Pajamos, steroidai ir kritika

Reperis neslepia, kad per savo visą karjerą yra patyręs ir pakilimų, ir nuosmukių, tačiau niekada nesėdėdavo sudėjęs rankų. Net jei jis ir būdavo matomas rečiau viešojoje erdvėje, Vytautas dirbdavo. Be muzikos ar serialų reperis taip pat pragyvena iš savo maisto papildų parduotuvės.

„Parduotuvė yra pagrindinės mano pajamos, o jau toliau eina filmavimai, muzika“, – neslėpė pašnekovas.

KOK World GP 2019 Kaunas

Tarp muzikos ir sporto ne vienerius metus laviruojantis V. Medineckas, jei tektų rinktis, galiausiai pasirinktų sportą. Be jo, kaip pasakoja reperis, jis negalėtų gyventi.

„Tai man kaip miegas“, – tikina jis.

Ironvytas neretai dėl savo išraiškingų raumenų yra pavadinamas „kačioku“, tačiau viešumoje atsiranda ir aštresnių replikų – esą reperis kur kas daugiau laiko skiria kūno, o ne proto mankštai. Tokie komentarai Vytauto stipriai nejaudina – per daug metų trunkančią karjerą jis užsiaugino storą odą.

„Manau, kad norint atlaikyti heitą tu turi būti pakankamai saviironiškas ir adekvačiai save vertinti“, – mano laidos svečias.

Išraiškingus raumenis Ironvytas yra užsiauginęs ne tik sportu, bet ir specialių preparatų pagalba, kuriuos jis yra leidęsis švirkštais į savo kūną.

„Dažniausiai būna klausimas, ar esi vartojęs anabolinių steroidų. Aš atsakau, kad taip. Dažniausiai žmonės nustemba, kad to neslepiu. Bet ką čia slėpti? Ir taip pažiūrėjus viskas aišku. Mano sporto bendruomenė po to klaustų manęs, kodėl meluoju. Nėra taip, kad ištisą gyvenimą tai vartočiau. Padarai kažkokį ciklą, padarai formą ir t.t. Nesuskaičiuočiau, kiek per savo 15-ika metų esu padaręs kursų. Bet vieną ar du – tai tikrai per metus.

Nerekomenduoju griežtai jaunimui, kurie vos pradėję sportuoti svarsto apie chemiją ir taip pasiekti norimos formos. Jokiais būdais. Tai yra profesionalaus sporto dalykai arba turi būti pasiruošęs sportuoti visą gyvenimą. Reikia darytis valymus prieš įėjimą ir išėjimą iš šių preparatų, jei jų nedarysi – susigadinsi savo sveikatą, imuninę sistemą. Turi kreiptis į specialistus arba pats gerai išmanyti, kaip viską tvarkingai pasidaryti“, – pasakojo Vytautas.

Kritikos reperis susilaukia ne tik dėl išvaizdos, bet ir dėl pristatomos muzikos. Vienas naujausių jo kūrinių – „Mergaitė Arktika“ – sulaukė neigiamų komentarų, nes kūrinio žodžiuose moteris pateikiama kaip prekė.

„Mes atspindime realybę tokią, kokia ji yra“, – šyptelėjo jis.

„Tikrai ne visos tokios moterys. Yra ir gražių kūrinių pas mane. Juk čia apdainuotas tik vienas moterų tipas, bet visi už to užsikabina“, – pridūrė jis.

Ironvytas tikina jautęs, kad daina „Mergaitė Arktika“ bus hitas.

Teisme figūruoja kaip smurtautojas

Pastaruoju metu Ironvyto pavardė žiniasklaidoje mirga ir dėl praėjusiais metais įvykusio konflikto. Atlikėjas kaltinamas nesunkiu sveikatos sutrikdymu. Įvykyje taip pat dalyvavęs Ironvyto bičiulis yra kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu. Pats reperis jau anksčiau tikino, kad tai – mėginimas pasipelnyti.

Atlikėjas tikino, kad baudžiamojon atsakomybėn jis patrauktas „iš oro“, kadangi agresorius neva yra ne jis, o iš baro iki jo parduotuvės tuomet atėjęs asmuo.

Tuo tarpu nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis iš kaltinamųjų prašo priteisti patirtą neturtinę žalą – iš V. Medinecko siekia gauti 2,5 tūkst., o iš jo draugo – 500 eurų.

Ironvyto vaizdo klipo filmavimo akimirkos Foto/ Eimantas Genys

Nukentėjusysis nurodė, kad per incidentą patyrė apatinio žandikaulio lūžį, jam taip pat buvo sumuštos sėklidės, todėl vyras keletą mėnesių buvo nedarbingas. Vilnietis taip pat pažymėjo, kad dėl patirto smurto ir sužalojimų jis buvo patyręs depresiją, kitus neigiamus išgyvenimus.

