DELFI TV laidoje moteris labai atvirai ir pirmą kartą po M. Stonkaus viešo įrašo feisbuke prabilo apie skyrybas. Indrė sako, kad šiuo metu su Mantu sutaria labai gerai, tačiau pripažįsta, kad skyrybos tikrai neįvyksta tuomet, kai žiniasklaidoje pasirodo pirmieji straipsniai. Žinomos moters teigimu, po 12 kartu su vyru praleistų metų ji Mantą myli ir gali vadinti geriausiu draugu, tačiau buvo etapas, kai ji nebebuvo laiminga, todėl skyrybos, išbandžius viską, kartais yra pats geriausias sprendimas.

Apie tai, kodėl su vyru nusprendė skirtis ir nebegyventi kartu, kaip į visa tai sureagavo vaikai ir artimieji, apie sunkų etapą po gimdymo, svorio pokyčius, vidinę laisvę, veiklą, kuri padėjo išgyti ir nepasiduoti blogoms mintims bei specialistų pagalbą, be kurios išgyventi etapą, kai reikėjo apie viską pranešti vaikams, būtų buvę labai sunku, laidoje „Nepatogūs klausimai su Radistais“ papasakojo pati Indrė.

Dabar jaučiasi laiminga

Jau laidos pradžioje moteris tikino, kad jaudinasi, nes anksčiau pati kalbindavo žmones, tačiau pastaruoju metu daug kas labai pasikeitė.

„Anksčiau dažniau pati imdavau interviu, o pastaruoju metu viskas pasikeitė“, – sakė moteris.

Išgirdusi pirmąjį klausimą Indrė nustebo, nors jis buvo gana paprastas. Skaitytojai paklausus, ar moteris šiuo metu jaučiasi laiminga, Indrė nedvejodama atsakė, kad taip.

„Laiminga. Tikrai laiminga. Laimę man dabar teikia laisvė. Suvokimas. Apie laimę aš pradėjau kalbėti nuo tada, kai man suėjo 30 metų. Tada supratau, kad labai fainas laikotarpis, kai jau turiu patirties, žinau, ko noriu, turiu savo veiklą. Noriu, kad viskas tęstųsi taip, kaip yra. Jau praėjo metai, kai egzistuoja mano projektas, skirtas moterims. Puikiai sekasi, noriu, kad viskas tik plėstųsi“, – apie svajones kalba viena žymiausių televizijos ir socialinių tinklų influencerė Indrė Stonkuvienė.

„Po 12 metų vėl pradėjau žiūrėti į vyrus, kaip į vyrus.Visą laiką didžiąją mano draugų dalį sudarydavo vyrai, nes būdavau jiems draugė, sesė ar mama. Dabar jau esu sexy mama.
I.Stonkuvienė

„Nori būti Lietuvos motina Terese, – replikavo Rolandas. – Tokia mamula.“

„Po 12 metų vėl pradėjau žiūrėti į vyrus“

Jonas pripažino, kad iš 140 skaitytojų klausimų didžioji dalis buvo susijusi su skyrybomis.

„Ar matei „Kitokius pasikalbėjimus“ su Stonkumi?“ – paklausė Indrės Jonas.

„Mačiau pradžią, bet Mantas man prieš tai skambino ir sakė, kad eis į „Kitokius pasikalbėjimus“. Mes bendraujame, jis atsiklausė. Jis sakė, kad sugalvojo juokelius apie mus, papasakojo ir man tiesiog teko pripažinti, kad jie tikrai buvo žiauriai juokingi. Tikrai taip ir buvo. Mantas Katleris buvo mane pakvietęs kaip žiūrovę, bet negalėjau atvykti, nes buvau Palangoje. Žiūrėjau pradžią, paskui išjungiau, nes turėjau darbų“, – pripažino laidos viešnia.

Paklausus, ar Indrė „tinderina“, ji pripažino, kad tam dar toli gražu neatėjo laikas, tačiau keista, kai po tiek metų, praleistų su Mantu, dabar į vyrus ji gali žiūrėti kiek kitaip.

„Po 12 metų vėl pradėjau žiūrėti į vyrus, kaip į vyrus.Visą laiką didžiąją mano draugų dalį sudarydavo vyrai, nes būdavau jiems draugė, sesė ar mama. Dabar jau esu sexy mama“, – juokavo Indrė Stonkuvienė.

Užlipusi ant svarstyklių, negalėjo patikėti skaičiais

Daugelis žmonių, kurie domisi Indrės karjera ar tiesiog stebi ją socialiniuose tinkluose, pastebėjo Indrės išvaizdos pokyčius. Nors moteris visada buvo labai stilinga ir išvaizdi, paskutiniu metu ji pasikeitė, nusirėždama ilgus plaukus ir gerokai sulieknėdama. Apie šiuos pokyčius laidoje Indrė taip pat kalba labai atvirai ir neslepia, kad buvo etapas, kai net pati negalėjo patikėti, kad priaugo tiek svorio.

Indrė Stonkuvienė / Foto: Mikita studio

„Pradėkime nuo to, kodėl svoris nukrito. Kai buvome Afrikoje, atostogavome, pasigavome bakteriją ir patekome į ligoninę. Ten mums reikėjo pasisverti. Tikrai savaitę prieš galvojau, kad atrodau super, bet aš visada sau atrodau gražiau nei iš tiesų. Tai suteikia man pasitikėjimo. Taigi užlipau ant tų svarstyklių ir negalėjau patikėti. Stovėjau tik su maudymuku ir skarele. Buvo labai daug. Svėriau 72 kilogramus. Tada labai susinervinau ir pradėjau dar daugiau valgyti. Grįžusi į Lietuvą, pradėjau sportuoti, prižiūrėti mitybą. Pavyko gal savaitę. Nuo to laiko tiesiog nelipu ant svarstyklių ir nesigadinu sau nuotaikos“, – apie savo išvaizdą laidoje pasakoja Indrė.

Nemato prasmės kankinti vienas kito

Nežinia, ar išvaizdos pokyčiai kaip nors susiję su skyrybomis, tačiau moteris tikina, kad dabar tiek ji, tiek Mantas jaučiasi laimingi. Tiesa, Indrė juokauja, kad linki Mantui tiesiog susirasti „normalią moterį“. Socialinių tinklų žvaigžde dažnai vadinama moteris tikina, jog negalima kenkti vienas kitam ir būti nelaimingiems, nes santuoka nėra skirta tam, kad žmonės jaustųsi nelaimingi.

„Jeigu kalbant be juokų, aš esu už tai, kad, nepaisant visko, reikia gerbti vienas kitą. Tai yra dviejų žmonių reikalas. Aš myliu Mantą, jis bus mano gyvenime, jis yra labai geras mano draugas, geriausias draugas. Jis yra mūsų vaikų tėvas. Jaučiu pagarbą. Buvo visokių etapų, bet viską perėjau viena, pabaiga yra liūdna, bet matau šviesulį, kad abu esame laimingi. Taigi kam kankinti vienas kitą ir būti nelaimingiems? Galime būti kartu ne kaip vyras ir žmona, o kaip draugai. Taip yra žymiai geriau. Abu esame laimingesni. Linkiu jam tik kuo normalesnės moters“, – atvirauja Indrė.

Anot jos, labai svarbu, kad Lietuvoje vis dar gajus mitas, jog po skyrybų vyras su moterimi negali sutarti gerai bei, svarbiausia, gerbti vienas kito.

Aš myliu Mantą, jis bus mano gyvenime, jis yra labai geras mano draugas, geriausias draugas. Jis yra mūsų vaikų tėvas. Jaučiu pagarbą. Buvo visokių etapų, bet viską perėjau viena, pabaiga yra liūdna, bet matau šviesulį, kad abu esame laimingi. Taigi kam kankinti vienas kitą ir būti nelaimingiems?
I.Stonkuvienė

„Man keisčiausia šiame etape tai, kad kai pasirodė straipsnis, kuris visa tai patvirtino, sulaukiau daugybės žinučių. Žinoma, tai nėra tik mūsų abiejų reikalas, nes mes turime dideles šeimas. Praėjusį savaitgalį važiavau pas Manto tėvelius ir mes puikiai sutariame. Gal reikėtų pakeisti požiūrį į pačias skyrybas“, – tikino moteris.

Kreipėsi į psichologę

Paklausus, ar pora jau oficialiai išsiskyrusi, Indrė tikino, kad parašai dar nėra padėti.

„Niekada nesakau kategoriškai, bet kaip bus, taip bus. Skyrybos įvyksta palaipsniui ir tęsiasi ilgą laikotarpį. Tiesiog yra pakankamai sunku apsispręsti žengti pirmą žingsnį. Man atrodo, kad dabar mums tiesiog reikia nešti vėliavą ir parodyti, kad skyrybos gali būti ir kitokios“, – įsitikinusi moteris.

Moteris pripažįsta, kad sunkiausiu etapu jai labai padėjo specialistų pagalba, o po ketvirtojo seanso pas psichologę, ji pravirko, tačiau psichologė jai pasakė, kad ji pasveiko.

Indrė Stonkuvienė

„Man sunku įvardyti atspirties tašką, bet tu jauti, kai nebėra taip, kaip turėtų būti, kad nebesijauti laimingas. Bet aš išbuvau tą laikotarpį su savimi, labai daug skaičiau ir man labai padėjo veikla „Moterų pasaulyje“. Padėdama kitoms moterims aš labai padėjau ir pati sau. Labai svarbu neužlaikyti tos emocijos. Yra etapai ir žingsniai, kuriuos tu turi praeiti. Ėjau pas psichologę.Tik norėčiau užbėgti įvykiams už akių ir pasakyti, kad psichologas ir psichiatras skiriasi. Visai Lietuvai turbūt atrodo, kad tai dar nėra normalu. Man labai padėjo. Kai atėjau į ketvirtą seansą su ašarotomis akimis, ji mane apsikabino ir pasakė, kad aš išgyjau. Taip, man tikrai buvo liūdna ir skaudu iki dabar. Turbūt ne veltui sutikau ir pas jus ateiti, draugučiai“, – laidoje į nepatogų klausimą atsakė Indrė.

Artimiesiems apie skyrybas išgirsti buvo sunku

„Baigiasi meilė ir prasideda kažkoks kitoks santykis“, – sako moteris.

Paklausus, kaip į skyrybų faktą sureagavo tėvai ir artimieji, moteris tikina, kad žmonės, kuriems ji tikrai rūpi, suprato ir palaikė.

„Buvo etapas vieną savaitę, kai važiuodavau į darbus, visą laiką užsukdavau pas mamytę, išsiverkdavau ir tada važiuodavau dirbti, nes būdavo liūdna. Manau, kad jie mato, kokia aš esu dabar laiminga, jie suvokia tai ir supranta, kad visa tai yra geriau“, – nelengvą etapą prisimena moteris.

Ji tikina, kad pačiu sunkiausiu metu buvo labai svarbus ir draugų palaikymas bei suvokimas, kad tai yra jų apsisprendimas.

Buvo etapas vieną savaitę, kai važiuodavau į darbus, visą laiką užsukdavau pas mamytę, išsiverkdavau ir tada važiuodavau dirbti, nes būdavo liūdna. Manau, kad jie mato, kokia aš esu dabar laiminga, jie suvokia tai ir supranta, kad visa tai yra geriau
I.Stonkuvienė

„Santuoka ir šeima neturi būti kančia. Kai tu viską pabandai ir išbandai, reikia tiesiog pasikalbėti žmonėms ir nuspręsti. Tai mūsų sprendimas ir visiems draugams rašiau, kol pratinausi prie tos būsenos. Aš jiems sakiau, kad jeigu mus mylite, tada gerbkite mus, nes tai yra mūsų abiejų apsisprendimas“, – sakė Indrė.

Geriausias patarimas – išsiskirti

Nors pasirodžius žiniai apie skyrybas, Stonkų šeima sulaukė gausybės komentarų ir patarimų, kaip jie turėtų elgtis, geriausias patarimas vis tik buvo vienas. „Geriausias patarimas, kokį gavome, buvo išsiskirti“, – pusiau juokais atsakė Indrė.

