Būsenų kaita matyti ir iš kūrinių, sudarančių albumą “Tylos Labanoro”:

Apie liudininką. Apie lygiadienį. Apie smaką. Apie akmenį. Apie žolę. Apie žaizdą. Apie moterį. Apie vėžę. Apie neturėjimą. Apie dešinę ranką.

Albumas “Tylos Labanoro” įgrotas dūdmaišiais, Todaro Kaškurevičiaus pagamintais pagal autentiškus baltiškų dūdmaišių pavyzdžius. Gudas Todaras Kaškurevičius laikomas bene geriausiu baltiškų dūdmaišių meistru Baltijos regione. Anot istorinių šaltinių, tokie dūdmaišiai jau XV–XVI amžiuje buvo paplitę Lietuvoje, Gudijoje ir Latgaloje. Iš to, koks dūdmaišis svarbus mituose ir senosiose apeigose, galima spręsti, kad šiame regione jis plačiai naudotas ir ikikrikščioniškuoju laikotarpiu.

“Tylos Labanoro” jau skambėjo Kaune – Šv.Jurgio bažnyčioje ir šių metų festivalio „Kaunas Jazz” didžiojoje scenoje. Netrukus šis projektas bus atliktas ir Plungėje, Oginskių dvaro rūmuose.

Albumas “Tylos Labanoro” yra dalis UNESCO remiamo projekto „Labanoro dūda”, kuriuo siekiama Lietuvoje atgaivinti dūdmaišių tradicijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją