Jau pačioje laidos „Nepatogūs klausimai“ pradžioje V. Skaisgirė sulaukė provokuojamų klausimų apie jos ir Rolando pažintį bei apie tai, kaip vystėsi buvusių sutuoktinių santykiai. Prodiuserė neslėpė, kad nors ir nesigaili, jog vaikelio susilaukė ir ištekėjo anksti, vis dėlto gyvenimas klostėsi ne pagal tą planą, kurį dar paauglystėje buvo susikūrusi.

„Planavau tvarkingai pabaigusi mokyklą įstoti į universitetą, įsitvirtinti darbe, būti nepakeičiama, kad vėliau galėčiau ramiai išeiti, kurti šeimą, gimdyti vaikus ir vėl grįžti į darbą. O išėjo viskas atvirkščiai. Kai susilaukiau sūnaus Ato, buvau trečiame kurse. Ištekėjau irgi tada, paraleliai dirbau, nestabdžiau ir mokslų. Tiesą pasakius, tą laiką atsimenu nuotrupomis. Gyvenimas vyko tokiu tempu – čia miego yra, čia nėra“, – kalbėjo Vaida. Pasiteiravus, ar tai buvo juodas periodas gyvenime, žinoma moteris paneigė. „Aš jį prisimenu šviesiai. Tuo metu šeimoje gyvenome labai gražiai. Aš buvau kupina jaunatviško maksimalizmo, galvojau, kad galiu viską. Ir iš tikrųjų man pavyko. Taip, buvo sunku, kartais norėjosi tik bliauti į pagalvę, bet niekada nebuvo taip, kad mano buvęs vyras būtų tas tėtis, kuris tik pasirodo ir išeina. Mes visiškai vienodai auginome vaiką ir tas etapas praėjo. Dabar labai džiaugiuosi, kad nestabdžiau mokslų. Nežinau, ar būtų užtekę ryžto grįžti ir pabaigti.“

Į „Google“ paieškos langelį suvedus Vaidos Skaisgirės vardą ir pavardę sistema pirmiausia išmeta, kad ji – buvusi Rolando Skaisgirio žmona. „Ar neskaudu, kad tave vertina būtent taip, o ne kaip mamą, verslininkę, įmonės savininkę?“ – klausė Rolandas moters.

„Buvo skaudu, tačiau vėliau supranti, kad gyveni ne tam, ką pagalvos tavo kaimynas ar praeivis gatvėje. Gyveni tam, kad sukurtum gerovę sau, savo vaikui, savo aplinkai. Aš žinau, koks mano įmonės pelnas ir apyvarta“, – šyptelėjo V. Skaisgirė.

Pasiteiravus, ar daug profesinių niuansų ir paslapčių sužinojo būtent iš savo buvusio vyro, prodiuserė neslėpė – didžioji dalis darbinės patirties buvo įgyta Rolando įmonėje.

„Yra tiesos – aš iš jo mokiausi. Labiausiai mokiausi to, kas sietina su mano veikla ir darbu. Po gimdymo nebegrįžau dirbti į senąjį darbą, o atėjau dirbti pas jį [buvusį sutuoktinį Rolandą Skaisgirį – aut. past.]. Reikia padėkoti likimui už aplinkybes, kurios atsirado. Aš jomis pasinaudojau, – sakė Vaida. – Ir, žinoma, kad tai buvo meilė. Niekada gyvenime nieko nedarydavau aklai. Gal paskutiniais gyvenimo metais buvo tam tikrų kvailokų sprendimų, tačiau leidau sau pasiteisinti. Šiaip aš viską darau racionaliai, viską apmąstydama, apgalvodama.“

Moteris prisiminė ir pirmąjį jos ir Rolando susitikimą, kuris, beje, nepaliko didelio įspūdžio ir įvyko visiškai netikėtai – tiesiog vidury gatvės.

„Žinoma, aš buvau labai jauna. Jis – patyręs vyras, mokantis bendrauti, asistuoti. Ir aš net neužmezgiau akių kontakto su juo, kai kartą ėmė mane kalbinti einančią gatve į universitetą. Tarp kitko, viskas vyko labai nemandagiai.

Aš einu gatve, o jis sustoja, nuleidžia savo BMW automobilio langą ir kalbina. Aš atsisuku, sakau: „Ne su tokiomis merginomis per mašinos langą reikia kalbėti.“ Ir nueinu, – prisiminė žinoma moteris. – Tada jis išlipa iš tos mašinos, pribėga prie manęs ir klausia: „Kiek tavo tėčiui metų?“ Aš sutrikau! Sakau: „Kodėl jūs klausiate tokių dalykų?“ Visgi pasakiau, koks tėčio amžius, o jis: „O, gerai, vyresnis už mane.“ Tada paklausė mano vardo.“

Prakalbus apie barakudos ir turtingų vyrų viliotojos jai klijuojamą etiketę Vaida nesutriko – taip, tokių kalbų ji yra girdėjusi, tačiau į jas šiandien jau nebekreipia dėmesio.

„Jeigu aš tokia būčiau iš tiesų, gyvenčiau iš vyro pinigų, laukčiau, kada man nupirks kailinukus, duos pinigą, kad galėčiau nueiti manikiūrą pasidaryti, tada gal norėčiau slėptis. Bet aš visą gyvenimą mokiausi, dirbau, o kai paklausia „kodėl už santechniko neištekėjai?“, atsakau, kad santechnikas niekada nekalbino. Gal ir būčiau ištekėjusi“, – sakė V. Skaisgirė.

