Iki šiol Džiugą gatvėje dažnai pavadina Kostia – legendiniu serialo „Moterys meluoja geriau“ herojumi, kurio jis nesikrato, mat būtent atliekant šį vaidmenį apie jį sužinojo didžiulė televizijos žiūrovų auditorija.

„Kostia mane vis dar pavadina, nors esu sukūręs ir ne vieną kitą vaidmenį televizijoje. „Rezidentuose“ vaidinau Kupstą, o dabar jau 4 metus kitame seriale vaidinu Lionią. – užsimindamas apie vaidmenį seriale „Monikai reikia meilės“, kurio režisūra dalijasi su Baliu Latėnu, pasakoja Džiugas. – Matyt, Kostia buvo vienas ryškiausių mano vaidmenų, dėl kurio mane pažino didžioji dauguma žmonių. Juk „Moterys meluoja geriau“ filmavausi apie 7 sezonus. Kostios personažas gali atrodyti pažįstamas ir artimas, kadangi visi turime tokį kaimyną, kuris
daug laiko praleidžia garaže prie tepalų ir mašinų. Na, o kai kurios žmonos turi būtent tokį vyrą. Tiesa pasakius, šio serialo dėka aš labai nemažai sužinojau apie automechaniką“.

Bene ryškiausias serialo „Moterys meluoja geriau“ herojus iš ekranų dingo netikėtai. Vyras pasakojo, kad Kostią teko „nužudyti“, kai jam buvo pasiūlytas patrauklesnis darbas pas konkurentus.

„Po truputį mažėjo darbų TV3 kanale, ėmiau sulaukti vis mažiau pasiūlymų. Ir kaip tik tuo metu sulaukiau LNK pasiūlymo – rimto darbų „paketo“ keleriems metams į priekį. Išsiskyrėme be jokių pykčių“, – patikino pašnekovas.

Lina Rastokaitė ir Džiugas Siaurusaitis (L. Slapšio nuotr.)

Kuriant serialą „Rezidentai“, Džiugo karjeroje prasidėjo pirmieji režisūriniai darbai. Čia jis kartais padėdavo pagrindiniam režisieriui Ramūnui Rudokui. Todėl, kai konkurentai į šią sritį pasiūlė nerti giliau, vyras nepabūgo.

„Esu surežisavęs ne vieną „Rezidentų“ seriją - kai Ramūnas paprašydavo, mielai pagelbėdavau. Kadangi esu nusifilmavęs daugybėje serialų ir virtuvę iš vidaus labai gerai pažįstu, man visai neblogai sekėsi. Aš nevadinu savęs režisieriumi. Režisūros mokomasi ne tik iš praktikos. Galiu save pavadinti nebent serialo režisieriumi.

Kai LNK pakvietė dirbti, į jų pasiūlymų paketą įėjo ir režisūra. Kadangi man tai nebuvo visai nauja, sutikau. „Rimti reikalai“ buvo pirmasis serialas, kurį aš vienas režisavau nuo pradžios iki galo“, – pasakojo Džiugas.

Televizijos, kino ir teatro pasauliu D. Siaurusaitis domėjosi nuo mažų dienų. Net gi simpatizavo ne vienai lietuvių aktorei.

„Man buvo penkeri, kai pasakiau, kad užaugęs vesiu Jūratę Onaitytę. Man ji buvo be galo graži. Tėvai sakė: „Džiugiuk, kai tu užaugsi, ji nebebus tokia jauna“. O man nerūpėjo. Svajonė yra svajonė. Taip pat labai įsimylėjau Nijolę Oželytę po filmo „Čia mūsų namai“. Man ji buvo tokia seksuali, keista, įdomi. Na, o Mainelytę turbūt mylėjo visi“, – šypsojosi D. Siaurusaitis.

Džiugas Siaurusaitis, Jurijus Smoriginas, Vytautas Šapranauskas

Aktorius sutiko plačiau pasidalinti ir prisiminimais apie bičiulį bei kolegą a.a. V. Šapranauską. Anot Džiugo, labiausiai jam įsiminė bendros jųdviejų gastrolės.

