Žinią apie publikos simpatijų nominaciją Richardui Bonai „Combo“ klube susirinkę džiazo fanai sutiko audringais plojimais. Paragintas publikos skandavimo atlikėjas pakilo į sceną atsiimti apdovanojimo.

Richardo Bonos pasirodymas sekmadienio vakarą VDU koncertų salėje gerokai užsitęsė, nes susižavėjusi publika atlikėją į sceną bisui kvietė net keturis kartus.

Pirmą kartą vienuoliktus metus organizuojamo „Kaunas Jazz“ festivalio metu, džiazo gerbėjai visuose koncertuose Kaune galėjo balsuoti ir išrinkti jiems labiausiai patikusią džiazo atlikėjų grupę.

Richardas Bona į JAV išsiveš menininko Vitalijaus Čepkausko sukurtą „džiazo valgytojo“ kompoziciją, kurioje vaizduojamas muzikantas, rankoje laikantis pučiamąjį instrumentą – pionieriško trimito ir šakutės transformaciją.

„Mano vaizduojamas žmogus - tikras džiazo gurmanas, - sako menininkas Vitalijus Čepkauskas, - aš labai džiaugiuosi, kad mano darbas atiteko džiazo virtuozui, poliinstrumentininkui, tokiam kaip ir „Jazz Eater“ vaizduojamam muzikantui“.

Skulptūrėlė, kurios aukštis – 53 centimetrai, padaryta iš medžio ir aliuminio, kuris, autoriaus teigimu, yra tokia pat minkšta ir lanksti medžiaga kaip ir džiazas.

Vitalijaus Čepkausko darbai vertinami ne tik Lietuvos bei Europos meno žinovų, bet puošia ir JAV režisieriaus Frensio Kopolos saloną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją