Atsisakė planų

„Neatsirado daug pinigų – ir nereikia. Gal tai ir į naudą – mus mažiau pažįsta, tad mes intriguojame vakariečius žiūrovus“, – svarstė „LT United“ vadybininkas Vaidas Stackevičius.

Už surinktus pinigus grupė į Atėnus nuveš 5 komandos žmones, apmokės jų pragyvenimą. Už dar 9 žmonių kelionę mokės Lietuvos televizija. Taip pat pinigai teks ryšių išlaidoms padengti. Be to, buvo pagaminta šiek tiek atributikos, kad būtų ką dalyti kitiems finalo dalyviams.

„Parama buvo nedidelė, todėl su rėmėjais mūsų santykiai yra trumpalaikiai, be reklaminių įsipareigojimų“, – kalbėjo V.Stackevičius.

Palyginti su pradiniais grupės planais, tai labai kuklus biudžetas. Išsyk po konkurso grupė deklaravo sieksianti iš rėmėjų gauti 700 tūkstančių litų, už juos aplankyti įvairias Europos šalis, surengti žvalgybinę kelionę į Atėnus, bent 90 tūkstančių litų skirti atributikos gamybai, kuri būtų išdalyta 3 tūkstančiams žurnalistų.

Šių planų jau atsisakyta. Už grupės pinigus į Atėnus skrenda keturiais žmonėmis mažiau nei buvo planuota.

Neleidžia remti

Viena Estijos „Eurovizijos“ projektų koordinatorių Tiiu Simm pabrėžė, kad nedidelis pasirengimo „Eurovizijos“ finalui biudžetas nesutrukdė Estijos atstovams Taneliui Padarui ir Dave’ui Bentonui tapti 2001-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojais.

Estijoje „Eurovizijos“ atstovams pinigų duoda tik šalies nacionalinė televizija, ji „Eurovizijos“ projektui kasmet skiria apie 440 tūkstančių litų. Lietuvos televizija „Eurovizijai“ šiemet skyrė apie 300 tūkstančių litų.

Estijos televizija iš šio biudžeto sumoka konkurso dalyvio mokestį, rengia nacionalinį turą, trylikos žmonių delegaciją nuveža į Atėnus ir ją apgyvendina. Pastaroji kelionė apytiksliai kainuoja 70 tūkstančių litų.

Televizijos lėšų taip pat užteko šių metų Estijos atstovę Sandrą nuvežti koncertuoti į Latviją bei Suomiją.

„Nemanome, kad koncertai kitose šalyse prideda daug balsų finale, juk juos pamato nedaug žmonių. Bet tokioms išvykoms, šiaip ar taip, pinigų neturėtume“, – svarstė T.Simm. Estijos atstovai „Eurovizijoje“ negali priimti įmonių paramos. Laikoma, kad jiems galioja valstybės išlaikomą Estijos televiziją varžantys įstatymai, kurie draudžia jai transliuoti reklamą ar priimti privačią paramą.

Sudarė sutartį

Latvijos atstovai „Cosmos“ vardija, kad iš Latvijos televizijos gavo kostiumus, televizija taip pat apmokės jų išvyką į Atėnus. Grupės pasirodymus Lietuvoje ir Ukrainoje organizavo jų televizija, bet už kelionę į juos mokėjo pati grupė.

Daugiau rėmėjų „Cosmos“ nė neieškojo, mat yra jau sudariusi dvejų metų paramos sutartį su Latvijos „Hansabanku“. „Mes – pradedanti grupė, nelabai ko galime prašyti iš rėmėjų“, – svarstė grupės narys Janis Šipkevicsas.