Interviu metu Alytaus meras nepabijojo kalbėti pinigų tema ir atskleidė, kad jo alga – 1780 eurų „į rankas“. Pasak Nerijaus, anksčiau Lietuvos merai gaudavo panašų atlyginimą, tačiau dabar miestų, kuriuose yra per 100 tūkst. gyventojų, merai džiaugiasi apie 100 eurų didesne alga. Žinoma, prie kylančio politikų atlygio prisideda ir kasmet įgaunama patirtis bei kiti faktoriai.

„Merai tikrai neuždirba tiek, kiek turėtų uždirbti, nes atsakomybė yra už viską“, – sakė politikas.

Merai tikrai neuždirba tiek, kiek turėtų uždirbti.
Nerijus Cesiulis

Daugelis iki šiol stebisi N. Cesiulio pozityvumu, todėl ir laidoje jo buvo pasiteirauta, iš kur jis jo semiasi.

„Tai duota arba neduota. Jei jau turi humoro jausmą, negali visko matyti liūdnai. Turi matyti ir pozityvo kažkiek. Kai matai, kad tau nesiseka, reikia ir iš savęs pasijuokti. Dažniausiai juokiamasi iš tavęs arba tu pats iš savęs, tad jei spėji pats pirmas iš savęs pasijuokti – kiti to nebespės padaryti.

Nerijus Cesiulis

Naudinga kartais užbėgti įvykiams už akių, politikai dažnai nemėgsta iš savęs juoktis, bet aš pastatau save į paprasto žmogaus vietą, pasižiūriu į save iš jo pusės, kaip tai atrodytų. Humoras visada yra vaistas susikalbėjimui, tampi įdomiu žmogumi. Nelaikau savęs politiku, esu žmogus, kuris nori priimti sprendimus, o šioje vietoje humoras padeda susibendrauti tarpusavyje, rasti kelią“, – pasakojo alytiškis ir nugrimzdo į savo ryškiaspalvę jaunystę.

Pasirodo, kad prie didžėjaus pulto stovėjęs Nerijus, kuris buvo pasivadinęs DJ Plastic pseudonimu, sugebėdavo užsidirbti ir 2 000 litų, kas tuo metu buvo dideli pinigai, kadangi jo tėčio alga buvo apie 500 litų. Muzikanto karjera Nerijui baigėsi maždaug 2002-aisiais metais.

Buvau reiveris. Dažiausi plaukus, turėjau auskarus bamboje, ausyse, liežuvyje.
Nerijus Cesiulis

„Manau, kad mano paauglystė buvo panaši, kaip ir visų kitų: maištavimas, tuo metu buvau reiveris, nešiojau auskarus, dažiausi plaukus. Turėjau auskarą bamboje, kas gal nėra labai įprasta, iki šiol turiu skylutę. Turėjau auskarus ausyse, liežuvyje. Reikėjo kažkaip išsiskirti, dabar gal tatuiruotės tapo populiariau, bet ir tuomet reikėjo atitinkamai atrodyti, nes lipau ant scenos. Ta jaunystė buvo maištavimas prieš sistemą. Kai buvau didžėjus reikėjo išsiskirti ant scenos.

Po to buvo daug mokslų, buvau vienu metu labai nusimokęs, o po to labai staigiai pakilau ir pagalvojau, kad reikia mokytis. Dugnas buvo 8-oje klasėje, kai vieną mano draugą pasodino į kalėjimą, kitas emigravo, o mane su keturiais dvejetais perkėlė į 9-ą klasę. Buvo tokia kompanija. Matyt, tai buvo maištavimas. Po to prasidėjo pamokų praleidinėjimas.

Nerijus Cesiulis

Manau, kad daug kas išgyveno tokią paauglystę. Bet galiausiai supratau, kad man ne pakeliui, dingo draugai iš tos aplinkos, prasidėjo mokymasis, atsirado pasiekimai, nuo penkių dvejetų po trijų mėnesių tapau chemijos, biologijos olimpiados laimėtoju. Tėvams buvo šokas. Po to atsirado noras mokytis, skaityti knygas“, – prisimena pašnekovas.

Tiesa, net ir dabar politikas scenos baimę įvardija kaip viena didžiausių.

„Neatsimenu, ką pirmą kartą pasiėmęs mikrofoną kalbėjau ant scenos, nes vos nenualpau, man tai buvo blogiausia diena gyvenime. Scenos baimė dažnai vertinama kaip viena didžiausių. Bet po to kažkaip atsirado scenos nebaimė“, – šyptelėjo jis.

Pasirodo, kad įveikti šią fobiją politikui padėjo realybės šou.

Mylimiausias žmogus: Alytaus meras Nerijus Cesiulis

„Dalyvavau realybės šou „Ferma“, kuriame reikėjo kasdien filmuotis. Per tuos du įdomius mėnesius, televizija tapo kasdienybė, po to atsirado scena, politika ir kiti dalykai“, – pasakojo N. Cesiulis.

Laidoje Alytaus mero buvo pasiteirauta, ar jis norėtų vieną dieną tapti Lietuvos prezidentu.

„Kol kas nemanau. Mano gyvenimo tikslas kol kas būti Alytaus meru. Niekada nemąsčiau apie buvimą prezidentu, manau, kad juo būti net negalėčiau, nes tam reikalingas metų skaičius ir t.t. Pirmiausiai reikia pabūti geru meru“, – tikino jis.

Eteryje buvo aptartas ir N. Cesiulio asmeninis gyvenimas. Domėtasi, koks jis yra šeimoje, šalia žmonos ir kokia jų darnios santuokos paslaptis.

Žmona nesidžiaugia, kad esu meras, kaip ir aš nesidžiaugiu, kad ji dirba policijoje.
Nerijus Cesiulis

„Tai sudėtingas klausimas. Ir mūsų šeimoje yra buvę krizių. Kiekvienuose namuose būna dūmų ir tai normalu, nes tai du skirtingi žmonės, kurie sueina gyventi kartu, būna, kad išsiskiria nuomonės. Dažniausiai pykčiai kyla dėl laisvalaikio, vaikų priežiūros, kadangi žmonai tenka didelė našta, nes manęs nebėra namuose. Aš grįžęs po darbo noriu pasportuoti, o ji, prabuvusi visą dieną su vaikais... Vaikai eina miegoti apie 22 val., todėl jų beveik nematai. O sportas padeda atitrūkti. Manau, kad jai kyla didžiausi piktumai. O aš jai leidžiu paburbėti, tegul paburba, išsikrauna, nes po kurio laiko jau prasideda kiti dialogai. Po 10-12 val. darbo dienos tu pavargsti nuo bendravimo, todėl grįžęs namo tyli. Tačiau dabar stengiuosi skirti dėmesio šeimai. O santuokos receptas – nekreipti dėmesio į tai, ką žmona burba“, – nusijuokė pašnekovas.

Nerijus Cesiulis

Su būsima žmona N. Cesiulis susipažino naktiniame klube. Greitai užsimezgusi pažintis virto santuoka ir dabar pora kartu skaičiuoja jau daugiau nei dešimtmetį.

„Su vaikais neskubėjome. Anksčiau buvo madinga šiuo klausimu skubėti, dabar – nebe. Mano žmona šiuo metu dirba įdomioje įstaigoje – policijoje. <...> Žmona nesidžiaugia, kad esu meras, kaip ir aš nesidžiaugiu, kad ji dirba policijoje. Aš darau tai, kas man patinka, o ji taip pat. Pasižiūrime vienas į kitą ir kažkaip atsiranda sutarimas“, – pasakoja politikas.

Ne paslaptis, kad būtent „Metų mylimiausio žmogaus“ kategorija apdovanojimuose „Žmonės“ sulaukė daugiausia apkalbų. Skandalinga tema buvo paliesta ir šioje laidoje. N. Cesiulis, turėjęs vos 4 tūkst. sekėjų instagramo paskyroje, susirungė su didžiausią gerbėjų ratą subūrusiais influenceriais – Nagliu Bierancu (260 tūkst. sekėjų), Simona Naine (208 tūkst. sekėjų) ir Indre Stonkuviene (253 tūkst. sekėjų). Nepaisant to, Alytaus meras ėmė ir nugalėjo.

Aš galiu atiduoti statulėlę, bet negaliu atiduoti žmonių meilės. Man metalas nieko nereiškia, man svarbu meilė, tai, kad žmonės pasitiki manimi, myli ir vertina tai, ką darau.
Nerijus Cesiulis

Įdomu tai, kad būtent po šio laimėjimo ir incidento tiesioginiame eteryje, kai I. Stonkuvienė leido prasiveržti užplūdusioms emocijoms, N. Cesiulio sekėjų armija instagrame išaugo net keturis kartus – dabar politiką stebi net 20,5 tūkst. sekėjų.

„Žinote, aš tą vakarą net nesupratau, kad kažkas įvyko. Man įteikė apdovanojimą, aš išėjau į užkulisius ir tuo metu kažkas įvyko. Nuėjome į vakarėlį, ėmėme švęsti, pasveikinau Indrę ir po to, atsidarius internetą, supratau, kad kažkas vyksta. Instagrame ėmė kilti sekėjų skaičius. Per vieną vakarą. Nesupratau, kas vyksta. Kitą dieną man ėmė skambinti žurnalistai, klausdami, kaip į visa tai reaguoju. <...>

Nerijus Cesiulis, Indrė Stonkuvienė, Mantas Stonkus ir Rolandas Mackevičius

Grįžau namo, peržiūrėjau reportažą. Manau, kad tai emocija buvo. Aš tikrai suprantu ir Indrę, gal ji tikėjosi laimėti ar kiti influenceriai. Mačiau, kiek jie turi sekėjų, bet čia nelyginami dalykai. Aš manau, kad sekėjas gal ir tave palaiko, bet į Seimo rinkimus, vargu, ar išrinktų. <...> Žmonės renka tai, ką nori rinkti. Jei ta taurė reikalinga, aš galiu atiduoti tą žmogeliuką, bet negaliu atiduoti žmonių meilės. Man metalas nieko nereiškia, man svarbu meilė, kad žmonės pasitikėjo, myli, vertina tai, ką darai. Aš suprantu, kad tai buvo emocija, kažko tikėjaisi, negauni, bet gyvenime taip būna – arba laimi, arba ne“, – sako N. Cesiulis.

Visas interviu su Alytaus meru – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)