Vyras neslepia, kad jam teko išgyventi labai sunkų laikotarpį, nes būtent tuo metu suvokė, kad žlunga jo visas ilgus metus kurtas ir puoselėtas vertybinis paveikslas. Laidoje jis taip pat papasakojo apie savo naujausią vaidmenį Tado Vidmanto filme, improvizavimo svarbą, santykius su savo sūnumi, sunkiausius vaidmenis bei patį juokingiausią pasimatymą su mergina.

Didžiuojasi naujausiu vaidmeniu

Pirmasis klausimas, kurio Radistų laidoje sulaukė A. Bružas, buvo apie filmą, kuriame nusifilmavo visai neseniai. Tai buvo režisieriaus Tado Vidmanto filmas „Pats sau milijonierius“. Žinomas aktorius sako, kad tai buvo geriausias jo sukurtas vaidmuo. Taip pat Audrius pasakoja, kad žiemą jis švęs savo jubiliejų, todėl šie metai jam – itin svarbūs.

„Neseniai filmavausi pas Tadą Vidmantą. Gruodžio mėnesį bus mano gimtadienis, daug datų. 40 metų man jau skamba solidžiai, norisi švęsti gimtadienį, surengti šventę. Aš surengsiu gimtadienį Mažajame teatre, gimtadienyje bus tik artimiausi draugai, bičiuliai, su kuriais susiduria darbai. Gimtadienio dovana man bus įsigyti bilietą į gimtadienį. Kalbant apie filmą, manau, kad jame sukūriau stipriausią savo vaidmenį. Tai buvo geriausias vaidmuo pagal dramaturgiją, pagal tai, kiek vaidmenyje esi ne tu pats. Buvo emocinių sudėtingų scenų, jas reikėjo įgyvendinti“, – laidoje apie naujausią filmą pasakojo aktorius.

Vaidmenys – kaip sportas

Paklausus, ar iš tiesų aktoriams taip sunku pajusti vaidmenį bei kokios emocijos apima, kai reikia po ilgos pamainos grįžti namo, tikino, kad emocijos tam tikra prasme yra labai panašios į sportą.

„Kalbant apie emocijas, tai labai panašu į greitą važiavimą dviračiu. Tarkime, nuo namų iki centro su dviračiu važiuoju apie pusę valandos, o, nulipus nuo jo, vis dar jauti, kad stipriai plaka širdis ir kūnu žliaugia prakaitas. Tas pats ir su emocijomis. Dar prieš filmuodamasis, aš jau pradedu mąstyti apie tą vaidmenį, rinkti medžiagą, žiūrėti, kaip viską panaudoti. Kai baigiasi darbo pamaina, tam tikra prasme būna tarsi užkurtas variklis, galvoje vis dar daug minčių, jausmų. Tai nėra labai paprasta. Tai lygiai tas pats kaip sportas: tau reikia padaryti apšilimą, o paskui – tik laiko klausimas, kaip greitai pavyksta vėl atsistatyti“, – kalbėjo žinomas aktorius.

"Sostų karų" paskutinio sezono premjera Vilniuje

Improvizavimo menas

Daugeliui jokia paslaptis, kad viena iš stipriausių Audriaus pusių – jo gebėjimas improvizuoti bei to mokymas kitus žmones. Jis tikina, kad improvizuojant yra treniruojamas gebėjimas mąstyti, aktyviau reaguoti į tai, kas tau yra sakoma. Improvizacijos padeda ir gyvenime. Audrius pasakoja, kad teko lankytis Berlyne, kur atvyko patys geriausi improvizavimo meistrai iš viso pasaulio.

„Buvo labai įdomu. Teko du kartus improvizuoti Berlyne. Ten suvažiuoja iš įvairių kontinentų: Amerikos, Kanados, Australijos, įvairių Europos šalių. Atvyksta labai daug profesionalų, žinoma, yra ir diletantų, kurie nori mokytis, semtis patirties. Labai įdomu tai, kad kai eini į sceną su profesionalais, neturi jokio užnugario, nėra jokių išankstinių nusistatymų apie tave. Tiesiog eini ir arba padarai, arba nepadarai: tu įdomus žmonėms arba ne. Gali panaudoti viską, ką turi, visas savybes ir profesionalumą, meistriškumą, kurį įgijai“, – tikina Audrius.

„Tai yra labai gera proga pasitikrinti, ką iš tiesų gali“, – priduria vyras.

Jis tikina, kad žmonės gana dažnai mistifikuoja meną ir yra įsitikinę, kad užsiimti kūryba gali tik nedaugelis. Tačiau taip, anot aktoriaus, nėra, nes menas yra tik matematika su taisyklėmis. Lygiai taip pat ir kalbant apie meną – net ir improvizuojant reikia laikytis tam tikrų taisyklių, tačiau jas atrasti gali kiekvienas žmogus, ir tai gali būti labai individualu.

„Žmonės dažnai mistifikuoja meną, yra labai daug įsitikinimų, kad reikia mūzų ir įkvėpimo. Aš manau, kad menas – tai matematika ir ugnis. Matematika – reikia žinoti dėsningumus, treniruoti klausą, keistis, prisitaikyti, kurti istoriją kartu, čia kaip ir tenisas, juk negali žaisti vienas. Treniruoji iškalbą, reikia nevaržyti savęs, nebijoti susimauti“, – sakė A. Bružas.

Paklaustas apie didžiausią silpnybę, kurią turi, Audrius atsakė gana lakoniškai.

Audrius Bružas

„Moterims. Grimerė graži“, – šypsodamasis atsakė aktorius.

„Manau, kad vyrui, patinui, moterys yra didelė silpnybė. Kiekvienas vyras gali įsivertinti, kas jam svarbu“, – tikino jis.

Gėdingiausias pasimatymas

A. Bružas taip pat papasakojo apie gėdingiausią pasimatymą, kurį pamena. Tiesa, jis gal ir nebuvo gėdingas, tačiau tikrai gana juokingas.

„Galbūt tai buvo ne gėdingas, o juokingas pasimatymas. Tai buvo labai seniai. Aš simpatizavau vienai merginai, buvome nuvažiavę pas ją į namus, sėdėjome prie stalo, kalbėjomės. Aš, kaip vyras, labai norėjau dėmesio, kad ji manimi žavėtųsi. Mes ragavome gėrimų, kurie mus svaigino, meilės jausmas stiprėjo. Staiga pastebėjau, kad jos veidu teka ašara, bet įsižiūrėjęs atidžiau pamačiau, kad ji valgė obuolį ir ant jos veido buvo tiesiog prilipęs obuolio gabaliukas. Ten buvo jokia ašara. Tai įrodymas, kaip galima susikurti kažkokį savo vaizdinį. Įdomu, kaip ta mergina dabar gyvena“, – papasakojo Audrius.

Pasiteiravus, ar jam yra tekę persirengti moterimi, vyras tikino, kad taip.

„Viename filme teko persirengti moterimi, teko pasidaryti visą makiažą, būti su aukštakulniais, bet su vyru neteko bučiuotis“, – sakė jis.

Audrius Bružas

Skyrybos buvo labai sunkios

Laidoje Audrius sulaukė ir gana nemalonaus klausimo apie skyrybas. Aktorius atvirai pripažino, kad norėjo išsaugoti santykius ir šeimą, tačiau dabar yra įsitikinęs, kad skyrybos yra patirtis, kuri primena apie labai sunkų laiką, tačiau jis džiaugiasi, kad turi sūnų, šis yra labai mylimas ir svarbus jo gyvenime.

„Labai sunkiai. Visas procesas truko labai ilgai. Tai buvo vertybinis dalykas. Aš vadovaujuosi šeimos vertybėmis, profesinėmis, žmogiškomis vertybėmis, pagarba, man svarbu laikytis žodžio, atsakomybė – daug vertybinių dalykų. Šiuo atveju visas tas vertybinis paveikslas, kuris susideda kiekvieno žmogaus galvoje, jis tiesiog žlugo, iširo.Tada tu tampi sukrėstas. Aš tikrai buvau labai sukrėstas, man buvo labai sudėtinga“, – atvirai apie sunkų laiką kalbėjo A. Bružas.

Jis tikina, kad būtent po skyrybų suprato, kad ta patirtis, kad ir labai sunki, tačiau yra ištveriama, ir tai žmogų gali sustiprinti.

„Tai tikrai buvo labai netikėta ir skaudu, tęsėsi kelerius metus. Dabar tai yra patirtis. Tuo metu, kai skyrėmės, mums nepavyko – aš buvau už šeimos išlaikymą, buvimą kartu. Kas mūsų neįveikia, tas padaro stipresnius. Gyvenimas tuo įdomus ir žavingas. Kai būna sunku, manau, verta šia fraze vadovautis. Būna sunkių akimirkų, tačiau žmonės turėtų save palaikyti. Mums, deja, to nepavyko, bet mūsų meilės kūrinys yra nuostabus, sveikas ir talentingas sūnus Mykolas. Džiaugiuosi, kad mūsų susitikimas buvo vainikuotas nuostabiu sūnumi, meilės vaisiumi“, – kalbėjo žinomas aktorius.

Audrius Bružas

Džiaugiasi tėvyste

Laidoje aktorius taip pat daugiau papasakojo apie savo sūnų, šis jau eina į mokyklą.

„Mane džiugina tėvystė. Tai rimta atsakomybė, kuri susideda iš daugybės iššūkių, pavyzdžiui, nemigo naktų, gebėjimu susitvarkyti dienotvarkę. Matyti, kad mano sūnus perima kai kurias savybes iš manęs. Jeigu jis mato, kad kažką darai vienaip, tikrai kada nors tai atkartos. Jeigu tau svarbu sportas, jam tai bus irgi svarbu. Jeigu jis mato, kad sveika mityba svarbu, jis irgi tuo domėsis. Sūnus auga vienas, jis dažniausiai būna susikoncentravęs į savo aplinką, į savo tvarką. Jis truputį egoistas.

Tas egoizmas šiek tiek varžo jo galimybes prisitaikyti. Mes žaidžiame su juo tam tikrus žaidimus, improvizuojame. Jis visada nori būti geras, bet svarbu jam pačiam analizuoti save, savo veiksmus. Jis jau eina į pirmą klasę ir pradeda labiau žiūrėti į save kritiškai – pats manęs klausė, kaip man sekėsi mokykloje. Jis jau pradeda nusiteikti, kad ir mokykloje gali būti visaip. Tai daro tarsi pasąmonėje, o aš noriu, kad jis turėtų kuo mažiau psichinių sutrikimų“, – apie sūnų pasakojo Audrius.

Bružas: skyrybos – tai yra faktas, o ką aš dabar veikiu, su kuo esu – jokio skirtumo

Pasiteiravus apie naujus santykius, Audrius kalba nenoriai, tačiau nepaneigė, kad šiuo metu šalia jo yra širdies draugė.

„Aš neneigiu, kad turiu merginą. Nėra esmė, su kuo aš esu. Jeigu mes kalbėjome apie mano šeimyninę patirtį ir skyrybas – tai yra faktas, o ką aš dabar veikiu, su kuo esu – jokio skirtumo“, – tikino jis.

Pasiteiravus, kokios moterys jam patinka, jis pabrėžė ne tik išorinį grožį.

„Man svarbu, kad žmogus bent šiek tiek koordinuotųsi savo mintyse. Nėra labai daug žmonių, su kuriais gera susitikti, su kuriais gera padžiazuoti, su kuriais gera būti, su kuriais gera pasidalyti. Yra geras pasakymas: jeigu nori būti neįdomus, papasakok viską. Man moteris yra graži ne tik savo vizualika, bet gebėjimu būti elegantiška, besirūpinančia savimi. Grožis blėsta, bet moterį visada sustiprina dvasinis grožis, sveika savivertė. Man graži ta moteris, kuri daugiau investuoja į savo vidinį turinį, į komunikaciją. Man svarbu, kaip moteris suvokia, kad ji sensta, man įdomu tokios moters požiūris į save“, – kalbėjo A. Bružas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)