Motinystė ir gyvenimo vyrai

Vos atėjusi į laidą, A. Jagelavičiūtė prisipažino, kad šiuo metu gyvenimas ją užknisa, nes ji turi labai daug pareigų.

„Pavyzdžiui, mes su tavimi, Rolandai, esame kolegos pagal mūsų vaikų mokyklą ir aš su tavo žmona susitinku. Įskaitant ir futbolą. Tai pridėk prie visos mano rutinos šitą naują prikolą su mokykla. Tai atrodo visiška smulkmena, bet darželis buvo šalia, o <...> dabar atsirado beprasmio važinėjimo iškišus liežuvį, o dar tuo metu eina mail'ai“, – laidos vedėjui pasakojo A. Jagelavičiūtė.

Agnė Jagelavičiūtė

Temai pasisukus apie vaikus, Agnės pasiteirauta ir apie tai, kokie jos santykiai su sūnaus tėvu bei buvusiu jos vyru. Tokio pasmalsavimo sulaukusi pašnekovė buvo griežta.

„Į šią temą nesileisiu aš absoliučiai, nė truputėlio, ir norėčiau iš gyvenimo išbraukti kai ką apskritai“, – rėžė ji.

Visgi kalbėdama apie motinystę laidos viešnia kaipmat sušvelnėjo.

„Tiesą sakant, esu ne kartą pateikusi pavyzdį, kad aš neketinau turėti vaikų apskritai, nenorėjau. Bet turėjau pokalbį su drauge vaikams paaugus ir abi nusistebėjome, kad kaip mes tai galėjome atimti iš savęs. Šioje vietoje aš tikrai galiu susigraudinti. Tai yra wow patirtis. Tu supranti, ką tu išvis gyvenime veiktum, jei ne tai“, – jautriai kalbėjo žinoma mama.

Nors tabu Agnei beveik nėra, tačiau yra temų, kuriomis ji neatvirauja, – taip nutiko, kai pokalbis pasisuko apie jos širdies draugą.

„Aš nekalbu apie santykius. Kalbėjau tik apie vyrus, už kurių ištekėjau, dabar nebekalbu ir apie juos, tai išeina, kad nekalbu apie jokius vyrus“, – šyptelėjo viešnia.

Agnė Jagelavičiūtė

R. Mackevičius vis tiek nepasidavė ir paklausė jos, ar jai labiau patinka vyresni, ar jaunesni partneriai.

„Aš niekada nežiūriu į pasą, kai bendrauju su vyru. Gyvenime buvo visko – ir vienokių, ir kitokių variantų. Aš įsimyliu smegenis, ne kodą. Gali būti ir seksualus senas profesorius, ir intelektualus jaunas bičas. Galiu pasakyti vieną dalyką – man mano bičas turi būti labai gražus. Viskas. Be to, kad ir protingas. <...> Seksualumas yra nesusijęs nei su metais, tai net ne visai susiję su fiziniais dalykais, tai yra susiję su smegenimis ir šiek tiek konteksto. Seksas yra tik smegenyse“, – atviravo A. Jagelavičiūtė.

Nauji namai – su netradiciniais sprendimais

Ji taip pat papasakojo apie įsikurdinimą naujuose namuose pačiame Vilniaus centre.

„Man šis pasiūlymas nukrito kaip aklai vištai grūdas, ir aš kraustausi į butą, esantį priešais mano butą. Kodėl gi trijų aukštų bute, pačiame miesto centre, priešais bažnyčią, Lukiškių aikštę, negalima susikurti mažo Disneilendo? Toks tikslas ir būtų“, – juokėsi laidos viešnia ir pridūrė, kad vonios kambaryje ir miegamajame turės po židinį.

Agnė Jagelavičiūtė

Pirmajame buto aukšte ji atsisakė gyvenamojo kambario, vadinamosios svetainės, ir ten bus tarsi restoranas – didelis stalas su valgomojo kėdėmis bei minėta vonia su židiniu. Be to, tualete Agnė planuoja įsirengti diskotekai tinkamą apšvietimą su šviečiančiais užrašais.

Skandalas su kaimynu, arba „10 dienų Nidoje“

R. Mackevičius, prisiminęs skandalingą A. Jagelavičiūtės ir kaimynų istoriją, netrunka paklausti, ar moteris padarė kaimynų reviziją.

„Tiems, kam patiko tas prikolas su Nida ir kaimynu, tai čia galima „žvengti“, bet jeigu realiai pažiūrėsime į šią situaciją, tai visiškai nejuokinga, nė truputėlį nejuokinga, kai po tavimi gyvena psichinių nukrypimų turintis žmogus. Jis kviečia policiją man kas antrą dieną vien dėl to, kad vaikas vaikšto laiptais. Tai dabar savo naujiesiems kaimynams pirmiausia užtapetavau tą namą su savo skelbimu, su savo telefonu, kiekvienam ant durų pakabinau kosmetikos dovanėlę, ir jie visai nesivaržydami jau tuo numeriu ir naudojasi: mums čia biškį balta, mums čia biškį treška. Nuo pat pirmos dienos pradėjo. Dėl to nuo šios dienos į mano komandą įsijungia prarabė Nijolė, mano mama. Kadangi politikė, turi diplomatinį jausmą, turi šiek tiek daugiau laiko nei aš, nes yra vaikus užauginusi – lygtai (juokiasi), o ji mėgsta su tais žmonėms pašnekėt ir moka reikalus tvarkyti, tai ji yra jungėjas tarp kaimynų ir tikrojo prarabo. Gražioji, diplomatiškoji prarabo pusė“, – pasakoja laidos viešnia.

Skandalas su kaimynais, Agnei grįžus iš atostogų pajūryje, tapo tokiu dideliu įvykiu, kad šis per trumpą laiką netgi gavo pavadinimą – „10 dienų Nidoje“.

„Man tai jokių emocijų nekelia, kaip ir daug kitų dalykų. Tiesą sakant, šis skandalas man nuo pat pradžių nekėlė daug emocijų. Vaikštau po policiją, nes tas kaimynas smurtavo prieš mano draugą, mes jau pereiname į kitą lygį – į baudžiamojo kodekso lygį, tai senis jau apsiramino. Dabar tarp durų prasilenkiame, tai praeina drebėdamas, žodžio man nesako. Bet kur yra neteisybė – tik pamanykit, pasidarkė su kaimynu. Man policijoje pasakė, kad mano nelaimė tik viena – esu labai žinoma ir visi tuo bando pasinaudoti. Jei tik jūs žinotumėte, kaip dabar kaimynai bendrauja, tai „šakės ir peiliai“. Policija dabar iš esmės užsiima domestic violence (liet. smurtas namų aplinkoje). Daugiau niekuo. Kitų nusikaltimų nėra. <...> Tai realiai žmonėms su galva taip blogai“, – tikino ji.

Agnė Jagelavičiūtė

Pasiteiravus, kodėl apskritai moteris nusileido prie kaimyno durų to audringo ir per visą šalį nuaidėjusio pokalbio, pašnekovė buvo atvira – ji pavargo.

„Todėl, kad pavargau nuo jo provokacijų. Jis man šiukšlių maišus prie durų pylė. Dėl to ir lindau. „Užkniso“ ir lindau. Aišku, kad buvau išgėrusi, būtų kvaila apsimetinėti. Man tuo momentu pasakė, kad keturis kartus tvarkytoja šiukšles kuopė ir verkė. Atėjo ir pradėjo verkti, sako, kodėl aš turiu rinkti. <...> Mano draugui jis užkabino ranką. Mano bičas yra iš Panevėžio, nesvarbu, kad jis yra modelis, ir nesvarbu, kad jis atrodo kaip geras berniukas. Panevėžys yra Panevėžys, ir matau, kad jam akys krauju srūva, bet jam pasakiau, kad viską spręsime teisiniu keliu“, – pasakojo laidos viešnia.

Kai pokalbio vedėjas pasiteiravo, kokios pasekmės Agnę pasivijo po šio skandalo, pašnekovė suskubo paneigti neseniai vyravusius gandus, apgaubusius jos profesinius pokyčius.

„Aš, kaip suprantu, daug kas sieja tai su mano išėjimu iš „L'Officiel“, bet tai nesusiję. Aš buvau suplanavusi išeiti po rugsėjo numerio ir tiesiog pasiankstinau, bet truputėlį dėl kitų priežasčių, ten daugiau buvo vidiniai reikalai, o ne šis reikalas. Manęs negalėjo išmesti. Ne tokia sistema“, – paaiškino buvusi mados žurnalo vyr. redaktorė.

Psichoterapija ir alinama liga

Po šio įvykio A. Jagelavičiūtė nuo savo sekėjų neslėpė, kad kreipėsi pagalbos į specialistus, – apie tai ji prabilo ir laidoje.

„Lankau reabilitaciją ir ketinu lankyti. Yra konkrečių priežasčių tam. Gyvenimas palengvėja dešimt tūkstančių kartų, lankantis pas gerą psichoterapeutą. Bet jeigu jūs galvojate, kad kaimynystėje esantis psichologas yra tavo išeitis, deja, turiu nuvilti. Aš psichologinės pagalbos ieškojau daug metų, gal dešimt, nes, gyvenant tokiomis aplinkybėmis, su tokiu krūviu, su tokiu dėmesiu ir tiek metų, tu savaip išdurnėji. Psichologai eina pas psichologus, o mes psichologai esam šimtams tūkstančių, tai mes tikrai turime kur nors eiti. Pirmuosius seansus atverkiau kruvinomis ašaromis, o dabar kalbu nesustodama. Pirmiausia šūdą išsikrapštai, sau atsakai, kas tu esi, o paskui po truputį valaisi. <...>. Aš net į verslą visai kitaip pradėjau žiūrėti. Gero psichoterapeuto užduotis yra ne ką nors tau pasakyti, o tave privesti prie atsakymų.

Pavyzdžiui, kodėl tau kelis kartus pasikartoja ta pati istorija su asistentu. Tu juk pats padarei tam tikrus sprendimus, kurie lemia tą patį. <...>. Dabar suprantu, kad anksčiau viską atiduodavau į vienas rankas, taip tampi priklausomas nuo to žmogaus. Atiduodi viską į vienas rankas, nes taip patogiausia, nes turi tik su vienu žmogumi bendrauti. Kai tu darbus išskirstai per kelis žmones, tai vieno žmogaus išėjimas tau nebevaidina tokio vaidmens. Reikia nepamiršti, kad darbas nėra draugystė, tai yra tiesiog biznis. Tu gali draugauti, bet reikia nepamiršti, kad tai yra biznis. O aš peržengdavau tą ribą“, – neslepia ji.

Laidos viešnia eteryje priminė, kad viena didžiausių jos problemų, neleidžiančių jai atsipalaiduoti ir gerai pailsėti, yra jau net dešimtmetį trunkanti nemiga. Šią diagnozę Agnė turi jau seniai ir net vartoja vaistus jai tramdyti.

„Tai viena didžiausių mano problemų. Tai viena baisiausių ligų pasaulyje. Visi galvoja, kad 2–3 dienas neužmigęs vis tiek netrukus užmigsi, bet ne. Tu gali mėnesiais neužmigti“, – atviravo žinoma moteris.

Drąsa, gėda ir įkvėpimas

Tai, kad Agnė yra aštrialiežuvė, žino daugelis, tad laidoje pasiteirauta, kodėl ji taip dažnai keikiasi.

„Labai geras klausimas, – patikino ji. – Šį klausimą vis dėlto reikia aptarti. Tuoj paaiškinsiu. Jūs vėl selektyviai vertinate informaciją. Ar mano tekstuose žurnale rasite keiksmažodį? Ar interviu metu per televiziją? Nerasite. Aš keikiuosi internete išimtinai, todėl, kad aš esu įvairiapusis žmogus. Talentingai keiktis irgi reikia mokėti. Talentingai keiktis yra literatūra. Patinka, nepatinka – iš manęs to neatimsi, aš rašau gerai ir geros jums dienos.“

Agnė Jagelavičiūtė

Nors gali pasirodyti, kad drąsiajai Agnei gėdos jausmas svetimas, laidos viešnia tai paneigia.

„Aš gėdą jaučiu labai dažnai. Dėl bet ko. Būna, kad nusišneki ir susigėsti, bet tai praeina. Aš iš savęs išoperuoju ne gėdos jausmą, o saviplaką, nes tai neturi jokios naudos. Galvojate, kad aš nepabundu iš gėdos? Būna“, – atviravo stilistė.

Drąsos ir pasitikėjimo savimi gyventi taip, kaip nori, Agnei galima pavydėti – apie tai teiravosi ir ištikimiausi laidos žiūrovai. Ką ji patartų kitoms moterims, kurios neturi tiek jėgų, kad kovotų už savo nuomonę ir nebijotų gyvenimo?

„Čia yra labai sudėtingas klausimas, aš į jį negaliu atsakyti, nors ir nuoširdžiai norėčiau. Aš tikiu tik tokiu dalyku, kad savo vidinę jėgą reikia kurti po truputį, po žingsnį. Aš ir pati esu išgyvenusi daug dalykų, kurių negalėjau nutraukti iš karto, pavyzdžiui, toksiškų, kenksmingų santykių, iš kurių, atrodo, negali išsivaduoti. <...>. Tai yra procesas, kuriame svarbios smulkmenos. Grįžti namo, susitvarkyti savo kambariuką, net jei jis mažytis ir nušiuręs, užsidegti žvakę, pasižiūrėjus į veidrodį, pasakyti sau komplimentą, – tai banalybės, bet jos veikia. Ir taip kiekvieną dieną ir vis daugiau. Kitas dalykas – pajusti pergalės skonį. Tai yra gerasis narkotikas. Aišku, jis irgi ne visada gali nuvesti teisingu keliu. Bet... Žinai, kodėl aš taip dažnai siunčiu žmones? Todėl, kad buvo žiauriai faina, kai pasiunčiau ir jie iš tikrųjų nuėjo. Ir eina, ir keliauja, o kas neina – blokuoju. Ką aš turiu omenyje? Kad gal galima save sužavėti atsitiktinumu, tiesiog pabandyti. Save provokuojant žengti tuos žingsnius“, – dalijosi ji.

Apie visa tai ir dar daugiau – laidos vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)