Kaip pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje teigė maestro Donatas Katkus, intrigos į renginį įneš tradiciniai "Kristupo klavyrai". Ciklo atidarymo koncerte klausytojai išgirs jaunojo talento Luko Geniušo ir Rusijos atlikėjos Polinos Osetinskajos skambinimą.

"Kristupo klavyro" kulminacija pavirs svečio iš JAV - Sergejaus Babajano koncertas, o ciklo uždaryme festivalio meno vadovas Petras Geniušas improvizuos su Lietuvos džiazo patriarchu saksofonininku Vladimiru Čekasinu.

Viename originaliausių festivalio ciklų - "Kristupo gitaros" - kūrinius atliks Maximilianas Mangold ir Suyeon Kim gitaros ir smuiko duetas iš Vokietijos, Baltijos gitarų kvartetas, vokiečių gitaristas Reinbertas Eversas, grosiantis drauge su D.Katkaus vadovaujamu "Šv.Kristoforo orkestru".

Anot, D.Katkaus, bus suteikta galimybė festivalyje pasireikšti ir jauniesiams atlikėjams.

Taip pat festivalis tęsia vargoninės muzikos koncertų tradiciją - šiais metais šv.Kazimiero bažnyčios vargonus prakalbins net vienuolika įvairių pasaulio šalių muzikų.

Kristupo vasaros festivalis - vienas didžiausių Vilniaus vasaros renginių. 2004-aisiais Kristupo vasaros festivalis buvo pripažintas geriausiu sostinės renginiu ir apdovanotas Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtu "Kolegų" prizu, 2005-aisiais tapo festivalių aljanso "Vilniaus festivaliai" nariu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją