Sutikusi sėstis į Rolando Mackevičiaus kuriamos laidos „Nepatogūs klausimai“ viešnios kėdę, grožio versle sėkmingai besisukanti O. Pikul-Jasaitienė atvirai papasakojo apie bandymus sužlugdyti jos vestuves, apie žymiąją erotinę fotosesiją prie ant sienos kabančio kilimo, dramas, kai teko išprašyti vyrą iš namų bei sprendimą vėl bandyti sulipdyti šeimą. Taip pat garsenybė atsakė, kiek ir kokių plastinių operacijų jai buvo atlikta, ar namie turi sekso žaisliukų ir ar daug vyrų jos gyvenime buvo iki susipažįstant su Simu.

Paklausta, ar yra toks vyras pasaulyje, kuris galėtų nuvilioti ją nuo sutuoktinio Simo Jasaičio, Oksana sako dabar apie tai visiškai negalvojanti.

„Išmokau gyventi ramiai po visokiausių dramų, skaudžių dalykų. Žmogus kažkur perdega, apsvarsto, padėlioja ir supranta, kad ne čia yra gyvenimo esmė ir prasmė. Esmė – ką tu gali duoti savo vaikams, kad ir kaip tai skambėtų banaliai, kas turi vaikų, tas tikrai supranta“, - sako Oksana.

Ji teigia nepavargstanti savęs dalinti tarp darbo ir šeimos, o moteris lygina su robotais, kurios gali suspėti viską.

„Ir ne tik moterys, tokių vyrų taip pat yra. Tu tiesiog neleidi sau atsipalaiduoti ir pasakyti vaikui, kad mama dabar sėdės kavą gers ir nežais su vaiku. Mano poilsio laikas būna tada, kai mažasis užmiega. Tik tada atgaunu savo kompiuterį. Tad mes tikrai esame varikliai, ypač dabartiniais laikais. <...> Vaikas yra malonus darbas, pailsiu darbinėse kelionėse, nes prieš mokymus turiu laiko, skrisdama lėktuvu skaitau knygas. Tik nuo tavęs paties priklauso, ar tau buvimas su vaiku bus smagus, mes mokomės susikurti tokią aplinką, žaidimą, užduotį, kad kartu juoktumėmės, spręstume užduotis, kažką dėliotume. Mūsų vaikas ne iš tų, kurie įsijungia filmuką ir sėdi, žiūri. Darome tai kartu“, - pasakoja laidos viešnia.

Oksana Pikul-Jasaitienė su vyru Simu ir sūnumi Dominyku/ Foto: Adam Aleksejėvič

Savo sutuoktinį moteris vadina puikiu tėvu. Krepšininkas labai daug dėmesio skiria sūnui, juos jungia labai stiprus ryšys.

„Jie vienodai vaikšto, vienodai dantis valosi, vienodai valgo ir juokiasi. Dominykas šiuo metu ypatingai tėtį kopijuoja, todėl Simas labai stengiasi parodyti, koks tas tėtis turi būti, kaip turi atrodyti šeima“, - džiaugiasi O. Pikul-Jasaitienė.

Paklausta, ar sunku būti viešu žmogumi, Oksana teigė, jog viskas priklauso nuo paties žmogaus, kaip jis jaučiasi juo būdamas.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad man gyvenime viešumas pakenkė, bet, pavyzdžiui, studijuojant universitete kai kuriuos mano darbus akyliau tikrindavo, stebėdavo. Atsiduri po padidinamuoju stiklu, nes televizija ir socialiniai tinklai galėjo sukurti ne visiškai tave atitinkantį vaizdą. Apkalbų būta beprotiškai daug, nes ir gyvenimas, ir tuometinė veikla, tuo metu jau provokavo apie tai kalbėti. Tad tuo metu žinomumas tikrai nepadėjo, net kišdavo koją. Bet išmokau užsidaryti ir nematyti, ar mane žmonės pastebi, kaip su tavimi bendrauja. Dabartiniu metu žinomumas tik padeda – man lengviau bendrauti su klientais, verslo partneriais, net užsisakyti prekes lengviau, nes atpažįsta“, - atvirauja O. Pikul-Jasaitienė.

Kaip jai pavyksta susidoroti su kitų moterų, pavydinčių grožio, pagieža bei pažeminimais?

„Galbūt yra kitų dalykų, dėl ko rašo įžeidžiančius komentarus. Bet ar parašytas negražus vertinimas turi kažkokios įtakos pačiam žmogui? Jau labai seniai neskaitau komentarų, nemanau, kad po šiukšlyną reikia kapstytis, ten tik atliekos ir atmatos. Normalūs, protingi, išsilavinę bei laimingi žmonės kitų neįžeidinėja. Įskaudinti gali tik tie, kurie peržengia tavo komforto zoną, privatumo ribas. Su tokiais žmonėmis aš labai pikta ir griežta“, - sako verslininkė, vizažo meistrė.

Oksana Pikul Maldyvuose

Anksčiau ji garsėjo kaip dainininkė, tačiau scenoje dabar ji – ne toks jau ir dažnas svečias.

„Buvo smūgis, kai „Olialia“ projektas užsidarė, grupės veiklai taip pat didžiulės įtakos turėjo brolio susišaudymas, krito užsakovų pasitikėjimas, atsirado baimė. Vėliau merginos išsivaikščiojo, teko keisti grupės sudėtį. Grupėje likome tik mes dviese su Monika (Šedžiuviene – red. past.) ir dabar mes tai darome tik savo smagumui. Nors negaliu sakyti, kad šios veiklos nebėra – vasarą visą mes dirbome, mokėjome mokesčius, arėm. Bet man tai malonus užsiėmimas ir kai daugelis klausia, kaip viską spėju, sakau, kad vieni linksminasi ir leidžia pinigus, o mes linksminamės ir dar jų gauname. Ateinančiai vasarai mes ir vėl turime pilną grafiką. Muzikinėje veikloje karjeros nesiekėm, bet puikiai einasi“, - džiaugiasi pašnekovė.

"Olialia pupytės"

Paklausta, ar kada buvo neištikima savo vyrui, Oksana klausimą pavadino netaktišku. Sako, kad būna, jog vyras nerimauja ir pavyduliauja, tačiau dabar jau pasitiki.

Mes perėjom per daug skausmingų momentų, išgyvenimų, kažkur perdegėm, naujai atradome draugystę, santykius. Buvo ir pavydo, ir savinimosi, ir neapykantos, ir baisingos meilės. Turbūt mums to reikėjo, kad atrastume dabartinį laimės receptą. Pas mus tai užtruko dešimt metų. Kažkurio vieno kalto gi nebūna, todėl buvo sunku. Ramybės ir laimės turi ieškoti abu asmenys, tai priklauso nuo noro, charakterių, požiūrio, siekių.Pastaruoju metu žmonės su tokiomis skaudžiomis istorijomis kaip mūsų dažnai pasuka skirtingais keliais. Dabar nieko nesigailiu – likti kartu buvo protingas sprendimas. Bet jei žmonės nesikeičia ir viduje vyksta dramos, partneriai nėra vienas kitu patenkinti, tuomet geriausias pasirinkimas yra skyrybos. Vaikai juk negali augti blogoje atmosferoje. Mūsų atveju mes su Simu tiesiog atsisėdome, pakalbėjome, nors buvo labai sunku, susidėliojom taškus ir suradom vieną bendrą tikslą. Santuoka gi buvo ne iš reikalo, o iš meilės, buvo gražaus laiko nemažai, todėl mums ir pavyko. Laikas viską užgydo ir sudėlioja į savas lentynėles. Svarbiausia niekur neskubėti, neskubėti parašyti piktą žinutę, neskubėti teisti.

Mano klaida buvo ta, kad labai jį savinausi. Riboti kito žmogaus gyvenimą yra neteisinga, tai kenkimas jam. Dabar mes gyvename kitaip ir žvelgiant atgal galvoju, kad tai elgtis nereikėjo. Bet, matyt, reikėjo tam, kad ateitume iki to taško, kur esame dabar“, - atviravo Oksana.

Garsi pramogų pasaulio atstovė sako, kad susitikus su S. Jasaičiu, šiam teko dėl jos pakovoti.

„Manęs daug kas netenkino, buvau labai išranki, turėjau daug muzikinės veiklos. Meluočiau, jei sakyčiau, kad neturėjau gerbėjų, tačiau nežinau, kiek to tikro dėmesio buvo, nuoširdaus. Kai moteris turi galimybę rinktis, ji ir renkasi. Simas buvo tas, kuris beldėsi į širdį ir prisibeldė. Sutikusi jį žinojau, kad čia tas, kuris garsiai su savo žmona skyrėsi. Bet buvo chemija, meilė, žiūrėjau į viską pro rožinius akinius, jis mane pakerėjo. Užsimerkiau prieš labai daug dalykų.

Žiūrovo paklausta, kaip reaguoja išgirdusi kalbas apie tai, jog po pažinties su ja S. Jasaičio karjera krepšinio pasaulyje ėmė ristis žemyn, Oksana teigė, kad ji neturėjo įtakos vyro karjerai.

„Jis nebuvo iš tų vyrų, kuriems lengvai gali daryti įtaką. Aš tik prisitaikydavau prie jo sprendimų, treniruočių grafikų ar darbų. Didesnės įtakos emocinei būklei galbūt turėjo nelaiminga pirma santuoka. Aš kaip tik stengdavausi palaikyti, padėti“, - sakė O. Pikul-Jasaitienė.

Daugelis puikiai prisimena ir itin garsiai nuskambėjusį Jasaičių konfliktą, kai santuoka buvo pakibusi ant plauko, pora ėmė gyventi atskirai. Tačiau visa tai jau praeityje – šeima ir vėl laiminga kartu. Oksana sako, jog svarbiausia – abiejų sutuoktinių noras drauge kurti ateitį bei vidinė darna.

„Jei abi pusės nori pasikeisti – viskas įmanoma. Atsidūrusi tame kailyje, kai likčiau „nuskriaustoji“, galvojau, ar aš noriu tokia būti? Ar noriu, kad manęs visi gailėtų? Bet supratau, kad man nepatinka šis amplua. Nesu tokia gyvenime. Būsiu nugalėtoja, bet ne nuskriaustoji. Mano gyvenime – daug savarankiškumo. Man patinka turėti savo finansus, būti nepriklausoma. Ar Simas žino, kiek uždirbu? Žino. Bet mes, moterys, mėgstame kai kuriose vietose nutylėti, kiek kainavo kokie batukai, ne visada vyrai ir supranta kainas“, - šypsojosi laidos „Nepatogūs klausimai“ viešnia.

Oksana Pikul, Simas Jasaitis / Foto: Delfi, Instagram

Paklausta, kaip rasti jėgų atleisti vyrui neištikimybę, Oksana teigia, jog savyje tam reikia rasti išties nemažai jėgų.

„Tai labai sunkus dalykas žmogui, ypač, jei esi linkęs savintis savo vyrą. Man gal buvo kiek lengviau, nes mes kurį laiką gyvenome atskirai, nesimatėme, todėl išgyventi, susidėlioti visus taškus ant „i“, pasverti, kas svarbiau. Pasirinkau sunkesnį kelią – ne viską mesti, o atleisti, neteisti. Jei taip atsitiko, turi duoti šansą. Bet jei jis tuo nepasinaudoja ir toliau tave skaudina, vadinasi, aukos vaidmenyje ir gyvensi visą gyvenimą. Tai aš tą šansą daviau, išgyvenau viską, nenorėjau griauti nei savo, nei savo vaiko gyvenimo, ateities. Yra daug svarbesnių dalykų gyvenime. Jei nesiseka, galima nueiti pasikalbėti su psichologų, nors man to neprireikė.

Tuomet labai balansavau ant ribos, buvau agresyvi, galėdavau žengti drastiškus žingsnius net prieš tai nepagalvodama. Bet supratau, kad noriu komfortiškai susistatyti savo gyvenimą, o tokį variantą mačiau tik tuo atveju, jei atleidžiu žmogui ir gyvename toliau kartu. Pirmiausia buvo paklausti savęs, ar aš to noriu? Kitas žingsnis – paklausti, o ar jis irgi to nori? Nes jei taip nėra, tektų kovoti vienam su tais vėjo malūnais. Mūsų požiūris sutapo, nusprendėme pabandyti iš naujo. Padėjome savo skyrybų dokumentus lauk. Tačiau tai labai priklauso nuo žmogaus – kitas įskaudintas negali perlipti savo ribų. Bet pas mus su tuo problemų nebuvo“, - savo santuokos išsaugojimo keliais dalijosi garsi moteris.

O ko ji niekuomet neatleistų antrai pusei? Sako – skriaudos vaikui.

„To tikrai jokiais būdais negali būti. Bet čia ne apie Simą ir ne apie mus, nes jis – nuostabus tėtis“, - teigė O. Pikul-Jasaitienė.

Moteris neslepia, jog po skandalo su vyru buvo trumpam išsiskyrę, abu buvo užmezgę kitus santykius.

„Buvo toks periodas, buvome vienas kitu nusivylę, galvojome, jog atskirai būsime laimingesni. Tuo metu buvo destruktyvi nuotaika, pyktis. Neieškojau kitos meilės, tada tai buvo tiesiog laiko praleidimas, kavos išgėrimas ir tiek. Manau, kad mano vyrui – panašiai“, - teigė Oksana.

Ji įsitikinusi, kad pagarba, partnerystė santykiuose yra daug svarbiau, nei tik tarpusavio chemija. Jųdvieju su S. Jasaičiu santykių išbandymai tai tik įrodė. Nusprendę vėl būti kartu, jie vienas kitam jokių „atsiprašymo dovanų“ nedovanojo, bet išvyko drauge į kelionę, kuri buvo lyg antras medaus mėnuo.

Paklausta, kaip jai pavyko atsikratyti „Olialia pupytės“ įvaizdžio, O. Pikul-Jasaitienė sakė, kad jai nėra svarbu, ką žmonės galvoja, tačiau toks stereotipas tikrai likęs.

Oksana Pikul-Jasaitienė

„Prieš 10 metų tai buvo normalu – kvaila blondinė. Kam jai mokytis, kažko siekti? Bet tie stereotipai labai stipriai pasikeitė, moterys tikrai šioje vietoje pažengė į priekį. Vien pažvelgus į Seimą, matome, kokios šiais laikais moterys drąsios, kiek gali uždirbti, gali sau daugiau leisti. Kalbų buvo daug, kad ji kvaila, kažką nusipirko, ta pati skandalingoji fotosesija mano tapo tokia, kurią pamatė visa Lietuva, fotografui medalį reiktų pridabinti.

Tai puikus pavyzdys mano gyvenimo „kliurkos“, kai reikia labai atidžiai rinktis fotografus. Maniau, kad čia bus supergraži fotosesija, o gavosi... Buvo padaryta man „pakišutė“ vestuvių proga, kažkam, kas norėjo man pakenkti, turėjo labai skaudėti tuo metu. Fotosesijos nuotraukos buvo išplatintos vestuvių dieną, galvojo, kad mane sunaikins, man pakenks, pakenks mūsų su Simu santykiams, vyras gal užsinorės skirtis.

Bet sąžiningai pasakysiu – man ta fotosesija niekur nepakenkė. Baigiau bakalauro, magistro studijas, toliau sėkmingai dirbau, kūriau verslą, save ir tai nebuvo jokia kliūtis. Yra padaryta daugybė kitų fotosesijų, fotografas Gediminas Žilinskas turi tokių kadrų, kurių nėra niekam parodęs.

Bet tos nuotraukos prie kabančio kilimo – mano jaunystės „kliurka“, kuri lydi iki šiol. Tarsi esi teisiama už baisų nusikaltimą. Tie žmonės, paviešinę nuotraukas, galvojo, kad įskaudins, bet mes su vyru tiek mėgavomės vestuvėmis, kad buvo visiškai „dzin“. Tik po medaus mėnesio kelionės grįžus šiek tiek paliūdėjom, kad žmonės tokie pikti“, - prisimena garsi moteris.

O ar daug vyrų gyvenime turėjo Oksana? Sako, kad nedaug, nes buvo pakankamai išranki.

„Jei daug kam atrodė, kad „Olialia pupytės“ keičia vyrus kaip kojines, tai tikrai to nebuvo. Gaudavom daug dėmesio, bet buvome išrankios. Nedaug vyrų turėjau, nors ir buvo tų draugysčių iki Simo. Ir jos buvo ilgametės. Man buvo svarbu, kad vyras būtų įdomus pašnekovas, gėlėmis vien manęs užkariauti nepavykdavo.

Žiūrovo klausimą apie „pirmąjį kartą“ O. Pikul-Jasaitienė pavadino per daug asmenišku, tik išdavė, jog jis buvo pakankamai romantiškas. Pirmą seksą moteris prilygino austrių ragavimui. Paklausta, ar teko kada suvaidinti orgazmą, moteris sakė, kad daugelis moterų yra „pabuvojusios teatre“, jai taip pat tokių atvejų yra nutikę. Taip daroma todėl, kad vyras liktų patenkintas, tačiau šiai dienai jai nėra tai priimtina.
„Po dešimties metų kartu tu pabandyk kažką suvaidinti. Pas mus su Simu tokių dalykų nėra. Mano spektaklis jau nepavyktų, nes per gerai vienas kitą pažįstame. Seksas yra labai svarbu“, - sakė Oksana ir prisipažino turinti namie intymių žaisliukų.

Paklausta apie jai atliktas plastines operacijas, O. Pikul-Jasaitienė neslėpė, kad pirmoji patirtis buvo krūtinės didinimas ir tai buvo projekto „Olialia“ dalis, reklama. Tiesa, ji neslepia, kad darkart teko gultis ant operacinio stalo po sūnaus gimimo, kai krūtinę darkart teko tobulinti. Tad iš viso ji pas grožio chirurgus lankėsi tris kartus – dukart operavosi krūtinę ir dar vieną kartą – tobulinosi nosį. Taip pat injekcijomis koregavo lūpas.

Kokį vieną dalyką pakeistų, jei būtų įmanoma atsukti laiką atgal, kokį intriguojantį projektą Oksana paskambinusi pasiūlė savo kolegei Monikai Šedžiuvienei ir kokį atsakymą išgirdo? Visas interviu su O. Pikul-Jasaitiene bei R. Mackevičiaus pasiūlyta užduotis pokalbio pabaigoje – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše, kurį galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)