Jis neslepia – šiam pokalbiui laidai „Nepatogūs klausimai su Radistais“ teko įkalbinėti beveik metus. Ir tik dabar, kai pagaliau širdyje ramu, M. Stonkus sutiko sėstis ant karštosios kėdės, papasakoti apie pastaruosius įvykius jo gyvenime ir atsakyti į žiūrovų užduotus klausimus.

„Pastarojo meto jausmą buvo galima palyginti su tuo, kai eini į mokyklą, laukia du kontroliniai darbai, o tu net namų darbų neparuošęs. Lyg ir nieko nėra, galvoji, kad praeis, bet, kaip praeis, – nežinai. Ir kiekvieną dieną atsikeli su tokiu jausmu. Nefainai“, – pasakoja ekranų garsenybė.

Kaip jo gyvenimą paveikė situacija dėl koronaviruso? Juk nukelti renginiai, spektakliai, reikia gyventi karantino sąlygomis...

„Viskas yra labai gerai. Nes anksčiau nesuprasdavau, kiek daug turiu. Ir būtent dabar atėjo tas aiškumas. Nebereikia gyventi daugiabutyje, išvažiavau pas tėvus, supratau, kad turiu mišką, prūdus, takus, kuriais galima bėgti, vaikus, sveikus tėvus... Viskas yra gerai ir viskas pasidarė taip nesvarbu. Tie visi bėgimai, pinigų uždirbimas, automobiliai – viskas taip beprasmiška palyginus. Ir jaučiu, kad visas tas dalykas, kuris vyksta pasaulyje, man labai į naudą. Būna juk visiems pakilimų, nuosmukių, kai būna nuosmukių, tu parinies, bet matai, kad aplinkui visiems gerai, tik tu nelaimingas. O dabar tas nuosmukis visiems, visiems vienodai blogai, ir tai suteikia ramybę. Tu nesi vienas“, – pasakoja Mantas.

Mantas Stonkus

Aktorius teigia, kad ir jis jaučia baimę dėl nežinomybės, tačiau pastaruoju metu „priviso“ herojų, visi nori būti tautos gelbėtojais.

„Visos iniciatyvos yra puikios, bet kiekviena iniciatyva slepia ir kažkokią asmeninę ambiciją. Aš viską, ką galėjau, padariau. Su visais, kurie paprašė manęs ko nors, ką galiu padaryti, aš savo kanalais ta informacija pasidalinau. Labai gerai supratau posakį, kad „Valstybė prasideda nuo šeimos“. Jei tu savo šeimą saugai, jei jie elgiasi atsakingai, gauname labai didelę grandininę reakciją. Sumažėja kontaktų, rizikos užsikrėsti. Dabar kiekvieno pareiga – rūpintis savo tėvais, seneliais ir vaikais. Tai yra daugiausia, ką aš dabar galiu padaryti“, – apie pastaruoju metu susiklosčiusią situaciją dėl koronaviruso pandemijos ir specialistų prašymus izoliuotis kalba M. Stonkus.

Paklaustas apie fobijas, žinomas vyras sako labai bijantis mirti, tačiau dabar jau negalvojantis apie tai taip dažnai, kaip anksčiau.

„Buvo toks etapas, kai jaučiausi pervargęs, pradėjo keistis gyvenimas, kai kurie dalykai ėmė klibėt, griūt, tada prasidėjo didžiuliai nerimo priepuoliai, panikos atakos, tai gali bet kada pasikartoti – naktį, važiuojant automobiliu. Sėdėdamas pradėjau jausti, kaip širdis plaka, nuolatos pulsuoja kūnas, o smegenys pradeda į kūną tiek įsiklausyt, kad nieko negali padaryt, imi galvoti, kad tau kažkas blogai. Lankiausi pas daktarus, pasirodo, su širdim viskas gerai, patarė eiti pas kitus specialistus (terapeutą, psichologą) pasikalbėti. Būdavo, atrodė, jog mirštu kasdien. Ilgokai taip viskas tęsėsi, neseniai tik praėjo. Pailsėti negali, dirbti reikia, kaip jau ir sakiau, tie „kontroliniai“ nelaukia. Bet gal nereikia labai susireikšminti tokiais atvejais, reikia kreiptis į tuos žmones, kurie išmano, kas čia galėtų būti. Jie viską gerai išaiškina ir su pirmu apsilankymu pas psichologą tau viskas pasidaro labai aišku. Pradedi susidoroti su ta problema. Tai yra gyvenimo būdo, streso padarinys, daug visko susideda į vieną vietą. Geriausias vaistas tokiu atveju yra disciplina, rutina visada gelbėja“, – atvirai sako Stonkus.

Populiarus aktorius neslepia, jog pastaruoju metu dažnai verkia. Su amžiumi iškrenta ir laimės ašarų.

Yra labai gera terapija automobilyje išsiverkti, kai nieks tavęs nemato ir negirdi.
Mantas Stonkus

„Man užtenka pamatyti savo vaiką darželyje dainuojantį ir apsiverkiu. O iš liūdesio – aš buvau linkęs viską labai savyje kaupti, dabar jau išmokau nebekaupti. Yra labai gera terapija automobilyje išsiverkti, kai nieks tavęs nemato ir negirdi. Įsuki į degalinės aikštelę, kai jauti, kad tau burbulas kaupiasi, ir tiesiog jį išleidi. Gali padaužyt vairą, gali padaužyt sau per kojas, paliūdi, save paglostai paskui... Turiu galvoj, kad reikia paliūdėti šiek tiek, išsivalyt, išsikraut“, – sako laidos pašnekovas.

Aš neturiu jokios teisės kalbėti apie Indrę, nes ji nėra mano šeimos narys.
Mantas Stonkus

Pokalbiui pasisukus apie buvusią žmoną Indrę Stonkuvienę ir internautams pasidomėjus, kiek kartų ji buvo išdavusi Mantą, šis sakė: „Aš neturiu jokios teisės kalbėti apie Indrę, nes ji nėra mano šeimos narys. Tai yra vaikų mama, verslo partnerė. Mūsų santykiai dalykiški. Mes turime bendrą tikslą, įmonę, reikia mums vaikus užauginti, mums visai neblogai sekasi. O tokių dalykų aš tikrai komentuoti nenorėčiau.“

"Zero Live Show" svečiai /Foto: Rasa Linkaitė

Indrė Stonkuvienė šiuo metu kuria naujus santykius su Vidu Bareikiu, tad Mantas sulaukė klausimo apie jį bei prašymo palyginti Indrę su nauja mylimąja Gelmine.

„Su Vidu aš jokio santykio neturiu. Svarbu, kad jie būtų laimingi, nes mano vaikai gyvena su savo mama. Ir jei ji bus laiminga, aš taip pat būsiu labai laimingas, nes mano vaikai tai atspindės. Prasidėjus karantinui mes su vaikais nuolat leidžiam laiką kartu, jie atsipalaidavę, ramūs. Manau, kad ir Indrė dėl to džiaugiasi, ir aš džiaugsiuosi, jei jų santykiai bus puikūs. Linkiu jiems kuo didžiausios meilės ir sėkmės“, – santūriai į klausimą atsakė M. Stonkus.

Išgirdęs klausimą, keliais balais nuo 1 iki 10 jis vertina Gelminę, pašnekovas šypsodamasis ir nė nedvejojęs jai skyrė aukščiausią įvertinimą. Kaip prasidėjo jų meilės istorija?

„Prasidėjo tada, kai buvo galima. Tarkim, pagal nerašytas taisykles, – paslaptingai juokiasi aktorius. – Aš šiaip esu labai mylintis žmogus. Jeigu myliu, tai myliu. Jeigu ir mane myli, tada viskas... Ėjo viskas, ėjo, rutuliojosi, žaizdos gyja vis dar, bet yra kas pertvarsto tą žaizdą, tai važiuojam toliau, nėr ko laukt. Kiek laiko esam kartu? Čia mūsų reikalas. Kaip suprantu, Gelminė nelabai linkusi dalintis asmeniniais išgyvenimais, meile, aš irgi, kalbant apie šitus santykius, būsiu atsargus labai. Kaip daugelis bobučių sako, laimė mėgsta tylą. Visgi yra tiesos“, – sako M. Stonkus ir paklaustas tiesiai šviesiai, ar šiuo metu yra įsimylėjęs, su plačia šypsena atsako: „Labai!“


Laidos pašnekovas paneigė kalbas, jog būtent dėl Gelminės iširo Stonkų santuoka, tačiau kokia buvo tikroji jųdviejų su Indre skyrybų priežastis, atskleisti nesutiko.

O kaip G. Glemžaitė sutaria su Stonkaus atžalomis, buvusia žmona Indre?

Super! Man atrodo, kad, kai sūnus paaugs, gali būti problemų, bandys atmušti Gelminę nuo manęs. Pamenu, aš pats buvau įsimylėjęs muzikos mokytoją... O su Indre jos nebendrauja. Matyt, kad normaliai sutartų. Kažkada yra prasilenkusios, bet mes nevažinėjam vieni pas kitus valgyt pyragų. Bus laikas gal kada nors, kai susidraugaus, bus kaip Natalija Bunkė su Katažina Zvonkuviene“, – garsiai nusikvatoja Mantas.

Kaip daugelis bobučių sako, laimė mėgsta tylą. Visgi tame yra tiesos.
Mantas Stonkus

Paklaustas, ar norėtų turėti daugiau vaikų, jis juokiasi iš tokių klausimų.

„Kas žino. Dabar man yra gerai taip, kaip yra“, – vėl nedaugžodžiauja laidos pašnekovas, o vėliau pripažįsta, jog šiuo metu, per karantiną, juodu su Gelmine gyvena drauge.

„O kas bus po karantino – pamatysim“, – sako jis.


Atėjus laikui privalomai laidos daliai – provokuojamam skambučiui, Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius pasiūlė Mantui paskambinti buvusiai žmonai Indrei ir pasakyti, jog nori grįžti pas ją, tačiau vėliau drauge nusprendė juokauti ne taip skaudžiai. Kas norėtų įrašyti bendrą kūrinį su M. Stonkumi? Ar pavyks prisiskambinti Justei Arlauskaitei-Jazzu ar Sauliui Prūsaičiui? Tai pamatysite laidos pabaigoje.

Visas pokalbis su M. Stonkumi apie tai, koks jis būna uždarius namų duris, apie ritualą grįžus po darbų apsimauti baltas kojines, kaip Gelminę priėmė Manto tėvai ir ar jau susipažino jis su G. Glemžaitės šeima, tėvystę ir kitus jautrius dalykus aktoriaus gyvenime – laidoje „Nepatogūs klausimai su Radistais“. Laidos įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (668)