Viešumoje J.Statkevičius garsėja itin įspūdingais ir drąsiais pasisakymais. Garsiąsias dizainerio frazes gana dažnai nulydi skandalai, į kuriuos, kaip sako pats vyras, stengiasi nebereaguoti ir tikina, kad visi tie žmonės, kurie mėgsta kurti skandalus naudodamiesi jo vardu, tik pavydi.

Laidoje J.Statkevičius sulaukė ne vieno intriguojančio ir nepatogaus klausimo. Nors laidos pradžioje dizaineris sakė, kad yra atviras ir atsakys į visus klausimus, bet laidoje sulaukta ir ne vieno asmeninio klausimo, kurių žinomas ir talentingas vyras, ko gero, galbūt ir nesitikėjo. Apie kritiką tautiniams kostiumams, meilę, grožio procedūras, didžiausias priklausomybes, darbą bei ilgai užsitęsusį konfliktą su Algiu Ramanausku.

Sureagavo į kritiką dėl tautinių kostiumų ir Ibelhauptaitės

Vienas iš laidoje užduotų klausimų – apie tautinius kostiumus, kurie visuomenėje sulaukė labai nemažai kritikos. Taip pat skaitytojas sureagavo į tai, kad Juozas neva labai neskoningai aprengia Dalią Ibelhauptaitę.

Juozo Statkevičiaus kolekcija

„Mano tautiniai kostiumai yra padaryti labai puikiai ir tiksliai. Mano draugai ir kursiokai dirba tautinio kostiumo institute, man parinko visus raštus. Aš turėjau vieną kostiumą padaryti už 20 eurų. Jūs pabandykite už tokius pinigus padaryti ir juostas, ir tautinius galonus, liemenes ir t.t.

Kalbant apie Dalią Ibelhauptaitę, ji yra viena iš puikiausių mano modelių. Ji vienintelė praėjo raudonąjį kilimą Holivude ir Tomas Fordas man tikrai nepagailėjo komplimentų. Tie visi dizaineriai, kurie neva žino, net negali kalbėti. Aprengti Dalią Ibelhauptaitę yra didžiausias iššūkis“, – laidoje atsakė J.Statkevičius.

Apie mėgstamas grožio procedūras

Daugeliui nėra paslaptis, kad J.Statkevičius yra gana aktyvus ir socialiniuose tinkluose. Tiesa, kai kurie internautai atkreipia dėmesį į plastines operacijas, kurias neva yra pasidaręs pats Juozas. Nors apie plastines operacijas jis kalbėjo nenoriai, tačiau pripažino, kad mėgsta įvairias grožio procedūras.

„Kodėl visiems taip įdomu sužinoti apie tas plastines operacijas? Man atrodo, kad jau yra mažai merginų, kurios nebūtų ko nors pasikoregavusios. Kodėl visiems atrodo, kad aš esu prisipūtęs lūpas ar kažką dar pasidaręs? Taip, aš tikrai atlieku labai daug procedūrų: veido drėkinimas, procedūros su lazeriu. Kalbant apie plastines operacijas, tai man nereikia nieko daryti. Aš esu išbandęs viską, bet ką man tas duoda... O jeigu ateityje norėsiu, kodėl ne. Man galbūt jau reikėtų kažką patempti, bet dabar nematau prasmės.

Tuščio grožio vaikymasis ar beprasmis sportavimas vien dėl grožio – visa tai nieko neduoda. Aišku, kad kažkuriuo metu grožis gali padėti, tai elementaru, bet paskui žiūrima, ką tas žmogus žino ir moka. Manau, kad estetika yra labai svarbu, nes žmonės, žiūrėdami į tave, nori matyti, kad tu gerai atrodai, kad tu sportuoji. Aš tikrai nenoriu sportuoti, bet aš esu priverstas, aš su savo įvaizdžio įkaitas“, – kalbėjo J.Statkevičius.

Apie meilę kalba nedrąsiai

Kitas skaitytojo klausimas – gana intriguojantis ir susijęs su meile. Paklausus, ar yra įsimylėjęs, jis tikino, kad taip.

„Myliu, bet nepasakysiu nieko. Pasakymas, kad, kai žmogus įsimyli, jis gyvena su rožiniais akiniais, visiška tiesa. Tada žmogus nemato pusės dalykų, tu darai viską, ką žmogus nori, bet staiga pabundi ir nebesupranti... Gerai, kai abu žmonės taip išprotėja, bet kai išprotėja tik vienas...

Juozas Statkevičius

Visko gyvenime buvo. O čia jau yra asmeniniai dalykai, kaip žmogus moka su visu tuo tvarkytis. Ar jūs matėte mane kada nors verkiantį? Tada užsiimi darbu, kuri spektaklius ir išsilaižai žaizdas“, – kalbėjo J.Statkevičius.

Tiesa, jis taip pat pridūrė, kad chaosas jam labai patinka, todėl nemano, kad žmonėms su juo turėtų būti sunku.

„Man atrodo, kad pirmiausia turi būti švaru, o kad suversta – nieko blogo. Man chaosas labai patinka, man tai gyvenimo džiaugsmas. Mano gyvenime chaoso yra labai daug“, – tikino jis.

Pasiteiravus apie dizainerio rutiną, jis tikino, kad kai kurie jo įpročiai yra gana griežti ir susiję su mityba.

„Ryte nevalgau, geriu tik šiltą vandenį su citrina. Aš nenoriu ryte valgyti. Aš moku gaminti, keliu ir į socialinius tinklus nuotraukas. Neseniai pasidariau kraujo testą, kad sužinočiau, kas man tinka, o kas netinka. Sužinojau, kad man netinka tik riešutai“, – sakė jis.

Didžiausios priklausomybės

Laidoje Juozas taip pat atskleidė, kokios yra jo didžiausios priklausomybės.

„Turiu tik vieną priklausomybę – darbui. Tai yra priklausomybė, kuri mane tiesiog veda iš proto. Aš negaliu net ilsėtis. O kalbant rimčiau, aš turiu labai rimtą priklausomybę – rūkymą. Nuo trisdešimties metų iki dabar aš rūkau labai dažnai ir visur.

Dabar aš jaučiuosi kuo puikiausiai, nors sveikatą tikrinuosi dažnai. Mano tėvas numirė nuo prostatos vėžio. Ateina tas amžius, kai reikia tikrintis ir galvoti, bet šiaip jeigu kažką darai su malonumu, tai ką padarysi. Mano mamos draugė niekada nevalgė kepto maisto, bet numirė nuo skrandžio vėžio, o mano mama man kepa ir kepa.

Kalbant apie alkoholį, negeriu iš viso. Jeigu kartais ir išgeriu taurę vyno, kitą dieną būna labai blogai. Tiesiog negaliu, aš iškart tampu girtas“, – pripažino kūrėjas.
Juozas Statkevičius

Vienas skaitytojas pastebėjo, kad Juozas neva labai kruopščiai slepia savo asmeninį gyvenimą, bet pats dizaineris su tuo nesutiko.

„Aš nieko neslepiu, tiesiog mano asmeninis gyvenimas yra labai neįdomus“, – mano J. Statkevičius.

Kitas skaitytojas laidoje paklausė Juozo, ar jis turi mylimą vyrą.

„Neturiu mylimo vyro ir neturiu mylimos moters. Kodėl žmonės mėgsta mane kažkaip sudėlioti ir suporuoti. Tiesiog būna žmonės, kurie įpratę būti vieni.

Gyvenime esu sutikęs labai daug įvairių žmonių ir mūsų krašte labai dažnai kalbama apie tą vadinamąjį laimingą gyvenimą – vaikai, vestuvės, skyrybos... Aš manau, kad yra tūkstančiai būdų, kaip gyventi kitaip. Tada galima būtų paklausti Dalios Ibelhauptaitės, kodėl ji neturi vaikų. Tai lietuviška idilė, bet nenoriu aš vaikų ar šuniukų, gyvenime turiu labai daug malonumų“, – svarstė Juozas..

Jis taip pat papasakojo apie savo artimą santykį su mama, kuri, anot jo, turi turi labai savitą skonį ir retai kada klauso sūnaus.

Juozas Statkevičius

„Mama turi savo skonį. Mane mama net sukritikuoja, kad blogai apsirengiau. Ji nuolat burbuliuoja ir burbuliuoja, tačiau metams bėgant tai mažėja. Galbūt ji supranta, kad tai nėra labai svarbu. Mama žino geriausiai, ko jau reikia. Ji turi puikų ir įgimtą skonį. Aš galiu pasakyti, kad kažkurie drabužiai yra patys geriausi ir brangiausi, bet ji į tai nekreipia dėmesio, jeigu jai tai nepatinka“, – kalbėjo J.Statkevičius.

Sureagavo į Algio Ramanausko žodžius

Daugelis žino apie J. Statkevičiaus ir Algio Ramanausko konfliktą, kuris nusitęsė net iki teismų. Laidoje Juozas tikino, kad nenorėtų daugiau švaistyti laiko teisme, todėl tik pasakė, kad daugelis A.Ramanausko išsakomų minčių – itin nekorektiškos.

„Ne tas boba, kuris vaikšto su sijonu, o tas, kuris plepa. Didesnės bobos nei Ramanauskas, aš nemačiau ever... Jis sukūrė kažkokias internetines daineles apie mane ir jas leidžia. Žinoma, aš to nevadinu kūryba, man tai net visai nesvarbu, bet man keista, kad nacionalinė televizija ima tokį žmogų, kuris amžinai konfliktuoja ir neišlenda iš teismų. Gal susilaikysiu nuo pasisakymo, nes paskui vėl visokie teismai prasidės, bet jis elgiasi labai nekorektiškai. Jis žinodamas, kaip žmonės į mane reaguoja, bando visokiais būdais iš to užsidirbti. Kodėl jis nekuria dainų apie kitus žmones? Man labai keista“, – kalbėjo Juozas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)