Kiekvieną „Kaunas Jazz“ festivalio dieną džiazo gerbėjai galės balsuoti už jiems labiausiai patikusią džiazo grupę. Balsavimo biuleteniai bus platinami visuose koncertuose bei „Pizza Jazz“ restoranuose.

Daugiausiai publikos balsų surinkusiai džiazo atlikėjų grupei atiteks menininko Vitalijaus Čepkausko sukurta skulptūrėlė „Jazz Eaters Award“. Iškilminga apdovanojimo ceremonija bus surengta balandžio 28 dienos vakare klube „Combo“ po paskutinio koncerto Kaune. Rinkimų rezultatus paskelbs žurnalistų rinkimų komisija, kuri viso festivalio metu stebės balsavimo eigą.

„Kaunas Jazz“ festivalių metu Kaunas tampa muzikos sostine, kurios gyventojai tarsi maitinasi džiazu. Todėl mes ir nutarėme savo apdovanojimą pavadinti „Jazz Eaters Award“, arba „džiazo valgytoju“, - teigia restoranų tinklo „Pizza Jazz“ vadovas Vilmantas Šimoniūtis.

Vitalijaus Čepkausko sukurtoje „džiazo valgytojo“ kompozicijoje vaizduojamas tvirtai ant žemės stovintis ir atvirai į akis žiūrintis muzikantas, rankoje laikantis įdomų pučiamąjį instrumentą. „Tai pionieriško trimito ir valgymo įrankio – šakutės transformacija“, - sako menininkas Vitalis. „Mano vaizduojamas žmogus - tikras džiazo gurmanas“.

Skulptūrėlė, kurios aukštis – 53 centimetrai, padaryta iš medžio ir aliuminio, kuris, autoriaus teigimu, yra tokia pat minkšta ir lanksti medžiaga kaip ir džiazas. Vitalijaus Čepkausko darbai vertinami ne tik Lietuvos bei Europos meno žinovų, bet puošia ir JAV režisieriaus Frensio Kopolos saloną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją