„Šou versle draugų nėra“, – pusiau juokais, pusiau rimtai dar interviu pradžioje sakė Monika Liu ir paaiškino, kad, nors ir nėra buvusi stipriai apgauta, pramogų srityje dirbančius žmones labiausiai sieja jų darbas.

Visad besišypsanti dainininkė išdavė, kad, ko gero, ji iš esmės yra laimingas žmogus.

„Man pats gyvenimo faktas padeda. Atsibundu ir faina, nes dar viena diena. Emocijų būna įvairiausių, bet iš esmės esu laimingas žmogus. Dėl gyvybės, gyvenimo. Aš visada myliu. Bet yra buvę etapų, kai buvo šikna. Kai atsikeli ir jautiesi įstrigusi. Po daug įvairiausių patirčių, kai manai, kad viskas susidėlioja, bet iš tiesų viskas dedasi, jungiasi... Pats pikas buvo prieš penkerius metus. <...> Net mažiausi dalykai daro įtaką. Atsibundi ir tau virš galvos kabo daugybė klausimų. Kas toliau?“ – prisiminimais ir apie sunkesnius laikus dalijosi ji.

Monika Liu

Ilgą laiką užsienyje studijavusi Monika anksčiau dainuodavo anglų kalba, tačiau atradusi lietuvišką muziką sulaukė ne tik ryškesnio pripažinimo tėvynėje, bet ir vidinės ramybės.

„Kai tu išvažiuoji gyventi į užsienį, prieš išvažiuodamas labai žaviesi tuo, kas yra užsienietiška. Ten nuvažiavusi gyvenau didmiesčiuose, jie tave ugdo kaip individą ir pradedi galvoti: kas aš esu? Apie ką aš? Bandžiau suprasti, kas aš. O norint suprasti tai, reikia prisiminti, iš kur tu. <...> Ėmiau galvoti, kokios mano šaknys, iš kur aš atėjau. Man svarbu autentiškumas, tai yra svarbiausias dalykas“, – tikino pašnekovė.

Grįžus į mokyklos prisiminimus dainininkė interviu metu išdavė, kad paauglystėje nesijautė pačia gražiausia mergaite klasėje.

„Berniukai manęs nekabindavo. Jei būdavo dviem mergaitėmis daugiau, tai aš ir kita mergaitė per vakarėlį sėdėdavome kartu, kol kiti šokdavo. Ką nors pafilmuodavau, padidžėjaudavau, tapau tarsi organizatore, kad tik kaip nors nuo to pabėgti“, – neslėpė ji.

Pirmoji meilė Moniką aplankė dar penktoje klasėje. Dėl šio jausmo būsima muzikos žvaigždė skubėdavo į mokyklą kaip įmanoma anksčiau.

„Buvo toks Mantas mokykloje. Jis nežinojo, kad jį myliu, nesakydavau. Aš jam rašiau eilėraščius, tai gal buvo 5-oje klasėje. Ateidavau į mokyklą anksčiau, kad su visais pasisveikinčiau, kad Mantą pamatyčiau. Namuose net laikrodžius atsukdavau, kad tik mama mane anksčiau į mokyklą nuvežtų. Vos ne pusvalandžiu atsukdavau, kad tik anksčiau atvažiuočiau. Aš buvau kukli, buvau įsimylėjusi“, – su šypsena prisiminė M. Liu.

Monika Liu

Laidos vedėjai Monikai rėžė, kad dabar, matyt, vyrų dėmesio jai netrūksta, tačiau dainininkė patikino, kad nėra taip, kaip daugelis įsivaizduoja.

„Nėra tiek jau daug to dėmesio“, – atviravo ji ir prabilo apie pirmą romantišką draugystę.

„Pirmą kartą pasibučiavau 14-kos, mama su draugėmis sėdėjo virtuvėje, o aš su juo kambaryje buvau. Jam buvo 17-ka. Mūsų draugystė truko porą mėnesių. Jis praleido mano gimtadienį, todėl supykau ant jo“, – paauglystės akimirkomis eteryje dalijosi dainininkė.

