Laidoje Radistai su V. Bareikiu kalbėjosi ne tik apie jo neigiamas savybes, popsą, menininkus chaltūršikus, televizijoje uždirbamus didžiulius pinigus ir nemokėjimą su jais elgtis. Vidas sulaukė klausimų ir apie juokingai pasibaigusį „pirmąjį kartą“, pašlijusius santykius su žmona, neištikimybę, bei kalbas, kad su J. Šeduikyte atskirai gyvena dėl to, jog nusekė paskui „Ryto“ krepšinio šokėjos Sigitos Belickaitės sijoną...

Visus žmones galima išteisinti, išskyrus psichinius ligonius ir nusikaltėlius

Neseniai savo pokalbių laidą „Vido Video“ per LNK pradėjęs vesti Vidas Bareikis sako, kad po šio jo žingsnio griuvo daug stereotipų apie televiziją. „Televizijoje buvau ir anksčiau, dalyvavu „Auksiniame balse“, „Finalo ketverte“, ir kiekvienąkart man vis sakydavo, kad televizija – tai nerimta. Suprask, kine, teatre viskas rimta, o televizija kažkokia chaltūra, lengvi pinigai. O kai tu ten nueini, pamatai nerealią komandą, krūvą žmonių, tikinčių tuo, ką jie daro, kad jiems rūpi turinys. Ir teatre, ir televizijoje vienodai sunku. Man atrodo, kad visur yra žiauriai sunku, jei tik stengiesi“, – sako V. Bareikis.

Temai pakrypus ir prakalbus apie laidos laidos „Nepatogūs klausimai su Radistais“ formatą, kuris dažnai primena socialinį eksperimentą, pašnekovas prisiminė, kaip viešai buvo pasmerkęs Rolandą Mackevičių bei Joną Nainį už jų pajuokavimus radijo eteryje. Tuomet dainininkas viešai teigė, jog Radistus reikia nušluoti nuo Žemės paviršiaus, nes šie neva skatina patyčias.

Vidas Bareikis

„Pamenu, klausiausi jūsų laidą, kai jūs skambinote vienai merginai ir iš pradžių apipylę ją komplimentais, vėliau išvadinote stora kale ir padėjote ragelį. Tada negalėjau suprasti, kaip taip įmanoma, nes pas mane ir etery, ir gyvenime, yra kažkokie tabu, ribos. Žinau humoristų, kurie sako, jog neturi tabu, gali juokauti apie vėžį, savo vaikų blogus dalykus. Nebuvau girdėjęs daug jūsų laidų, bet tada Gabrielius Liaudanskas-Svaras etery paklausė, kas yra šių laikų didžiausia socialinė problema, o man tai buvo netikėta, ir pasakiau, kad Radistai. Šiaip gyvenime mano daug ką pakeitė gimęs sūnus, nes jis vis klausia, kodėl vienaip ar kitaip viskas vyksta. Bet dabar pripažįstu, kad mano klaida buvo smerkti jus. Nėra blogų žmonių, yra tik blogi poelgiai. Visus žmones galima išteisinti, išskyrus psichinius ligonius ir nusikaltėlius“, – įsitikinęs Vidas.

Tuomet Rolandas ir Jonas prisipažino buvę labai įsižeidę ir net galvojo apie kerštą, tačiau nusprendė palikti viską ramybėje. V. Bareikis taip pat sakė iki šiol nesugebėjęs pamiršti šio incidento.

„Ačiū Dievui, nėra Lietuvoje daug žmonių, su kuriais esu konfliktavęs, o čia kažkaip negražiai išėjo. Juk ir į tą radijo stotį reiks nueiti dainą kokią pristatyti... Čia kaip istorijos iš mokyklos. Permiegi su pana, kuri dar turi bičą, o tu to nežinojai ir ji tik vėliau tai pasako. Ir tada kai susitinki tą bičą, sveikinies ir galvoji – ar pas juos jau buvo ta atvirumo valandėlė? Tai man tas jausmas buvo, kai ateidavau į „Zip FM“ ir žvalgydavaus, ar esat jūs, ar ne kažkur aplink“, – juokdamas prisiminė atlikėjas.

R. Mackevičius pasakojo, jog vėliau jie buvo susitikę viename renginyje, po to susitiko „Finalo ketverte“ ir kelios laidos išties buvo nejaukios. Tačiau galiausiai vyrai pasikalbėjo persirengimo kambaryje ir santykiai susitvarkė, o Radistai pajuokavo atleidę, tačiau dar laukiantys progos Vidui atkeršyti.

Vidas namie ir Vidas scenoje

Po to sekė žiūrovės Ingridos klausimas apie tai, kuo skiriasi Vidas namuose ir Vidas scenoje. Pašnekovas pripažino, jog viešumoje jis užsideda tam tikrą kaukę.

