Laidoje sportininkas atsakė į ne vieną gana atvirą klausimą ir daugelį, ko gero, nustebino nuoširdumu. Apie nemalonų programišių sukeltą skandalą, sportininko kasdienybę, mitybą, didžiausią per varžybas laimėtą honorarą, socialinius tinklus bei mintis apie karjeros pabaigą.

Visiškai nevartoja alkoholio

Laidos pradžioje ne vienas žiūrovas teiravosi apie žymaus sportininko gyvenimo būdą ir mitybą. Akivaizdu, kad galiūnas valgo tikrai daug, tačiau, kaip atsakė pats Žydrūnas, neskaičiuoja kalorijų, o valgo, kol pajaučia, kad pasisotino.

„Yra labai įvairių sportininkų. Pavyzdžiui, kai kurie sportininkai į pasaulio čempionatus vežasi savo maistą, bet aš valgau tai, kuo pasirūpina varžybų organizatoriai. Žinoma, įsimeti ką nors užkąsti į kelionę. Būna, kad maistas pasitaiko ir blogesnis, būna ir geresnis. Aš nematuoju maisto, o valgau iki to momento, kol pasijaučiu sotus“, – Radistų laidoje sakė Ž. Savickas.

„Kilogramas maisto nėra ta riba, kurią būtų sunku įveikti“, – pridūrė sportininkas.

Žydrūnas Savickas automobilyje

Anot jo, alkoholis niekada nebuvo tai, kas galėtų suvilioti, todėl svaigiųjų gėrimų atsisakė jau labai seniai. Žydrūnas džiaugiasi, kad vis daugėja jaunųjų sportininkų, kurie po sėkmingų turnyrų skuba ne į pasilinksminimo vietas, o keliauja namo ilsėtis.

„Alkoholio iš viso negeriu. Man niekada nepatiko gerti, o kai pradėjau tą profesionalią sportininko karjerą, po varžybų sportininkams buvo labai populiaru išgerti, pasilinksminti. Man tuomet būdavo labai gerai, nes aš niekada negerdavau, ir ryte, po varžybų, atsikeldavau žvalus ir energingas. Dabar ateina nauja karta, kuri taip pat eina miegoti anksti ir nevartoja alkoholio.

Kai grįžau iš Afrikos, galvojau numirsiu. Esmė tokia, kad kai tu esi Kenijos viešbutyje naktį vienas, ir negali net išlipti iš lovos, o tave taip pykina, jautiesi nežmoniškai.
Ž.Savickas

Nuo alkoholio manęs niekada nėra supykinę, tačiau yra buvę labai bloga nuo maisto. Kai grįžau iš Afrikos, galvojau, numirsiu. Esmė tokia, kad kai tu esi Kenijos viešbutyje naktį vienas ir negali net išlipti iš lovos, tave taip pykina, kad kas minutę vis blogiau, jautiesi nežmoniškai. Tuomet nežinai, ar tau bloga nuo maisto, ar pasigavai kokį nors virusą ar mirtiną ligą. Iki ryto buvo tikrai nejauku, per naktį netekau 10 kilogramų“, – karčią patirtį prisimena jis.

Atskleidė, kur išleido 72 tūkst. dolerių

Kitas klausimas – kiek netikėtas. Skaitytojas pasiteiravo, ar žymusis sportininkas yra kada kvietęs policiją.

„Taip, daug kartų. Dėl įvairių dalykų. Jeigu žmonės daro ką nors negero, tai tu visada padedi ir praneši. Prisimenu, vieną kartą pamačiau, kad kažkokie girtuokliai muša mano kaimyną, tada juos įdaviau policijai, bet mano kaimynas išsigando ir atsiėmė pareiškimą. Kartais, pasirodo, net nereikia padėti žmonėms.

Gyvenime yra tekę įsivelti į muštynes, ypač vaikystėje, nes gyvenau kvartale, kuris buvo labai neramus, bet vėliau prie manęs niekas nesikabinėdavo“, – laidoje pripažino žinomas vyras.

Radistų laidoje nuskambėjo klausimas, kurio vengia daugelis pašnekovų. Jonas ir Rolandas Žydrūno pasiteiravo, kiek daugiausia yra uždirbęs turnyro metu.

„Labai paprastas skaičius. Paskutinių varžybų nugalėtojas gavo 72 tūkst. dolerių, – visai nedvejodamas atsakė jis. – Už tą pinigų sumą įrengiau sporto klubą Molėtuose. Aš viską turėjau, tad pagalvojau, kad Molėtuose nėra sporto klubo, todėl ten jį ir įrengiau. Manęs paprašė, be to, pats ten būnu, tad nutariau, kad reikia.

Esu psichologiškai pasitraukęs iš sporto, bet fiziškai dar ne.
Ž.Savickas

Aš visą gyvenimą sportavau, daug pasiekiau, nes kažkada kažkas Biržuose atidarė sporto salę. Tuo metu Lietuvoje tai buvo viena iš geriausių sporto salių. Turėjau galimybę pasiekti viršūnes. O kai nuėjau Molėtuose į tą vietą, kur žmonės tuomet sportavo rūsyje, kur visur pelėsiai, ten tebuvo keli įrankiai. Pagalvojau, kad investuoti ir čia įrengti sporto salę būtų daug geresnė investicija, nei tiesiog ką nors nusipirkti, pavyzdžiui, motociklą ar katerį.

Man niekuomet nebuvo momento, kad turėčiau pinigų, bet nežinočiau, ką su jais daryti. Dažniausiai būna taip, kad aš sugalvoju, ką norėčiau padaryti su tais pinigais, tada laimiu varžybas ir investuoju. Kai jau nebeturi vizijos, kur panaudoti pinigus, nieko ir nelaimi. Čia galbūt sutapimas arba minties galia, viskas yra susiję“, – kalbėjo Žydrūnas.

Apdovanojimai iš Švarcenegerio

Daugeliui žmonių, stebinčių Ž. Savicko karjerą iš šalies, ko gero, kyla pavydas žinant, kiek kartų jam teko būti apdovanotam ir asmeniškai bendrauti su Arnoldu Švarcenegeriu. Kaip sako pats sportininkas, gal 10 ar 11 kartų jis yra gavęs apdovanojimą būtent iš jo rankų.

Žydrūnas Savickas and Arnold Schwarzenegger

„Jis mėgsta sportą, įspūdinga jo karjera. Tapo Kalifornijos gubernatoriumi, nors yra kilęs iš mažo kaimelio Austrijoje. Kad ir kaip būtų, jis yra ir vienas žymiausių kino aktorių.

Švarcas buvo kultūristas, o aš – galiūnas. Jeigu žiūrėtume į kietumą pagal jėgą, tai galiūnas visada stipresnis už kultūristą, jeigu žiūrėtume į laimėtus titulus, tai vėlgi aš laimėjau daugiau. Švarcas po sporto karjeros išėjo į filmų industriją, jam to užteko“, – tikino jis.

Mintys apie karjeros pabaigą negąsdina

Nors Ž. Savickas vis dar aktyviai dalyvauja varžybose ir stebina įspūdingais pasiekimais, akivaizdu, kad karjera nesitęs amžinai. Laidoje vyras pripažino, kad psichologiškai jau yra pasiruošęs baigti sportininko karjerą, todėl tokios mintys jo negąsdina.

„Tokios mintys manęs negąsdina, nes truputį jau yra įgrisę tai, ką darau tiek metų. Reikia ieškoti kažko naujo. Šiais metais mano sezonas yra toks, kad aš lengvai dalyvauju varžybose, nespaudžiu savęs, sportuoju ne pačiu sunkiausiu režimu. Yra daug pamąstymų, ar dar noriu tęsti karjerą, ar jau laikas ją baigti. Prieš daugiau nei trejus metus patyriau traumą, dėl kurios dabar negaliu pasiekti aukščiausių rezultatų. Teko iškęsti labai ilgą reabilitaciją. Žinoma, galbūt dabar jau galėčiau grįžti visa jėga, bet dar svarstau, ar grįžti, ar užbaigti sportinę karjerą. Dabar to nesureikšminu. Esu psichologiškai pasitraukęs iš sporto, bet fiziškai – dar ne.

Pinigai man jau nebėra ta motyvacija, nors kažkada buvo. Tiesa, pinigai niekada nebūna pagrindinė motyvacija, nes tu nori būti pasaulio čempionu, nori būti geriausias, dar šalia viso to gauni pinigų, patenkini savo ego, supranti, kad gali iš to išgyventi. Aš dar labai norėjau pagerinti vieną pasaulio rekordą, bet, kai gavau traumą, negalėjau to padaryti. Trejus metus vis dar atsigaunu, kad patenkinčiau tą norą, ir tada galėčiau atsisveikinti ramia sąžine“, – atviravo žinomas vyras.

Vienas populiariausių socialiniuose tinkluose

Daugelis žino, kad Žydrūnas yra vienas populiariausių, o gal net ir populiariausias sportininkas Lietuvoje. Tai akivaizdu bent jau pažvelgus į jo socialinių tinklų paskyras, kurias seka tūkstančiai žmonių ne tik iš Lietuvos.

„Instagramą susikūriau 2014 metais. Pirmieji šimtas žmonių atsirado labai greitai. Daugiausia žmonių mane seka iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Didžiosios Britanijos ir Lietuvos. Aš esu toks influenceris, kuris labai padeda Lietuvos eksportui, nes galiu apimti žymiai didesnę auditoriją.

