Karantinas turi savų pliusų

„Man karantine sekasi neblogai. Man tai yra poilsio metas. Labai daug laiko praleidžiu namuose, su savo vaikinu Tadu, gaminu – leidžiu daryti sau tai, ką noriu. Jaučiuosi per šį laiką pailsėjusi“, – interviu pradžioje prisipažino laidos viešnia.

Justės mylimasis Tadas Bulotas yra vienas geriausių Lietuvos krepšinio agentų, tad jo darbas neatsiejamas nuo kelionių. Tačiau karantino metu įprastas gyvenimas daugeliui sustojo, tad dainininkė ir jos mylimasis daugiau laiko skyrė ne karjerai, o vienas kitam.

Justė Starinskaitė ir Tadas Bulotas

„Noriu – einu į parką pasivaikščioti ir man nereikia galvoti apie tai, kiek laiko tą darau. Nors pasiilgau koncertų, bet kiekvienoje situacijoje stengiuosi rasti kažką gero. Karantinas man atnešė poilsį, ramybę ir netgi geresnius santykius su Tadu. Šiuo metu jis nekeliauja, aš taip pat niekur nekeliauju, tad sutampa mūsų ritmas. Anksčiau mes visą laiką tarsi prasilenkdavome namuose. O dabar yra taip, kad laiką leidžiame kartu, ramiai, pasidarome vakarienę, einame pasivaikščioti. Prasidėjo šeimyninis gyvenimas“, – šyptelėjo ji.

„Santykiai dabar yra tikrai labai faini. Aišku, dabar galėčiau skirti daugiau laiko kūrybai, nors muzikos klausymui skiriu labai daug laiko“, – pridūrė atlikėja.

Lyginimas su seserimi

Atlikėja į grupę „Saulės kliošas“ atėjo būdama dar paaugle, tuomet jai buvo vos 15 metų. Justė kolektyve pakeitė kitą vokalistę – savo seserį Daivą Starinskaitę, kuri buvo ilgametė „Saulės kliošo“ narė. Daiva pradėjo solinę karjerą ir pasitraukė iš grupės, todėl jos kolegoms teko greitai ieškoti, kas galėtų užimti jos vietą.

„Saulės kliošas“ susikūrė 2000-aisiais metais ir jame dainavo netgi ne viena dainininkė, o trys. Tuomet, maždaug 2004-aisiais, į grupę atėjo mano sesuo Daiva. Ir, po kokių ketverių metų dainavimo ir buvimo su grupe, ji sugalvojo, kad nenori eiti tuo keliu, kuriuo ėjo „Saulės kliošas“ ir apsisprendė, kad palikti grupę. Laurynas, grupės vadas, buvo tarsi paliktas ant ledo, jis mąstė, ką daryti ir iš kur gauti naują vokalistę. „Saulės kliošas“ daug koncertavo jau ir tuo metu, tad reikėjo ne tik žmogaus, kuris fainai dainuotų, bet ir tokio, su kuriuo būtų smagu būti. <...>

Buvo labai daug kriterijų, kuriuos reikėjo atitikti, kad patektum į tą grupę. Aš tarsi visą laiką buvau šalia, man buvo 15 metų. Laurynas pasvarstė, kad aš ir Daiva esame labai panašios. Jis manė, kad jei į grupę ateičiau aš, gal niekas net nesuprastų. Galvojo, kad užsiaugins mane ir viskas bus gerai. Sulaukiau to pasiūlymo, bet nustebau: „Aš?“. Nebuvo taip, kad aš buvau visiškai žalia, aš dainavau, muzika visada buvo mano gyvenime. Aš pabandžiau. Bandžiau kokius pusę metų. Iš pradžių dainavau su kita dainininke Baiba, buvome mes kartu, nes aš buvau labai maža, dar negalėjau būti vokalistė lyderė, bet palaipsniui aš kažkaip natūraliai įsiliejau į tą kolektyvą ir nuo to laiko ėmiau dainuoti.

"Saulės kliošas" klipo filmavimas

Ar buvau sesers šešėlyje? Tikrai buvo toks metas, kai man buvo 15 ar 16 metų, kai visai nesusigaudžiau, kas vyksta, kai nežinojau, kas man patinka, ko noriu. Buvau pasimetusi. Tai buvo gana sunkus laikotarpis, kol galiausiai supratau, kaip aš noriu atrodyti, kaip aš noriu dainuoti ir ką noriu dainuoti“, – prisiminė pašnekovė.

Justė džiaugiasi, kad tuomet jai pavyko suderinti dainininkės karjerą ir mokslus. Tiesa, dėl darbo šiek tiek nukentėjo jos paauglystė – kai jos bendraamžiai keliaudavo į vakarėlius, ji įprastai ruošdavosi koncertams. Pirmasis uždarbis, kurį Justė prisimena iki šiol, buvo 150 litų.

„Tai buvo kažkas tokio. Galvojau, kaip man faina, o aš dar gaunu pinigų. Čia tikrai taip vyksta? Nepamenu, kur juos išleidau, manau, kad išleidau drabužiams, gal kažkiek taupiau“, – šyptelėjo ji.

„Aš visada galvoju, kad man gyvenime labai sekasi. Man tikrai labai pasisekė ir aš esu labai dėkinga tiems žmonėms, kurie manimi tikėjo tada, kai aš pati netikėjau. Jeigu ne jie, aš nebūčiau čia. Vienas tokių žmonių – Laurynas (grupės kolega, būgnininkas Laurynas Šarkinas), kuris visada mane palaikė, nepaisant to, ką aplinkiniai sakė. Žmonės kalbėdavo, kad esu blogesnė už Daivą. O Laurynas visada mane gynė, sakė, kad visko aš išmoksiu ir viskas bus gerai. Jis visada stovėjo man už nugaros. Net dabar yra tokių žmonių, kurie atsimena Daivos laikus, buvusius prieš 12-13 metų ir sako, kad grupė tuomet buvo kitokia. Tikrai buvo kitaip, kai ji buvo grupėje, tikrai buvo kitoks prieskonis, nes mes su Daiva esame labai skirtingos. Aš esu linkusi labiau į popmuzikos pusę, o ji yra labai alternatyvi mergina. Mes apskritai skiriamės. Bet būna tokių palyginimų.

Dabar į tai reaguoju ramiai, nes aš kažką jau nuveikiau. O buvo metas, kai dainavau Daivos sukurtas dainas, tada man tikrai buvo sunku ir nefaina. Tikrai aš nebuvau kaip Daiva. Buvo momentas, kai norėjau būti tokia, kaip ji, nes kai pradėjau ji buvo vienintelis mano pavyzdys, norėjau lygiuotis į ją. Tik vėliau supratau, kad aš visiškai kitokia ir tai, kad esu kitokia yra mano pliusas, todėl turiu būti kitokia, nei kažkas buvo anksčiau. Buvo laikas, kai pergyvenau dėl to. O dabar, jei kažkas sako, kas nutiko „Saulės kliošui“, tai primenu, kad Daiva niekur nedingo, ji dainuoja, kuria ir jos kūryba yra nuostabi. Visada sakau, kad jei jūs nerandate stebuklo „klioše“ ir pasiilgote to, ką kūrė Daiva – jūs tiesiog pasidomėkite, ką ji kuria dabar ir klausykite to“, – pasakojo J. Starinskaitė.

Grupė "Saulės kliošas"

Muzika ir „Eurovizija“

Viena laidos žiūrovė teiravosi, ar Justei nėra sunku būti vienai tarp vyrų, kadangi grupėje ji yra vienintelė moteris.

„Ir sunku, ir lengva. Sunku, nes vyrai niekada nesupranta tų moteriškų dalykų, kad, pavyzdžiui, prieš koncertą tau reikia pasidažyti. Jie stebisi, kam aš dažausi, sako, kad ir nepasidažiusiu puikiai atrodau. Tad kartais tokių smulkmenų nutinka, nėra supratimo. Bet aš turiu moteriškų pašnekesių – visa mano grožio komanda yra moterys. Tai man labai faina, su jomis ir pakalbu. Bet man patinka su vaikinais. Aš apskritai visada buvau vaikinų kompanijoje. Man patinka, nes nėra jokių intrigų. Nėra apkalbų. Buvo anksčiau intrigos, kai vaikinai turėjo antras puses, tai jos kurdavo intrigas. Džiaugiuosi, kad dabar to nebėra. Labai nemėgstu pletkų. Nekenčiu to. Nors iš tiesų nelabai kreipiu dėmesį į tai“, – prisipažino laidos viešnia.

Dainininkė yra ne kartą minėjusi, kad savo kelią muzikoje ji skinasi ne skandalais, o dainomis, koncertais bei bendravimu su klausytojais.

„Toks mano požiūris. Aš net nežinau, ar noriu būti populiari. Nebent dėl pačios grupės populiarumo, žinomumo, bet man pačiai to nereikia. Man reikia labiau savirealizacijos ir daryti gyvenime tai, kas man tikrai labai patinka ir kurti ne blogį, o gėrį“, – sakė ji.

Justė pasakoja niekada nesvajojusi apie tarptautinę karjerą. Tiksliau tariant, ji sau net neleido apie tai pagalvoti ir koncentravosi į tai, kad ji kuria ir koncertuoja Lietuvoje. Tai atlikėja labai vertina.

„Manau, kad norint būti pasaulinio lygio žvaigžde turi būti labai išskirtinis. Aš nesijaučiu tokia. Manau, kad yra šimtą kartų geriau dainuojančių ir šimtą kartą įdomesnių už mane. Aš net neleidau sau svajoti apie tai. Niekada neleidau. Aš esu Lietuvoje, man viskas faina, esu laiminga ir darau tai, kas man patinka. Manau, kad tai yra svarbiausia gyvenime. Man atrodo, kad visi tie labai garsūs atlikėjai yra labai nelaimingi žmonės. Populiarumas ir pinigai neatneša laimės. Man laimė yra tai, kai širdyje jauti ramybę, kai esi ramus dėl to, ką tu darai, esi ramus dėl to, kokie žmonės tave supa. Man tai yra laimė“, – šiltai pasakojo vokalistė.

Laidoje buvo aptarta ir nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Anksčiau „Saulės kliošas“ šiame projekte savo laimę yra bandę ne kartą, tačiau šiemet dalyvių sąraše jų nematyti.

Justė Starinskaitė

„Šiek tiek ir juokinga, ir graudu. Atrodo, kad su kiekvienais metais vis blogiau, nes normalūs atlikėjai ten nebeina. Nebedalyvaujame, nes... kam? Laurynas siūlė, kad dalyvautume, bet pasakiau: „Kam?“. Kam mums ten reikia dalyvauti? Vienas dalykas, mes visada eidavome su lietuviška daina, nes mūsų kalba yra faina, mes tikrai ja galime dainuoti ir su ja galime pasirodyti. Nėra nieko blogo būti kitokiais. O dalis žmonių viską vertina pagyvenusiais stereotipais. Tas truputį erzina. Atsibodo būti vertinamai „Eurovizijoje“. Ir šiaip tai ne mūsų amplua. Man nepatinka. Aš nesu šou artistė, esu labiau koncertų artistė. Tai va. Daug priežasčių, kodėl ten nebepasirodome. Tikrai yra normalių atlikėjų ten, nenoriu nieko blogo sakyti, bet dabar susidaro toks įspūdis, kad ten labiau vyrauja pradedančiųjų atlikėjų interesas pasirodyti, nei laimėti“, – vertino dainininkė.

„Saulės kliošo“ vokalistė tiki, kad jos ir grupės kolegų kuriama muzika daug labiau gyvuoja klausytojų gyvenimuose, pavyzdžiui, jaukiose, romantiškose akimirkose, atostogose ar vestuvėse.

Mylimasis ir tobulos sužadėtuvės

Eteryje vienas Justės gerbėjas išdrįso pasiteirauti, ar ši turi širdies draugą ir jei ne, gal ji sutiktų pasimatyti ir kartu išgerti puodelį kavos. Tokį pasiūlymą atlikėja priėmė su šypsena.

„Ačiū labai už komplimentus, man labai malonu, bet jau turiu draugą. Net ne draugą, o sužadėtinį“, – išsidavė pašnekovė.

Pasirodo, kad Justė ir jos mylimasis Tadas neseniai susižadėjo. Šį romantišką įvykį kol kas žinojo tik pats artimiausias poros ratas. Visgi praėjus mėnesiui atlikėja sutiko pasidalinti sužadėtuvių detalėmis ir Delfi TV eteryje.

„Tai įvyko visai neseniai, per Naujuosius metus. Tai visiškai šviežia. Niekas beveik nežino. Žino tik patys artimiausi žmonės. Bet aš niekam apie tai iki šiol ir nesakiau, nes nesu tas žmogus, kuris dalintųsi tuo. <...> Aš tą momentą pasilikau sau, artimiausiems draugams, tėvams.

Tadas pasakojo, kad labai jaudinosi. Sakė, kad norėjo tiek daug man pasakyti, bijojo, kad pamirš. Tai buvo Naujieji. Viskas buvo labai paprasta. Jis visą dieną elgėsi keistai – tai išeina, tai grįžta. Aš jo paklausiau, kas jam yra, kodėl jis toks. O jis atsakė, kad nieko.

Mes išeidinėjome iš namų ir Tadas paėmė mano ranką, pakvietė ateiti į mūsų svetainę. Per televiziją grojo mano mylimos atlikėjos koncertas, buvo labai graži muzika, prieblanda, tamsa ir Tadas sako, kad nors šitie metai nebuvo labai geri visiems, bet mums abiems jie buvo geri. Tadas savo srityje nemažai pasiekė, pasirašė sėkmingų projektų. Man viskas taip pat gerai sekėsi. Ir jis sako, kad šiuos metus jis nori pabaigti tuo, kad jie būtų dar geresni. Visa tai jis padarė namie – ten, kur viskas ir prasidėjo. Dabar kraustysimės į naują būstą. Jis, prieš išsikraustant, norėjo uždaryti šį etapą ir paklausti manęs, ar aš einu su juo į kitą gyvenimo etapą. Viskas vyko labai gražiai ir paprastai, fainai, be jokių arklių, oro balionų ar vandenynų. Jei kada ir svajojau, kaip norėčiau, kad man pasipirštų, tai būtent taip ir norėjau. Paprastai, tik mes dviese – taip, kaip mes gyvename“, – atviravo Justė.

Justė Starinskaitė ir Tadas Bulotas

Laidos vedėjas pašnekovės pasiteiravo, ar ir jųdviejų susipažinimo istorija buvo tokia pat romantiška, kaip ir piršlybos?

„Neromantiška situacija iš tiesų. Mes su Tadu susipažinome sporto klube. Aš buvau šiek tiek sexy, buvau su šortukais, sportine liemenėle. Bet nebuvo taip, kad aš labai stengiausi būti graži, bet aš nedengiau savo kūno. Neslėpiau. Sportavau atsipūtusi ir tiek.

Kažkada pamačiau Tadą sporto klube ir pagalvojau, koks gražus vaikinas. Jis man labai patiko. Žiūrėdama į jį iškart pagalvojau, kad taip atrodo mano svajonių vyras. Taip pagalvojau pirmą kartą gyvenime.

