Nors laidoje buvo ne vienas klausimas, susijęs su asmeniniu A. Tapino gyvenimu ir iširusius santykius su Rasa Tapiniene, televizijos laidų vedėjas ir rašytojas A. Tapinas vengė į juos atsakyti. „Jūs galite manęs klausti ir taip, ir anaip, ir panašiai. Aš tik pasakysiu vieną dalyką – šeimoje pergalės būna bendros, o pralaimėjimai... Šiuo atveju aš juos pasiimčiau sau. Daugiau nieko iš manęs neišpešite. Manau, kad neverta bandyti“, – labai abstrakčiai atsakė A. Tapinas.

Tiesa, laidoje A. Tapinas vis dėlto prabilo apie vidurio amžiaus krizę ir tikina, kad, jeigu omenyje turėtume tik tradicinį apibrėžimą, kas yra toji „vidurio amžiaus krizė“, tuomet jam ji prasidėjo jau nuo 20 metų, nes vyras visą gyvenimą mėgo sportinius automobilius. Tiesa, kaip pabrėžia laidų vedėjas, jo dabartinis gyvenimas prieštarauja jo paties įvardytam apibrėžimui, nes dar tikrai nesijaučia pametęs nei gyvenimo prasmės, nei tikslo. Priešingai – A. Tapinas tikina, kad turi planų dar mažiausiai 10–15 metų į priekį.

Gyvenimo malonumas niekam nepataikauti

Vienas iš pirmųjų klausimų, kuriuos laidoje uždavė skaitytojas, – gana filosofiškas, nes buvo pasiteirauta apie didžiausią gyvenimo malonumą.

Andrius Tapinas

„Filosofinis klausimas, į kurį atsakant galima labai išsiplėsti ir pasirodyti geresniam, nei esi iš tikrųjų. Gyvenimo malonumas yra daryti tai, ką tu nori. Turbūt reikia sugebėti suvokti, kad tu gali daryti tai, ką nori, tai nebūtinai gali būti darbas, kuris bus įvertintas dideliais pinigais, bet iki to malonumo reikia nemažai nueiti, kad galėtum sau leisti tai daryti, nes mes turime daug visokių varžančių dalykų.

Aš turiu omenyje, kad tu konstruoji savo dieną taip, kaip tu nori, o ne taip, kaip tau sako kažkas kitas. Tu neprivalai keltis tada, kai kažkas tau nurodo, tu nesi atskaitingas suderinti savo mintis ar žodžius, ką kalbėsi ar darysi su kažkuo, kas stovi aukščiau. Kitaip sakant, labiau horizontalus, o ne vertikalus gyvenimas“, – laidoje svarstė A. Tapinas.

Tiesa, tas laisvumas toli gražu neateina lengvai, pabrėžia pašnekovas.

„Jis atėjo galbūt tik prieš trejus metus. Mes turime tik iliuziją, kad viskas labai greitai ir lengvai ateina. Aš nesupratau, o tiesiog taip susikonstravo. Vis tik yra nemaža dalis darbų, kai virš tavęs visada kažkas yra. Tokioje struktūroje kaip LRT yra gal 7 viršininkai, bent būdavo anksčiau. Visi turėdavo savo nuomonę, ką tu darai blogai, bet, manau, didžioji dalis žmonių susiduria su ta hierarchine sistema, kai virš galvos yra kažkas“, – Radistams atsakė A. Tapinas.

Pašnekovai dažnai bijo interviu

Į kitą klausimą apie tai, ar yra kada gyvenime susimušęs ir „gavęs į snukį“, A. Tapinas atsakė, kad nėra inicijavęs muštynių, tačiau pats yra gavęs.

„Esu gavęs“, – pripažino jis. – Tu gali duoti į snukį žodžiais, ir tai padaryti daug skaudžiau.“

Kitas laidoje nuskambėjęs klausimas – apie interviu ir pašnekovus. Skaitytojos nuomone, A. Tapinas savo laidose ir interviu metu dažnai įžeidinėja pašnekovus, tačiau pats žurnalistas tikino priešingai.

„Kiekvienas žmogus kalbėdamasis pamato tai, ką pamato tik jis.Galbūt ir gerai, kad žmonės, žiūrėdami interviu, skirtingai viską traktuoja. Vienam tas pats dalykas atrodo kaip draugiškas kepštelėjimas, kitam žiūrovui gali atrodyti kaip įžeidinėjimas. Man kartais pasako, kad aš kažką prirėmiau prie sienos, nors net nebuvo tokios minties, bet gal nėra blogai, kad žmonės supranta kitaip. Tai, ką mes darome „Laikykitės ten“ pokalbių metu, aš vadinčiau labai švelniu formatu. Kietus pokalbius mes darydavome kitu formatu, tai daro Rita Miliūtė, Edmundas Jakilaitis. O, kalbant apie mane, to prirėmimo prie sienos nėra, bet žmonės jaudinasi galbūt netgi labiau“, – atsakė A.Tapinas.

„Visada pokalbis gali nuo linksmų juokelių pasisukti link „Kur jūs buvote sausio 13 dieną“, – pajuokavo A. Tapinas.

5 politikai, kurie kenkia

Kitas klausimas – gana provokuojantis. Žurnalisto buvo paprašyta įvardyti bent penkis asmenis, kurie, anot jo, kenkia valstybei. Visi, kuriuos įvardijo A. Tapinas, buvo politikai.

„Tai būtų politikai, kurie iš esmės yra valstybės priešai, kurie dirba kitai valstybei. Tai būtų Valdemaras Tomaševskis, Artūras Skardžius, Rolandas Paksas, Petras Gražulis, Irina Rozova, ji su rusų šnipais atvirai sėdi restorane. Aš galvoju, ar jie tai daro sąmoningai, kas iš tiesų vyksta jų galvelėse. Galbūt jie tai daro dėl įtakos, o galbūt todėl, kad bijo būti nereikalingi. Galbūt galvoja, kad bent jau rusams jie bus reikalingi, kas nors paskambins iš ambasados ir pasveikins su gimtadieniu, gal kokį pinigėlį numes. Aš manau, kad valdžios poreikis jiems yra gana stiprus narkotikas. Tie žmonės padarys bet ką, kad bent truputį būtų matomi“, – kalbėjo televizijos laidų vedėjas.

Įvertino „Discord“ platformą

Laidoje A. Tapinas taip pat atsakė, ką mano apie šiuo metu populiarėjančią „Discord“ platformą.

Pletkai yra varomoji visuomenės jėga. Senovės Romoje žmonės pletkindavo termos'e, Egipte, manau, kalbėdavo apie faraonus. Pas mus nėra paparacų kultūros tik todėl, kad niekas nemoka pinigų paparacams už tai, jog jie fotografuotų įžymius žmones“, – atsakė žinomas vyras.

Pasiteiravus, ką tamsiausio apie save yra matęs ar girdėjęs, jis tikino, kad skaudžiausia būna nebent tada, kai tai liečia pašalinius ar visiškai nesusijusius žmones.

„Aš manau, kad yra viena elementari taisyklė, kurios turi laikytis šiek tiek labiau žinomi žmonės, šmėžuojantys medijoje. Turi susitaikyti su žaidimo taisyklėmis, kad ant tavęs varys. O jeigu tu negali su tuo susitaikyti, eik iš vakarėlio. Tokie pasikandžiojimai, jeigu jie tokie ir yra, kad aš kažkaip ne taip apsirengęs, tai nieko nereiškia. Jeigu žmonės tam randa laiko ir jiems yra smagu aptarinėti ir diskutuoti, tai tegul. Vienintelis dalykas – kai pataikoma žmonėms, kurie neturi nieko bendro, kurie nenori būti žinomi, o mes tiesiog esame kartu.

Andrius Tapinas

Tada jau jie atsiranda kažkur per vidurį dėmesio centre. O šiaip įdomi ta platforma“, – mano Andrius.

Sulaukė klausimo apie naują mylimąją ir vidurio amžiaus krizę

O štai į klausimą apie naują mylimąją ir kada žada ją pristatyti, A. Tapinas atsakė labai trumpai.

„Kitas klausimas“, – pasakė jis.

Skaitytojas Andriui Tapinui tarsi priminė kelis vidurio amžiaus krizės atributus – nauja mylimoji, skyrybos, naujas automobilis. Pasiteiravus, ką mano apie tokį apibrėžimą ir kaip jis pats supranta amžiaus krizę, tikina, kad pas jį sportiniai automobiliai atsiranda kas 10 metų.

„Tai yra klasikinis vidurio amžiaus krizės apibrėžimas? Atrodo, kad man ji – kažkur nuo 20 metų ir yra nesibaigianti. Sportiniai automobiliai pas mane atsiranda kas 10 metų“, – atsakė jis.

Anot A. Tapino, jis iš tiesų turi naują automobilį, bet, ko gero, ne dėl krizės, o dėl atsiradusių galimybių.

„Aš į tai žiūriu daug paprasčiau ir manau, kad krizė ateina tada, kai esi praradęs prasmę. Tada tu nebesupranti, ką nori padaryti, tu bijai, kad laiko lieka mažai, o esi dar nieko nepadaręs. Tada tu tai pradedi kompensuoti: atsiranda 20-metės, 18-metės mergaitės, tarp kurių ir tavęs yra 30 metų skirtumas, automobiliai, tatuiruotės, motociklai.... Aš nežinau, ar tai padeda. Aš nesijaučiu praradęs nei prasmės, nei tikslo. Esu labai aiškiai susidėliojęs savo tikslus, ką noriu padaryti per artimiausius 10–15 metų. Kalbant apie mašiną, aš jos norėjau jau labai seniai, bet anksčiau nebuvo galimybių. Dabar jų atsirado, ir galima sau leisti. Štai ir viskas“, – kalbėjo jis.

„Ne pinigai yra esmė, svarbiau praktiniai dalykai. Kai tu gyveni miške, 20 kilometrų už Vilniaus, ten yra toks keliukas, kur joks sportinis automobilis elementariai negalės važiuoti tuo keliu. Dabar į mano automobilį telpa nedidelis arbūzas“, – apie naują automobilį kalbėjo A. Tapinas.

Prisiminė liūdną tėčio pavyzdį

Pasiteiravus, ar A. Tapinas dažnai pagalvoja apie amžių, jis tikino, kad labai nori, jog galėtų kuo ilgiau išlikti aktyvus.

Andrius Tapinas

„Yra pamąstymų apie amžių. Tai nėra baisu, bet galvoju, kaip pasidėti pamatus, kad kuo ilgiau tęstųsi tas aktyvus periodas. Aš turiu tokį negerą ir liūdną pavyzdį, kai mano tėvas tų pamatų nepasidėjo, nenuėmė kojos nuo gazo, neatsisakė žalingų įpročių ir turėjo insultą nesulaukęs 60 metų. Jeigu rimčiau kalbant, tai yra viena iš mano didesnių baimių. Aš noriu pasidėti pamatus ir išvengti šių dalykų. Šiais laikais su visomis galimybėmis pasirūpinti savimi nėra sudėtinga. Manau, sulaukęs 70–75 metų dar tikrai gali būti aktyvus visais gyvenimo klausimais“, – atsakė jis ir pabrėžė, kad jam svarbu rūpintis savo sveikata.

Sveika gyvensena, mityba, judėjimas – tai reikšminga, pasak pašnekovo. „Nesvarbu, kiek žmogui metų, bet bent jau kartą per metus pasidaryti išsamų sveikatos patikrinimą reikėtų“, – mano jis.

Tapinas: žmonės nori, kad būtų nešamas purvas

Ne vienas skaitytojas laidoje kartojo klausimus, susijusius su skyrybomis ir asmeniniais jo santykiais. A. Tapinas tikina, kad supranta žmonių smalsumą, tačiau nemato prasmės, kodėl turėtų pasakoti apie savo asmeninį gyvenimą.

„Man įdomu, nors tai turbūt yra natūralu, kad žmonėms rūpi kitų asmeninės nesėkmės. Svarstau, kodėl, ar dėl to, kad jie nori, bent jau taip norėtųsi tikėti, nori nedaryti tų pačių klaidų, bet, manau, kad labiausiai žmonės nori, jog būtų nešamas purvas, kad galėtų pradėti pasakoti, koks jis buvo geras, o ji kokia buvo ragana, arba kokia ji buvo stebuklinga žmona, o šitas – latras, alkoholikas.

Tai yra dalykai, apie kuriuos aš niekada nemačiau prasmės kalbėti. Nematau prasmės tenkinti žmonių, kurie nori išgirsti apie šiukšles, smalsumą. Manau, čia turbūt yra savivertės klausimas. Tie klausinėtojai turi žemą savivertę ir jiems reikia, kad kokiu nors būdu galėtų tą savivertę pasikelti“, – svarstė jis. „Smalsumas yra gerai, bet yra smalsumas, kai tu kiši galvą į šiukšlių kibirą ir nori ten rasti šiukšlių. Tie patys paparacai, kurie rausiasi po žymių žmonių šiukšliadėžes. Tada jie kažką randa, suklijuoja ir pateikia tai kokiam žurnalui už tūkstantį eurų. Jūs galite manęs klausti ir taip, ir anaip, ir panašiai. Aš tik pasakysiu vieną dalyką – šeimoje pergalės būna bendros, o pralaimėjimai... Šiuo atveju aš juos pasiimčiau sau. Daugiau nieko iš manęs neišpešite. Manau, kad neverta bandyti.“

Didžiausios klaidos dar nepadarė

Kitas klausimas – apie didžiausią klaidą.

„Gailėtis, kad tu kažką padarei arba kažko nepadarei, tai labai tuščias darbas. O didžiausią klaidą, manau, dar tikrai padarysiu. Jeigu tos klaidos, kurias dabar esu padaręs, ir yra didžiausios, tai, o vaikeli, kaip mes gerai gyvename. Keli gal buvo įdomūs karjeros pasirinkimai, kuriuos galbūt būtų galima vadinti klaida, kai nueini paskui širdį, o ne paskui protą“, – atsakė A. Tapinas.

O štai atsakydamas į klausimą apie pasilinksminimus ir vakarėlius, jis tikino, kad mėgsta linksmintis.

„Negaliu sakyti, kad spjaunu į šį reikalą. Aš neseniai buvau kelis namisėdas draugus išsivedęs. Mes ėjome tuo klasikiniu keliu, užėjome į centre esančius klubus“, – sakė jis.

Taip pat jis svarstė, kad yra vienas iš nedaugelio šou verslo atstovų, kuriems vis dar nelimpa pasakymas, kad neva yra kitos orientacijos.

„Aš esu turbūt vienas iš tų labai retų šou verslo žmonių, kuriam niekada neužklijavo etiketės, kad esu kitos orientacijos. Galbūt kažkur kažką blogai darau, bet man tiesiog nelimpa“, – atsakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)