Daugiau apie teisminį procesą skaitykite paspaudę čia.

„Nepatogūs klausimai“ laidoje taip pat neišvengta šios temos. Vytautas dar kartą priminė, kuo yra kaltinamas.

„Kaltinimai man yra tokie, kad aš sulaužiau žandikaulį ir spyriau į kiaušinius. Dėl kiaušinių – išvis nesąmonė. Žurnalistai atvyko į teismą ir akcentavo tai, nes antraštėje tai geriau skamba. Ar smagu buvo? Nesmagu, nes aš jam net nespyriau. Teismas neįrodė ir to, kad būčiau sulaužęs žandikaulį. Labai abejoju tuo. Daug negaliu pasakoti, nes tai teisminė medžiaga. <...> Smūgis buvo delnu ir jis buvo būtinoji gintis, norint apsaugoti savo brolį, nes jam buvo smūgiuota į ranką“, – tikino atlikėjas.

Toks konfliktinis susidūrimas – ne pirmasis reperio praeityje. Laidoje Ironvytas nenoriai prabilo apie kitą įvykį, kuomet būdamas kelyje supyko dėl kito vairuotojo manevro ir jį kone ištraukė iš automobilio.

„Dabar visi galvos, kad esu marozas. Bet, ne, manau, visi vyrai taip kartais padaro. Man kelyje buvo padaryta avaringa situacija. Nežmoniška situacija. Aš iššokau iš mašinos, pradėjau rėkti ir žiūriu, lyg ir mergina prie vairo. Ir aš jai ėmiau sakyti: „Dūra, tu, nematai?“. Ir žiūriu, kaip pučiasi pas žmogų akys, kodėl aš į jį moteriškai kreipiuosi. Tada supratau, kad ten pacanas. Aš stveriu per langą jį už atlapų, į sėdynę porą kartų trenkiu ir toks jausmas, kad mušu moterį. Paleidau. Baisu. Pasijaučiau keistai. Pasiunčiau jį ir nuvažiavau. Važiuodamas galvojau apie tai, kas čia nutiko. Tai buvo baisi situacija, nes aš vos nesitrenkiau į jį ir vos nenunešiau kitų vien dėl to, kad jis norėjo mane pamokyti kelių eismo taisyklių, kad taip lenkti negalima. Nesvarbu. Aš toliau važiuoju, žiūriu, tas žmogus paskui važiuoja. Sustojome prie sankryžos, jis atsidaręs langą ir žiūri. Atsidariau langą ir aš, sakau: „Kas?“. O jis man: „Na, tu ir marozas“. Aš atsakiau, kad taip, marozas. O jis: „Man taip gėda. Man taip gėda, kad aš tavo muzikos klausiau“. Sutrikau, bet sušukau: „O man gėda, kad tokie, kaip tu, mano muzikos klauso“. Užsidariau langą, sėdžiu ir galvoju, kas čia per momentas buvo“, – prisiminė V. Medineckas.

Mažai kam žinoma santuoka ir vaikas

Eteryje smalsauta ir apie reperio asmeninį gyvenimą, apie kurį žinoma nedaug. Ar jis turi žmoną? Kodėl jis viešumoje dažniausiai būna vienas?

„Įdomus žmonių mąstymas. Kadangi man 33-eji, domimasi, kur mano žmona, vaikai. Kur? Saugiai uždaryta rūsyje, – juokavo Ironvytas ir netrukus surimtėjo. – Yra ta žmona. Žiedo nenešioju, netelpa pirštas. Bet, taip, esu susituokęs. Bet be žiedų, todėl kad susituokėme tik metrikacijos skyriuje. Žiedas trukdo ir dėl sporto, jis nuolat kliūna.“

Vytautas Medineckas-Ironvytas (k.)

„Kodėl aš vienas viešumoje? Nebūtinai būnu vienas. Tikrai buvo renginių, į kuriuos buvau atėjęs ir su vaiku. Turiu dukrą. Esu gal kiek negeras tėtis, nes per mažai laiko praleidžiu. Na, maksimaliai dvi valandas. Kadangi auginu mergaitę, atrodo, supyksi, bet negali“, – šyptelėjo jis.

Ironvytas džiaugiasi, kad namuose turi du labiausiai jį palaikančius žmones – dukrą ir žmoną. Mažylė atkartoja naujausius tėčio kūrinius, o žmona skatina nesustoti.

Gražulio skandalo parodija ir pikantiškas pokalbis su politiku

Jausmas, kad ateina dar vienas hitas, reperį užplūdo ir prieš kuriant naująjį vaizdo klipą, kuriame yra pašiepiamas į skandalą, kai per Seimo posėdį kompiuterio ekrane pasirodė pusnuogis vyras, patekęs Seimo narys Petras Gražulis.