Netrukus klausimai pasisuko kiek intymesne tema – „Radistai“ Monikos išdrįso paklausti apie jos pirmąjį kartą.

„Man jau buvo 18-ka. Labai apie tai galvodavau, svajodavau, rašydavau dienoraštį, kaip ten viskas bus, ir, aišku, viskas buvo ne taip“, – nusijuokė ji.

Pozityvumu spinduliuojanti atlikėja tikina besistengianti atsiriboti nuo neigiamų emocijų, todėl net ir žmogui, kurio ji nemėgsta, nelinki nieko blogo.

„Aš gilinuosi į save, vaikštau pas psichologę kartą per savaitę. Būtent tam, kad suvokčiau, kas manyje vyksta, ką aš jaučiu, kokios tai emocijos. Kai manęs paklausė, kodėl ten atėjau, atsakiau, kad noriu atpažinti savo emocijas, jog jas valdyčiau, o ne jos mane. Jų tiek daug ir turi suprasti jas. Tai padeda“, – pripažino moteris.

Monika interviu metu ištarė: „Įsimylėjimas yra akimirka, ir tai nuostabu.“ Nepaisant šios romantiškos frazės, dainininkė yra ne kartą „nudegusi“, kalbant apie santykius. Laidos vedėjai pasiteiravo, ar ji buvo kada nors išduota, ir atlikėja atvėrė širdį.

Monika Liu

„Tikrai taip, yra taip buvę, kai man taip padarė. Yra buvę, kad tiesiog tai žinojau. Tiesiog pagalvoju ir net žinau, su kuo. Man taip jau yra, nežinau, ar tai moteriška intuicija, ar kažkas kita. Bet tiesiog žinau. Yra buvę, kad tiesiai šviesiai nepasakė, yra ir pasakę. Skaudu labai. Bet dabar turiu kitokį požiūrį į tai. Mąsčiau apie monogamiją. Turiu iki šiol atvirų klausimų apie tai. Aš galėčiau to laikytis, nes tik tokius santykius turėjau. Bet suprantu, kad tai gali būti sunku. Gamta yra gamta, klausimas, kiek viską galima sureguliuoti ir norėti tik vieno vyro arba tik vienos moters. Bet čia, matyt, ne apie norą, o apie susikontroliavimą“, – svarstė ji.

Neseniai Monika patyrė skaudų išsiskyrimą – ji ir jos ilgametis širdies draugas pasuko skirtingais keliais po beveik dešimtmetį trukusios draugystės. Pora ne tik kartu gyveno, bet ir planavo kurti šeimą, bet jiems, deja, nepavyko. Dabar Monika džiaugiasi laisve, tačiau retkarčiais nueina į vieną ar kitą pasimatymą.

„8-erius metus palaikėme santykius. Buvo pasipiršta. Kartu gyvenome. Tempėme, kiek galėjome, ir padarėme viską, kad tik išbūtume kartu, išlauktume. Tai nebuvo spontaniškos skyrybos. Galbūt dėl visko kaltas atstumas, nes Marius yra vienas geriausių muzikantų Baltijos šalyse, jis pripažintas Londone, keliauja po visą pasaulį ir dabar keliauja. Būdavo, kad mūsų bendravimas labiau vykdavo telefonu, atsirado atstumas, o juk norisi susikabinti už rankų, dalintis dalykais. Bet iki galo tu nepasakysi, kas buvo negerai. Kažką aš dariau negerai, kažką negerai darė ir jis. Gaila laiko, bet man tai davė patirtį. Susikonkretizuoji dalykus“, – atviravo muzikantė.

„Man iš esmės tas laikinumo faktas... Man gaila, man sunku. Tu niekada nežinai, kaip bus. Sunku kartais mėgautis šia akimirka, nes mąstai, kas bus rytoj. Matau savo tėvų pavyzdį, kai jie kartu nuo 16-kos metų ir kartu bus iki 106-erių metų. Aš taip nesijaučiu gyvenime. Matau jų ramybę, kokią jie turi, man tai be galo gražu, be galo nerealu. Dabar galvoju, kad tikrai galėčiau būti toks žmogus, kuris varytų iki galo, dirbtų ir darytų viską tam, kad tik išbūtų kartu. Aš tikiu meile. Aš tikiu ja labai stipriai. Aš gal truputį bijau dabar, nes ne nuo manęs viskas priklauso. Bet normalu bijoti, nes suvoki, kad niekada nežinai, kaip bus. Labai daug laiko buvau viena ir galiu būti viena, tik nebenoriu būti viena. Na, kiek galima“, – nusijuokė Monika.

Dainininkė kurį laiką kartu koncertuodavo su grupe „SEL“, todėl laidoje jos buvo pasiteirauta apie jos ir Egidijaus Dragūno ryšį.

„Mes su Selu įrašėme vieną dainą. Kažkada važiavau iš lindihopo repeticijos, tada dirbau su Mario Basanovu, jis man paskambino ir sako: „Monika, atvaryk į studiją.“ Sutikau, nes man buvo pakeliui. Nuvažiavau ir žiūriu – sėdi Egis. Viskas vyko labai greitai, buvo daina, kuriai reikėjo moteriško vokalo, o Marius pasiūlė mane. Sėdėjau, paklausiau melodijos, įdainavau vadinamąja žuvų kalba ir Egiui iškart patiko. Iškart pelniau jo pagarbą. Tą patį vakarą pasirašiau tekstą ir kitą dieną jau įrašėme. Viskas.

Maždaug po mėnesio išvažiavau studijuoti į Ameriką, Egis sakė, kad nevažiuočiau, kad dalyvautume „Eurovizijoje“, kad jis man nupirks „Mercedes“, „Audi“ ar BMW, kad tik nevažiuočiau. Tuo metu jis labai norėjo išbandyti „Euroviziją“, bet manęs neįkalbėjo. O paskui dar kartą mane įkalbinėjo, važiavau į antrą ar trečią semestrą, bet ir vėl pasirinkau studijas.

Taip ir buvo. Ta mūsų daina gimė greitai ir netikėtai. Dabar mes kalbamės dėl kitos dainos. Mes palaikome normalius santykius su juo“, – šyptelėjo pašnekovė.

Eteryje „Radistai“ netrukus perskaitė gana netikėtą žiūrovo klausimą – ar jai teko vartoti narkotikus kartu su Selu?

„Ne. Bet niekada nemačiau vartojančio ir Selo. Tad klausimas, ar jis vartoja. Kartais galvoju apie jį, visi stumia, varo ant jo, bet gyventi tokį gyvenimą, kaip jis, kai tave visą laiką interpretuoja, žvengia iš tavęs... Negali visada būti normalus, išmintingas ir visada adekvačiai elgtis. Aš nepateisinu jo, ką jis yra pridaręs, bet nežinau, ar jis vartoja narkotikus“, – teigė laidos viešnia.

Pasiteiravus, ar dabar ji norėtų į „Euroviziją“, Monika patikino, kad tikrai taip, – šiemet ji buvo pasiruošusi dalyvauti dainų konkurso atrankose.

„Eičiau. Šiemet norėjau joje dalyvauti su savo daina „Falafel“, bet negalėjau, nes ji prieš tai skambėjo vienoje laidoje. Esu parašiusi Monikai Linkytei ir Vaidui Baumilai eurovizinę dainą „This Time“, – išdavė ji.

Paklausus, kiek uždirba dainų tekstų autoriai, jei jų kūrinys nuskamba didžiojoje „Eurovizijoje“, Monika neslėpė, kad tai gana solidi suma.

„Tiksliai nežinau, nes viskas paskirstyta dalimis, bet čia kalbama jau apie tris nuliukus. Šioje dainoje mano buvo priedainio melodija ir dalis teksto“, – paaiškino dainininkė.

Pastaruoju metu daug dėmesio sulaukia viena naujausių Monikos dainų „Vaikinai trumpais šortais“, kuri gimė atlikėjai tiesiog važiuojant automobiliu. Tekstą ir melodiją dainininkė sugalvojo įkvėpta senos nuotraukos, kurioje vyrai vilkėjo trumpus šortus. Tiesa, iš pirmo žvilgsnio nekalta daina kai kuriems sukėlė dviprasmiškas mintis ir buvo uždrausta vienos televizijos eteryje.

Monika Liu

„Vienoje tam tikroje laidoje ar keliose ši daina buvo uždrausta dėl galimos jos potekstės. Kai tą dainą parašiau, galvojau, kad ji apie bučinius, tada pamaniau, kad gal tai apie seksą, o paskui – apie oralinį seksą? Gali būti ir tokia potekstė. Bet, kad tokia potekstė gali būti, supratau tik jau vėliau. Bet aš toje vietoje turėjau mintyse laižiaką, o ne ką nors daugiau“, – patikino ji.

Laidoje buvo atskleista, kad Monika savo gyvenime neretai kliaujasi sapnais, astrologija ir panašiais mistiniais dalykais.

„Turiu ne tik asmeninę psichoterapeutę, bet ir asmeninę astrologę. Žiūrime, kur tos planetos, kas ir kur išsidėstę. Dėl kūrybos to nesigriebiu – įprastai kuo daugiau pasėdi, tuo daugiau turėsi. Bet astrologė man yra išpranašavusi kameras, t. y. televiziją, kurioje esu pirmą kartą.

18-kos ar 19-kos metų pradėjau lankyti psichonomikos kursus. Būdavo duoda daryti kokią užduotį, pavyzdžiui, visą savaitę mintyse keiki žmones – tai neva sveika, arba visą savaitę nesakai priešdėlio „ne“, arba visą savaitę vis kitokiu būdu nueini į mokyklą. Buvo sakoma, kad mūsų smegenys yra tarsi įrašų dėžutė, ir viskas priklauso nuo situacijų, kuriose tu atsiduri, – pakeisi įrašą, pasikeisi situaciją. Dėl to turi keistis, vyko darbas su savimi. Mane visada domino tokie dalykai. Vienu metu traukė Indija, budizmas, ajurvediniai dalykai, vedos ir t. t. Tas spiritual pasaulis man yra įdomus, aš tikiu juo. Yra buvę ir keistų sapnų, ir kitų dalykų“, – pasakojo M. Liu.

Eteryje „Radistai“ tiesiai šviesiai Monikos paklausė, ar ji kada nors yra šokusi į lovą trise. Toks klausimas laidos viešnios nesutrikdė.

„Nebandžiau, bet sakyčiau „taip“. Su tokiais kaip jūs, aišku“, – juokavo ji.

„Tegul žmonės daro, ką nori, kol jie nedaro ko nors blogo kitam. Pasaulyje viskas visaip vyksta, mane užknisa, kad yra skirstoma, kas yra negerai, blogai, neteisinga ar teisinga“, – pridūrė dainininkė.

Pasaulį išmaišiusi Monika sako, kad Lietuvoje moterų grožio standartai gerokai padidinti – pasak jos, čia vyrauja jaunystės kultas.

„Nesu pasidariusi plastinių operacijų, nežinau, gal ateity. Grįžusi į Lietuvą ir čia pagyvenusi, labai pajutau, kad yra dideli reikalavimai moterims. Jaunystės kultas didžiulis. Toje aplinkoje, kur aš gyvenau Amerikoje ir Anglijoje, taip nebuvo, tikrai nebuvo. Pajutau skirtumą. Čia netgi manoma, kad moteris turi būti ilgais plaukais, vos ne taisyklė numeris vienas. Ką? Niekur kitur to negirdėjau. O čia būnant manęs paklausia, kada užsiauginsiu plaukus. Labai keista, nes man visa tai buvo taip toli. Plastinė chirurgija nėra blogai, jei reikia, tegul žmonės darosi. Aš nesakau „ne“. Žiūrėsiu, kaip bus, aš dar jauna“, – šyptelėjo dainininkė.

Visą pokalbį su M. Liu žiūrėkite laidos įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)