Į Vilniaus oro uostą atvykome 5.20 val. ryto, dar nesitikėdami rasti nė vieno iš „eurovizininkų“. Tačiau išvykimo salėje jau lūkuriavo keli „LT United“ komandos nariai – Saulius Urbonavičius-Samas su drauge Kristina Akramaite, Arnoldas Lukošius, režisierius Donatas Ulvydas, grupės vadybinin-kai, garso režisierius Artūras Pugačiauskas.

Netrukus taksi atvažiavo Eimantas Belickas su žmona Ieva, kuri Graikijoje eis grimuotojos pareigas.

„Ką veikiau iki išvažiavimo? Dirbau maždaug iki 22 val. Apie 11val. prisiminiau, kad neturiu smuiko! Važiavau pas Brazą (A.Mamontovo grupės būgnininkas Meinardas Brazaitis – aut. past.) į Pašilaičius studijos rakto. Miegoti nuėjau gal apie antrą, nes dar reikėjo susikrauti daiktus“, – šypso-damasis dėstė E.Belickas.

Arnoldas Lukošius irgi sakė neišsimiegojęs. „Iš darbo (A.Lukošius dirba „Maxi Panelės“ redaktoriumi – aut. past.) grįžau anksti – apie 4 valandą dienos, bet išsimiegoti neteko. Vakare ilgai žiūrėjau televizorių su sūnumi Titu, paskui nusprendžiau eiti į vonią, nes reikėjo plikai nusiskusti galvą. Gal kokią valandą ir pamiegojau“, – greitakalbe bėrė pagrindinis „LT United“ šokėjas.

Išleistuvių nerengė

S.Urbonavičius-Samas taip pat dirbo iki vėlumos. „O paskui ilgai ir nuobodžiai kroviausi lagaminus. Tiek drabužių per visą gyvenimą į kelionę nesi-kroviau. Scenos kostiumams netgi teko pirkti specialų krepšį. Nesąmonė“, – juokėsi dainininkas. Trečias į oro uostą su drauge Živile Silvinskaite at-važiavo Viktoras Diawara.

Vakarėlių paprastai nevengiantis „Skamp“ narys tikino išleistuvių draugams nerengęs. „Tai kad aš įrašų studijoje dirbau iki 2 valandos nakties, naujas dainas įrašinėjau. Nebuvo kada linksmintis. O paskui drabužius kroviausi, tai miegoti neteko. Jaučiu, kad ką nors būsiu užmiršęs“, – šypsojosi atlikė-jas.

Priešpaskutinis į oro uostą atvyko A.Mamontovas, į Graikiją susiruošęs su žmona Inga. Paskutinį vakarą namuose jis praleido prie kompiuterio. „Miegojau mažai, nes kroviausi drabužius į lagaminus. Dar niekur tiek drabužių nesivežiau. Anksčiau man užtekdavo šito krepšio“, – rodydamas į nedidelę kuprinę šalia poros didelių lagaminų tikino atlikėjas.

Talismanai – moterys

Iš L.T. žurnalistų gavęs šokoladinių saldainių dėžę „LT United“ idėjinis vadas su kitais kolegomis stojo į eilę prie lagaminų patikrinimo. „Anksčiau mums trūko tokio „gero nervo”. Kadangi keliaujame su moterimis, jo turėtų užtekti. Jei mums nesiseks, liks kaltos žmonos“, – šmaikštavo atlikėjas.

Be penkiolikos šešios, iki skrydžio – valanda ir penkiolika minučių. Marijono Mikutavičiaus dar nėra. „Nieko keista, kad Marka vėluoja. O gal jis apsisprendė nevažiuoti?“ – sunerimo eilėjė prie patikrinimo stovintys „LT United“ nariai. „Gal dar parūkome?“ – šelmiškai šypsodamasis pasiūlė netrukus pasirodęs dainininkas ir žurnalistas. Kaip ir A.Lukošius, M.Mikutavičius į Atėnus išvyko vienas.

Lauktuvės merui

„Ko tiek prisikroviau? Vežu Atėnų merui lauktuvių – lietuviškos degtinės, suktinio. Na, ir kostiumai, žinoma, užima nemažai vietos“, – juokėsi Marijo-nas, kuris prisipažino miegojęs ne daugiau nei valandą. „Miegojau kiškio miegu, bijojau pramigti. Ilgai žaidžiau kompiuteriu, nes norėjau pereiti kuo daugiau lygių“, – šypsojosi jis.

Kiek anksčiau nei M.Mikutavičius nešinas lagaminais į išvykimo salę atžingsniavo delegacijos vadovas, nacionalinės atrankos koordinatorius Jonas Vilimas.

„LT United“ vadybininkas Vaidas Stackevičius delegacijos nariams ir į palydėtuves anksti ryte susirinkusiems žurnalistams į atlapus įsegė skalbi-nių segtukus su trispalve ir „LT United“ interneto svetainės adresu. „Marškinėliai, kepurės – banalu. O nuosavi segtukai – puiku. Galėsime Graikijoje savo skalbinius jais prisegti“, – juokavo jis. Be minėtų skalbinių segtukų, į Atėnus susirinkusiems žurnalistams bus išdalytos ir DVD plokštelės su vaizdo klipu bei kita vaizdine medžiaga. Tiesa, jų nespėta pagaminti iki „Eurovizijos“ dalyvių išvykimo – DVD turėtų į Graikiją atkeliauti šiandien.

Pasitiko su daina

Lagaminų ir dokumentų patikrinimas praėjo sėkmingai. Tik Samui teko iš asmeninio krepšio lenktinį peilį perkrauti į lagaminą.

Į Atėnus lietuvių delegacija skrido su vienu persėdimu Prahoje. Lėktuvas Graikijos sostinėje nusileido apie pusę keturių. Oro uoste juos pasitiko ne tik organizatoriai, bet ir vietos žurnalistai. Atvykimo salėje graikai sutiko juos paleisdami „We Are the Winners“ įrašą.

Iš oro uosto muzikantus autobusu nuvežė į „President“ viešbutį. Iki ten juos lydėjo policijos automobiliai. „Organizacija iš pirmo žvilgsnio atrodo ne-bloga. Truputį pailsėsime viešbutyje, o paskui pasivaikščiosime po Atėnus“, – pirmo vakaro planus telefonu atskleidė vadybininkas V.Stackevičius.