Nors SEL ir K.Jankaus bendradarbiavimas, kuriant biblijiniais motyvais paremtą filmą, nustebino daugelį, du pakankamai skirtingi kūrėjai tvirtina esą patenkinti jo rezultatais. Vis dėlto, rudenį pasirodysiantis K. Jankaus filmas „Jesus from Lithuania“, kurio garso takelyje panaudota nemažai SEL kūrinių, dėl savo šokiruojančių scenų rizikuoja sulaukti pakankamai griežto katalikiškos visuomenės vertinimo. Jo nebijantis jaunas režisierius tvirtina: „Jaučiu, matau, tikiu tuo, ką darau.“

Nors pagal išsilavinimą K. Jankus – skulptorius, neseniai trisdešimtmetį perkopęs menininkas labiau išgarsėjo savo trumpametražiais filmais, kurių netgi pavadinimai neretai skamba provokuojančiai: „Nėra pinigų, nėra sekso“, „Lavonas prašo pagalbos“ ir kt. Perspektyvaus režisieriaus braižas – ironiškas, nesunkiai atpažįstamas iš jam būdingų juodojo humoro elementų ir makabriškų scenų. Kaip šiame kontekste skambės SEL muzika, kol kas galime tik spėlioti.

Pagal pardavimus neseniai išleistas SEL albumas „Muzika“ sparčiai artėja prie „auksinio disko“ kartelės. Tačiau ar nacionaliniai TV kanalai ryšis transliuoti skandalingąjį klipą, paaiškės jau netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją