Šiemet festivalyje dalyvaus 27 džiazo kolektyvai ir atlikėjai iš 14 šalių. Festivalis vyks keliose Kauno vietose: bus rengiami nemokami koncertai Vienybės aikštėje, Karo muziejaus sodelyje, žydų sinagogoje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje, naujoje dizaino ir meno galerijoje "ARTeritorija". Mokami koncertai vyks Vytauto Didžiojo universiteto salėje ir miesto naktiniuose klubuose.

Daugiausiai publikos simpatijų pelniusiai džiazo grupei bus įteiktas specialus apdovanojimas - "Jazz Eaters Awards" skulptūrėlė, kurią įsteigė picerija "Pizza Jazz".

Pasak organizatorių, "Kaunas Jazz" orientuojasi į plačią pasaulinio džiazo panoramą. Festivalyje ne kartą skambėjo projektai, kuriems būdinga jungtis su akademine muzika, egzotišku įvairių pasaulio tautų garsynu, aktualiomis jaunimo populiariosios muzikos tėkmėmis.

Šiemet festivalyje pasirodys atlikėjai iš Šveicarijos, Izraelio, Italijos, Komių Respublikos, Prancūzijos, Indijos, Lenkijos, Olandijos, Argentinos, Vokietijos, Norvegijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Kamerūno, JAV ir Lietuvos.

Tarp jų - "Common Bond" iš Izraelio, italai "DMA Urban Jazz", prancūzai "Mezcal Jazz Unit", olandai "Raise the Roof", amerikiečiai "Streetcardancer", norvegų ir švedų projektas "Bugge Wesseltoft", britai "Dennis Rollins' Badbone & Co", Kurto Ellingo kvartetas iš JAV.

Nuo 1991 metų festivalio "Kaunas Jazz" scenose buvo surengti 147 projektai ir 104 koncertai, kurių pagrindinėse festivalio salėse klausėsi apie 129 tūkst. džiazo aistruolių, skelbiama festivalio tinklalapyje.

Jame taip pat akcentuojama, kad "Kaunas Jazz" pagrindinėje scenoje nė karto nemuzikavo archaiškų tradicinio džiazo stilių atstovai, o su didžėjais bendradarbiaujantys džiazo muzikai pasirodė ne tik klubuose. Bilietų kainos į "Kaunas Jazz 2002" koncertus svyruoja nuo 30 iki 130 litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją