O vakare į sceną, pastatytą šalia prieplaukos, ant Kuršių marių kranto, specialiai parengę geriausius savo hitus, lipo ne tik garsiausios Lietuvos grupės ir atlikėjai - Alanas Chošnau, Taja, Linas ir Simona, Egidijus Sipavičius, Milano, „Lemon Joy“„, „Mokinukės“, „Tabu“, „Mango“, bet ir šia proga į renginį iš Prancūzijos atvykę „Gibson Brothers“ muzikantai, kurie į pasaulio muzikos istoriją įėjo su tokiomis dainomis, kaip „Cuba“, „Come to America“, „Que sera mi vida“, „Oh What a Life“ ir kt.

Koncertą vainikavo šventinis fejerverkas bei iki keturių ryto trukusi diskoteka su DJ Palmeriu.

Šėlo vaikai ir seneliai

Pasak sezono atidarymo šventę organizuojančios UAB „Promo Plius“ direktorės Mindvilės Kaušpėdaitės, disko stilius pasirinktas neatsitiktinai. „Disko muzika – tai gerų laikų nostalgija, linksmumas, spalvingumas, žaismingumas, kuris ypač tinka nuotaikingai sezono pradžiai.

Nidos publika - solidi ir ypač reikli, o 1970-1980 m. muzika - paprasta ir suprantama visiems. Pastaruoju metu ypač pastebimas šio stiliaus renesansas, vis daugiau jaunų atlikėjų ar grupių „prikelia“ senas dainas bei iki kaulų smegenų žinomais tekstais šėlti ir dainuoti priverčia nuo vaiko iki senuko. Būtent tai ir galėjome pastebėti per šeštadienį vykusį renginį“, - džiaugėsi organizatorė.

Ji teigė, kad pavyko parodyti viską, ką norėjo. „Galiu pasakyti, renginys tikrai pavyko. Lyginant su pastaraisiais dvejais metais, žmonių antplūdis buvo gausesnis, ir nuotaikos bei atsiliepimai tik teigiami“, - nė kiek neabejodama kalbėjo M.Kaušpėdaitė.

Įteikta Mėlynoji vėliava

Neringos savivaldybės meras Vigantas Giedraitis, į renginį susirinkusiai publikai linkėdamas šilto vandens, saugios, palankios bei saulėtos vasaros, teigė: „Dievas jums davė tris mėnesius, juos nepakartojamai ir išnaudokite. Tai yra labai svarbu“, - ragino svečius vadovas.

Džiaugdamasis, kad Kuršių nerija įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą kaip kultūrinio kraštovaizdžio objektas ir jau tradiciškai Nidos ir Juodkrantės paplūdimiams už aukštą aplinkosauginę kokybę, atitinkančią tarptautinius reikalavimus, įteikta Mėlynoji vėliava, jis sakė: „Neringa – tai unikalus, savitas, likimo ir žmonių išsaugotas „mažasis rojus“, kuris yra tapęs užsienio turistų traukos centru. Rugsėjo ir spalio mėnesiais į šį kampelį pritraukiame daug dailininkų, fotografų, vyksta įvairiausios konferencijos, simpoziumai. Ateityje mes sieksime, kad atsirastų daugiau paslaugų – žygių, ekskursijų ir įvairių vandens transporto pramogų“, - žadėjo V.Giedraitis.

Be to, jis pasidžiaugė, kad šią vasarą išsipildys ir daugelio dviratininkų svajonė – jie nuo Klaipėdos iki Nidos dviračiais galės nuvažiuoti jau asfaltuotu taku.

Iki liepos 31 d. turi būti nutiestas dviračių tako tarp Smiltynės ir Juodkrantės ruožas, taip pat bus suremontuota dviračių tako tarp Nidos ir Preilos danga.

Renginių netrūks

Neringa, kas sezoną sulaukianti per 700 tūkstančių poilsiautojų, visą vasarą žada neužmiršti įvairaus žanro muzikos bei renginių mėgėjų. Jų laukia Tomo Mano menų festivalis, operos ir simfoninės muzikos festivalis „Kuršių nerija“, folkloro festivalis „Tek sauluže ant maraičių“ bei pramoginiai „Nida Jazz“ ir „Gintarinio kablio“ renginiai.

„Klasikinės, kamerinės ir operinės muzikos renginiai šiame krašte tapo tradicija, ir jie garsina visą Lietuvą“, - džiaugėsi V. Giedraitis.