„Mano amžiną atilsį tėvas visada norėjo, kad būčiau ambasadoriumi. Tad džiaugiuosi, kad tapau bent geros valios ambasadoriumi“, – šyptelėjo muzikantas Andrius Mamontovas. Jis trečiadienio vakarą su kolegomis dalyvavo socialinės kampanijos „Laikas padėti kitiems“ finaliniame koncerte sostinės Katedros aikštėje, kur šėlo daugiau nei aštuoni tūkstančiai žiūrovų. Šios kampanijos informacinis rėmėjas yra ir dienraštis L.T.

NUTEIKĖ RIMTAI

Renginio organizatorių tikslas buvo informuoti žmones, kad Lietuva jau pradeda teikti paramą besivystančioms pasaulio šalims ir jų gyventojams. Koncerte kalbas sakė geros valios ambasadoriai A.Mamontovas, Marijonas Mikutavičius, Saulius Urbonavičius-Samas, Viktoras Diawara-Vee, Arnoldas Lukošius, Eimantas Belickas, Vilija Blinkevičiūtė. Koncertą pradėjo M.Mikutavičius su daina „Aš miręs“ – skambant liūdnai melodijai milžiniškuose ekranuose buvo rodomi sukrečiami vaizdai iš trečiųjų pasaulio šalių. Žiūrovus jie privertė labiau laikytis rimties nei šūkauti.

„Ką man reiškia būti geros valios ambasadoriumi? Nežinau. Pabūti geros valios ambasadoriumi ir nulipus nuo scenos tapti niekšu, – tuomet nieko nereikštų. Manau, jei esi geros valios žmogus, tai iškart esi ir geros valios ambasadorius“, – L.T. kalbėjo Marijonas. Žurnalisto ir atlikėjo nuomone, paramą besivystančioms šalims reikia teikti protingai.

„Čia tas pats, kaip dotuodavo Lietuvą. Žmonės sakydavo, duokit mums Europos pinigų, mes žinosim ką daryti. Manau, pirmiausiai turi būti aiški programa, o kad Lietuva gali padėti, tuo neabejoju“, – išsakė savo nuomonę M.Mikutavičius.

A.Mamontovo nuomone, tai, kad Lietuva jau padeda besivystančioms šalims, yra didelis žingsnis į priekį.

„Kol kas tai svarbiau Lietuvai, tai žingsnis į priekį. Tai tas pats, kai būni mažiausias vaikas šeimoje ir gimsta mažesnis. Tada tampi vyresnėlis, kuris gali jaunesnį vesti už rankos. Lietuva žengė tokį žingsnį“, – kalbėjo Andrius. Jis koncerto užkulisiuose pasirodė su žmona ir abiem vaikais.

DIDELĖ GARBĖ

„Skamp“ ir „LT United“ narys V.Diawara besivystančių šalių problemas yra matęs iš arti – augo Vokietijoje ir Afrikoje.

„Man tai nėra naujiena, aš Vokietijoje ir Afrikoje užaugęs, tad Afrikoje visa tai mačiau, o Vokietijoje jau seniai gyvuoja kultūra, kai žmonės padeda kitiems. Nueini į parduotuvę ir ten randi dėžutę, kur mesti pinigus. Aš jaučiuosi labai pamalonintas, kad paprašė būti geros valios ambasadoriumi. Man tai didelė garbė“, – pabrėžė Viktoras. E.Belickas džiaugėsi labai gražia idėja ir tikino, kad jam taip pat didelė garbė turėti tokį titulą.

„Anksčiau gal ne tiek dėmesio kreipdavau į tas problemas. Bet auga dukrelė ir pasidariau daug jautresnis“, – pasakojo Eimantas.

Buvusi ministrė politikė V.Blinkevičiūtė įsitikinusi, kad jei padėsi kitam, jis vėliau atsidėkos tuo pačiu: „Tą, ką duodi kitam, tą tau jis grąžins kitoje situacijoje. Tikiu mūsų Lietuvos žmonėmis, kurie irgi supranta – ištiesk kitam pagalbos ranką ir tau ji bus ištiesta“.