Pirmiausiai gerbėjams parūpo, kada L. Pobedonoscevas prarado nekaltybę. Klausimą palydėjo tylos pauzė, o po to garsus juokas.

„Seniai, labai seniai. Gal pasakoti būtų netaktiška mano galimos uošvienės atžvilgiu. Tai buvo vienuoliktoje, gal dešimtoje klasėje. Tai buvo žiema, pirmoji meilė. Į detales nesileiskim. Taip, ji buvo iš mano mokyklos“, – nedaugžodžiavo aktorius.

Narkotikai ar alkoholis? Tokį drąsų klausimą uždavė kitas žiūrovas.

„Pradėkime nuo to, kad aš jau tris savaites nerūkau. Intensyviai pradėjau rūkyti Balyje, 2015 metais, nes ten visi rūko, nesvarbu, ar tai restoranas, ar automobilis. Tokia kultūra. Bet aš tikrai didžiuojuosi tomis trimis savaitėmis. Tai čia yra narkotikas, kuris kliudė mano sveikatai, būsenai. Tai galima sakyti, kad aš dabar jau abstinentas. Taurės irgi neatsisakau kartas nuo karto, bet visur turi būti saikas. Buvo ir pas mane etapas su alkoholiu, tas „kol sveikata tempia“. Bet po to pradedi vertinti ir laiką, ir sveikatą. Kalbant apie narkotikus, į smulkmenas irgi nesileiskim“, – sako Leo ir toliau kalbėdamas prisipažįsta bandęs narkotinių medžiagų bei gan atvirai papasakojo apie „gilias“ patirtis.

Jau kurį laiką aktorius su šeima gyvena Balyje ir net organizuoja ekskursijas norintiems salą pažinti lietuviams. Žiūrovai garsaus vyro teiravosi, iš kur jiedu su žmona įgavo tiek drąsos persikelti į visai kitą pasaulio kraštą, keisti gyvenamąją vietą.

Leonardas Pobedonoscevas

„Dažnai savęs klausiu: Pobedonoscevai, iš kur tiek drąsos? Mano pavardė įpareigoja kovoti su baimėmis. Aktoriumi tapau norėdamas įveikti scenos baimę, nebūti mikimauzu prieš vyresnius bachūriukus kieme. Ko bijau, ten ir einu. Noriu išsigryninti, būti laisvas nuo visko. Nesvarstai, negalvoji. Esu vedamas intuicijos ir didžiulio noro išmokti veikti drąsiai. Į Balį skrendant buvo dvi intensijos. Norėjau išmokti ilsėtis, nes įsisukau profesiniame rate ir norėjau atsikratyti baimių. Kad grįžus po metų niekam nebūsi reikalingas. Kelionėse šiaip būna daug ekstremalių situacijų ir tada jau nelieka vietos baimei. Baimė stabdo mus gyventi, kvėpuoti ir judėti į priekį. Mes su žmona kartu jau 17 metų ir nuo pat pradžių ji mane spaudė kažkur išvažiuoti ir pagyventi svetur. Ji mane terorizavo, mes pykomės. Pykomės žiauriai. Nes man čia karjera, aukso amžius. Buvo svajonė, bet negalėjau jos siekti, nes aš čia augu, esu žvaigždė. Ir vėliau buvo treji metai, kada vis išvykdavau mėnesiui pasifilmuoti, trims savaitėms paatostogauti. Įspėdavau visus prieš pusmetį. Grįždavau švytintis, visiškai kitaip scenoje jausdavausi. Tada atėjo suvokimas, kad tai tik į gera. Ir tada žmonai sakau: gerai, aš jau pasiruošęs. Tada reikėjo strategijos, susiskaičiuoti pinigus, tada dar litais. Buvo taip gerai, kad mes dar metams pasilikome Balyje. Buvau sugalvojęs, kad mums reikia apie 70 tūkstančių litų, o kai Visatai paskleidžiau tą norą, uždirbau dvigubai daugiau. Prasidėjo tokie projektai! Aš tikiu, kad Visata taip veikia, kad jei jau sugalvoji kelią, varai juo ir ji tau padės“, – sako garsus aktorius.

Pasirodo, jo baimė, kad darbdaviai pamirš, buvo beprasmė – grįžus Leo nusifilmavo populiariame filme „Tarp mūsų, berniukų“, buvo pakviestas į didžiulį tarptautinį projektą Latvijoje, kuriame gavo vieną pagrindinių vaidmenų. Tuomet su Jurgita Jurkute-Širvaite ir būriu žvaigždžių nusifilmavo romantinėje komedijoje „Tobulas pasimatymas“, kurį žiūrovai kino teatruose išvys jau nuo sausio 3 dienos.

„Mano personažas filme, Tomas Vilkas, buvo labai išieškotas. Yra dvi sistemos vaidybos – Čechovo ir Stanislavskio. Tai vienas sakė, kad personažas turi kilti iš paties tavęs, bet minusas tas, kad tai ribota ir gali kaip aktorius kartotis. Kitas sakydavo, kad fantazijoje slypi didieji klodai, tai yra neribota. Tu dalį savęs integruoji į procesą, bet gali sukurti tokių dalykų, kurių gyvenime nebuvai patyręs. Tai man abi sistemos labai tinka“, – pasakoja L. Pobedonoscevas.

Jis teigia kol kas neturėjęs tokių kino projektų, kurių gailėtųsi ar juose norėtų kažką pakeisti.

„Aš sau patinku, myliu save. Tai charizma ir talentas, žinau, kad galiu būti ir slabakas, ir depresuotas, ir šiknius. Galiu būti įvairus, bet savyje turiu supratimą, kad su manimi viskas yra tvarkoje“, – sako aktorius ir pasakoja, kaip pačiame pirmame kurse gavo galimybę dirbti su Holivudo projektu, pinigų, o galiausiai, per egzaminą – prasčiausią įvertinimą, kuris sudavė smūgį jo žvaigždės statusui bei pasitikėjimui savimi. Tuomet prasidėjo depresija, tačiau Leo įsitikinęs – tik dėl šio įvykio jis tapo geru aktoriumi.

Komedijos "Tobulas pasimatymas" filmavimai, Leonardas Pobedonoscevas

„Tai, kas mūsų nenužudo, padaro stipresniais. Tada buvau labai dėkingas Inetai Stasiulytei, su kuria tuo metu draugavome. Buvom ne tik scenos partneriai ir kursiokai, o ir pora. Ir ji mane tada iš tos depresijos kaip motina Taresė ištraukė. Bijojau žmonių, verkiau kiekvieną dieną, bijojau išeiti iš namų. Tapau idiotu, jautruoliu, viską labai jautriai priėmiau“, – pasakoja L. Pobedonoscevas.

Paklaustas, ar tuo sunkiu metu buvo ir alkoholio, aktorius teigė, jog su juo niekada problemų neturėjo, niekada nepatyrė daugiadienių išgertuvių, o jį girtą yra matę vos pora žmonių. O iš depresijos gniaužtų išvadavo žmonos pasirodymas.

„Mes pradėjome draugauti vasarą, o jau rudenį pas mane atsirado projektai. Žodžiu, atėjo ragana ir pradėjo burti. Susipažinome mes legendiniame „Brodvėjuje“, žvilgsniai susitiko, ir ant kelių man spėjo tą vakarą pasėdėti. Nesibučiavome, bet po dviejų savaičių jai kažkodėl paskambinau, nors telefono numerių turėjau daugybę. Buvo praėję trys mėnesiai, kai išsiskyrėme su Stasiulyte, buvau pasidaręs barų liūtu. Tais metais draugai pradėjo skirtis ir mes buvome didžiulė banda, kuri eidavo tūsintis. Su Stasiulyte kai išsiskyrėme, ji mane paliko, mano ego buvo pažeistas, pakeičiau garderobą, ėmiau sportuoti, norėjau atsigriebti už visus tuos metus, nes mes ilgai draugavome. Tada tris mėnesius atsipalaidavau ir, pasirodo, mano žmona irgi tada tris mėnesius buvo su partneriu išsiskyrusi. Taip viskas ir buvo“, – prisimena Leo.

Leonardas Pobedonoscevas

Žmona Ieva už L. Pobedonoscevą vyresnė dešimčia metų, tame laidos pašnekovas įžvelgia tiek pliusų, tiek minusų.

„Patirties skirtumas tai yra pliusas. Ji labiau patyrusi, daugiau gyvenimo mačiusi, ji man kaip mokytoja, todėl ir pats imi bręsti. Jos atveju pliusas yra mano jaunystė, vitališkumas, aš jai neleidžiu senti. Minusai? Ypač moters atveju, atsiranda nerimas, kad štai vyras ilgiau geriau atrodys. Nors viskas gerai, myliu, net gi ji pradeda užkrėsti tuo, imi svarstyti, o kas tada? Bet aš gi neplanavau taip, mes gyvenam, esam bendraminčiai, draugai, meilužiai, vyras ir žmona, tėvai. Kartais stiprios moterys taip sugeba užkrėsti tuo jaudinimusi, nesupranti net, kas vyksta. Ypač, kai būna moteriškos dienos arba pilnatis, tai tikrai jas veikia“, – įsitikinęs pašnekovas.

Visas pokalbis su aktoriumi L. Pobedonoscevu ir netikėta Jono Nainio bei Rolando Mackevičiaus provokacija – naujausioje laidoje „Nepatogūs klausimai su Radistais“. Visą ją galite peržiūrėti šio straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)