Laidoje T. Gryn įvardijo, kad šiuo metu dirba net 5 darbus ir būna atvejų, kai darbo diena prasideda labai anksti ryte, o baigiasi naktį. Kas žinomam aktoriui padeda grįžti į save, atsipalaiduoti?

„Atsiribojimas absoliučiai nuo visko. Pavyzdžiui, skambina mama arba brolis, aš sakau – perskambinsiu vėliau. Žino, kad pavargęs, – kalbėjo pašnekovas. – Kažkada filmavom filmą, buvo premjera teatre ir dar serialas. Grafikas buvo toks, kad kokią 6 ryto tu keliesi, iki 20-21 valandos pasifilmuoji filme, tada važiuoji į teatrą repetuoti, nes premjera ant nosies. Kažkurį vakarą išgėriau porą alaus – man tiek užteko ir aš totaliai atsijungiau. Kitą dieną turėjo būti filmavimas – į jį patekau tik po pastatytos lašelinės.“

Nors Tadas teatro scenoje ir televizijoje – jau dešimt metų, jis prisimena savo karjeros pradžią. Paklaustas, ką patartų pradedantiems aktoriams, žinomas vyras pateikė pavyzdį iš savo praktikos.

„Kuo daugiau praktikos, tuo lengviau rasti savo sistemą. Aš tekstų nesimokau, bet tikrai yra tokių, kuriems to reikia. Mano pradžia buvo sunki. Po Akademijos pirmieji spektakliai buvo tokie, kad aš „kalatodavausi“. Tuomet man buvo 24-eri. Supratau, kad prisiimu atsakomybę atlikdamas pagrindinį vaidmenį, norėjau, kad spektaklis būtų žiūrimas, būtų geri atsiliepimai, kad žiūrėtų padoriai į pradedantį jauną aktorių, – kalbėjo T. Gryn, kiek vėliau sulaukęs kito žiūrovo klausimo. Pasiteiravus, ar buvo aktorius, į kurį norėjo lygiuotis, Tadas susimąstė. – Yra daug gerų aktorių visame pasaulyje. <...> Jei galėčiau, norėčiau atlikti vaidmenis filmuose „Įsiutęs bulius“ arba „Taksistas“.“

Tadas Gryn

Populiarumo nestokojantis aktorius laidoje „Nepatogūs klausimai“ neslėpė, kad taip vadinama „žvaigždžių liga“ tam tikromis formomis buvo pasireikškusi ir jam.

„Buvo tokie etapai, kur jaučiau, kad pariečiu nosį. Čia tokia vidinė būsena. Tu ją gali parodyti, bet gali ir neparodyti. Gali ją parodyti, kai esi išgėręs. Galiu papasakoti situaciją. Turėjau Panevėžyje spektaklį ir likau ten nakvoti. Buvo du kambariai – vienas šalia kito. Vakare išėjau į miestą šiek tiek pasėdėti, susitikau keletą žmonių, grįžau – labai gera nuotaika. Ir pagalvojau – nenoriu dabar taip užmigti, pasileisiu muziką. Pasileidau muziką – o buvo 3 ar 4 valanda ryto – ir girdžiu, kaip barbena į sieną. <...> Įkiša galvą per duris kolega – durys nebuvo užrakintos. O aš juk suaugęs žmogus, gal aš pavyzdžiui su moterimi? Nereikia taip daryti. Sakau, įsidėk ausų kištukus ir galėsi miegot, ne namie tu esi, – prisiminė aktorius. – Kartais žmonės gali galvoti, kad tu pasikėlęs ar kažkoks, bet viskam yra ribos.“

Pasiteiravus apie gaunamą uždarbį ir tai, kiek Lietuvoje yra mokama už vaidmenį TV seriale, Tadas įvardijo tikslias sumas.

„Aš nežinau, kas yra gerai. Priklauso nuo to, kiek tu esi reikalingas, kiek turi darbų. <...> Jeigu filmuočiausi 20 dienų per mėnesį viename seriale, tai būtų tarp 4000-5000 eurų. Bet tiek dienų filmuotis būtų labai daug. Pavyzdžiui, aš per mėnesį seriale filmuojuosi nuo 5 iki 10-12 dienų, – atskleidė Tadas. – Man anksčiau būdavo toks momentas, kad jei nusiperku kažkokį brangesnį daiktą, net nejauku jį išsitraukti. Taip buvo, kai Lietuvoje ėmė atsirasti „iPhone“.“

Ko gero vienas labiausiai paplitusių mitų, kad teatro aktoriui vaidinti televizijoje turėtų būti kone gėda. Tačiau Tadas tai paneigė, įvardindamas, kad svarbu ne kur dirbi, o kaip.

„Kai aš nuėjau į televiziją, „heito“ susilaukiau labai didelio iš teatro bendruomenės. Kartais atrodė, kad žiūri spektaklį kritikai, brandūs aktoriai ir galvoja: na, šitas tai parsidavęs. O aš į tai žiūriu kaip į profesiją. Mano profesija – vaidyba. Aš esu aktorius. Tai ar aš vaidinu teatre, ar televizijoje, ar kine, reklamoje, o gal vedu renginius – kad ir kur bebūčiau, noriu, kad būtų gerai. Noriu gerai atlikti savo darbą. O kur – man neįdomu, – tikino „Nepatogių klausimų“ svečias. – Iš pradžių dėl kritikos labai pergyvenau. Ačiū Dievui, kad dabar tai priimu visiškai lengvai. <...> Reikia suvokti, kad niekada nebūsi visų mėgiamas. Niekas niekam nieko nesam skolingi. Metams bėgant ta oda storėja.“

Praėjusių metų kovo mėnesį prasidėjusi koronaviruso pandemija kultūros bei pramogų srityje dirbančius žmones palietė kone labiausiai. Uždaryti teatrai, kino teatrai, uždrausti renginiai daliai jų kaip reikiant kirto per kišenes. Tadas laidoje pasakojo, kad buvo kilęs klausimas, ką daryti toliau.

„Pakankamai. „Nusinešė“ premjeros, spektakliai. Realiai liko tik etatinė alga, kuri yra labai maža. Minimaliai lyg ir galėjau pragyventi, tačiau po poros savaičių gavau pasiūlymą filmuotis. O iki tol tikrai galvojau, ką daryti, buvo daug minčių, kaip traukti pinigus. Kai prasidėjo laidų „Youtube“ bumas – ėmiau galvoti, kad ir man daryti „podcastą“ ar kažką“, – prisipažino garsus aktorius.

Itin atviras Tadas buvo ir gavęs nepatogų klausimą. „Ar esi važiavęs girtas už vairo?“ – teiravosi laidos žiūrovas.

„Esu. Man buvo 18 metų ir mane pagavo. Buvom trise, baliavojom – aš, vienas vyresnis žmogus su teisėmis ir mano pusbrolis. Pasisiūliau parvežti juos į namus, nes jaučiausi gerai. Pusbrolį parvežiau iki namų, parvežiau tą bičą iki namų ir pagalvojau, kad su jo mašina grįšiu ir pats. Tačiau pamačiau policininkus su švyturėliais, – nemalonia patirtimi dalinosi laidos svečias. – Atsibudau areštinėj. Buvau 18 metų, niekur nedirbau, ką tik baigęs mokyklą. Ką pasakyti tėvams? Buvau pardavęs visą pasaulį – depresija, akys nuleistos, tylus, ramus. Žinojau, kad gausiu baudą, neišsisuksiu. Bauda buvo berods 3500 litų – čia buvo kosmosiniai pingai.“

Tadas sulaukė ir itin asmeninių klausimų. „Kodėl klube meiliai šokai su kita, kai dar buvai su Toma Vaškevičiūte?“

„Nežinau, apie kokį čia reikalą eina kalba. Esu šokęs ne vieną kartą. Esu šokęs ir su kolegėm, ir su draugėm. Esu šokęs ir šokių projekte“, – juokėsi Tadas.

Tadas Gryn ir Ala Karpenko

Su garsia aktore ne vienerius metus artimai bendravęs T. Gryn iki šiol nėra kalbėjęs apie skyrybų priežastis. Tačiau laidoje „Nepatogūs klausimai“ išgirdęs tokį klausimą aktorius buvo atviras.

„Priežastis ne viena – jų keletas. Mes buvom 7 ar 8 metus kartu. Aš, kaip džentelmenas, galiu sau prisiimti tą kaltę – aš kaip vyras nerodžiau jokios iniciatyvos tai kelionei toliau. Po tiek metų nori nenori turi būti piršlybos, vestuvės, šeima. Aš neparodžiau iniciatyvos. Kodėl? Čia geras klausimas. Galbūt nebuvau iki galo tikras, ar aš toks, koks esu, esu jai reikalingas. Daug įvairių minčių“, – kalbėjo aktorius.

Tadas ir Toma – aktoriai, tad natūralu, jog darbiniais klausimais bendrauti tenka ir šiandien.

„Visada kažką bandai truputį palipdyti, bet jeigu nesigauna – nėra prasmės tęsti ir save apgaudinėti. Mūsų sąmonės atsiskyrė. O dirbti nėra sunku. Yra sveikas požiūris į buvusį partnerį, kuris yra ir tavo kolega, su kuriuo tu dirbai prieš tai ir su kuriuo dar teks dirbti ne vieną kartą. Sutariam absoliučiai normaliai“, – tikino Tadas ir prisipažino, kad merginos šiuo metu neturi.

Visą laidą „Nepatogūs klausimai“ su aktoriumi Tadu Gryn galite pažiūrėti vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)