Kitas bičas iš sporto klubo, su kuriuo truputį bendravau, man pasakė, kad Tadas yra susituokęs. Pagalvojau, kad toks jaunas ir jau susituokęs. Na, šaunuolis. Sėkmės jam. O buvo taip, kad tas bičas man pamelavo, nežinau, kodėl. Gal tiesiog Tado draugę pavadino žmona. Tame sporto klube susitikdavome ne vieną kartą. Pasisveikindavome ir tiek, tikrai daug nebendravome. Bet po kokio mėnesio laiko jis man parašė į feisbuką, pakvietė į draugus ir galvoju, ko jis čia nori iš manęs, būdamas su žmona. Jis pasiūlė susitikti, o aš jo paklausiau, ar žmona nesupyks. O jis nusistebėjo, nes jokios žmonos neturėjo.

Galiausiai mes susitikome. Jis tuo metu buvo maždaug porą savaičių išsiskyręs su mergina ir galvojau, kad netrukus susitaikys su ja. Bet susitikome, pabendravome, buvo ir antras pasimatymas, per kurį man Tadas skyrė skrydį oro balionu. Skridę juo nebuvau nei aš, nei Tadas. Jis paaiškino, kad jam tėvai padovanojo dovanų kuponą skrydžiui virš Trakų. Taip bendravome, bendravome. Pirmą kartą pasibučiavome per trečią pasimatymą, po mano koncerto. Labai romantiška. Aš jį pakviečiau į koncertą, mes po to kalbėjomės, jis mane palydėjo iki viešbučio Kaune ir Tadas labai gražiai atsiklausė, ar jis galėtų mane pabučiuoti. O aš atsakiau, kad taip. Labai faina, tai taip romantiška, aš taip puikiai atsimenu tą dieną“, – švelniai pasakojo J. Starinskaitė.

Justė anksčiau yra minėjusi, kad kurį laiką svajojo būti jauna mama, dabar mintis apie motinystę ji kiek nutolina. Tiesa, pašnekovė neslepia, kad ši tema jos ir mylimojo Tado namuose vis iškyla.

„Kartais paklausiame vienas kito, ar jau norėtume, tikrai kalbame, bet kol kas einame labiau karjeros keliais. Norime skirti laiko darbui, vienas kitam ir sau“, – paaiškino ji.

Dainininkė koncertuose neretai pasirenka seksualų įvaizdį, tad laidos vedėjas atlikėjos pasiteiravo, ar jos mylimasis nėra pavydus.

„Aš kartais jam sakau, Tadai, kodėl tu nepavydi? Jis sako, kad gal ir pavydi, bet jis to neparodo. Man patinka, kad jis toks ramus, išlaikytas žmogus ir vyras. Jei jis ir kiek pavydi, jis tai priima normaliai“, – džiaugėsi pašnekovė.

Justė tiki, kad kuriant sėkmingus santykius vienas pagrindinių elementų yra bendravimas, todėl net ir neištikimybės atveju ji neskubėtų daryti skubotų sprendimų.

„Nežinau, ar galėčiau atleisti neištikimybę, bet pirmiausiai norėčiau pakalbėti, kodėl taip nutiko. Ar dėl to, kad aš nebepatraukli, ar tai buvo to momento noras. Aš kalbėčiausi ir tik tada priimčiau tam tikrus sprendimus, nes tie emociniai ėjimai niekada nieko gero neatneša. Sėdi ir kalbi. Gal pakalbėję išspręstume tą bėdą ir viskas gal būtų tik geriau. Iškart nenurašai žmogaus. Manau, kad viską gyvenime galima išspręsti, jei yra noro. Jei tikrai tau tas žmogus yra labai svarbus, tu nori su juo kurti ateitį – reikia kalbėti, bendrauti, o ne trenkti durimis ir bėgti“, – pasakojo „Saulės kliošo“ vokalistė.

Visą interviu su J. Starinskaite galite žiūrėti straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)