Ne paslaptis, kad Vaida su buvusiu sutuoktiniu sukasi toje pačioje darbinėje srityje. Į laidos „Nepatogūs klausimai“ žiūrovo užduotą klausimą, ar pasitaiko, kad Rolandas kaišioja pagalius ir, pavyzdžiui, projektus įgyvendina pirmas, Vaida atsakė tiesiai – tokių situacijų buvo.

„Tuo metu, kai jam virė aistros ir kai drabstėsi putomis per visas įmanomas laidas, iš įvairių skyrių ir vietų buvo kalbų, ko yra prašoma ir kas yra daroma, bet tai – ne mano reikalas, – atsiduso moteris. – Jeigu jam tuo metu buvo geriau, tai...

Aš nebijojau nieko, bet kai ant bedugnės krašto atsidūrė mano vaiko gerovė... Mano vaikas yra smalsus, jis žiūri žinias, turi „Delfi“ programėlę ir labai viskuo domisi. Ir tai, kad jis kada nors turės galimybę pamatyti visą šią šlykščią dramą viešoje erdvėje, mane labai neramina. <...>. Tad tas suvokimas buvo pirmas kartas gyvenime, kai supratau, kas yra nerimas, kas yra baimė, nemiga. <...>. Ir buvo laikas, kai aš „įvažiavau“ į tokią būseną, kad, ačiū Dievui, jog radau gerą psichoterapeutę.“

Rolando Skaisgirio kurtas serialas „Glostyk Bobiką“ ne vienam pasirodė tarsi prodiuserio ir Vaidos nesėkmingos meilės istorijos kopija. Serialo epicentre buvo vaizduojama neištikima šeimos moteris, tad nekeista, jog verslininkei buvo užduotas klausimas – ar buvęs sutuoktinis iš tiesų norėjo atvaizduoti jų iširusius santykius?

„Tai buvo jo meninė emocijų išraiška su labai didelėm interpretacijom. <...>. Aš dvejus metus apie mūsų santykius visai nekalbėjau. Laikiausi pozicijos – tu taškykis, juk dažniausiai tas š... pačiam sugrįžta. Kai žiūrėdavau anonsus, stebėdavausi, kaip jį dar kviečia, juk visur vienodai kalba, – juokėsi žinoma prodiuserė. – Bet aš tai priėmiau kaip tam tikrą jo pykčio formą. O to serialo kelis epizodus pasižiūrėjau. Atrodo, kad mes gyvenome gražioje šeimoje ir vieną dieną atsirado žmogus. Taip nebuvo. Mes jau kurį laiką gyvenome atskirai. O kiek laiko „ėdėmės“, daužėmės lėkštėmis... Tad taip, kaip jis pateikė, nebuvo.“

Nors laidoje „Nepatogūs klausimai“ Vaida atvirai kalbėjo apie buvusį vyrą ir jųdviejų santykių peripetijas, nesutarimus bei gražias bendro gyvenimo akimirkas, buvo paliestos ir kitos temos, atskleidžiančios prodiuserės spalvingą asmenybę, santykį su sūnumi. Žinoma, nebuvo nepaliesta ir naujų santykių tema.

Visai neseniai kelione po Italiją besidžiaugusi TV laidų prodiuserė Vaida Skaisgirė – nebe vieniša. Atostogų metu žinomai moteriai kompaniją palaikė naujas mylimasis.

„Štai taip atrodo laimė“, – šalia romantiškos nuotraukos iškalbingus žodžius instagrame rašė Vaida.

Tąkart moteris „Delfi“ patvirtino, kad mėgaujasi naujais santykiais, tačiau daugiau į šią temą gilintis nenorėjo. Vaida pernelyg neatviravo ir „Delfi TV“ laidoje.

„Tai yra mano žmogus, mano draugas. Kadangi tas žmogus nieko bendro neturi su viešu pramogų pasauliu, jis neprivalo visur fotografuotis ir taip toliau. Taip, parodžiau, kad turiu žmogų, su kuriuo jaučiuosi labai laiminga, rami. Bet nebenoriu tarti „myliu“ viešai. Tai yra dviejų žmonių reikalas“, – paslaptingai laidoje kalbėjo prodiuserė ir daugiau detalių apie dabartinį mylimąjį neatskleidė.

Šiandien prodiuserė jaučiasi puikiai. Šalia – mylimas sūnus, mylimas vyras, mėgstamas darbas, o ir amžių po trisdešimtmečio Vaida vadina geriausiu.

„Tu esi dar fiziškai stiprus, kūnas jaunas, bet kas labai jau pasikeitęs – tai mąstymas. Tu jau turi pagrindą, pamatus, jau esi atradusi motinystės džiaugsmą. Visada sakau, kad vyrai šiek tiek lėčiau bręsta. Tad, manau, moters aukso amžius yra nuo 30-ies metų, vyro – apie 40-uosius metus. Tada ir jiems susiguli vertybės, požiūriai į veiklą, šeimą, – įsitikinusi Vaida. – Manyje, kaip žmoguje, didelis virsmas įvyko 2013 metų sausio 4 dieną, kai supratau, kad daviau pasauliui žmogų. <...>. Kai supratau, kad mama tapti – ne tik labai didelis pasididžiavimas, bet ir atsakomybė, nes aš – tas žmogus, į kurį žiūrės, kai sunku, kai nukritęs prašys pagalbos.“

Visą pokalbį su Vaida Skaisgire galite pamatyti laidoje „Nepatogūs klausimai“ straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)