Visi vaikai turi vienokių ar kitokių talentų, tačiau, jei šeimose augančių vaikų talentai yra skatinami ir vystomi, jie turi galimybių lankyti įvairius būrelius, studijas, tai vaikai, augantys globos namuose bei dauguma daugiavaikių šeimų atžalų ne visuomet gali realizuoti savo svajones.

Būtent šiam tikslui – padėti vaikams įgyvendinti savo svajones – ir skirtas projektas „Už gražų vaiko pasaulį“.Aš noriu svajoti“.

Šiais metais projekte dalyvauja net 54 vaikai iš visos Lietuvos (nuo 5 iki 18 m.), kuriuos išrinko vaikų globos ir ugdymo įstaigų vadovų, pedagogų bei muzikos profesionalų komisijos. Projekto dalyviai jau pora mėnesių ruošiasi finaliniam renginiui – repetuoja kūrinius, dirba studijoje, dalyvauja fotosesijose ir, suprantama, nekantriai laukia Vaikų gynimo dienos, kai galės prisiliesti prie savo svajonės ir pabūti tuo, kuo svajoja tapti – didžiosios scenos ir televizijos žvaigždėmis – dainininkais, muzikantais, šokėjais, modeliais. Sukurti pasaką apie svajones vaikams padės gausus būrys ryškiausių Lietuvos muzikos pasaulio žvaigždžių : Vytautas Kernagis, Martynas Kuliavas, Asta Pilypaitė, Česlovas Gabalis, Maksas – Biplan, Saulės kliošas, Steponas Januška, Liveta Kazlauskienė, Neringa TeleBimbam, Gediminas Storpirštis, Grupe Land ir Taja, „G & G Sindikatas“, Povilas Meškėla, Deivis, Aidas Giniotis, Rasa Juzukonytė, Jurga Šeduikytė, Egidijus Sipavičius, Arina, Eglė Špokaitė, „Žuvėdros“ atlikėjai.

Organizatoriai džiaugiasi, kad projekto dalyvių ir žinomų atlikėjų dainas gali išgirsti ir Lietuvos klausytojai, kadangi keletas kūrinių jau skamba radijo stoties „Lietus“ eteryje. Tai visų žinoma daina „Vakaro prašymas“, kurią su „Telebimbam“siela Neringa Čereškevičiene atlieka Panevėžio vaikų globos namų auklėtiniai Jolita Kucinaitė ir Mantas Paškauskas, Arinos ir mergaitės su regėjimo negalia Lidijos Gurovos iš Visagino atliekama daina „Svajonių gatvė“, Anos Kuznecovos iš Plungės vaikų globos namų ir kompozitoriaus Martyno Kuliavo, specialiai jai sukurta daina „Spalvos“, atliekama kartu su kompozitoriumi, Astos Pilypaitės ir Viktorijos Voinalovič iš Zarasų vaikų globos namų atliekama lopšinė „Užburtas slėnis“, Egidijaus Sipavičiaus ir vilniečio Dariaus Nekrasovo atliekamas naujai skambantis šlageris „Vilniaus stogai“ ir kitos.

Projekto dalyvių - modeliukų grupė tris savaitgalius praleido Vilniuje, agentūros „Revanda“ mokyklėlėje – merginos ne tik tobulino savo laikyseną ir eiseną, klausė paskaitų apie stilių bei dalyvavo fotosesijose su dizainerių drabužiais, profesionalų atliktais makiažais ir šukuosenomis (daug įspūdžių sukėlusią fotosesiją dalyvėms primins geriausių nuotraukų albumai), bet ir puikiai leido laisvalaikį – lankėsi soliariumuose, populiariose kavinėse, čuožinėjo pačiūžomis ir t.t.

Renginys vainikuos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos rengiamą akciją „Gegužė – mėnuo be smurto prieš vaikus”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją