Taip pat Alen Chicco neslėpė ir Londone įvykusios nelaimingos meilės istorijos, nepasimetė paklaustas apie tai, ar iš tiesų, kaip sklando kalbos, yra permiegojęs su socialinių tinklų garsenybe Nagliu Bierancu ir prisiminė įvykį, kuomet patyrė fizinį smurtą iš vieno įtakingo žmogaus. Ir tai – toli gražu ne visos skaudžios temos, paliestos laidoje „Nepatogūs klausimai“.

Pokalbį Rolandas Mackevičius ir Alen Chicco pradėjo pasiguosdami, jog jau metus laiko dėl pandemijos nėra galimybės rengti koncertų, karantino metu prašoma būti namuose, būtent todėl atlikėjas į filmavimą atvyko pasipuošęs bei ryškiai pasidažęs.

„Tai man yra šventė. Niekur dabar neinu, tai negaliu pasirodyti su skirtingais įvaizdžiais, net su draugais susitikti. Tai čia yra proga truputėlį socializuotis. Kai buvo pirmas karantinas, praėjusį pavasarį dariau koncertą internetu, bet man labai nepatiko. Nebuvo „vaibo“, atgalinio ryšio iš žmonių, taip pat susidėjau su žmonėmis, kurie manimi nelabai tikėjo. Tai tu dar labiau pasiimi tą emociją, o tokiu metu, kaip karantinas, tai nebuvo faina“, - pasakojo laidos pašnekovas.

Alen Chicco

Prakalbus apie tai, kaip klostėsi atlikėjo gyvenimas po dalyvavimo „X Faktoriuje“, Alen Chicco sakė, kad jis tikrai pasikeitė.

„Pirmiausia buvo ta poprojektinė depresija. Žinau, kad ir mano kolegoms taip buvo, kai tu nežinojai, ką daryti toliau. Viskas staiga sustoja, nėra kažkokio leiblo, kuris tave pasiimtų, Lietuvoje išvis nėra tokių žmonių. Pasiseka tik tiems, kurie užima pirmas, antras vietas. Aš likau ketvirtas, tai reikėjo tada pačiam galvoti, susiimti ir kažką daryti.

Mano įsivaizdavimas visuomet buvo, kad aš važiuosiu į užsienį ir darysiu kažkokius darbus, bet supratau, kad turiu pirmiausiai čia kažką nuveikti su drag, „Club Kid“ kultūra. „Club Kid“ kultūra yra drag atmaina, 90-taisiais prasidėjusi Niujorke. Tai labiau ne tai, kad virsti priešingos lyties žmogumi, o pasiverti į vaikštantį meną. Paskui šis judėjimas buvo ryškus Londone, būtent ten aš tuo ir susidomėjau. Tu išlaisvini visišką kreatyvą, menišką savo gyslą“, - sakė vienu ryškiausių šių judėjimų atstovų mūsų šalyje tituluojamas Alen Chicco.

Paklaustas, kas Lietuvos muzikos industrijoje jį erzina labiausiai, pašnekovas teigė, jog jo šiuo metu niekas labai neerzina, tačiau pastebi, jog mūsų atlikėjai nelinkę palaikyti vienas kito. Tačiau, anot Alen Chicco, pastaruoju metu kultūra tikrai labai keičiasi, viskas eina į gerąją pusę.

Atlikėjas sako dabar ir pats labai atsirenkantis, su kuo dirbti. Karantino metu netekus pagrindinių pajamų, jam buvo kilę idėjų imtis kažkokių visiškai kitų darbų, tačiau realybe tos mintys netapo, greičiausiai, ir netaps.

„Gyvenu iš santaupų, atsiranda kažkokių „chaltūrkių“, tarkim, pasirodau kažkam internetu, padarau sveikinimą. Tai neneša didžiulių pinigų, bet vis tiek pagelbsti. Turėjau ir savo internetinį puslapį, kur parduodavau marškinėlius bei kaukes. Tai veikia, bet kaukės dabar jau niekam neįdomios.

Kalbant apie koncertus – jei tai „koverių“ pasirodymas, imdavau berods 500 eurų už 40 minučių. Gerais, ne karantino laikais, turėdavau tikrai po du, tris koncertus tokius per mėnesį, bet tokiu atveju jau gali ramiai gyventi, daryti kažką ir kurti“, - atviravo Alen Chicco.

Kad nenoriu būti paprastas, pilkas žmogus, man atrodo, aš žinojau nuo pat gimimo.
Alen Chicco

Atlikėjas pasakoja, jog ryškiais savo įvaizdžiais jis į realų gyvenimą nori perkelti pasaką, tai, kas žmonėms padėtų pamiršti realybę.

„Kad nenoriu būti paprastas, pilkas žmogus, man atrodo, aš žinojau nuo pat gimimo. Pamenu, pradinėse klasėse aš labai gerai deklamuodavau eilėraščius, laimėdavau pirmas vietas konkursuose. Tuomet iš manęs ėmė šaipytis, nes buvau labai atviras ir einantis „į žmones“, komunikabilus, paskui užsisklendžiau dėl patyčių. Norėjau pritapti prie kitų, kurie sakė, kad tai nėra gerai daryti berniukui, o aš buvau labai manieringas.

Paskui pradėjau lankyti šokius, muzikos mokyklą, tai mane privedė prie minties, kad aš nenoriu būti su kostiumu, nenoriu užsiimti matematika ar istorija, nors man viskas sekėsi. Supratau, kad aš noriu būti pastebėtas, prisiminiau, kad vaikystėje man tai sekėsi, bet kažkodėl užtilau. Kažkas manyje sakė, kad turiu tai daryti. Man atrodo, kad kiekvienas scenos žmogus žino, kad jis turi būti scenoje, bet negali paaiškinti, kodėl.

Tada įstojau mokytis istorijos, kas buvo labai saugu, bet ten negalėjau savęs išreikšti. Pasimokiau pusmetį, o po to tiesiog dirbau, ieškojau savęs. Tas ieškojimas ir dabar nesibaigė. Mokiausi mokykloje, kuri buvo labai katalikiška, buvo daug tabu, niekas nekalbėdavo apie LGBT dalykus, kas dabar, tikiuosi, vyksta mokyklose.

Man atrodo, aš visada jaučiau, kad galiu jausti daugiau, nei galima jausti.
Alen Chicco

Man atrodo, aš visada jaučiau, kad galiu jausti daugiau, nei galima jausti, rengdavausi truputėlį kitaip, nei kiti moksleiviai, bet tai nebuvo toks lygis, kaip dabar. Draugai irgi buvo tokie, kurie patys bijojo savęs, negalėjome būti savimi. Ir po mokyklos dar tas šleifas tęsėsi, meluodavau, kas man patinka, tas temas aplenkdavau. Suvokimas, kad galiu laisvai šnekėti, atėjo tik būnant 23 metų, kai susipažinau su kolege Roberta, mes kartu studijavome, įstojome į muzikinį teatrą.

Ji buvo žiauriai laisvas žmogus, atvažiavusi iš Londono ir papasakojo man, kas ten vyksta, kokie žmonės ten gyvena, kokie vakarėliai vyksta, pradėjau tuo domėtis ir po to pats išvykau į Londoną, kur visa tai pamačiau pats. Grįžus, kažkas nutiko. Ten pagyvenus laisvą gyvenimą, čia grįžus negali vėl susivaržyti“, - sakė laidos svečias.

Jis neslepia, jog išvykus nebuvo tikslo susirasti meilę, tikslas buvo pagaliau laisvai kvėpuoti, pajausti gyvenimą. Ir tai įvyko.

Išvykus į Londoną per vieną vasarą aš „patyriau“ daugiau gyvenimo, nei čia, Lietuvoje, per ketverius metus.
Alen Chicco

„Išvykus per vieną vasarą aš „patyriau“ daugiau gyvenimo, nei čia, Lietuvoje, per ketverius metus. Darbą radau jau pirmą dieną, o vėliau norėjau susipažinti su visais barais, visais rajonais“, - prisimena Alen Chicco.

Išgirdęs klausimą, ar Lietuvoje jaučiasi saugiai, pašnekovas sakė, kad gatvėmis vaikšto drąsiai, nes beveik niekas jo neatpažįsta – ryškių įvaizdžių kasdien jis nedemonstruoja. O kaip į jo netradicinę išvaizdą reaguoja tėvai?

„Mano tėvai išsiskyrę. Tėvas anksčiau nelabai suprato, kas vyksta, vėliau jis ėmė visiems mane rodyti, ėmė man siuntinėti įvairius drag dalykus, galbūt tai buvo kažkokia jo savęs apsauga, priėmė mane per artistiškumą. Bet man atrodo, kad visi tėvai nori vyriškų sūnų, tad jis labiau užklijuoja etiketę, mato mane tik kaip artistą, o ne kaip žmogų. O kai esi tik kaip artistas, viskas pateisinama. Bet mano ryšys su tėvu nėra labai geras, aš nesiskundžiu, gal ir viskas OK.

Man atrodo, kad visi tėvai nori vyriškų sūnų, tad jis labiau užklijuoja etiketę, mato mane tik kaip artistą, o ne kaip žmogų.
Alen Chicco

Mano mama gyvena užsienyje ir labai gerai reaguoja į viską, ką darau. Bet šiaip ji yra kritikė, jai kartais nepatinka mano muzika. Mano tėvai mane priima, bet jie giliau nekapsto. Gal ir gerai, nes mūsų ryšys nėra labai ypatingas. Jie manęs labai neklausinėja ir net nemanau, kad to pokalbio mums reiktų, nesame tokie artimi.

Jei kažkada sueis mūsų keliai ir tapsime ta gražia amerikietiška šeima, galėsiu jiems papasakoti daugiau, o dabar užtenka to, kas yra“, - sako Alen Chicco ir teigia, kad pagrindinis jo gyvenimo tikslas – būti laimingu, o to reikia mokytis kasdien.

Vėliau laidoje paklaustas, kaip prisipažino savo tėvams apie netradicinę savo seksualinę orientaciją, pašnekovas teigė, kad niekad apie tai atvirai su jais nekalbėjo, tačiau yra įsitikinęs, jog jie visada žinojo – jų sūnus kitoks.

Ar jis šiuo metu yra įsimylėjęs? Atlikėjas atkerta, kad ne, dabar tokio žmogaus nėra, todėl visą meilę skiria draugams. O ar yra kada mylėjęs merginą? Alen Chicco sako, jog ne.

Paklaustas apie pastaruoju metu daug diskusijų keliančią Stambulo konvenciją, pašnekovas sako, jog pats yra kilęs iš netradicinės, išsiskyrusių tėvų, šeimos, tačiau mūsų šalyje vis dar vyrauja patriarchalinės šeimos modelis, o moterys karjeristės grįžusios iš darbų virsta namų šeimininkėmis.

„Nesakau, kad tai yra žiauriai blogai, bet manau, kad Lietuva turi duoti kelią ir kitiems šeimų pavyzdžiams, kad kai kurios šeimos galėtų laisviau gyventi. Nešneku tik apie tos pačios lyties šeimas, kalbu apie visas“, - įsitikinęs Alen Chicco.

Alen Chicco

Jis teigia pats tikrai nesvajojantis nei apie šeimą, nei apie vaikus, tiesiog šiuo metu tai nėra jo prioritetas. Tačiau visko gali būti, kad po penkerių metų jo nuomonė pasikeis. Dabar visas atlikėjo dėmesys skiriamas profesinei veiklai.

„Sunkus klausimas, ar esu kažkada mylėjęs. Man atrodo, kad esu, tik nežinau, ar tai buvo tikra meilė. Ar buvau įskaudintas? Be abejo, manau, jog kiekvienas yra buvęs įskaudintas kažkada gyvenime. Istorija susijusi su Londonu, ten sutikau tokį žmogų, su kuriuo bendravom ir dėl kurio po to grįžau ten, o jisai dingo. Tada supratau, kad kartais labai apsigauni dėl kito žmogaus, susikuri idealą, o jis toks nėra. Toks ir buvo mano atvejis“, - atviravo atlikėjas.

Ar buvau įskaudintas? Be abejo. Manau, jog kiekvienas yra buvęs įskaudintas kažkada gyvenime.
Alen Chicco

Žiūrovui pasiteiravus, ar tiesa yra sklindantys gandai, jog Alen Chicco permiegojo su garsiu fotografu, šokėju bei influenceriu Nagliu Bierancu, šis šypsodamasis teigė, kad netiesa. Klausimas „o ar norėtų?“ buvo palydėtas dar garsesniu juoku ir taip pat atsakymas buvo „ne“.

„Jis man labiau yra kaip sesuo, brolis. Kaip Jazzu man yra lyg motina. Draugai kartais klausia, ar norėčiau su ja permiegoti, visada atsakau, jog ne. Ji man kaip autoritetas, kaip mama“, - sako Alen Chicco.

Prieš maždaug metus garsiai spaudoje nuskambėjo istorija, kuomet atlikėjas tapo smurto auka. Laidoje jis papasakojo, kaip viskas vyko iš tiesų.

„Tai buvo paskutinis mano šou prieš pandemiją. Po jo buvau dar su makiažu, su peruku ir mes nuėjome į barą „Pilėnai“ netoli namų, gyvenu prie stoties Vilniuje, nežinojome, kas tai per baras tuomet. Jei būčiau ten įėjęs vienas, būčiau iškart supratęs, jog man ten ne vieta, bet buvome su draugais, nekreipiau dėmesio į detales.

Atsistojome prie baro, norėjome užsisakyti gėrimų, bet niekas prie mūsų nepriėjo, ignoravo, tuomet ėmėm juoktis, nes žmonių nebuvo. Kiek atsimenu, tiesiog pajutau smūgį į veidą. Norėjo mane ir toliau pulti, bet atsirado žmogus, kuris mus iš ten išvedė, o tada visa kita jau yra istorija. Man trenkė vieną smūgį į veidą, tuo metu tu truputėlį atsijungi, paskui tik supranti, kas įvyko, nes nieko nemačiau, nei kumščio, nei to žmogaus, vėliau jis ėmė pulti ir kitus, ne tik mane ar mano draugus.

Man trenkė vieną smūgį į veidą, tuo metu tu truputėlį atsijungi, paskui tik supranti, kas įvyko. Nieko nemačiau, nei kumščio, nei to žmogaus
Alen Chicco

Iš pradžių, grįžus namo, net neketinome kreiptis į policiją. Ryte atsikėlęs pamačiau savo ištinusį veidą, mėlynes, paskambinau savo vadybai, patarė man parašyti apie tai socialiniuose tinkluose ir skambinti policijai. Tą ir padariau, nes pasakė, kad reikia apie tai kalbėti. Sutikau, nors bijojau, jog pareigūnai tiesiog pasakys, kad nereikėjo tiesiog ten eiti.

Bet tą žmogų surado, jis sumokėjo baudą, atsiprašė, nors norėjome viešo atsiprašymo, bet jo negavome – nežinau, ar tai buvo pandemijos įtaka, ar policija tiesiog nenorėjo toliau į tai veltis. Tas žmogus buvo kažkiek įtakingas ir viešai jis to nepadarė. Man jis sumokėjo 500 eurų, bet reikėjo daugiau prašyti“, - dabar prisimindamas istoriją jau juokėsi pašnekovas.

Jis sako matęs internete išplitusį vaizdo įrašą, kuriame vienas kunigas LGBT asmenis vadino iškrypėliais ir viena, ką Alen Chicco galėtų jam pasakyti – tai tik keisti darbą.

„Jei esi Dievo tarnas, o Dievas skleidžia meilę, net Biblijoje iš tiesų yra rašoma, jog Dievas – dvilytis, ir vyras ir moteris viename, tai Bažnyčia, kunigai, savo pasakymais tai ignoruoja. Jie teigia, kad Dievas sukurtas vyriškos lyties, tad tai – priešinimasis savo tikėjimui. Kunigas, skleisdamas tokias kalbas, išsižada viso to, ko mokėsi, jis turėtų labiau skleisti meilę. Tai žeidžia, kai pasako, kad LGBT žmonės yra iškrypėliai, tai yra žmonės – ne žmonės, nors visi turėtų būti lygūs. Mačiau, žmonės dabar parašo prašymus išeiti iš Bažnyčios, tai, man rodos, yra gražus žingsnis. Nes jei kunigai nereiškia palaikymo bei paramos žmonėms, tai galima nereikšti paramos ir jų darbui“, - įsitikinęs savo netradicinės orientacijos neslepiantis Alen Chicco.

Alen Chicco

Paklaustas, kaip vertina neseniai Vatikano paskelbtą žinią, jog Bažnyčia nelaimins gėjų ar lesbiečių santuokų, atlikėjas sakė, jog pasaulyje yra labai daug dievų, o LGBT žmonės niekada ir neprašė bažnytinės santuokos.

„Šie žmonės prašo tiesiog dviejų žmonių sąjungos ir teisių, kokias gali turėti ir visi kiti. Pavyzdžiui, kartu imti paskolą. Tai yra labai aktualu jaunam žmogui. Kaip ir, pavyzdžiui, lankyti mirštantį savo mylimą žmogų, paveldėti jo turtą. Dabar tai prieinama tik tradicinėms poroms, o kiti palikti už borto. Todėl yra kalbama apie civilines santuokas. Bet niekada nebuvo prašoma bažnytinio palaiminimo“, - teigė laidos svečias.

Ar jis pats svajoja apie santuoką?

„Šiaip niekada apie tai negalvojau, aš visad svajojau susituokti su savimi. Kaip seriale „Choras“ (ang. „Glee“), trenerė taip padarė. Bet žinoma, ateina mintys, kad norėtųsi gyvenimą pabaigti „su kažkuo“. Ir jei galvosiu apie santuoką, tai tik dėl tų teisinių dalykų. O kol kas man būtų faina tiesiog turėti mylimą žmogų“, - sakė Alen Chicco.

Kaip jis reaguoja į aplinkinių įžeidinėjimus, kodėl netradicinės orientacijos žmonės vis dar vadinami iškrypėliais, kokia drag kultūros ateitis Lietuvoje ir kada mūsų homofobiška šalis taps tolerantiškesnė? Kokios 3 pagrindinės atlikėjo gyvenimo vertybės? Ir ką atsakė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius, kuomet pokalbio pabaigoje Alen Chicco paskambinęs pasiūlė kaip drag atlikėjas prisijungti prie grupės pasirodymo „Eurovizijoje“ – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše, kurį visą galite peržiūrėti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)