Televizijos laidų ir renginių vedėjas A.Ramanauskas pripažino, kad kai kuriais atžvilgiais dabar jis jaučiasi gerokai pasikeitęs. Daugeliui nėra paslaptis, kad anksčiau labai drąsiai ir dažniausiai necenzūrine kalba mėgdavęs savo nuomonę socialiniuose tinkluose reikšti vyras dabar to nebedaro ar bent jau, kaip pats sako, mintis reiškia kiek švelniau.

Radistų laidoje A.Ramanauskas papasakojo apie dabartinius savo karjeros pokyčius, kodėl ilgą laiką dirbęs LNK jis pradėjo vesti pokalbių laidą LRT, taip pat apie tai, kaip ir kodėl pasikeitė jo retorika socialiniuose tinkluose. Jonui ir Rolandui A.Ramanauskas taip pat atvirai papasakojo apie vakarėlius, alkoholį, laimę ir gerokai pasikeitusį požiūrį į visus šiuos dalykus.

Feisbuke bendrauja kitaip

„Dėl kai kurių feisbuko įrašų gailiuosi. Jie tokie naivūs ir gėdingi“, – jau laidos pradžioje pripažino televizijos laidų vedėjas.

Jis tikino, kad dėl savo retorikos socialiniuose tinkluose neteko nemažos dalies pasiūlymų vesti renginius. Laidoje Algis ne kartą pripažino, kad nebemato prasmės daug keiktis socialiniuose tinkluose, nes dažnai žmonės apie jį susidaro visiškai klaidingą įspūdį.

Algis Ramanauskas Greitai

„Aš nesicackinu, bet, jei lyginčiau save tokį, koks esu dabar ir koks buvau 2014 metais, tai aš tikrai pasikeičiau. Pastebėjau, kad tai man tiesiog kenkia. Mane nustojo kviesti vesti renginius, labai sumažėjo kvietimų, nes žmonės mano, kad aš esu psichopatas. Bet aš nesu psichopatas, aš esu tik sociopatas. Tarp sociopato ir psichopato yra nedidelis, bet esminis skirtumas. Kiekvienas psichopatas yra sociopatas, bet ne kiekvienas sociopatas yra psichopatas. Sociopatas turi sąžinės, jis nemeluos tau“, – Radistų laidoje kalbėjo Algis.

Namuose – kitoks žmogus

Vienas pirmųjų klausimų Algiui – apibūdinti save kaip žmogų. Žinomas vyras pripažino, kad dabar jaučiasi gerokai švelnesnis, tačiau visgi pripažįsta, kad išliko nervingas žmogus. Tačiau namuose jis – visai kitoks.

„Aš esu labai geras žmogus. Jeigu manęs niekas neerzina, esu labai geras žmogus. Aš kvailioju ir juokauju, mūsų namuose aidi juokas, viskas gerai, bet, deja, aš esu nervingas žmogus. Mes visi esame nervingi, bet mano nervingumas truputį didesnis už normą, esu nuotaikos žmogus. Galiu grįžti namo blogos nuotaikos, bet niekada dėl to neužsipuolu žmonos ar vaikų. Esu sąžiningas žmogus.

Svastikos sukitės greitai ir Algis Ramanauskas (A.Bulotos nuotr.)

Jau kokius 4–5 metus feisbuke aš tikrai esu kitoks. Galima sakyti, nevartoju necenzūrinės leksikos, ypač dabar, kai esu vienas iš LRT veidų, aš tiesiog neturiu teisės. Be to, man ir atsibodo, nes tai labai kenkia. Ką supratau iš feisbuko ir kitų socialinių tinklų, kad jeigu tu net parašai teisingą dalyką, pavyzdžiui, kad saulė teka rytuose, bet pridedi riebų keiksmažodį, visą laiką tu trigerini kokį nors piktą komentatorių. Tas kaupiasi ir tai yra karas, tai neapsimoka“, – laidoje aiškino jis.

