„The Roop“ lyderis atvirai papasakojo, kaip jautėsi išgirdęs nelemtą naujieną, kaip jaučiasi dabar, taip pat paatviravo apie planą ateičiai, pasiruošimui jau ištuštintas sąskaitas bei skolas, kurias grupė tikėjosi išmokėti gavę jiems pažadėtus LRT pinigus. Deja, tų pinigų jie negavo ir net nežino, ar kada gaus. Tiesa, jis kol kas net nežino, ar galės ir kitais metais atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“...

Taip pat laidoje V. Valiukevičius su Radistais grįžo į laikus, kuomet atlikėjas slėpėsi po Milano pseudonimu ir buvo priverstas apsimesti tuo, kuo nėra, žaisti pagal, jo manymu, iškreiptas pramogų pasaulio taisykles. Pašnekovas taip pat sulaukė klausimų apie sėkmingų ilgalaikių santykių su mylimąja paslaptį, piršlybas, prisipažino bučiavęsis su vyrais. Tiesa, į vieną nepatogų klausimą Vaidotas atsakyti nesutiko. Kas taip privertė raudonuoti scenos žvaigždę? Bet dabar – apie viską iš pradžių.

Neseniai „The Roop“ išgirdo „Eurovizijos“ organizatorių sprendimą – šiemet dėl pandemijos konkursas atšaukiamas, planuojama, jog Roterdame jis vėl įvyks po metų. Daugelis šalių savo išrinktiems atlikėjams bei grupėms jau davė leidimą pradėti ruošti naują dainą kitų metų „Eurovizijai“, tačiau mūsų Nacionalinės atrankos laimėtojai vis dar laukia LRT sprendimo. Kaip Vaidotas priėmė žinią apie atšaukiamą kelionę į Nyderlandus?

„Kaip jaučiuosi? „Š“, tik ne šokoladas“, - trumpai paaiškino laidos pašnekovas. Kalbant šia tema jis neslepia didžiulio nusivylimo.

„Vasario 15 dieną mes laimėjome atranką surinkę daugiausiai balsų per visą istoriją. Taip pat į istoriją įeis faktas, kad mus ir antrąją vietą užėmusį dalyvį skyrė rekordiškai didelis balsų kiekis. Ir vėliau mūsų daina labai užtikrintai ėjo į priekį, buvome itin klausomi daugelyje platformų, patekome į užsienio šalių klausomiausių kūrinių topus, pirmavome lažybose. O po mėnesio mes staiga sužinome, kad konkursas atšaukiamas. Ruošiausi sau gamintis pietus, geros nuotaikos, ir staiga paskambino iš vieno portalo ir paklausė, ar aš žinau, kad „Eurovizija“ neįvyks... Mane tai labai stipriai nustebino, kaip ir daugelį, nes 21-ame amžiuje buvo galima atrasti būdų, kaip surengti konkursą ir nuotoliniu būdu. Per 64 metus, kuomet rengiama „Eurovizija“, tokio atvejo nebuvo, tad mes patekome į tą istoriją. Organizatoriai patys dabar pasimetę. Iš kai kurių dalykų atrodo, kad renginys nukeltas, iš kitų – kad atšauktas. Jei nukeltas, tada visi turėtų pasirodyti su savo dainom, tik vėliau. Bet organizatoriai sako, kad gali kitais metais važiuoti tie patys atlikėjai, bet daina turi būti nauja. Tad mes ruošiamės ir norėtume toliau atstovauti Lietuvai. Ypač, kai jau tam tikras įdirbis atliktas. “, - pasakojo V. Valiukevičius.

Tad koks tolimesnis grupės „The Roop“ planas, ko žada imtis?

„Yra visokių peticijų, bet prieš vėją ir organizatorius nepapūsi. Dainos mes nepaliekame, jos kelionė po užsienį tik prasidėjo. Labai stengiamės, kad ji plistų ir už Europos ribų, atšaukus konkursą nereiškia, kad daina turi nueiti į užmarštį“, - sako „The Roop“ lyderis.

Paklaustas apie tai, kiek pinigų jie gavo iki sužinant, jog konkursas nevyks ir kokio dydžio skolos liko, V. Valiukevičius sako: „Mes tik esam išleidę pinigus, mes jokių pinigų neturime. Aš nenoriu konkrečių sumų įvardinti, bet skola tikrai nėra maža. Tų pinigų, kurie buvo surinkti žiūrovams balsuojant per atrankas ir kurie buvo pažadėti, mes negavome, tikiuosi, kad mes bent kažkiek gausime, kad pasidengtume išlaidas. Įtariu, kad tie pinigai, kuriuos dar papildomai skyrė LRT, irgi nuplauks kažkur. Mūsų koncertai nuplaukė. Neskaičiavau tų „nuplaukusių“ pinigų sumų, tik žinau, kad visus koncertus tryniau iš kalendoriaus. Kadangi mes dabar gyvename skaitmeniniame pasaulyje, tai toliau „pušinsim“ dainą, kad ją kuo daugiau žmonių išgirstų. Taip pat tai puikus metas prisėsti prie naujų dainų arba užbaigti tas, kurias esame pradėję kurti. Mes daug per atstumą bendraujame su kitais grupės nariais, kuriame toliau. Šis laikas tikrai geras kūrybai.

Šioje situacijoje aš ieškau būdų ne tik kaip išgyventi, bet ir kaip gauti daugiausiai iš to, kaip viskas susiklostė. Jei nebūtų epidemijos, būtume važinėję po koncertus ir neturėtume laiko naujoms dainoms. Žinoma, dabar sunku finansiškai, bet taip yra ne tik mums“.

Toliau laidoje buvo rodoma tai, kas filmuota dar iki V. Valiukevičiui išgirstant naujieną apie atšaukiamą šių metų „Euroviziją“ – jo laukė Radistų ir gerbėjų paruošti klausimai.

Daugelis jau žino, jog Vaidotas prieš 10 metų į sceną lipdavo pasislėpęs po Milano slapyvardžiu ir buvo apibūdinamas kaip „tikras seksas“. Kokie tai buvo laikai ir ar tuomet jis jautėsi esąs žvaigždė?

„Tuomet mane tikrai žinojo, jaučiau dėmesį. Kai atėjau į Lietuvos muzikinį pasaulį, man buvo 19 metų. Buvau įtrauktas į grupę, kuri jau buvo suformuota (grupės pavadinimas buvo „Omega“, - aut.past.). Čia dar iki Milano laikų. Tuo metu man labai norėjosi būti scenoje, bet buvau nepatyręs. Vėliau, kai karjerą ėmiau tęsti kaip Milano, aš nežinojau kitų kelių, tik tai, ką tuo metu mačiau aplink. Aš nenorėjau būti toks, bet tai lyg tuo metu „parsidavė“, bijojau netekti pajamų. Užsisuko ratas – man sakė, kad turiu būti „seksi“, buvo negalima sakyti, kad turiu merginą, nes tai gali atbaidyti būrį klausytojų... Tai tos taisyklės tokios, jos buvo iškreiptos. Iš pradžių jomis tikėjau, bet viduje jutau, kad jos man netinka.

Lūžis įvyko 2008-aisiais, tai sutapo su recesija, ekonomine krize. Sumažėjo koncertų ir aš tada supratau, kad reikia dar labiau stengtis dėl savo įvaizdžio ir koncertinės programos. Tuomet atėjo klausimas: ar aš tikrai noriu dėl to stengtis? Pinigų sumažėjo, tad motyvacija, jog darau tai dėl pinigų, taip pat atkrito. Supratau – ne, aš nenoriu toksai būti... Tai buvo puiki proga viską palikti ir pagalvoti, ko aš iš tiesų noriu.

Aišku visko buvo, visokių patirčių, bet niekada nesijaučiau labai didele žvaigžde. Tada sulaukiau pasiūlymo vaidinti seriale. Pabuvau aktoriumi. Po to baigėsi serialas ir tapau visišku bedarbiu. Sugalvojau, kad reikia pabūti „paprastu žmogumi“, bet mano CV buvo tuščias, negalėjau eiti į dideles įmones ir prašytis darbo. Vėliau man pasitaikė geras pasiūlymas tapti įmonės vadovu“, - apie etapą, kuomet teko pamiršti sceną, muziką bei kūrybą pasakojo Vaidotas.

Verslas, kai organizavo videoseminarus įvairiausiomis temomis, jam sekėsi, V. Valiukevičius ėmė burti komandą ir pastatė įmonę „ant kojų“. Tačiau viduje, kaip pats sako, jautė, kad eina ne ten, kur veda širdis. Nemotyvavo net neblogas atlygis už darbą. O labiausiai tuo metu norėjosi atsiduoti kūrybai. Tuomet Vaidotas išėjo į kitą įmonę, žemesnes pareigas. Bet po kiek laiko jaunas vyras suprato, kad turi palikti verslo pasaulį ir pabandyti grįžti prie to, kas jam teikia daugiausiai džiaugsmo, pabandyti gyventi iš muzikos. Tačiau santaupų tebuvo sukaupęs vos vienam mėnesiui.

O kaip asmeninis, šeimyninis „The Roop“ lyderio gyvenimas? Jau beveik 13 metų V. Valiukevičius gyvena su mylimąja Deimante, jų santykiai – harmoningi ir puikūs. Viena laidos žiūrovė uždavė klausimą – tad kokia gi poros paslaptis?

„Iš šono gali atrodyti, kad tie santykiai labai harmoningi. Pas mus visko buvo per tuos beveik 13 metų. Pykčių, pagalvojimų, pavydo, nežinojimo, ar eiti toliau kartu. Kiekvienais metais mes vienas kito to paklausiame – ar vis dar norime būti kartu. O kaip išlaikome gerus santykius tiek metų? Kalbamės. Ir stengiamės išgirsti vienas kitą.

Pas mus namuose nėra žvaigždiškumo. Save mylėti gerai, bet save įsimylėti – jau narcisizmas“, - įsitikinęs laidos pašnekovas, nemėgstantis daug viešai kalbėti apie savo asmeninį gyvenimą.


Bet tuomet sulaukė kito nepatogaus klausimo – o kaip piršlybos, vestuvės? Juk visos moterys svajoja ištekėti...

„Linkiu išeiti iš stereotipų, nes stereotipas ir yra, kad „visos moterys nori ištekėti“ ar kad „visi vyrai kiaulės“. Tai labai blogai. Yra skirtingų žmonių ir skirtingų gyvenimų. Galbūt aš pasipiršau, bet man atsakė „Vaidotai, o kam viso to reikia?“. Ji daug ką man parodė, kur ir kaip eiti gyvenime. Ji yra mano kelrodė žvaigždė tikrai“, - pasakoja dainininkas.

Bet jo gyvenime buvo ne tik šviesūs etapai. Ne kartą Vaidotas yra užsiminęs, jog pats savo kailiu patyrė, kas yra depresija. Kaip iš to liūdesio sekėsi išbristi?

„Pirmiausia, ką norėčiau patarti visiems, kurie šiuo metu yra liūdname periode, kad ir kaip žiauriai beskambėtų, atsikratyti tais aplink esančiais žmonėmis, kurie tau neteikia džiaugsmo. Kartas net nepastebime, kad įsikimbame į žmones, kurie mūsų ne tai kad nepakylėja, bet dar ir smukdo. Pasilikti tik tuos, kurie įkvepia. Tai aš pakeičiau tą ratą žmonių, skaičiau knygas. Depresija man buvo 2016 metais. Nenorėjau nieko daryti, jaučiausi kaip visiškas „š“. Jaučiau, kad mano kūryba niekam nereikalinga, aš pats kaip žmogus nieko nesugebu. Tada supratau, kad man reikia kreiptis į specialstus, niekas nepadėjo. Vaistų nenorėjau vartoti, tad uždavus protingų klausimų, į kuriuos pats atsakiau, pradėjau iš lėto iš to liūno lipti. Supratau, kad neturiu įtikti visiems aplink, turiu patikti pats sau“, - patirtimi dalijasi Vaidas.

Taip pat laidoje gerbėja pasiteiravo, ar V. Valiukevičiui yra tekę bučiuoti vyrą?

„Tai aišku. Ar stipriai, su liežuviu? Man atrodo, studentų laikais, kai butelį pažaisdavom. Dabar jau čia nieko tokio“, - šypsosi atlikėjas.

O kaip seksas trise? Ar yra tai išbandęs?

„Va čia aš laukiau tokių visokių klausimų apie antrą galą. Aš galvoju, kad ne viską reikia atsakyti“, - paslaptingai šypsojosi Vaidotas.

Visas Radistų ir V. Valiukevičiaus pokalbis, kuriame – ir atsakymai į klausimus apie tai, kaip mėnesį vienas sugalvojo pagyventi užsienyje, dėl ko „iš dūšios“ dar visai neseniai išsiverkė, veganizmą – laidos „Nepatogūs klausimai su Radistais“ įraše straipsnio viršuje. Joje taip pat pamatysite ir tradicija tapusį nejaukų iššūkį pašnekovui – skambutį draugui su netikėta žinia. Šįkart Vaidotui teko skambinti drauge su „The Roop“ į „Euroviziją“ turėjusiai vykti šokėjai Miglei. Kaip ji sureaguos į žinią, jog V. Valiukevičiaus mylimoji iš pavydo liepė jam šokėją pakeisti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)