Tiesa, pats Mantas sako, kad yra kuklus, jautrus ir gana nedrąsus, tačiau yra situacijų, kai jis parodo savo pasitikėjimą ir drąsą. Laidoje „Nepatogūs klausimai su Radistais“ žinomas vyras atsakė į ne vieną atvirą ir nelabai patogų klausimą, kurį uždavė laidos vedėjai Jonas ir Rolandas bei skaitytojai, kurie galėjo užduoti Mantui klausimus internete.

Laidoje vyras papasakojo apie tai, kiek gali kainuoti prabangios vestuvės įspūdingose Italijoje esančiose vilose. Taip pat Mantas sulaukė ir klausimų apie asmeninį gyvenimą, svajonių namus, keliones, meilę. Vyras taip pat pripažino, kad buvo sulaukęs ne vieno pasiūlymo dalyvauti televizijos projekte, tačiau visų jų atsisakė. Jam svarbiausia – darbas ir jo teikiami malonumai.

Svarbu ne pinigai, o rezultatas

Daugeliui lietuvių, ko gero, smalsiausia sužinoti, kiek kainuoja dekoras, kurį savo paties rankomis su savo komanda gali sukurti Mantas Petruškevičius. Anot jo, apie pinigus jis nėra linkęs kalbėtis, o tik laidos pabaigoje prasitarė apie tikslesnes sumas, kiek gali kainuoti dvi dienas trunkančios vestuvės kokioje nors itin prabangioje Italijos viloje. Vyras atvirai sako, kad tai kainuoja mažiausiai keliasdešimt tūkstančių eurų.

„Daug kas žino, kad man pinigų sumos nelabai egzistuoja. Aš galiu padekoruoti erdvę ir sužaisti su dalykais, kurie net nekainuoja. Žinoma, yra daug žmonių, kurie prisižiūri pačių įvairiausių dekorų ir jiems raibuliuoja pinigai. Jeigu pas dekoratorių viskas susives vien tik į komerciją, tai jis žiūrės tik į pinigus ir visai neatiduos savęs. Dažnai klientai tai jaučia, todėl aš koncentruojuosi į galutinį tikslą, o tik paskui pagalvoju, kiek iš viso to dar galiu uždirbti“, – neslepia vyras.

Iki trisdešimties tūkstančių – prabangios vestuvės

Nors Mantas neįvardijo, kiek kainuoja jo teikiamos paslaugos, jis pabrėžia, kad daugeliui žmonių viskas turėtų pasidaryti aišku vos pažiūrėjus į jo darbų nuotraukas.

„Žmogus gali daug ko norėti, aš irgi galiu daug norėti. Man būtų labai negražu kalbėti apie sumas, nes aš manau, kad užtenka nuotraukų. Kai žmogus pamato nuotraukas, manau, kad puikiai gali įsivaizduoti, kiek tai gali kainuoti“, – sako vienas žymiausių Lietuvos dekoratorių ir floristų.

Jis tikina, kad kaina – nėra pats svarbiausias dalykas, nes kartais gali sukurti stebuklą už labai mažus pinigus.

„Man dekoras prasideda ir nuo dviejų tūkstančių eurų. Tai labai priklauso nuo lokacijos“, – laidoje sakė Mantas. Jis taip pat pabrėžė, kad prabangioms vestuvėms būtina turėti bent keliasdešimt tūkstančių eurų.

„Iki trisdešimties tūkstančių – čia jau yra gražių vestuvių dekorai“, – sakė vyras.

Kodėl pasitraukė iš viešumos

Jo teigimu, daugeliui šios sumos atrodo įspūdingos, tačiau žmonės, dirbantys tokioje rinkoje, puikiai žino, kiek viskas kainuoja.

„Galbūt atrodo, kad tai yra milžiniškos sumos, bet kai pinigai pradedami leisti, vien juo nuo palapinių, servetėlių ir visko, tos sumos dažnai nebūtinai turi pakakti. Būtų smagu, kad Lietuvoje žmonės skirtų daugiau pinigų dekorui, bet aš galiu padekoruoti ir už tūkstantį eurų ir už labai daug“, – tikino M.Petruškevičius.

Vienas iš skaitytojų klausimų – kodėl Mantas pasitraukė iš viešumos. Žinomas floristas tikina, kad nesijaučia neįdomus, greičiausiai priešingai – jeigu nuolat būtų matomas televizijos laidose ar spaudoje, tuomet jis daug greičiau atsibostų žmonėms, tačiau dabar to nėra ir jis sąmoningai atsisako kai kurių pasiūlymų. Vyras sako, kad net nebenori matyti savo nuotraukų žurnalų puslapiuose.

„Nemanau, kad nesu įdomus žmonėms. Man patinka tiek, kiek aš įdomus esu savo rinkai, o tik užimti vietą žurnale, man tas neaktualu. Aš jau tiek visur buvau, kad man net nebėra su kuo bendrauti nuėjus į tuos renginius ar vakarėlius. Esu pabendravęs apie visas temas. Dabar daug maloniau bendrauti su žmonėmis, iš kurių gali gauti kažkokio įkvėpimo, inspiracijos“, – atvirauja jis.

Sulaukė ne vieno pasiūlymo dėl televizijos

Mantas pripažįsta, kad neseniai sulaukė pasiūlymo dalyvauti viename projekte, tačiau jis jo nelabai sudomino.

„Šiemet mane labai norėjo įvelti į visokius projektus, bet esu pakankamai užsiėmęs. Aš turbūt vis tik jausčiausi kvailai, o man labai svarbu, kad jausčiausi patogiai ir gerai. Televizija nesuteikia to pilnavertiškumo ir komforto, todėl tai man nėra būtinybė. Aš tapčiau mažiau įdomus, jeigu eičiau į televiziją. Man ten nelabai įdomu“, – tikino Mantas.

Daugelis žmonių veikiausiai mano, kad Mantą vilioja prabanga, o jo drabužiai – itin brangūs. Šioje vietoje vyras daugelį nustebins – jis tikina, drabužiams pernelyg daug dėmesio neskiria ir renkasi pačius paprasčiausius rūbus, o vietų, kur reikėtų atrodyti labai puošniai jis netgi vengia.

Mantas Petruškevičius

„Man patinka dėvėtų drabužių parduotuvės Niujorke. Ten tikrai yra tokių išskirtinių drabužių. Man nebūtų jokios problemos apsirengti net už 20 eurų, nes šiuo gyvenimo momentu aš renkuosi pačius pigiausius drabužius. Mano darbas nereikalauja, kad nuolat būčiau labai pasipuošęs, aš bandau vengti vakarėlių, kur reikia būti su švarku ir kaklaraiščiu“, – kalbėjo Mantas.

Sako, kad yra reiklus

Jis pabrėžia, kad daug daugiau pasitikėjimo jam dabar suteikia ne pinigai, o sugebėjimai, kuriais gali didžiuotis.

„Aš nemanau, kad viskas turi susivesti į pinigus. Nemanau, kad pinigai suteikia pasitikėjimo. Aš prisimenu, kad net jeigu kišenėje turėdavau penkis eurus, vis tiek savimi pasitikėdavau.Turbūt labiau negu dabar. Mano darbai ir mano sugebėjimai kelia daug daugiau pasitikėjimo negu mano pinigai piniginėje. Tai nėra esmė. Dažniausiai talentingi žmonės niekada nepasitraukia iš rinkos, o nepataikyti gali tik tie, kurie iki galo savęs neatiduoda“, – sako vyras, pabrėždamas, kad yra reiklus savo komandai.

Mantas Petruškevičius

„Taip, aš esu reiklus. Man netinkamai užrišta juostelė arba netinkamai sudėtos gėlės gali mane išmušti iš pusiausvyros. Dažniausiai taip ir būna“, – sakė vyras. Tiesa, laidoje jis pripažino, kad dar nėra atleidęs nei vieno žmogaus.

M.Petruškevičius: niekada nieko nevogiau

Kitas skaitytojo klausimas – daug nepatogesnis, nei ankstesnieji. Skaitytojas pasiteiravo, kodėl Mantas neva studijų laikais vogdavo kitų žmonių darbus.

„Niekada nieko nevogiau, išmestas taip pat nebuvau. Tiesiog nuostabiai bendrauju iki dabar su dėstytojomis. Kai reikia pagalbos, į mane net pačios dėstytojos kreipiasi. Turiu puikius santykius, mano stojamasis balas į tą fakultetą buvo vienas geriausių“, – sakė Mantas.

„Turbūt jeigu aš tai būčiau padaręs, spauda būtų mirgėjusi prieš mažiausiai dešimt metų“, – sakė M.Petruškevičius.

Tiesa, kartais atsiranda komentatorių, kurie sako, kad neva Mantas Petruškevičius kopijuoja žinomų žmonių darbus. Išgirdęs tokį laidoje nuskambėjusį klausimą, Mantas pabrėžė, kad jam tiesiog būtina neatsilikti ir domėtis pasaulinėmis tendencijomis, nes tai yra profesionalumo požymis.

„Visų pirma, yra du aspektai. Jeigu tu nestebėsi to, kas vyksta pasaulyje arba, ką daro geriausi pasaulyje dekoratoriai, tu būsi niekinis, nes tu nestebi. Daugelis Lietuvos dekoratorių nestebi, kas vyksta pasaulyje ir naudojasi tik savo idėjomis, kas yra apgailėtina, nes jie eina į dugną. Kitas dalykas, aš puikiai bendrauju su Jeffrey Brett. Tai yra vienas garsiausių pasaulyje floristų, aš buvau priimtas į dešimties žmonių grupę, kur buvau kartu su juo Florencijoje. O kalbos lieka kalbomis“, – įsitikinęs Mantas.

Nereaguoja į komentarus

Žinomas floristas sako, kad jau seniai nebeskaito komentarų, nes žmonės, kurie juos rašo, jam yra tuščia vieta.

Mantas Petruškevičius

„Man anksčiau buvo įdomu skaityti komentarus, o dabar aš nejaučiu jokio malonumo skaityti jų, aš juos pamirštu. O tie, kurie sugeba tik parašyti piktą komentarą, tai man jie yra tuščia vieta“, – sakė Mantas.

Apie LGBT ir meilę

Kitas klausimas, kurį uždavė skaitytojas – kodėl Mantas nedalyvavo gėjų eitynėse?

„Vilniuje nebuvau, deja, bet negalėjau dalyvauti, bet aš visada esu už toleranciją, už neatsilikimą. Aš negaliu sau leisti atsilikti, bet kartais daug smagiau dalyvauti kažkur užsienyje. Nesu niekur dalyvavęs, bet turiu daug draugų, kurie dalyvauja“, – sakė Mantas, taip pat pripažindamas, kad šiuo metu jis nėra įsimylėjęs.

O pasiteiravus, ką galvoja apie LGBT temą, jis tikino, kad tokias idėjas palaiko.

„Aš manau, tai kiekvieno asmeninis reikalas. Aš galbūt nesu už tuos šūkčiojimus, kurie nieko neatneša, tai absoliučiai neįdomu, taigi aš gyvenu savo gyvenimą, o man tai – tik papildomos smulkmenos“, – sakė Mantas. „Tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Aš viską palaikau pasaulyje, kas yra gera ir gražu. Man to gana.“

Mantas Petruškevičius

Apie meilę ir santykius vyras kalba nenoriai, tačiau pripažįsta, kad puikiai save realizuoja darbe.

„Aš turiu tiek daug gėlių, aš jas myliu. Aš iš savo darbo gaunu puikų atgalinį ryšį. Ačiū Dievui, kad mane inspiruoja ne tik meilė, nes kitaip turbūt žlugčiau. Aš visada esu labai susikoncentravęs, neleidžiu sau nei pernelyg liūdėti, nei į kažką pernelyg stipriai reaguoti. Aš esu suėmęs save į rankas“, – atsakė pašnekovas. „Man patinka būti laisvam, aš nenoriu užsibarikaduoti ir būti kažkieno. Tai yra ne man, aš esu laisvas ir nepriklausomas.“

Vakarėliai nebėra tokie įdomūs

Daugeliui nėra paslaptis, kad anksčiau Mantas dažnai dalyvavo aukštuomenės vakarėliuose, kur būdavo fotografų užfiksuojamas su žinomomis damomis. Vyras tikina, kad draugystė su žmonėmis jam svarbi, tačiau jis nėra iš tų, kuriems būtų reikalingas nuolatinis ryšys.

„Aš galiu susitikti su žmogumi, nors ir praėjus dviem metams, bet su juo kalbėti atvirai tomis pačiomis temomis ir viskas gerai. Man nereikia susitikti kiekvieną savaitgalį, nuolat susitikinėti. Nekenčiu pernelyg didelio atviravimo, pasakojimosi apie savo asmeninius santykius. Man tai nėra būtina – bent jau kol kas“, – sakė Mantas.

Pasiteiravus, kas nutiktų, jeigu jis staiga netektų darbo, Mantas tikino, kad tai galėtų kompensuoti jo puikus laisvalaikis.

„Aš turiu puikų laisvalaikį. Mėgstu išvažiuoti, vaikščioti po geras ir gražias vietas. Tai nebūtinai aukšto lygio vietos, bet jos yra išskirtinesnės, meniškos“, – sakė žinomas floristas.

Nepaisant darbo, kuriame reikalinga estetika, stiliaus ir grožio pajautimas, Mantas sako, kad jo namai yra paprasti, o gėlių juose beveik niekada nerasite.

„Mano namuose tikrai nėra jokių gėlių. Niekada jų nenešu namo ir nemerkiu į vazas. Man to pakanka darbe, bet mano namai yra paprasti. Šiuo metu nuomoju butą. Man patinka seni daiktai, man patinka daiktai su dulke. Kartais viskas priklauso nuo nuotaikos, nors man patinka ir modernus interjeras“, – tikino vyras.

Vos neemigravo į Australiją

Laidoje Mantas Petruškevičius trumpai papasakojo ir daugeliui netikėtą istoriją. Pasirodo, kad kiek anksčiau, prieš pradėdamas floristo veiklą, Mantas buvo jau susikrovęs lagaminus ir turėjęs bilietus į Australiją. Tiesa, vyras taip ir neišskrido.

„Mane žavi Australija. Turėjau galimybę ten nuvykti. Jau buvau susikrovęs lagaminus ir ketinau išvykti ten gyventi, bet išvažiuojant į oro uostą pagalvojau, kad visgi neskrisiu, nors jau turėjau ir bilietus. Ir viską nutraukiau“, – sako jis ir pripažįsta, kad senatvėje galbūt norėtų gyventi užsienyje, tačiau kartais grįžti ir į Lietuvą.

Vyras taip pat trumpai papasakojo, kokia užsienio šalis vestuvėms labiausiai patinka mūsų tautiečiams.

„Lietuviai yra įsimylėję Italiją ir ten labai daug būna vestuvių. Kartais užtenka ir dviese ten pabūti. Turėjau užsakymą vienos poros, kuri vestuves švęs nuostabioje viloje su pasakiškais vaizdais, bet jie švęs dviese visoje viloje. Yra labai skirtingi žmonės, ir tai yra labai smagu“, – pasakojo Mantas.

Anot jo, kaina prabangiausiose vilose parai kainuoja mažiausiai keliasdešimt tūkstančių eurų. Tiesa, kai kurios vilos, net ir užmokėjus milžiniškus pinigus, yra neprieinamos, todėl jo darbe yra labai svarbi gera reputacija.

„Yra tokių vilų, kur tu tiesiog negali ateiti be jokios rekomendacijos ir sakyti, kad gali duoti krūvą pinigų ir tikėtis, kad tau leis daryti, ką tu tik nori – deja, bet taip nėra. Ten yra griežtos taisyklės, tave turi žinoti, klausia, kas yra nuotaika ir vyras. Tose vilose lankosi labai daug žmonių, jiems labai svarbu, kad nebūtų sugadinta reputacija“, – sakė Mantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)