Kaip rašoma Jungtinių Tautų vystymo programos pranešime spaudai, viešas nemokamas koncertas yra finalinis visuomenės informavimo kampanijos „Laikas padėti kitiems“ renginys.

Gyvos muzikos koncertas „Pritark: laikas padėti kitiems“– tai įspūdingas vaizdo ir garso renginys, kurio metu įžymūs ir gerbiami Lietuvos atlikėjai kvies Lietuvos žmones nelikti abejingiems ir padėti besivystančių pasaulio šalių gyventojams. Šio koncerto idėja yra kilusi iš „Live Aid“ gyvos muzikos koncertų koncepcijos, kurių pirmasis buvo surengtas 1985 liepos 13 dieną, siekiant pakeisti pasaulio gyventojų požiūrį į Afriką ir buvo transliuojamas didžiausių pasaulio televizijos kanalų. Koncerto scenografiją sudaro keletas neatsiejamų elementų - muzikinė dalis ir vaizdinė projekcija – kurie auditorijai pateikiami vienu metu.

Koncerto metu šios „rinktinės“ atlikėjai Andrius Mamontovas, Marijonas Mikutavičius, grupės „Skamp“ bei „Bix“ atliks savo individualias programas bei bendrą finalinę dainą – naują „eurovizinės“ dainos „We Are the Winners“ versiją.

Koncerto žiūrovai pirmieji galės įsigyti „We Are the Winners“ kompaktinį diską.

Koncertinio atlikimo metu dideliame ekrane, esančiame scenoje bus transliuojami video vaizdai - montažas filmuotų vaizdų iš šalių, kuriai paramą teikia ar ketina teikti Lietuva (Rytų Europos šalys: Baltarusija, Moldova, Ukraina; Pietų Kaukazas: Armėnija, Azerbaidžanas, Gruzija; bei po konfliktų atsigaunantys Afganistanas ir Irakas).

Reklaminių intarpų metu ekranuose bus transliuojami specialiai šiai kampanijai sukurti socialinės reklamos vaizdo klipai, bei gyventojų iš šalių, Lietuvos paramos gavėjų, kreipimaisi į Lietuvos gyventojus ir padėka jiems.

Šio renginio metu be jau minėtų kampanijos geros valios ambasadorių – „LT United“ – ketina dalyvauti ir kiti šios kampanijos geros valios ambasadoriai: pirmoji ponia Alma Adamkienė, politikė Vilija Blinkevičiūtė, maestro Gintaras Rinkevičius, brolis Astijus, ambasadorė Gintė Damušytė, sportininkas Virginijus Alekna.

Koncertas bus tiesiogiai transliuojamas per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją