Pirmadienį žiūrovus svaigino gitaros virtuozo Mike'o Sterno ir jo grupės improvizacijos, o antradienį savo vokalo galimybes demonstravo vienas geriausių pasaulio džiazo dainininkų Kurtas Ellingas, koncertavęs su savo ilgamečio bendražygio pianisto Laurence'o Hobgoodo trio.

Abu vakarus 800 vietų Kongresų rūmų salė buvo sausakimša. Pernai festivalyje koncertavęs Mike'as Sternas į Lietuvą sugrįžo publikos pageidavimu - kasmet "Kaunas Jazz" rengėjai į renginį kviečia po vieną ankstesniuose festivaliuose sužibėjusį atlikėją.

Šiemet jo pasirodymas kainavo organizatoriams nemažai nervų - M.Sterno grupės bosininkas Lincolnas Goinesas pamiršo Didžiojoje Britanijoje savo bosinę gitarą, tad "Kaunas Jazz" rengėjams teko tinkamo instrumento skubiai ieškoti Lietuvoje.

49 metų M.Sternas scenoje pasirodė tais pačiais kaip ir pernai juodais džinsais, marškinėliais ir sportiniais bateliais. Įspūdinga biografija pasigirti galintis muzikantas žiūrovus sužavėjo ne tik pritrenkiančiomis gitaros soluotėmis, bet ir šiluma bei kantrybe - visą koncerto pertrauką jis noriai pasirašinėjo ant savo albumų viršelių.

Muzikanto atsivežtus 70 kompaktinių diskų žiūrovai išpirko per keliolika minučių. Koncerto pabaigoje kelis sykius bisuoti į sceną ėjusį M.Sterną pasveikino ir gėlių įteikė prieš tris savaites Kaune vykusio "Mis laikinoji sostinė 2002" konkurso nugalėtoja Evelina Pileckaitė.

Po koncerto M.Sterno grupės garbei JAV ambasada surengė priėmimą restorane "Avilys". Muzikantai jame užsibuvo ilgokai po vidurnakčio.