„Faithless“ nariai Sister Bliss ir Rollo pranešime spaudai neslepia: „Jaudinamės, bet ir labai nekantraujame. Žinome, kad mūsų pasirodymai turi būti ypatingi: grupės praeities, meilės muzikai, Maxi Jazz ir, žinoma, mūsų muzikinės ateities šventė“. Svarbus vaidmuo šiame koncertų ture tenka ir šviesų bei vaizdo efektų meistrui Jvan Morandi, nuo 2001-ųjų kuriančiam išskirtinį „Faithless“ vizualinį braižą.

Išankstinė prekyba bilietais į Vilniuje vyksiantį „Faithless“ koncertą prasidės trečiadienį, gegužės 15 d., 11 val., vieša prekyba – penktadienį, gegužės 17 d., 12 val.

Elektroninės, transo, trip-hopo ir house muzikos grupė „Faithless“ susikūrė 1995 m. Londone, kai multiinstrumentalistė bei kompozitorė Sister Bliss ir prodiuseris Rollo (jis, beje, yra žinomos britų dainininkės Dido brolis) susipažino su Maxi Jazz, kuris iki tol buvo pasinėręs į hip-hopą. Toks skirtingų stilių kokteilis pasirodė esąs muzikaliai spalvingas ir kūrybiškai sėkmingas – tą įrodo milijonai fizinių „Faithless“ įrašų pardavimų ir jų dainų perklausų įvairiose muzikinėse platformose. Pasak britų muzikos žurnalistikos autoriteto „Mixmag“, „Faithless“ – viena iš 5-ių visų laikų geriausių elektroninės muzikos grupių pasaulyje.

Jau pats pirmasis debiutinis „Faithless“ albumas „Reverence“ įsiveržė į įvairius Europos šalių muzikos topus, pelnydamas auksinį ir platininį statusus, o singlai „Salva Mea“, „Don’t Leave“, ir, be abejonės, „Insomnia“ tapo klasikiniais šios grupės hitais. 1998 m. išleistas antrasis „Faithless“ albumas „Sunday 8PM“, kuriame – tokie kūriniai kaip „Bring My Family Back“, „Take the Long Way Home“ ir vizitine grupės kortele tapęs „God Is a DJ“, tęsė jų sėkmingą žygį į populiarumą. Išskirtinio dėmesio susilaukė 2004 m. išleistas albumas „No Roots“, kuriame skamba Dido, L.S.K. ir Nina Simone balsai, ir ypač protesto daina „Mass Destruction“. Šios dainos tekstas buvo cituojamas JAV Senate, o pasak „Foo Fighters“ lyderio Dave Grohl: „Tai daina, kurią labiausiai norėčiau būti parašęs aš pats“.

Nors naujausias studijinis „Faithless“ albumas „All Blessed“ buvo išleistas 2020-aisiais, visai įmanoma, jog grupės koncerte Vilniuje skambės ir visiškai nauji, dar negirdėti kūriniai – Sister Bliss ir Rollo šiuo metu intensyviai dirba įrašų studijoje kurdami naujas dainas. „Buvau labai darbinga, o dirbdama esu itin susikoncentravusi, nes turiu papasakoti istoriją. Viso to nerimo, kurį išgyveni įrašų studjoje, prasmę supranti tuomet, kai gali groti savo muziką publikai ir ją paliesti ar išjudinti“, – sako Sister Bliss.