Dvylika sekmadienių LTV rodė geriausius dainorėlius nuo 3 iki 19 metų iš visos Lietuvos. Koncertavo daugiau kaip tūkstantis atlikėjų. Iš jų sekmadienį Operos ir baleto teatro scenoje pasirodys tik 163, labiausiai verti koncertuoti su tikru orkestru.

Dainininkų profesionalumą kiekviename koncerte vertino komisija: Muzikos ir teatro akademijos profesorė R. Maciūtė, docentė N. Mameniškienė, docentas J. Cechanovičius, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos direktorius R. Kondrotas, mokytojai ekspertai V. Katinienė ir A. Novikas, mokytoja D. Tarabildienė, LTV prodiuserė, muzikinių laidų autorė I. Didžiulienė, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Ž. Meškuotis.

Kartu su laureatais dainuos Rūta Ščiogolevaitė, Mantas, Deivis ir vokalinė grupė „Jazz Land“, specialiai konkursui sukurta vokaline choreografine kompozicija sveikins visų stilių šokėjai. Koncertą ves Andrius Bialobžeskis.

Finalo išvakarėse, penktadienį, gegužės 26 dieną 11 val. Prezidento rūmų kieme visus laureatus ir juos parengusius mokytojus sveikins Prezidentas Valdas Adamkus, Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

„Dainų dainelė“ – tai reginys, jungiantis kartas. Lietuvos vaikų ir moksleivių TV konkurso „Dainų dainelė - 2006“ šventinio koncerto tiesioginė transliacija iš Operos ir baleto teatro – gegužės 28 dieną 15 val.