Pokalbį Rolandas Mackevičius pradėjo nuo klausimo apie neseniai vykusius M.A.M.A apdovanojimus, kuomet eteryje OG Version tiesiai į kamerą iškėlė vidurinį pirštą. B. Aleksandravičius yra taip pat vienas tų, kuriems scenoje taisyklės negalioja, tad ar egzistuoja kažkokios normos, kada panašūs gestai pateisinami?

„Tas gestas buvo skirtas „Flying Saucer Gang“, kaip suprantu. Man žiauriai juokinga, nes kai jie viešai aiškinosi santykius, FSG stipriai reiškėsi, o OG Version palaikė švelnesnį toną. O dabar praėjo metai laiko ir jis tokį gestą parodė, kur galėjo nekreipt dėmesio. Nors, kaip suprantu, FSG neseniai vėl repavo apie „šalavas“, lyg apie Karoliną Meschino, kur vėl toliau vieni ant kitų. Praėjo jau to laiko, ir tie gaujų karai niekam nebeįdomu. Man atrodo, kad FSG pergyvena, kad vieną vasarą surinkdavo tūkstančius žmonių į koncertus, kitą vasarą jau tik šimtą. O OG Version priešingai – dabar renka tūkstančius ir tvoros krenta nuo gerbėjų. Tai jiems tikrai verda š... ir dar ilgai virs“, - įsitikinęs pašnekovas.

Paklaustas, kodėl tarp reperių vyksta tokie karai, o rokeriai yra gerokai vieningesni, B. Aleksandravičius sakė, jog repo muzikos atstovams yra įprasta aiškintis santykius, ypač dainomis, tai pas juos kraujyje.

„Tai jų kultūros dalis. Tai net išeina jiems į naudą, nes žmonėms įdomu sekti, kas vyksta. Juk galėtų nuvaryt ir kieme išsiaiškint, bet reperiams reikia, kad visi žinotų, pasirodyt. O roko scena, nors ir kasmes stipriai plečiasi, nematau reikalo pyktis, nes vis tiek visi trinsimės vienoj scenoj. Smagu yra kai galim vieni kitus per koncertus apšildyti, varyti į svečius, duoti paklausyti dainų demo versijų ir patarti. Mūsų grupei jau beveik dešimt metų, tad norisi priimti kiekvieną jauną grupę, palaikyti, parodyti, kad nesam nusiteikę pyktis“, - sakė atlikėjas.

Kalbai pasisukus apie tai, kad prieš ketverius metus pasikeitė grupės „ba.“ sudėtis ir išėjo du nariai, B. Aleksandravičius sakė, kad tai nėra normalu ir grupei į naudą.

„Reikia tai daryti tik jeigu susiklosto tokios aplinkybės. Jei tu negerai jautiesi, reikia kažką keisti. Mes ėmėm nesusikalbėti, išsiskyrė požiūris į muziką. Ir jei nebūtų tie pokyčiai įvykę, neturėtume to, ką turime dabar. O dabar esam stipri grupė ir ant kojų stovime tvirčiausiai per visus 9-erius gyvavimo metus“, - teigė rokeris.

Jis pasakoja, jog šiuo metu pilnai gyvena iš muzikos, nes šalia dainų kūrimo dar ir pardavinėja grupės atributiką, veda radijo laidą.

„Buvo tokie koncertai, kada 150 litų turėdavom trise pasidalinti. Dabar pasirodymo kaina yra gerokai didesnė. Dabar mes sugrojam keturis kartus mažiau koncertų, bet gaunam daugiau pinigų. Tai kai nebuvo pandemijos, vasarą, į mėnesį dvi „štangos“ tikrai būdavo. Ir nelabai kreipiau dėmesio, kur pinigai išeidavo. Bet per pastaruosius metus daug laiko skyriau santykiams su mergina, ji mokėsi Londone. Tada buvo taip, kad ji grįžo mėnesiui, o pasiliko metams dėl karantino. Tai mes esame iš tos pusės labai dėkingi situacijai, nes jaučiu šeimą, todėl norėčiau daugiau finansų skirti mūsų buities gerinimui. Investuoti į tai ir taupyti ateičiai. Bet tuo pačiu ir gyventi šia diena“, - pasakoja Benas.

R. Mackevičius užsiminė, kad interviu buvo planuota filmuoti prieš savaitę, bet tuo metu vyko B. Aleksandravičiaus mylimosios gimtadienis ir jiedu buvo išvykę. Tad kokie gi atlikėjo santykiai su antrąja puse?

„Mėgstam ir patūsinti, ir pasip***, ir atsigerti, pabūti ir su draugais, ir dviese. Anksčiau linksmindavomės daugiau, bet kažkokių orgijų niekad nebūdavo. Bet esam visokių š... pridarę. Vienam festivaly tiek prigėrėm, kad už scenos prasivedėm daugiau žmonių nei galima, viską išdaužėm, apmyžom, sudaužiau savo gitarą scenoj. Buvo smagu ir nemanau, kad kažkokių didžiulių nuostolių pridarėm. Buvo visaip ir dar visaip bus. Neišsižadu nei vieno savo veiksmo, nes tuo metu atrodė teisinga ir buvo linksma. Jei kažkas nuo to nukentėjo, tai atsiprašau, bet atsiminimai smagūs“, - prisimena atlikėjas.

Tačiau po vieno įspūdingo šuolio nuo scenos į gerbėjų minią, kuris iš tiesų galėjo baigtis skaudžiai, Benas gavo svarbų patarimą iš savo tėčio. Beje, pavojingų įvykių karjeros metu buvo ir daugiau.

„Prieš vieną koncertą vos ne lašelinę statė, o gal ir statė net. Buvo prastai su sveikata, net susikeitėm pasirodymo su „Biplan“. Tuo metu buvau greitosios pagalbos automobilyje ir buvo taip blogai, kad nepamenu net paties fakto, ar tą lašelinę statė. Nenoriu net prisimint iš tikųjų to atvejo. Mačiau, instagrame buvo klausimas, ar yra toks tūsas, kurio norėčiau neprisiminti, tai, man rodos, yra daugiau tokių, kuriuos norėčiau prisiminti. Deja, bet kai kurių neatsimenu“, - sako B. Aleksandravičius.

Sulaukęs klausimo apie tai, ar tiesa, kad į sceną jis nelipa neapsvaigęs nuo alkoholio ar narkotikų, muzikantas sakė, kad taip tikrai nėra.

„Kalbant apie narkotikus, tai tikrai nesu niekada lipęs į sceną jų pavartojęs, bet mus dažnai persekioja šitas dalykas. Gal žmonės neturi prie ko prisiknisti. Mačiau vieną video, tik nenoriu labai tos temos užvesti, su tom vėliavom, požeminėm perėjom, kur atėjo ir po to užpaišė trispalvę. Tai aš žinau tuos bičus, kurie piešia grafičius, jie video matosi, o ateina kažkokia babcė ir sako, ko jūs čia prisivartoję. Tai jei nori prisiknist, tai visada rasi prie ko. O jei mes elgiamės laisvai, kalbam laisvai, iš to ir atsiradęs tas įvaizdis. Ir jei nevaržom savęs, jau iškart atrodo, kad einam į sceną apsiuostę. Tai sveikinu prisigalvojus“, - sako grupės „ba.“ lyderis.

Gerbėjos paklaustas, kokia istorija paskatino sukurti hitą „Ramunė“, B. Aleksandravičius teigė, kad įkvėpimo sėmėsi iš jau pasibaigusių santykių, kurie buvo ir laimingi, ir nelaimingi, atlikėjo žodžiais – įvairūs.

„O su dabartine mylimąja susipažinom labai seniai, ir buvom kartu prieš maždaug 7-erius metus. Draugavom, išsiskyrėm, dabar vėl sugrįžom su nauja jėga. Tikrai norėčiau ją vesti. Esam jau apie tai kalbėję, bet kada vestuvės – tikrai dar nežinau. Kalbėjom ir apie vaikus, nusprendėm, jog reikia dar kažkiek palaukti. Jai mokslai, aš dar noriu su muzika padirbti, nes viskas, ką turėjom, su pandemija žlugo. O po to jau bus galima ir apie kitus dalykus galvoti. Namuose aš esu minkštas, pas mus labai gražūs santykiai, esu labai patenkintas. Man atrodo, kad esu rūpestingas, dažnai kartoju, kad myliu, mūsų santykiai ganėtinai romantiški, kartais gal net stipriai romantiški“, - sakė pašnekovas.

Visas pokalbis apie tai, kaip B. Aleksandravičiui pavyko atrasti grupės unikalumą, kam leidžia pinigus, kur kartais nuveda jo emocijos, apie įsimintiną šuolį nuo scenos ir į ką dabar jam skaudu žiūrėti - laidoje „Nepatogūs klausimai“, kurios įrašas straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)