė teiravosi, koks konfliktas įvyko tarp jo ir dainininkės, kad ši nebėra po garsaus prodiuserio sparneliu, ir kodėl apskritai atlikėja atsisakė jo paslaugų.

„Man atrodo, kad kalbant tiek apie asmeninius santykius, tiek apie darbo santykius, tu arba gali skalbti visus skalbinius viešai ir rodyti purvą bei pamazgas, arba gali gerbti tą žmogų ir parodyti pagarbą už tuos metus, kuriuos dirbai su juo. Mes pasirinkome antrą variantą. Iš esmės nemeluojame, kad išsiskyrėme draugiškai, mes nesusikibome, teismų jokių nebuvo ir t. t. Kodėl išsiskyrėme? Nes arba galėjome pratęsti, arba nebetęsti darbo.

Mes su Gediminu labai gerai sutarėme. Iš tikrųjų su Gediminu net ir dabar bendraujame ir susitinkame. Jis buvo pas mane atvažiavęs. Mes bendraujame toliau, nėra taip, kad „dėjome kryžių“ ir viskas. Esmė ta, kad kai tu dirbi su vadyba, ne visada dirbi su tuo pagrindiniu žmogumi, o Gediminas yra tas, kuris apsiėmęs daryti 100 dalykų vienu metu. Jis, kaip ir aš, negali apsispręsti ir daro daug dalykų: užsiima politika, muzika, prodiusavimu, verslu ir kt.

Iš esmės pagrindinis trūkumas – kad to žmogaus, su kuriuo mes galvodavome visas idėjas, su kuriuo mes projektavome mano karjerą į priekį, buvo vis mažiau tame darbe ir aš turėjau dirbti su kitais žmonėmis, su kuriais galbūt ne visą laiką mes mąstėme taip pat arba ne visą laiką pavykdavo įgyvendinti tas pačias idėjas, kurias turėjome. Ne, komanda manęs neužkniso. Aš tiesiog manau, kad su ta komanda nebūčiau ėjusi iki galo. O aš esu toks žmogus, kad jeigu jau dirbu su kuo nors, jeigu būnu su kuo nors, tai aš jau ženyjuosi. Esu nepastovi, bet turiu aiškias vertybes. <...>.

Net jeigu nebūčiau turėjusi galimybių dirbti su kuo nors kitu, aš jaučiau, kad tiesiog nepasitikiu 100 proc. tais žmonėmis, kad jie būtų mano šeima, kad jiems viską galėčiau paaukoti, kad galėčiau jiems pasakyti viską apie savo Vilniaus dalykus, apie savo karjeros dalykus ir t. t. Man atrodo, kad jeigu nesi all in, tai kam gaišti laiką? Man tai atrodė ir mano, ir jų laiko gaišimas. <...>. Nenorėjau taip bendrauti ir nenorėjau žinoti, kad mane gali bet kada praspirti, tad pasirinkau, kad mane praspirtų vieną kartą ir tada, kai aš to noriu, o ne tada, kai atsibosiu“, – dėstė dainininkė.

Monikos Marijos ir Dovydo Laukio pasirodymas

Šiuo metu Monika Marija pati rūpinasi prodiuserio darbu, tad jai neretai tenka ne tik rašyti dainas ar jas atlikti, bet ir pasirūpinti technika, sutartimis ar buhalterija.

„Nesigailiu, nes jei kas nors nepavyksta, tai bent jau nereikia kaltinti kitų žmonių“, – pripažino ji.

„Jeigu matysiu, kad manęs „nebeveža“ dainuoti ir man tai nebepatinka, tai „ačiū“ mano fanams, kad jie palaiko mane, bet negaliu nesąžiningai to daryti. Man įdomu save įsivaizduoti kitose srityse, negaliu ramiai užmigti žinodama, kad aš tik kas nors vienas būsiu gyvenime“, – apibendrino dainininkė.

Santykiai, vestuvių detektyvas ir vaikai

Dainininkė Monika Marija ir aktorius bei atlikėjas Dovydas Laukys šių metų rugpjūčio mėnesį atšventė popierines vestuves. Iki šiol, kai kalba pasisukdavo apie asmeninį gyvenimą, pora vengė smalsuolių dėmesio, tačiau dabar, kai viskas nurimo, jiedu mielai dalijasi savo meilės istorija.

Monika Marija su būsimu vyru susipažino maždaug prieš 3 metus, juos suvedė bendri darbai. Pora tais pačiais metais nugalėjo skirtinguose TV projektuose – Monika triumfavo „Lietuvos balse“, o Dovydas, pasirodęs duete „120“, pelnė pergalę muzikiniame šou „X Faktorius“.

Tiesa, nors šiandien pora džiaugiasi meile, po pirmosios pažinties, pasirodo, nė vienas, nė kitas jokių romantiškų minčių nekurstė.

„Išėjo taip, kad „Lietuvos balsas“ baigėsi anksčiau nei „X Faktoriaus“ finalas. Grįžau pas tėvus namo, su mama įsijungėme televizorių sekmadienio vakarą ir žiūriu – o Dieve, kokie čia klounai. Tokia buvo mano pirma reakcija. Aš sirgau už jų oponentę, – juokėsi dainininkė. – Buvo tokia situacija, bet paskui mes susitikome, turėjome bendrą interviu, jie pakvietė mane į radiją, kuriame jiedu tuomet dirbo. Mes susipažinome, pamačiau, kad jie iš tiesų faini bičai, bet aš buvau tokia marusenka tuo metu, tokia su dviem kasom, Dovydas turėjo kitus santykius, tad mes tikrai vienas į kitą nežiūrėjome. <...>.

Pabendravome, bet vėliau bendravimas nutrūko ir mes jau niekur nebesusitikome. Nebesusikirto keliai, dalyvavome skirtinguose renginiuose ir nesimatėme kokius dvejus metus. Paskui Dovydas mane pakvietė nusifilmuoti viename projekte. Tuo metu abu turėjom kitus santykius. Po filmavimo nuėjome pavalgyti. Buvo toks geras jausmas. Grįžome namo, susirašėme, kad išties buvo fainas jausmas, jog lengvai pabendravome. Atrodo, išliejome visą turinį ir tokie švarūs grįžome namo. Toks buvo jausmas psichologiškai, morališkai. Ir viskas. Paskui mes vėl ilgą laiką nebendravome.“

Dovydas Laukys, Monika Marija Paulauskaitė-Laukė

Visgi netrukus poros keliai ėmė kirstis vis dažniau, o simpatija vienas kitam tik augo.

„Buvo taip, kad su viena drauge mes dažnai vaikščiodavome į miestą, o jis taip pat turėjo draugą, su kuriuo vis išeidavo į miestą, kitaip tariant, jį ištempdavo. Mes vis susitikdavome kažkaip. Išeidavo taip, kad kur mes su ta drauge nueidavome, ten ir juos sutikdavome. Taip vis susitikinėjome, susitikinėjome, tada galiausiai mūsų kiti santykiai nutrūko ir ėmėme bendrauti daugiau. Pradėjome susirašinėti, pakviečiau jį į vieną savo koncertą, ten keturiese pabuvome, viskas buvo faina. O po to koncerto įvyko pirmasis mūsų pasimatymas. Tada viskas ėmė vykti labai greitai. Pirmasis mūsų pasimatymas buvo Nidoje, jis buvo magiškas. Kai pasakoju apie tai kokiai draugei, sako, kad viskas skamba kaip kokiame filme su laiminga pabaiga“, – neslepia pašnekovė.

Greitai įsiplieskę šilti jausmai porai atrodė tokie tikri ir tvirti, kad jiedu nieko nelaukę ėmė kalbėti apie vestuves.

„Vieni žmonės sako, kad mes pasielgėme kvailai, kiti sako, kad spontaniškai, tėvai išvis – „ką jūs čia darote“, bet aš labai džiaugiuosi. <...>. Sprendimą tuoktis priėmiau lengvai, nes man atrodo, kad, kalbant apie visus kitus santykius, kuriuos turėjau anksčiau, o šalia manęs buvo įvairių žmonių, niekada nebūdavo iki galo gerai. Nebuvo, kad man užtektų to. Norėjau tokio vyro, kuris galėtų mane pastatyti į vietą ir galėtų man atšauti argumentų atgal.

Su juo bendraudama supratau, kad tiek daug dalykų sutampa. Tą pajutau dar pačioje pradžioje. Tiek daug projekcijų į ateitį sutapo, kad realiai mes per dvi savaites, kurias turėjome iki vestuvių, geriau jautėmės vienas su kitu nei su visais kitais žmonėmis kartu sudėjus. Atrodė, kad jau vienas kitą pažinome per tą laiką. Mūsų santykiai vystėsi labai greitai ir vystosi toliau. Atrodo, kad per metus laiko mes drauge išgyvenome daugiau nei kitos poros, kurios net per penkerius metus tiek nepatiria“, – atviravo Monika Marija.

Karantinas, pasak laidos viešnios, buvo labai geras jų santykių testas, kurį jiedu sėkmingai išlaikė.

„Per šį karantiną pamatėme, kad mums kaip tik per gerai vienas su kitu gyventi. Kartais net norisi prisiversti pabūti atskirai, kad šiek tiek pasiilgtume vienas kito, nes dabar atrodo, jog drauge esame kiekvieną dieną“, – šyptelėjo ji.

Pora džiaugiasi ne vienu bendru hobiu. Mėgsta kartu keliauti automobiliu po Lietuvą, o namuose turi galybę knygų. Skaitymas ir domėjimasis įvairiomis temomis, anot Monikos Marijos, yra viena labiausiai ją žavinčių Dovydo savybių.

„Galėčiau labai išsiplėsti šia tema, aš jį tikrai labai myliu ir tikrai turiu labai daug priežasčių jį mylėti, bet pagrindinis dalykas, kuo žavi, – jis yra toks labai retas derinys. Reta kombinacija, nes yra ne tik meniškas ir emociškai gilus žmogus, bet ir labai racionalus, protingas, savarankiškas, žino, ko nori, žino, kaip to siekti, žino, ką blogai daro gyvenime, moka atsiprašyti labai aiškiai, nors kartais tą padaryti būna sunku. Yra labai daug dalykų, dėl kurių, man atrodo, mes tinkame vienas kitam. Net ir „susipjovę“ mes vis tiek gebame susitaikyti, išsiaiškinti situaciją, išsišnekėti ir pajudėti toliau. Ne tik pereiti tą situaciją, bet tiek aš, tiek jis ko nors naujo išmokti“, – džiaugiasi atlikėja.

Iš pradžių pora apie savo santykius neatviravo: juos slėpė ir socialiniuose tinkluose, ir nuo žurnalistų bei kitų smalsuolių akių. Monika sako, kad jiems reikėjo laiko vienas kitu atsidžiaugti, todėl iš pradžių ta laime su visais dalintis nesinorėjo.

„Na, aš nesakyčiau, kad mes tai slėpėme. Mieste nevaikščiojome užsidengę kapišonais, mes tiesiog nenorėjome atsakinėti į kvailus klausimus“, – sakė dainininkė.

Monika Marija ir Dovydas Laukys

Vestuvių dieną pora suprato, kad dėmesio gali ir neišvengti, todėl sugalvojo planą, kaip susituokti be pašalinių akių.

„Kai nuėjome užsiregistruoti, mums pasakė, kad turime gal kokį mėnesį palaukti, nes tokia sistema Lietuvoje, bet maždaug prieš porą savaičių jau skelbiami jaunavedžių sąrašai, kuriuos gali pamatyti visi. Aš maniau, kad viskas gerai, nes tuose sąrašuose yra begalė žmonių, kurie tuokiasi, maniau, jog niekam tai neįdomu. Bet, pasirodo, kai kurie žmonės pamatė tą sąrašą. Ir prasidėjo tada, visi ėmė skambinėti.

Mes turėjome dvi priežastis, kodėl nenorėjome eskaluoti visko tuo momentu. Pirma priežastis – kai taip staigiai viskas vyksta gyvenime ir kai tu pats tiesiog esi apimtas euforijos, nori būti tik dviese su tuo žmogumi, nesinori pasakoti apie tuos triusikus visiems. Norėjome džiaugsmą pasilaikyti sau. Žinojome, kad tada, kai nuslūgs visos emocijos, tai bet kas, ką mes pasakysime, skambės daug protingiau ir paprasčiau. <...>. Mes norėjome to išvengti ir norėjome papasakoti jau tada, kai mus išgirs, – tai, ką mes sakome, o ne ką antraštės eskaluoja.

O antra priežastis buvo ta, kad gal nereikia apie visas santuokas ir išsiskyrimus daug kitiems žmonėms žinoti, nes vis tiek niekas nežino, kaip yra iš tiesų ir kaip yra viduje, tad kam dalintis?“ – svarstė dainininkė.

„Gal galiu atskleisti faktą, kad esame labai dėkingi vienai moteriškei, dirbančiai metrikacijos skyriuje. Mes buvome pasiruošę tą dieną išvis nesiženyti ir manėm, kad susituoksime kur nors išvažiavę, į kokią Žemaitiją ar kitur. Tiesiog nenorėjome tą dieną turėti reikalų su žurnalistais. Prieš tai jau buvome nusprendę, kad tikrai tą dieną nesituoksime, bet atsikėlėme ryte, aš atsisukau į Dovydą ir sakau, kad visgi norėčiau šiandien susituokti, jis irgi taip pat atsakė. Paskambino jis į metrikaciją, paaiškino situaciją, kad norėtume, jog viskas įvyktų ramiai, dviese, be papildomų žmonių. O ta močiutė sako, kad taip ir manė, jog mes paskambinsime. Ji pasikvietė mus pas save po pietų, kad susirašytume ir galėtume sau ramiai eiti namo. Labai esame dėkingi už tai“, – detektyvą priminusių vestuvių kortas po daugiau nei metų atskleidė Monika Marija.

Praėjus metams po tuoktuvių, atlikėja neslepia, kad jųdviejų santykiuose pasitaiko ir pykčių.

„Na, galiu pasakyti, kad esant naujiems santykiams būna tiek pat problemų, kiek ir esant seniems. Niekas nesikeičia. Galiu pasakyti, kad pykstamės, ir pykstamės baisiai. Pykstamės dėl indų, škurlių ir t. t. Bet atradome visai fainą sistemą – su Dovydu darome šeimos susirinkimus. Tai tarsi tokia psichoterapija išeina. Labai smagu, nes kiekvieną sekmadienį tam tikrą valandą mes atsisėdame drauge ar susiskambiname, jei būname atskirai, ir tiesiog aptariame praėjusią savaitę, ar pasikeitė kokie nors dalykai, jei nepasikeitė, tai kodėl. Kol tu nesusidarai plano, tol ir gyveni balagane. Mes pasidarėme tokį planą ir kiekvieną savaitę už daug dalykų vienas kitam padėkojame, įvertiname, nes žmogui reikia jaustis mylimam ir įvertintam. Iš kitos pusės, mes pasakome, kas buvo negerai, kodėl aš jaučiausi nelaiminga, kodėl susipykome, kodėl nesusitvardžiau, ir t. t.“ – asmenine patirtimi dalijosi pašnekovė.

Dovydas Laukys, Monika Marija Paulauskaitė-Laukė

Pokalbio vedėjas išdrįso pasiteirauti ir apie šeimos pagausėjimą – ar Monika Marija su vyru mąsto apie vaikus?

„Abu labai norime vaikų. Net malonu žiūrėti į daugelio žinomų porų pavyzdžius. Man atrodo, kad visi per daug gąsdinasi tais vaikais. Man tai nekelia panikos. Manau, būčiau gera mama, būtų faina vaikus auginti, galėčiau juos mokyti. O Dovydas taip pat labai nori vaikų, mano manymu, jis būtų pasakiškas tėtis. Bet kol kas mes dar neturime pagrindinių dalykų gyvenime, pavyzdžiui, savo namų, bet tų dalykų ieškome. Galima sakyti, kad mąstome apie ateitį. Kol kas karjera yra pirmoje vietoje. Jeigu abu dirbtume stabilų darbą, žinotume, kokie mūsų karjeros planai ir t. t., tai būtų aiškiau, o dabar abu gyvename šiek tiek nežinomybėje. Norisi vaikų turėti stabilesnėmis aplinkybėmis“, – paaiškino ji.

Laidos metu Monika Marija prisipažino ir tai, kad turi nemažai kompleksų, pasakojo apie mažai kam žinomus šou verslo užkulisius, o galiausiai jai teko atlikti ir ne itin patogią užduotį – paskambinti draugei ir užduoti pikantišką klausimą.

Apie visa tai ir dar daugiau – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)