„Pamenu, kartu su didele komanda važiavome į Škotiją. Gastrolėse po spektaklio aktoriai taip greitai neišsiskirsto. Draugų kompanijos tikrai daug laiko praleidžia kartu. Man nemažai laiko praleisti teko su Vytautu. Tai fotografuojamės prie kažkokių senovinių antkapių, tai į žvejybą išsiruošiame. O susitikę Lietuvoje, mes visada dainuodavome liaudies dainą: šių naktelų per naktelų nemigau nemigau... – uždainavo Džiugas. – Mes buvome draugai. Turėjome visokių nerašytų tradicijų. Pavyzdžiui, jeigu kuris nors - arba aš, arba jis, vykdavome už Atlanto, vienas kitam parveždavome raudonų „Marlboro“ cigarečių. Juk visi, kurie yra rūkę, žino, kad JAV pirktas „Marlboro“ yra kur kas geresnis nei Europoje“.

Pašnekovas prisiminė laikus, kai jam teko įgarsinti serialo „Santa Barbara“ herojų, o paskui sulaukti pasiūlymo tapti komedijos žanro atstovu televizijoje. Į šią grupę pateko ir legendinis animacinis filmukas „Simpsonai“, kuriame Džiugo balsą girdime iki šiol.

Pašnekovas atviravo, kad dėl techninių balso galimybių sunkiausia jam įgarsinti klouną Traškį bei seseris Selmą ir Pati.

„Jeigu matau, kad visa serija sukurta apie Traškį, nusiteikiu, kad teks „prarėkti“ gerklę. Įgarsindamas Selmą ir Pati taip pat ją aukoju", - prisipažino aktorius ir pademonstravo, kaip skamba šių Simpsonų veikėjų balsai.

Džiugas Siaurusaitis

Neseniai jubiliejų atšventęs D. Siaurusaitis sako kol kas nesijaučiantis 50-mečiu. Na, o paklaustas, ar jo gyvenime jam kažkaip pasireiškia vidutinio amžiaus krizė, vyras spėliojo greičiausiai ja prasirgęs anksčiau. Tačiau išskirtinių požymių prisiminti negalėjo.

„Negaliu pasakyti skaičiumi, kokio amžiaus jaučiuosi, tačiau 50-mečiu nesijaučiu. Ne dėl to, kad spėjau įšokti į technologijų traukinį ir moku naudotis, pavyzdžiui, instagramu.

Gal labiau norėčiau paminėti pažiūras. Kartais žmonės lieka tam tikrame gyvenimo etape ir kai pasensta, būtent jame užsimarinuoja. Prieš maždaug 20-15 metų mano mėgstamiausia radijo stotis buvo „M-1 plius“. Dabar man tos dainos yra per senos ir nepatinka.

Manau, kad aš vystausi kartu su pasauliu, užuot likęs tam tikrame etape. Dėl to ir nesijaučiu toks senas. Randu, ką pakalbėti ir su jaunais žmonėmis. Aišku, faktų nepaneigsi, yra kaip yra, bet jachtos ar sportinės mašinos, kaip Tapinas, nenusipirkau. Nesąmonių, aišku, esu prikrėtęs, tačiau nemanau, kad dėl krizės“, – įsitikinęs jis.

Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė

2008 metų vasarą Džiugas išsiskyrė su pirmąja žmona, dviejų savo vaikų mama Jūrate. Na, o prieš 11 metų vyras ryžosi romantiškam, kiek pašėlusiam žingsniui ir Las Vegase slapta susituokė su aktore Lina Rastokaite.

„Nenorėjome ažiotažo žiniasklaidoje. Tad, kadangi planavome mėnesį keliauti po JAV ir Meksiką, nusprendėme tuo pačiu slapta suderinti ir vestuves Las Vegase. Buvome suplanavę ten susituokti, bet niekam nesakėme - net tėvams.

Reikėjo pasigaminti vestuvinius žiedus. Lina norėjo juos ne šiaip nusipirkti juvelyrinėje, bet užsakyti, kadangi turėjome savo aukso. Be to, savąjį ji norėjo inkrustuoti safyru. Pamenu, tada Lina sako: „Tu su savo veidu tik neik į juvelyrinę“. Ir iš tiesų, jeigu būčiau ėjęs užsakyti dviejų vestuvinių žiedų, vestuvių fakto nuslėpti nebūtų pavykę. Tad ji pati nunešė auksą, juos užsakė ir atsiėmė.

Ir tada mes išskridome. Buvau užsakęs ceremoniją vienoje Las Vegaso koplytėlėje. Ją vedė pastorė. Kadangi išvykome dviese, liudininke tapo tokia nedukė meksikietė, koplytėlės darbuotoja. Vestuvių liudijime net yra įrašytas jos vardas ir pavardė.

Žinoma, paskui jau paskambinome tėvams ir draugams. Susituokę išvykome į kelionę po Ameriką ir Meksiką. Kadangi žurnalistams reikalingos karštos naujienos, o mes grįžome po mėnesio, ažiotažo išvengėme. Aišku, buvo straipsnis, kad prieš mėnesį susituokėme Amerikoje jau sugrįžome, tačiau tik tiek“, – kalbėjo Džiugas.

Lina Rastokaitė ir Džiugas Siaurusaitis FOTO: "Domino" teatras

Kaip pasakojo pašnekovas, Las Vegase egzistuoja kelios teisę sutuokti turinčios institucijos: koplyčia arba registrų centras, kuriame santuokos liudijimas išduodamas už 60 dolerių.

„Jeigu registrų centre užregistravus santuoką po 10 dienų sutuoktiniai prašymų neatsiima, ji yra įteisinama. Tuomet visos pasaulio institucijos žino, kad esi vedęs.

Mes atskridome 23 val., tad pasiūliau ten vykti iš karto, kadangi jų darbas vyksta nuo 6 val. ryto iki vidurnakčio. Vilkėdami treningus išsikvietėme taksi vos išlipę iš lėktuvo.

Nuvykome į registrų centrą, sumokėjome pinigus, pasirašėme dokumentus ir oficialiai tapome vyru ir žmona. Tos ceremonijos koplyčioje, kurią buvau užsakęs, galėjo net nebūti, nes jau buvome vedę. Tačiau Lina nustebo: „Čia viskas? Taip ir susituokėme? Su treningais, gobtuvais ant galvų ir lagaminais?“. Todėl kitą dieną vis dėlto pasipuošėme, sulaukėme limuzino ir išvykome į koplyčią. Pastorei padavėme dokumentą, kurį gavome registrų centre, ir mus sutuokė“, – apie svarbų gyvenimo įvykį pasakojo D. Siaurusaitis.

Grįžę į Lietuvą sutuoktiniai savo šventę vis dėlto paminėjo ir draugų būryje. Įspūdžiais dalijosi pasikvietę juos kepti šašlykų ir kepsnių savo namų kieme.

Du vaikus auginantis D. Siaurusaitis būdamas 45-erių kartu su žmona L. Rastokaite susilaukė trečiosios atžalos, sūnaus Herkaus. Vyresnei aktoriaus dukrai Kotrynai – 24-eri, o sūnui Rokui – 20-imt. Tad vyras neslėpė, kad gimus mažyliui, jau buvo primiršęs, ką reiškia rūpintis naujagimiu.

„Labai norėjau sugrįžti į vaiko auginimo rutiną, bet ar viskas man patiko? Negaliu duoti nukirsti rankos. Kai tik galvoji apie tai, kad nėra kada išsimiegoti ar išeiti su draugais, tai atrodo kur kas lengviau nei yra iš tiesų. Bet sunkiausia jau praėjo - vaikas jau keletą metų eina į darželį“, – atviravo pašnekovas.

Vyras sako, kad bendrauti su vyresnėmis savo atžalomis dabar tenka ir profesiniais klausimais. Dukra Kotryna buvo teatro režisieriaus Eimunto Nekrošiaus studentė, įgijusi režisierės išsilavinimą ir šiuo metu dirbanti Panevėžyje, kur pastatė ne vieną spektaklį. Rokas taip pat šiuo metu siekia aktoriaus specialybės.

„Man smagu, kad vaikai mokosi šio amato. Ne dėl to, kad sektų mano pėdomis, tačiau teatro pasaulis nėra skirtas bet kam. Ne bet kas ten patenka. Manau, kad tai bet kokiu atveju bus tik į naudą“, – tikisi trijų vaikų tėvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)