Laidoje moteris sulaukė ir dar vieno klausimo, susijusio su skyrybomis. „Ar ji ruošiasi pasikeisti pavardę?“ – taip skambėjo skaitytojų klausimas.

„Stonkuvienės pavardė jau tapo tam tikru mano prekiniu ženklu. Kitas dalykas – mano vaikai yra Stonkai. Turbūt būtų sunku pabėgti nuo savo pavardės. Mes visą gyvenimą būsime Stonkai, nepavydžiu savo būsimam vyrui“, – juokavo Indrė.

Apie dainą su Monika Linkyte

Daugeliui nėra paslapts, kad I.Stonkuvienė labai gerai sutaria su atlikėja Monika Linkyte. Laidoje Indrė taip pat papasakojo apie jų bendrą kūrinį – dainą.

„Tai daina apie meilę sau. Tai, apie ką kalbu moterims visus metus. Visi sako, kad moterys Lietuvoje yra labai gražios, bet kiekviena moteris turi tiek daug kompleksų, sunku patikėti, kad tokia graži moteris turi tiek daug vidinių kompleksų. Tai labai kenkia santykiams, darbui, aplinkai. Per juoko prizmę mes su Monika sukūrėme tokią dainą. Kai tu suvoki, kad tau jau 33 metai ir išmeti iš savo spintos džinsus, kuriuos nešiojai dar mokykloje, suvoki, kad reikia nusipirkti savo dydžio drabužių ir būti laimingai. Tai tik išvaizda, reikia susitvarkyti ir vidų“, – sakė Indrė.

Stonkuvienės pavardė jau tapo tam tikru mano prekiniu ženklu. Kitas dalykas – mano vaikai yra Stonkai. Turbūt būtų sunku pabėgti nuo savo pavardės. Mes visą gyvenimą būsime Stonkai, nepavydžiu savo būsimam vyrui.
I.Stonkuvienė

Kreipėsi į specialistus pagalbos

Paklausta, kaip į žinią apie skyrybas reagavo vaikai, Indrė sako, kad labai padėjo specialistai, kurie pamokė, kaip visa tai pranešti savo vaikams, kad jie nesijaustų kalti.

„Vaikai jaučiasi laimingi. Mes turėjome pokalbį su vaikais. Todėl mes ir lankėmės pas specialistus, kad jie patartų, kaip visa tai pasakyti vaikams, kad jie suprastų. Cecilija išgirdo tai, ką mes ir norėjome pasakyti. (…) Taip, nėra lengva, bet mes vieningai su Mantu nusprendėme, kad vaikai yra svarbiausia, o mūsų principai ar piktumai čia neturi vietos. Tikiuosi sulaukti solidarumo iš žmonių, kurie supa ir mūsų vaikus. Mano dukra turi atsakymą, kad taip būna“, – kalbėjo Indrė.

Anot jos, nemažai pagelbėjo ir jos bei Manto intensyvus darbo grafikas.

Indrė Stonkuvienė

„Mes ėjome pas specialistus, klausėme, kaip teisingai tai padaryti, nes dažniausiai vaikai kaltina save. Mes vaikams pasakėme, kad tiesiog negalime gyventi kartu, bet yra tėvelis ir mamytė. Mūsų veiklos ir užimtumas mums labai išėjo į naudą, nes pas mus nėra monotonijos. Aš turiu filmavimus, Mantas taip pat turi daug renginių. Mes stengiamės, kad kuo geriau būtų vaikams“, – kalbėjo Indrė.

Atvirai – apie depresiją

Moteris pripažįsta, kad patyrė gana sunkų laikotarpį, kai susilaukė sūnaus Pranciškaus.

„Aš manau, kad turėtų būti mokymai šeimoms, kas nutinka, kai atsiranda vaikai. Reikia vyrams paaiškinti, kaip galbūt jaučiasi moteris, moterims paaiškinti, kaip jaučiasi vyras. Nereikia gyventi senu standartu, kad bus, kaip bus. Aš galvoju, kad reikia kalbėtis, tartis pas specialistus. Kai gimė Pranciškus, sukūriau verslą su savo pažįstama. Tai buvo susiję su stiliumi, mūsų verslas labai įsisuko, ir aš su Pranu ant rankų, kai jam buvo du mėnesiai, eidavau į susitikimus“, – prisimena moteris.

Indrė Stonkuvienė

Jau ne kartą atvirai apie pogimdyvinę depresiją kalbėjusi žinoma moteris ir dabar nieko neslepia ir tikina, kad po vaikų gimimo visas gyvenimas tarsi apsiverčia aukštyn kojomis.

„Viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Anksčiau tiesiog gyveni, o kai atsiranda vaikai, tenka susidurti su savigrauža, jeigu turi nueiti į kokį skubų susirinkimą. Kol nesurandi aukso viduriuko, labai sunku. Buvo taip, kad viskas labai erzindavo. Nepaisant to, kad suvoki, kad viskas yra gerai, jūs gyvenate gražiai, turite pinigų, galite keliauti. Tie pagrindiniai dalykai yra, bet jie tavęs nedžiugina, tu nežinai, kas su tavimi vyksta. Aš galbūt praėjau tą lengvą depresijos formą, nes aš visada labai intensyviai dirbau su savimi. Aš visą laiką visoms ir visiems sakau, kad reikia kalbėtis su savimi, nors tai ir atrodo kvaila. Tokie maži žingsniai labai padeda. Nereikia visko mesti, bet reikia kalbėtis su savimi, klausti, kas tave gali pradžiuginti. Reikia pradėti nuo mažų dalykų. Kai aš pajutau, kad esu pikta ir tuščia, supratau, kad kažkas su manimi vyksta blogai. Labai daug skaičiau, atradau save iš naujo. Kai suvoki, kad niekas už tave nepasirūpins tavo vaikais, neišplaus grindų tavo namuose, tik tu gali tai padaryti. Reikia pažiūrėti į blogas dienas per juoko prizmę“, – sako Indrė.

Neketina gyventi dėl kitų

Kitas klausimas, kurio laidoje sulaukė Indrė – žinomų žmonių skyrybos. Kodėl pastaruoju metu jų tiek daug?

„Aš vadovaujuosi tuo, kad niekas niekada iš tos aplinkos, kuri labai daug kalba, neatėjo prie manęs, kai man to reikėjo labiausiai. Tai reiškia, kad artimų žmonių ratas, kurie matė ir supranta viską, jiems buvo šiek tiek šokas, bet jie man padėjo. Aš negaliu gyventi dėl kitų. Mano visas kelias ar sėkmė atsirado tada, kai suvokiau, kad aš susikūriau savo taisykles. Taip, aš keikiuosi, geriu mimozas, esu grubi, bet esu linksma mama, mano vaikai laimingi. Kai suvoki, kad tu elgiesi taip, kaip nori, tada esi laimingas. Man visiškai nesvarbu, ką kalba žmonės“, – drąsiai rėžia moteris.

Moteris sako, kad Lietuvoje yra mitas, kad negalima garsiai pasakyti, kad jautiesi laimingas, nes tada su tavimi yra kažkas negerai.

Indrė ir Mantas Stonkai

„Lietuvoje labai baisu pasakyti, kad aš esu laiminga. Visiems tada atrodo, kad kažkas blogai. Juk negalima. Mano darbas nėra monotoniškas, jis labai keičiasi. Aš esu kaip balta mišrainė, viskas viename. Mano darbas ir yra mano gyvenimo būdas“, – atsakė moteris.

Laidos pabaigoje paklausus, ar šiuo metu yra vieniša ir kaip, jos manymu, jai seksis ateityje, moteris kaip visada atsakė su humoru.

„Mes kartu su Mantu juokėmės ir sakėme, kad nepavydime mūsų antrosioms pusėms“, – atsakė Indrė.

Pačioje laidos pabaigoje Radistai paruošė Indrei iššūkį. Ji turėjo paskambinti savo prodiuseriui Audriui Giržadui ir pasakyti, kad norėtų didesnės algos. Kaip jai sekėsi – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (705)