„Mes visą dieną šnekėjome apie šią P. Gražulio situaciją. Kaip Lietuvoje yra blogai, kad ištratina net patį Gražulį. Toks viešumas buvo pirmą kartą ir buvo juokinga“, – neslėpė Vytautas.

„Juokinga, nes, na, ką tu darai su tuo pusnuogiu vyru, kai tau turėtų būti posėdis? Juokingiausi visi jo tie išsisukinėjimai. Kas šlykščiausia, kad jis tiek meluoja, jog neva nežino, kas čia buvo. Ką tai reiškia? Kam jis atstovauja? Jo rinkėjai tikisi, kad jis yra homofobiškas, prieš LGBT. Jį išrenka, o jis į valdžią ateina neaišku ko. Jis nesąžiningas prieš savo rinkėjus. Tuomet jis prisiekinėja, kad neva nieko nebuvo – lygiai taip pat prisiekė ir padėjęs ranką ant Konstitucijos. Kaip pasitikėti tokiais žmonėmis?“ – garsiai klausė atlikėjas.

Laidos pabaigoje reperis išdrįso paskambinti pačiam P. Gražuliui. Seimo nariui Ironvytas siūlė nusifilmuoti pikantiškame vaizdo klipe – nusimesti marškinėlius ir užkurti tikrą vakarėlį. Be to, atlikėjas nepamiršo pasidomėti skandalą sukėlusiomis įvykio detalėmis.

Pokalbio metu politikas nė neįtarė, kad jo žodžiai yra įrašinėjami ir teigė, jog kai vyko vaizdo transliacija, jo namuose buvo net ne vienas vyriškosios lyties atstovas. Greta jo esą sukiojosi ir jo sūnus, ir politikas Dobilas Sinkevičius.

„Mes galvojame sukurti klipą. Personažai tokie sportuojantys, būtume be maikių“, – politikui pikantišką pasiūlymą dėstė Ironvytas.

„Jūs be maikių, o aš irgi turėčiau būti klipe be maikės? – juokėsi Seimo narys. – Blemba, na, reikia pagalvoti. Na, bet jūs paklausykit. Jei jau vyras be maikės, pagal juos, reiškia pyd**as?“

Reperis netrukus apie sumanymą papasakojo detaliau. Esą klipe viskas prasidėtų nuo vaizdo transliacijos posėdyje – visai kaip nutiko pačiam Petrui. Po to kamera fokusuotųsi į viešbučio kambarį ir jame esančius asmenis – P. Gražulį ir kitus politikus.

Petras Gražulis

„Ir mes ten geriame su jumis. Geriame aš, jūs, Karbauskis, Veryga. Darome balių. Parodytume, kad ten buvo ne orgija, o pijokavimas“, – toliau provokavo reperis.

Tačiau P. Gražulis nesutriko ir šį pikantišką sumanymą pasiūlė aptarti kiek vėliau.

„Galvoju, kaip čia būtų galima padaryti gudriau. Reikėtų padaryti taip, lyg tai jūs patys padarėte tokį montažą, lyg be mano, kaip ir bus be Karbauskio, žinios. Man tuomet būtų didesnė laisvė laviruoti, suprantate“, – savo idėjomis jau ėmė dalintis politikas.

Kiek vėliau pokalbis pasisuko apie skandalo pradžią – vaizdo transliaciją, kurioje pasirodė apsinuoginęs vyriškis. Reperis tiesiai šviesiai paklausė, kas ten nutiko. O politikas atvertė kortas.

„Iš tikro tai buvo, žinokit, Dobilas. Bet toliau mano sūnus buvo. <...> Suprantate, kas yra. Buvo rytas. 9 val. Ir mano sūnus atvažiavo su tuo žmogumi iš Marijampolės, o tas iš Kauno. Ir jie ten turėjo kažkokį susitikimą. Sako, ai, žinai, gal nusiprausiu. Jie nuėjo į dušą nusiprausti ir kompiuteris ėmė striginėti. Mano kamera buvo išjungta, bet atėjo be maikės ir tą kamerą įjungė. Gerai, kad dar tik vienas matėsi, jie dviese buvo. Jie buvo duše. Vienas nusiprausė, po to kitas. O man pradėjo striginėti kamera. Ir įraše girdisi, kad man striginėja. Ir jie sako, reikia paspausti šitą, o mano kamera buvo išjungta, o jie paspaudė ant tos kameros. Aš buvau jau seniai atsikėlęs ir nusiprausęs, su kostiumu buvau“, – aiškino Seimo narys.

Užbaigiant pokalbį P. Gražulis dar keliskart perklausė, su kuo jis ką tik kalbėjo ir pasiūlė vaizdo klipo idėją aptarti kiek vėliau.

Visą interviu su reperiu ir pikantišką pokalbį su politiku galite žiūrėti straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)