Prabilo apie grėsmes iš Rusijos

Radistų laidoje neišvengta ir klausimo apie A. Ramanausko požiūrį į vatnikus.

„Mano meilė vatnikams yra tas jausmas, kurį privalo jausti kiekvienas sveikos psichikos žmogus atžvilgiu tų žmonių, kurie turi nostalgijų tam, kas yra sovietiška arba simpatizuoja rusofašizmui. Kitaip sakant, padugnei naciui. Aš juos traktuoju kaip valstybingumo priešus ir aš jų labai nemėgstu“, – laidoje sakė Algis.

Anot jo, Lietuvai nuolat kyla grėsmių, todėl būtų klaidinga manyti, kad mums negresia Rusijos karinė invazija.

„Istorija rodo, kad žmonija yra karų šalininkė ir, nepaisant Europos Sąjungos, kaip labai ilgalaikio stabdžio karams atsitikti faktoriaus, karų visgi vyksta. Turime šiandien tai, ką turime Europoje: Gruzija, Ukraina. Manyti, kad Rusija nebandys ko nors čia padaryti, yra labai naivu ir neatsakinga. Mums visada gresia karinė Rusijos invazija“, – tokią nuomonę laidoje išreiškė vyras.

Užblokavo daugiau nei 10 tūkst. žmonių

Laidoje Algis taip pat papasakojo, kokiais kriterijais jis remiasi, kai užblokuoja žmones feisbuke. Anot jo, yra skaičiavęs, kad tokių asmenų – apie 10 tūkst.

„Tikrai visi užblokuoti asmenys nėra už įžeidinėjimą, atvirą agresiją. Aš užblokuoju, jeigu matau, kad žmogus palaikino postą, nukreiptą prieš mane. Aš pamatau nesąmones rašantį žmogų, tada aš jį užblokuoju, kad nematyčiau jo.

Blokavimas nėra spjūvis į veidą. Blokavimas yra pasyvus aktas. Aš nieko blogo jam nepadariau, neblokavau jo banko sąskaitos, neparašiau, kad jis gyvulys. Čia nėra sankcija, čia yra savo daržo ravėjimas. Feisbukas, mano galva, yra lygiai tokia pati revoliucija kaip radijas ir televizija.

Socialiniai tinklai yra labai svarbus ir ilgalaikis mūsų gyvenimo laukas“, – apie virtualią realybę ir feisbuką kalbėjo Algis.

Karjeros pokyčiai

Radistų laidoje neišvengta klausimo apie dabartinius Algio karjeros pokyčius.

Gana ilgą laiką jis buvo žinomas ir atpažįstamas kaip LNK veidas, tačiau šiuo metu veda laidą LRT televizijoje su Lavija Šurnaite.

Jis pasakoja, kad priežasčių, kodėl nebegali tęsti darbo LNK, nelabai supranta.

„LNK atsisakė mūsų su Justu skečų, tiesiog pasiūlė absurdišką kainą, kai tu nebegali to daryti. Už vieną filmuką gaudavome tiek, o mums pasiūlė beveik tris kartus mažiau, plius „užsiundė“ su mumis kalbėti žmogų, kuris, pasirodo, neskiria neto nuo bruto.

Lavija Šurnaitė ir Algis Ramanauskas /Foto: Žaneta Paunksnė

Tada aš sužinau, likus iki filmavimo mėnesiui, kad manęs nebebus „Muzikinėje kaukėje“. Mane LNK už kažką baudžia. Ką padarysi. Tai nėra malonu, kai tu nesupranti, už ką, bet aš esu labai laimingas visuomeniniame transliuotojuje, nes manau, kad tai yra visai nebloga televizija, palyginti su komercinėmis“, – apie pokyčius kalbėjo A.Ramanauskas.

„Televizija yra rinka, kur tu bet kada gali būti išspirtas. Neaišku, kiek tai tęsis, reikia laikyti kartelę aukštai. Kai man pasiūlė Žinių radijas prieš ketverius metus vesti laidą, aš didžiąja dalimi sutikau tam, kad nuplaučiau savo feisbukinio keikūno įvaizdį. Kad parodyčiau, kad Ramanauskas gali būti ir mandagus, fainas. Dabar viso to rezultatai man ateina į naudą“, – taip pat pridūrė jis.

Išgyveno ir dramatiškų bėdų periodą

Laidoje Algis prakalbo ir apie vakarėlius bei linksmybes, kurios senesniais laikais buvo visai kitokios nei dabar. Vyras pripažįsta, kad niekada pernelyg labai nemėgo barų, tačiau kartais linksmybės užsitęsdavo net kelias paras.

„Man yra buvę, kai turėdavau vesti laidą ar turėdavau sukurti kokį nors įrašą labai blogos būsenos, bet žmonės to nesuprasdavo. Aš nebūdavau labai girtas, bet būdavau labai pagiringas, aš atidirbdavau. Bet tai yra pragaras“, – pripažino jis.

Radistų laidoje Algis pripažino, kad jam gyvenime teko išgyventi ir labai sunkų laikotarpį, kai išsikapstyti padėjo tik darbas.

Algis Ramanauskas FOTO: Gytis Vidžiūnas

„Aš buvau vienu metu labai nelaimingas, tai buvo susiję su asmeniniais dalykais. Tai buvo prieš 18 metų. Tai buvo labai dramatiški dalykai, bet jie susitvarkė. Sunkiai, bet išgyvenau. Depresijos klinikine prasme nebuvo, bet man buvo žiauriai žiauriai liūdna“, – pasakojo Algis.

Vyras pripažino, jog tokiose situacijose alkoholis tikrai negelbsti, todėl buvo laikas, kai nusprendė jo atsisakyti.

„Geriausia yra darbas. Darbas išlaisvina. Darbas padaro taip, kad tu nukreipi mintis nuo blogų dalykų. Man darbas labai padėjo. Televizijoje dirbau ir man tas padėjo. Alkoholis tik blogina situaciją. O iš bohemos mes visi – party people. Tik tas jau baigėsi, nes užteks.

Aš ilgą laiką iš viso negėriau. Šią vasarą leidau sau truputį išgerti alaus ir vyno, bet matau, kad neužsikabinu. Ko gero, nesu alkoholikas.

Be alkoholio tu geriau jautiesi, o kai tu geriau jautiesi, mano atveju, aš būnu kūrybingesnis, bet apsvaigęs nuo alkoholio tu irgi sugalvoji įvairių dalykų. Aš negalėdavau pakęsti pagirių. Ne fiziškai, o morališkai“, – sakė žinomas televizijos veidas A. Ramanauskas.

Jis taip pat pridūrė, kad gyvenime jam itin padėjo muzika.

Blogiausia muzika ir Lietuvos atlikėjas

Kitas laidoje nuskambėjęs skaitytojo klausimas – apie pačią blogiausią muziką ir atlikėją. Laidoje Algis apibūdino, kaip, anot jo, turėtų atrodyti muzika. Tiesa, įvardyti, kas, jo nuomone, Lietuvoje yra blogiausias atlikėjas ar grupė, jis nesutiko, tačiau apibūdino jį keliais bruožais.

„Paaiškinsiu glaustai. Tam, kad muzika būtų muzika, reikalingi mažiausiai 4 komponentai: harmonija, akordai, melodija...Tai yra balsu dainuojama melodija ar instrumentu grojama melodija. Papildomi komponentai – ritmas, mušamieji ir spalva. Spalva aš vadinu tembrą. Nes saksofonas skiriasi nuo pianino. Bet spalvą ir ritmą galime „nuimti“ iš lygybės, lieka harmonija ir melodija. Kai nėra vieno ar kito, nėra muzikos. Toks yra mano subjektyvus, bet labai objektyvus požiūris. Rap'e yra harmonija. Melodijos dažniausiai nėra.

Blogiausia muzika kantri. Kalbant apie blogiausią Lietuvos atlikėją, aš galiu pasakyti užuominomis, nes žmogus yra neblogas, nieko prieš jį neturiu, tik aš jo vardo neminėsiu. Tai Lietuvos atlikėjas ir kompozitorius, kurio santykis pagaminto kiekio, jo, vadinkime, muzikos, ir kokybės yra pats nepalankiausias jam (...). Visa tai yra absoliutus šlamštas“, – griežtai išrėžė Algis.

Laidoje sulaukta ir klausimo apie mokytojus. Skaitytojo teigimu, A. Ramanauskas dažnai tyčiojasi iš mokytojo profesijos.

„Tai yra labai geras klausimas, nors ir nekorektiškas, nes klausimas suponuoja tai, kad aš darau tai, ko aš iš tikrųjų nedarau. Aš nesityčioju iš mokytojų profesijos. Manau, kad švietimas Lietuvoje yra labai blogos būklės, kad mokytojų situacija prasta, jie gauna mažus atlyginimus ir tarp jų, deja, dėl to yra prisiveisę asmenų, kuriems negalima dirbti su vaikais. Lietuvoje yra gerų ir blogų mokytojų. Aš kritikuoju tuos mokytojus, kurie blogai elgiasi“, – sakė Algis.

Papasakojo apie sūnų

Apie šeimą ir asmeninius dalykus atvirauti Algis nėra linkęs, tačiau laidoje pripažino, kad su savo sūnumi niekada nėra turėjęs bėdų.

„Su jokiais iššūkiais nesusiduriu, nes jis auga labai mielas žmogus. Aš neturiu su juo problemų. Mano žmona yra gera mama, ir ji yra diplomuota specialistė vaikų spec. pedagogikos. Ji su sūnumi kartais susiginčija, parėkauja vienas ant kito. O aš su sūnumi nesu turėjęs nė vieno konflikto.(...) Su mano įdukra irgi nebuvo jokių problemų. Čia yra mamos genai, nes abu labai geri vaikai. Įdukra labai daug skaitė. Ir gana anksti pradėjo angliškai skaityti, o sūnus nemėgsta skaityti knygų. Jis nuolat skaito kažką telefone. Čia yra dilema. Jis skaito, kiek jam priklauso, bet jis nėra kaip aš, kai galėdavau iki ryto skaityti. Bet jis skaito daug angliškai. Lietuviškai rašo be klaidų“, – atsakė Algis.

Pasiteiravus, kaip sūnus reaguoja į jo anksčiau kurtus personažus, vyras tikino, kad sūnus turi gerą humoro jausmą, o kai kurie jo vaidmenys yra ne jo amžiui ir ne jo kartos.

„Aš neabejoju, kad jis matė, bet su juo yra kalbama, jis puikiai supranta, kuo skiriasi vaidmuo nuo realaus žmogaus. O to labai nenori suprasti daugybė Lietuvos žmonių, kurie tavo vaidmenis sutapatina su tavimi pačiu“, – kalbėjo vyras.

Taip pat laidoje sulaukta klausimo apie tai, ką Algis mano apie dizainerį Juozą Statkevičių, su kuriuo turėjo reikalų teisme.

Algis Ramanauskas, Juozas Statkevičius

„Turint omenyje, kiek jis norėjo, kad jam būtų priteista, jis norėjo, kad jam būtų priteista 10 tūkst., jam buvo galiausiai priteista 2 tūkst. Ieškinys patenkintas iš dalies. Kalbant be užuolankų, taip, aš pralaimėjau. Ką apie jį manau? Įsijunkite jo instagramą ir pažiūrėkite jo filmukus. Tada gerai pagalvokite, ką galima manyti apie tokį žmogų. Aš manau, kad jis yra boba. Labai labai labai nyki boba. Taip aš apie jį galvoju“, – nuomonę išreiškė Algis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (586)