Asmeninis gyvenimas: vyras ir mintys apie vaikus

Mažai kas žino, bet A. Armonaitė su vyru Edgaru drauge gyvenimą kuria jau dešimtmetį. Pora susipažino liberalaus jaunimo organizacijoje ir iki šiol kartu sėkmingai eina gyvenimo keliu.

Aušrinės sutuoktinis yra verslininkas, verslauja Afrikoje. Pirmąją koronaviruso bangą jis praleido užstrigęs Afrikoje, o kai grįžo, Aušrinė jau turėjo savo partiją ir ruošėsi šturmuoti valdžią.

Aušrinė Armonaitė su vyru Edgaru

Ar pora pagalvoja apie šeimos pagausėjimą?

„Santuokoje su vyru esame kiek mažiau nei 10 metų, tačiau drauge esame tiek. Ir, tiesą sakant, taip, pagalvoju, kad ateityje norėčiau turėti vaikų. Nežinau, kiek. Labai įdomu bus pasižiūrėti, kaip keisis mano santykis su darbu ir asmeniniu gyvenimu, nes tikrai esu tas žmogus, kuris labai daug įdeda į darbą savo jėgų ir savo jausmų. Bet norėčiau“, – neslėpė pašnekovė.

Laidos vedėjas išdrįso paklausti, kodėl apie vaikus pasvarstanti politikė iki šiol jų neturi.

„Tiesiog taip yra. Man 31-eri, gal duokit truputėlį pagyventi“, – linksmai nusijuokė ji.

Aušrinė Armonaitė su vyru Edgaru

Eteryje perskaitytas ir vieno žiūrovo klausimas apie mokslo ir technologijų pažangą, kuomet žmogų galima „užauginti“ mėgintuvėlyje. Ar tokiam žingsniui, jei prireiktų, politikė pasiryžtų?

„Tai sunkus klausimas. Manau, kad medicina ir mokslas, visų pirma, mums leidžia ne pakeisti žmogų, o padėti žmogui, pagydyti ligas. Pagalbinis apvaisinimas leidžia turėti vaikų žmonėms, kurie kitomis aplinkybėmis to padaryti negali. Kalbant apie mane, nežinau, nesvarsčiau apie tai. <...>. Jau dabar yra pagalbinio apvaisinimo paslauga, kuria naudojasi dešimtys tūkstančių žmonių, yra nevaisingumo klinikų“, – pastebėjo žinoma moteris.

„Savo aplinkoje turiu žmonių, kurie yra pasinaudoję pagalbinio apvaisinimo paslauga ir laimingai augina vaikus. Gal ir man to reikės, nežinau“, – pridūrė ji.

Interviu metu Aušrinė išdavė kelis dalykus, be kurių ji negali gyventi: „Tai – mano vyras, muzika, šeima ir artimieji.“

Natalijos Bunkės klausimas

A. Armonaitė sulaukė ne tik ištikimiausių laidos žiūrovų klausimų, bet ir dainininkės Natalijos Bunkės kreipimosi. Žinoma moteris politikei uždavė daugumai muzikantų ramybės neduodantį klausimą.

„Kokiu būdu galima vykdyti lauko koncertus nuo birželio mėnesio? Planuojamas žmonių skaičius – 500. Kokių priemonių reikės imtis pagal įstatymą, kad koncertas įvyktų? Gal testai prie durų? Galimybių pasus, manau, turės tikrai labai mažas procentas. Taigi, ką dar pasiūlytumėte mums, kaip organizatoriams, imtis?“ – teiravosi atlikėja.

Aušrinė Armonaitė

Politikei toks konkretus klausimas labai patiko.

„Tai iš tikrųjų geras, praktinis klausimas. Ko mes siekiame su Galimybių pasu, – kad tokie renginiai iki 500 žmonių būtų atidaryti. Tie, kas vakcinavosi, <...> tie, kas turi imunitetą persirgę, ir su neigiamu testu galėtų ateiti į koncertą. Tai labai svarbu.

Kur darytis testą? Priklauso nuo renginio organizatorių. Žinau tokių organizatorių, kurie, susitarę su norima klinika, planuoja šalia renginio pastatyti punktą, kur žmonės galėtų testuotis privačiai. Taip pat galima sakyti, kad testavimas nebus organizuojamas ir kad testą žmonės pasidarytų savarankiškai.

O dėl bendrų reikalavimų – tai labiau reguliuoja sveikatos ministras, aš – daugiau už bendrą atlaisvinimą, o jie – daugiau už saugumą. Bet iš esmės turės išlikti saugumo reikalavimai, nes neigiamas testas nėra imunitetas. Jis parodo, kad tą akimirką tu tarsi negali užkrėsti, bet niekada negali žinoti, tą įrodė ir M.A.M.A apdovanojimai. Visgi aš skatinu planuoti renginius. Viskas bus gerai ir žmonės galės džiaugtis N. Bunkės muzikiniais kūriniais“, – šyptelėjo A. Armonaitė.

Patirtis rūkant „žolę“ ir dekriminalizavimas

Politikė valdžioje yra viena iš tų, kurie pasisako už tai, kad šalyje būtų įregistruotos pataisos dėl atsakomybės už nedidelį psichoaktyviųjų medžiagų kiekį dekriminalizavimo. Manoma, kad pokyčiai šioje sferoje padėtų ne tik jaunimui, bet ir patiems tėvams, kurie neretai nuogąstauja, kad viena paauglystės klaida jų atžalai gali palikti nemalonų antspaudą visam gyvenimui.

„Lietuvoje galioja baudžiamieji įstatymai ir galima atsisėsti į kalėjimą ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Gal praktiškai mažiau žmonių sėda, bet į areštinę patenka ne taip jau ir mažai. Mes tą norime panaikinti.

Šis įstatymas jau yra praėjęs pateikimo stadiją, jam Vyriausybės išvada yra pateikta palanki, bet Seime yra dar daugybė procesų, kuriuos mes dar turime priimti. Aš norėčiau, kad viskas vyktų kuo greičiau, bet ir visuomenėje, ir Seime kyla labai daug klausimų. Mums reikia juos įtikinti. <...>.

Dėl legalizavimo – tai truputėlį kita tema. <...>. Mums apie tai reikėtų galvoti tik tolimesnėje ateityje, o dėl baudžiako panaikinimo – dirbame“, – tikino pašnekovė.

Aušrinė Armonaitė

Ar pati politikė yra mėginusi rūkyti „žolę“?

„Taip. Pirmą kartą esu bandžiusi rūkyti Amsterdame ir, tiesą sakant, nelabai pajutau poveikį. Aš kažkur skaičiau, kad pirmą kartą tu nelabai ką nors jauti. Jei kam nors atrodo, kad aš esu stonerė, tai ne, nesu. Kitų narkotinių medžiagų nesu bandžiusi“, – nukirto politikė.

Laidos žiūrovai smalsavo, ar A. Armonaitė mokėtų susukti suktinę. Tai išgirdusi viešnia šyptelėjo.

„Neteko, bet, manau, jeigu reikėtų, pažiūrėčiau „YouTube“ ir susukčiau. Bet neteko“, – sakė ji.

Dėl noro dekriminalizuoti nedidelį kiekį narkotikų A. Armonaitė dažnai kaltinama tuo, kad ji tokiu ėjimu esą skatina naudoti psichotropines medžiagas. Tokių pastabų per savo karjerą politikei teko girdėti ne kartą ir į jas žinoma moteris reaguoja ramiai.

„Aš nei skatinu, nei ką. Viskas tikrai nėra taip. Tikrai neskatinu. Ką mes norime pakeisti, – kad žmonės, kurie yra priklausomi, nebūtų sodinami į kalėjimą, o sulauktų pagalbos. Taip yra visose civilizuotose valstybėse, o pas mus kol kas šioje vietoje geležinė uždanga, kurią stengiamės pakelti“, – tikino pašnekovė.

Aušrinė Armonaitė

Visuomenės spaudimas ir kempinės efektas

Nepatogias temas gvildenanti ir opias problemas visuomenėje bandanti išspręsti A. Armonaitė neretai sulaukia kritikos. Jos negaili ne tik kolegos valdžioje, bet ir dalis visuomenės. Ar nesunku tokį spaudimą atlaikyti psichologiškai, kai, be visų kitų problemų, šalį kausto ir koronavirusas?

„Dabar yra toks laikotarpis. <...>. Esant krizei labai daug žmonių yra pavargę, pikti, ir dažniausiai visiškai pagrįstai. Ir tu, būdamas politikas ir priimdamas tam tikrus sprendimus, viską sugeri kaip kempinė. Priimi sprendimus, kurių netobulumą ir pats supranti, tačiau renkiesi vieną iš galimybių. Prisisegi saugos diržus ir bandai išvairuoti toje netobuloje situacijoje.

Labai tikiuosi, kad nebeturėsime tokios krizės, kokią turėjome. Bet kalbame apie žmonių gyvybes, juk ne šiaip užsidarę visi sėdėjome. Tai psichologiškai sunku, bet ne tik visuomenei, o ir sprendimų priėmėjams. Niekam nėra smagu kiekvieną dieną kalbėti apie karantino nutarimą. Bet tokia ta realybė. Visame pasaulyje su tuo susiduria Vyriausybės. Niekas manęs į politiką per prievartą neatvedė, aš pati pasirinkau dalyvauti politinėje veikloje, netgi partiją įkūrėme, tad nesiskundžiu“, – pasakojo Laisvės partijos steigėja.

Aušrinė Armonaitė

Įveikti stresą ir blogas emocijas Aušrinei labiausiai padeda namų aplinka.

„Glostau katę, – nusijuokė pašnekovė. – Šiaip mėgstu klausytis muzikos, ji įkvepia ir keičia nuotaiką. Aš kiekvieną dieną pradedu su muzika ir taip nusiteikiu.“

Eteryje politikės teirautasi, ar ji jau turi žilų plaukų. Tokio klausimo sulaukusi Aušrinė neslėpė šypsenos.

„Nepastebėjau kol kas“, – ramiai atsakė ji, tačiau neslėpė iš pradžių maniusi, kad jos kelias politikoje bus kiek lengvesnis.

Visą interviu su A. Armonaite galite pamatyti aukščiau straipsnio esančiame vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (684)