„Scenoje aš energingas, su trenigais, ryškus, garsus. Ir jei namie taip pat elgčiausi, mane išvežtų į psichiatrinę. Tai aš namie normalus. Aš nuo vaikystės esu tas kovotojas, lankiau karatė, krepšinį, dar daug dalykų. Vaidybos studijose buvo daug veiksmo ir kai užlipu į sceną, su žiūrovais toks jausmas yra. Ne kova su jais, o kova prieš save. Nėra blogos publikos. Visada pagalvoju, kad aš galiu iš savęs dar daugiau išspausti, ta energija taip ir atsiranda. Po koncertų jaučiuosi kaip po geriausios treniruotės, kartą per koncertą Klaipėdoje buvo rekordas – netekau 1,4 kilogramo“, – pasakojo pašnekovas ir vyrų kalba netikėtai pasisuko apie masturbaciją.

Vidas Bareikis filme "Tobulas pasimatymas"

Nekaltybės praradimas su 36-erių Jurga

Todėl labai vietoje pasirodė kitas vedėjų klausimas, kurį uždavė žiūrovas: kada buvo Vido „pirmasis kartas“?

„Jis buvo vėlai, man rodos, kai man buvo 19 metų. Aš tikrai mėgau bendrauti su panelėmis, bet iki „to“ reikalo vis neprieidavom. Galvodavau „o jei ji nenori, jei jai nepatinku iki galo?“ Pavydėdavau klasiokui, kuriam tai nekėlė problemų. Vieną kartą man nusišypsojo laimė apsilankyti Nidoje, ten buvo toks legendinis klubas „Faksas“. Eidavom su chebra ten grupės „Pelenai“ klausytis. Tūsinam ir žiūriu viena pana, su ja akimis susimirksėjom, bet buvau nedrąsus ir ji išėjo. Supratau, kad čia kažkas galėjo pavykti, pasakiau chebrai „šiandien manęs nelaukit“ ir išėjau paskui ją. Sakau „Labas, aš Vidas“, ji – „Labas, aš Jurga“ (ne ta Jurga, kur galvojat) ir ji pakvietė prie jūros. Nuėjom, po to grįžom į jos išsinuomotą namuką ir viskas buvo kaip per tą filmą „Amerikietiškas pyragas“. Iš nervų juokavom. Ji eina prie reikalo, o aš sakau „cha, kaip čia šalta šiandien“. Tada ji liepė man patylėti. O istorija tęsėsi. Jau po Nidos, dar su ja bendravom kokius porą mėnesių, gulim lovoji ir ji klausia, kiek man metų. Pasakiau, kad greit 19. Ji suprukštė. Paklausiau, kiek jai? Ji išsisukinėjo, nenorėjo sakyti, po to vis tik pasakė – 36. Kaip „Biplan“ dainoj. Tai dabar man 33, o jai – 50“, – pasakojo V. Bareikis.

Laidoje jis tiesiai į kamerą perdavė Jurgai linkėjimus ir atskleidė, jog po šio įvykio „tepė slides“, nes viskas ėjo rimtyn. Kartą ta moteris jam paskambino ir paprašė kartu apžiūrėti butą, kurį norėjo tuo metu pirkti, neva norėjo Vido nuomonės apie jį. Tai įvyko po pusės metų nuo pažinties.

„Ir aš tada jai savo mokyklos laikų klasikinį variau: klausyk, žmonės santykiuose prieina tokią ribą, kurią dažniausiai arba peržengia ir eina toliau, arba turi jau skirtis. Tai mūsų tas antrasis variantas. O ji sako: „tai varom gal tada bent atsisveikinsim kaip reikiant“, – juokėsi V. Bareikis.

Autoritetas - sūnus

Paklaustas, ar šiuo metu turi kokį autoritetą, pašnekovas nė nedvejodamas įvardijo 11-metį sūnų Adą. Pasak V. Bareikio, dabar jis vėl turi galimybę apmąstyti tai, kaip sunku mokykloje, kaip tėvai augindami savo vaikus bando įgyvendinti savo neįgyvendintas svajones.

„Leidome jį į Čiurlionkę, nes matėme jo muzikinius gabumus, o su sportais... Karatė pats lankiau nuo 7 iki 12 metų, dabar ir jį vedu, pats pastebiu, kaip imu jį spausti prieš varžybas, kad reikia dar papildomai padirbėti. O jis jau po penkių dienų pamokų, po keturių būrelių, o tu dar jį „kapoji“. Dabar jau labai stengiuosi to nebedaryti, man labai padėjo ir Jurga, kuri viską iš šono mato ir yra geras balansas, neleidžiantis vaiko spausti. Tada aš save pagaunu, kad matau mažą Viduką, kuris privalo tapti čempionu“, – sako dainininkas.

Vidas Bareikis filme "Tobulas pasimatymas"

Gyvenimas iš žmonos Jurgos uždarbio ir santuokos krizės

Po to kalba pasisuko apie profesinę konkurenciją Vido Bareikio ir Jurgos Šeduikytės šeimoje. Vidas neslepia: buvo laikas, kai jis gyveno iš žmonos uždarbio.

„Ji uždirbdavo žymiai daugiau, buvo ant bangos, o aš dar tik studijavau. Dabar kitokie momentai ir aš neabejoju, kad vėl viskas gali pasikeisti“, – sako dainininkas.

R. Mackevičiaus paklaustas, ar dabar jis išlaiko žmoną, šis atkirto, jog Jurga pati save puikiai išlaiko.

Tuomet V. Bareikis išgirdo klausimą apie tai, ar per santuokos dešimtmetį buvo ištikę krizių. Laida buvo filmuojama dar tuomet, kai nei Vidas, nei Jurga nebuvo viešai prisipažinę apie skyrybas ir apie tai, jog jau pusmetį gyvena atskirai.

Vidas Bareikis ir Jurga Šeduikytė

„Buvo tų krizių, kaip ir kiekvienoj poroj. Mes jas įveikinėjam įvairiais variantais: ir atskirai pabūnam, plius labai sunku, kai šeimoje yra du menininkai, du kūrėjai. Aš matau, kai Jurga kažkur nuvaro kurti albumo ir aš atvaręs pamatau tą zen aplinką. Skamba gongų muzika, teka upeliai... O pas mane būna visiškai kitaip. Ir tada supranti, kaip sunku sutapti. Tiesiog toks etapas. Mes nespaudžiam vienas kito, būna visokie etapai, visaip tu su jais kovoji ir vairuoji. Svarbu, kad esminiai dalykai lieka. Skambutis yra skambutis, žinai, kad kai reiks pagalbos, jos bus. Arba santykis į sūnų“, – sakė Vidas ir visiškai neužsiminė apie įvykusias skyrybas.

Ir tuo provokacijos atlikėjui nesibaigė. O ar jis yra turėjęs meilužę?

„Ramiai sąžiningai galiu pasakyti, kad ne. Ir galvoju, kaip sunku tiems žmonėms, kurie turi ir jiems užduodamas čia prieš kameras toks klausimas. Kaip jie išsisuka? Aišku, flirto tikrai buvo. Ir tai yra neišvengiama teatro profesijoj. Kur nėra ribų, kur gali filmuoti klipą ir laižytis. Jurga filmavosi su Jampolskiu siaubo filme, kur turėjo miegoti kartu. Aš gi irgi vyras, patenku į įvairias situacijas, bet aš save kankinu. Lyg linkstu į tai, bet sustoju ir pasakau „gal kitame gyvenime“. Aš net mokykloje pirmiau išsiskirdavau, o tik po to pradėdavau naują draugystę“, – sakė V. Bareikis.

Tačiau J. Nainys priminė, jog atlikėjo Instagrame yra daug informacijos apie koncertus ir apie sūnų, o apie žmoną J. Šeduikytę – nieko.

„Esam taip susitarę, čia kažkiek mūsų muzikinis susitarimas. Mes esame labai skirtingi ir turėjom tokių etapų, kai „Tris Kanadas“ turėjom, ir po Lietuvą pakeliavom su ta daina. Ir tada buvo toks pojūtis, kad ji iš savęs pradeda spausti kažką energingesnio, aš bandžiau neužgožti kažkaip ir tada nusprendėm geriau nejungti šaltibarščių su keksu. Tada nusprendėm funkcionuoti atskirai, nes tai sudėtinga“, – sakė laidos žvaigždė.

Vidas Bareikis

Tačiau klausimai tik sudėtingėjo. „Keistoka“ pasivadinusi gerbėja paklausė, kodėl jiedu su Jurga gyvena atskirai? Ar ne todėl, kad Vidas laksto paskui Sigitos Belickaitės sijoną?

„Aš žinau šitą Discordo gandą, ten daug jų. Kartą tą pačią savaitę iš tos pačios žurnalistės sulaukiau dviejų skambučių. Pirmiau klausė, ar mes skiriamės, vėliau – ar laukiamės. Ir aš jos klausiu: tu gal juokauji? O ji man: „na, mums reikia kažkokių žinių“. Tai ne, nežinau, viso to nėra. O su Siga mes susipažinom prieš porą metų kažkokiam renginy su „Ryto“ šokėjomis, išsižvengėm ir pradėjom bendraut. Būna, ir į renginius kartu nuvarai. Tai Discordas dreba, man draugas siunčia parodyt, kad „jis ten su Dalia varo“ (Sigitos sesuo Dalia Belickaitė, – DELFI past.) Kitas – „ne Dalia, su Siga“. „Koks skirtumas, su Belickaitėm, žodžiu“. Tai džiaugiuosi dar, kad ne su jaunėle“, – toliau nuo tiesaus atsakymo apie tai, jog nebegyvena drauge su žmona, išsisukinėjo V. Bareikis.

Sigita Belickaitė

Visą pokalbį su V. Bareikiu žiūrėkite laidoje „Nepatogūs klausimai su Radistais“ straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)