Samas pasipuošė

Į priėmimą Saulius Urbonavičius-Samas atėjo pasipuošęs kostiumu ir smailiagaliais batais. Jis juokavo, kad taip apsirengęs Vilniuje į gatvę neišei-tų.

Šventiškai atrodė ir Viktoras Diawara. Andrius Mamontovas, Arnoldas Lukošius, Eimantas Belickas ir Marijonas Mikutavičius liko ištikimi mėgstamam laisvalaikio stiliui.

Prieš eidami į vakarėlį „LT United“ nariai pasidalijo dienos įspūdžiais. S.Urbonavičius entuziastingai pasakojo apie atrastą kompaktinių plokštelių turgų, A.Mamontovas džiaugėsi nauju pirkiniu – tradiciniu graikų styginiu instrumentu bazuka. A.Lukošius visiems kalbėjo apie Islandijos atlikėjos spaudos konferenciją, kurią matė per televiziją. Viena Graikijos televizija beveik ištisą parą informuoja apie „Eurovizijos“ konkursą.

Neįmanoma suprasti

Į vakarėlį Lietuvos delegacija atvyko viena iš pirmųjų. Prie įėjimo į pastatą po atviru dangumi visi gavo dovanų – šiaudines skrybėles ir Graikijos vėliavėles. Dar vėliau visiems svečiams buvo išdalyti krepšeliai su firminiais puodeliais ir kepurėlėmis.

Tačiau vakarėlio organizacija nemaloniai nustebino net ir visko mačiusius lietuvius.

Suprasti, kas vyksta, buvo neįmanoma. Taip pat pamatyti, kas dedasi scenoje.

Iš pradžių ant scenos užlipo dainininkai ir lyg niekur nieko pradėjo dainuoti iš dalyvių dainų sudarytą popuri. Į jį buvo įtraukta ir „LT United“ „We Are the Winners“.

Nei pasisveikinę, nei atsisveikinę dainininkai nulipo nuo scenos. Paskui scena vėl ištuštėjo – nei vedėjų, nei dainininkų. Po geros valandos tuos pačius dainininkus vėl teko pamatyti scenoje. Paaiškėjo, kad iš pradžių buvo repeticija renginio metu.

Persekiojo suomius

Visi dalyviai į priėmimą rinkosi ne šiaip sau – tai gera proga pasireklamuoti. „LT United“ irgi sulaukė kelių žurnalistų dėmesio, taip pat kelis kartus fotografavosi su „Eurovizijos“ gerbėjais.

Vis dėlto daugiausia dėmesio sulaukė savo pabaisiškais kostiumais pasipuošę suomiai, kurie neturėjo laisvos minutės nei užkąsti, nei išgerti, nes juos persekiojo šimtai norinčiųjų su jais įsiamžinti. Islandė Silvia Night irgi buvo populiari, tiesa, ilgai vakarėlyje neužsibuvo.

Į viešbutį didžioji kompanijos dalis grįžo metro, kai kurie – taksi automobiliais, kurie Atėnuose, palyginti su kitų šalių sostinėmis, yra pakankamai pigūs.

Vėliau Lietuvos delegacijos nariai rinkosi į devynioliktą viešbučio aukšto laiptinę, iš kur atsiveria Atėnų panorama ir kur paprastai susitinkama beveik kiekvieną vakarą.

Ištvermingiausieji vėliau nusileido į viešbučio barą, kur tą vakarą šėlo lenkų delegacija. Beje, lenkai buvo labai draugiški – padovanojo lietuviams degtinės butelį, o grupės „Ich Troje“ vokalistas Michalas Wisznewskis ėmė cituoti Adomą Mickevičių. Tačiau lietuviai bare neužsisėdėjo, nes anksti rytą turėjo leistis į organizatorių dovanotą kruizą. O trečiadienį „LT United“ laukia repeticijos.