Anksčiau būdavo taip: jeigu tu ateini pas rėmėjus ir prašai pinigų, kad galėtum pasiruošti varžyboms, tuomet tau duoda tų pinigų. O kai išpopuliarėjo socialiniai tinklai, gali būti pasaulio čempionas, bet, jeigu neturi instagramo, rėmėjams nebūsi tiek įdomus. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl susikūriau instagramą. Tai padidina sumą, nes tu esi žinomas sportininkas, turi savo kanalą, todėl tave mieliau remia rėmėjai“, – tikino jis.

Prabilo apie skandalą dėl intymių vaizdų

Anot jo, kai kurias jo istorijas instagrame peržiūri dešimtys tūkstančių žmonių.

„Pavyzdžiui, kai aš keliauju, keliu nuotraukų ir vaizdo filmukų, rodo, kiek yra peržiūrų per savaitę. Būna, iki 10 milijonų, o vieną story paprastai peržiūri nuo 20 iki 80 tūkstančių kartų per parą“, – sakė Žydrūnas.

Radistų laidoje neišvengta ir skandalingosios temos. Prieš kurį laiką socialiniuose tinkluose žmonės pradėjo dalytis nuotraukomis ir vaizdeliais, kuriuose, kaip manyta, pavaizduotos intymios sportininko kūno vietos. Laidoje pats sportininkas patikino, kad tai buvo programišių triukas, o pats tikrai nieko panašaus niekada neviešintų internete.

Fotografuoti save nuoga yra viena, o dėti į socialinius tinklus – du skirtingi dalykai. Kaip kas nori, taip tegul ir galvoja.
Ž.Savickas

„Su programišiais esu susidūręs tris kartus. Pirmas susidūrimas buvo labai rimtas, kai gavome elektroninį laišką ir į mūsų sporto serverius buvo įleistas virusas, – jeigu nesumokame, ištrina visus duomenis. Atėjus tam momentui, kai turėjome sumokėti, buvo viskas ištrinta, praradome visus duomenis. Juos turėjome ir popieriniu formatu, atkurti prireikė vieno mėnesio, bet nusikaltėliams nemokėjome.

Žydrūnas Savickas

Aš kiekvieną dieną gaunu žinutę: „Jūsų profilis neatitinka instagramo arba feisbuko reikalavimų ir jis bus ištrintas per 24 valandas. Tuomet rašoma, kad jeigu tikite, jog tai yra tiesa, paspauskite nuorodą. Aš paspaudžiau – buvo perimti ir mano feisbukas, ir instagramas. Dvi savaites, per kurias dalijosi tais intymiais vaizdais, aš netekau 10 tūkst. sekėjų“, – kalbėjo galiūnas.

Paklausus, kaip į skandalą reagavo artimieji, jis tikino, kad svetimų žmonių nuomonė jam nėra pati svarbiausia, o artimieji puikiai jį pažįsta, todėl žino, kad internete tokių dalykų Žydrūnas tikrai nepublikuotų.

„Žmonės, kurie mane pažįsta, žino, kad tai ne aš. O tie, kurie nepažįsta, galvos, kad aš įdėjau tai. Fotografuoti save nuogą yra viena, o dėti į socialinius tinklus – visai kas kita. Kaip kas nori, taip tegul ir galvoja. Žmogus visada turi išankstinę nuomonę, ir jos negali pakeisti“, – sakė jis.

Po pažinties su žmona – skaudžiausia trauma karjeroje

Nors socialiniuose tinkluose Ž. Savickas yra gana aktyvus, tačiau asmeninio gyvenimo ir jame esančių pačių brangiausių žmonių jis nenori rodyti.

„Manau, kad tiems žmonėms, kurie mane seka socialiniuose tinkluose, esu įdomus aš, kaip žmogus, o tie, kurie yra aplink mane, turi savo asmeninį gyvenimą. Žmona nenori socialinių tinklų, beje, aš sutinku daug žmonių, kurie neturi socialinių tinklų, jie mokosi, dirba. Ji turi savo gyvenimą, ji laiminga, jai nereikia gauti like, kad būtų laimingesnė“, – kalbėjo jis apie 18 metų trunkančius santykius.

Aš manau, kad tiems žmonėms, kurie mane seka socialiniuose tinkluose, esu įdomus aš, kaip žmogus, o žmonės, kurie yra aplink mane – tai jau jų asmeninis gyvenimas.
Ž.Savickas

„Kai mes susipažinome, aš jau dalyvaudavau tarptautinėse varžybose. Po pažinties praėjus savaitei patyriau didžiausią traumą savo karjeroje, man trūko abiejų kelių girnelių raiščiai. Ta pažintis man padėjo truputį greičiau išsikapstyti. Mane išvežė į ligoninę, operavo. Po savaitės grįžau namo, o reabilitacija truko metus. Prisimenu, kad net nebuvo gydytojų, kurie žinotų, kaip reikia atlikti tą reabilitaciją, nes tokia trauma – labai retas atvejis. Su treneriu bandėme galvoti, kaip reabilituotis.“